Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
-
FingR86
őstag
válasz
stigma
üzenetére
köszi a tippet.
egyébként nem okoz gondot lépésről lépésre haladva elvégezni magán a boxon a formázást, particionálást. Csak vki segítsen ezen lépések leírásában

#86083 ebben a posztban lévő leírás kicsit túl bonyolult volt hirtelen

hdd ház az van dögivel egyébként otthon.
2.5" maiwo K104 USB3.0
3.5" ugreen külső tápos USB3.0
3.5" orico belső tápos USB3.0 -
stigma
addikt
válasz
FingR86
üzenetére
Hali, ezzel biztos tudod Win alól formázni, ha nagyon kell én is ezzel szoktam az asztali gépen: MiniTool Partition Wizard
Csak akkor formázok asztali gépen ext4-re ha nagyon kell, minden más esetben az adott eszközzel formázom a megfelelő fájlrendszerre: pl.: NAS
Vagy az is jó, amit találtál: AOMEI Partition Assistant
-
Beni2360
félisten
válasz
FingR86
üzenetére
Szia! Szerintem ide menjél át és ott a topikgazda ilyenek terén egy profi és részletes leírásokat ad.
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Szerintem meg a formázás után a dokkolóba téve és rádugva a boxra a fájlkezelőben át lehet másolni vagy a win gépen ezt megosztva szintén a TC-ben a hálózaton keresztül mindkét HDD látható és lehet másolni de ez már hálózat függő lesz. tehát kell két HDD fogadó eszköz vagy marad a gépre való másolás amennyi felfér és a házban HDD csere vissza másolás és ezt addig amig el nem fogy az átmásolni való.
Azért kimaradt mint általában szokták a HDD col mérete.
Nekem van egy ehhez hasonló adapterem ami még a 3.5" HDD-vel is megbirkózik persze kell neki 12V 2A táp -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
cserélni akarom a boxra kötött 1TB-os (ntfs) hdd-t.
be is szereztem egy 2TB-os merevlemezt.
hogy tudom a legegyszerűbben formázni exfat fájlrendszerre?
emlékeim szerint az a fájlrendszer ajánlott inkább.valamint kérdésem lenne, hogy most a TV simán látja a HDD tartalmát a hálózaton keresztül.
exfat fájlrendszerrel is ugyanúgy fog működni ez a dolog ? -
®abstract®
őstag
-
belinho
senior tag
válasz
®abstract®
üzenetére
2K és 4K vetítőgéptől függően. "Az otthoni penge képminőség"
Otthon egérmoziban kicsiben nézed, moziban meg 40-50 négyzetméteren, felesleges hasonlítgatni. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen az. Hbo go - n jó mert ott szinte csak 50 hz-en megy minden de netflix - en már nem jó mert nagyon vegyes lett a 24 Hz (23.976 pontosan) és 50 Hz.
Apple-TV nagyon jól vált automatikusan frekit netflixen! Csak a tényleges film indításkor vált, az automatikusan elinduló előzeteseknél nem. Nagyon jól megcsinálták ott. Így kéne minden tv boxon lennie. -
SunMount3r
nagyúr
-
trance89
őstag
Üdv
Tud valaki működő torrentklienst a legfrissebb Matrix CE alá? Elsősorban Transmission vagy qbittorrent érdekelne. A Csicsóka által még tavasszal gyártott 9.2.50 verzió nem akar feltelepülni, hibát dob.
Köszi -
Imi1981
veterán
válasz
spiky03
üzenetére
Én is használtam csak azért nem az igazi merrt netflixen van 24 hz,50 hz ,-es filmek/sorozatok és azt nem tudod előre milyen csak azt látod ,hogy 24 hz-en is akadozik akkor valszeg 50 hz-es . szóval használható de macerás .
#86069SunMount3r
23.976 hz-ra is lehet állítani . Ja és nem az afr hanem refres rate ,ez a neve az alkalmazásnak és eredetileg nvidia shield tv-re készült és ott müködik is automatikus váltás vele . -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Imi1981
üzenetére
Az melyik, az AFRd? Mert ez elvileg magától vált, ha aktiválva van. Mondjuk nem tudom, hogy pont Mi Box-on működne e és azt sem, hogy Netflix-el is. De ugye mégiscsak Amlogic, Fire Stick-re ilyen nincs, mert az meg MediaTech.
spky: A legtöbb film ugye 23.976fps-es és ha fix 24Hz-re rakod az is kérdéses ez mennyire lesz kadenciahelyes.
-
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A fire tv stic 4k vált frekit?
-
SunMount3r
nagyúr
Netlix-re ott van a Fire TV Stick 4K, vagy a Mi Box S (ez utóbbi nem vált frekvenciát). Ennél olcsóbban, hivatalos Netflix képes lejátszó nincsen.
-
kokokka
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére
Ettől függetlenül rengeteg film van streamen amiket soha nem fogtok tudni megszerezni semmiféle BD formárumban, így aztán ezek szerint vagy soha nem nézitek meg ezeket, vagy mégiscsak beáldozzátok magatokat, és a megnézitek a "megnézhetetlen" minőséget. De ahogy fentebb is írtam : Te tudod....
-
Beni2360
félisten
válasz
kokokka
üzenetére
En csak kölcsönzök videókat de kiábrándító a Netflix videók minősége a remux vagy akár a hasonló nagyságu rippekhez képest. És ha már van HM rendszeren akkor azon keresztűl az elérhető hangokkal élvezem. Ahogyan előttem is írták.
Moziban meg a múlt ezredben voltam utoljára. -
Joshi
titán
válasz
kokokka
üzenetére
Már hogy a francba ne lenne köze hozzá, de leírtam fehéren-feketén. A Netflix nem képviseli azt a minőséget, hogy Atmos meg ilyen baromságokról beszélgessünk. Amikor egy teljes film 4K HDR stream mérete 15GB, akkor azért na.
És igen, sajnos Magyarországon a mozi is egy vicc kategória. Jó hangos aztán kb ennyi. -
kokokka
addikt
Azért ez így elég érdekes gondolat a streamek világában, nem gondolod? Akkor moziba se kell járni? Mert az minden, csak nem BD minőség! Ráadásul nem kell behoznod a minőséget, mikor ez most nem is erről szól! Nálam arról szól amit írtam, hogy nem tudok projektoron Netflixet nézni (és itt nem a minőségről, hanem a nagyvászon miatti moziélményről van szó), ráadásul nagyon de nagyon nem mindegy, hogy egy kiépített házimozi hangrendszerrel 5.1-el nézel egy filmet vagy Dolby Atmos-al! Persze, hogy a BD a csúcs! De ennek ehhez semmi köze!
-
kokokka
addikt
Más oka is lehet. Nekem is hibátlan a TV Netfilx-e (igaz a DA-t nem tudja), de cseszhetem ha nem tudom kivarázsolni belőle a képet a projektorra! Nekem is kellene egy külső eszköz ami kadenciahelyesen, 4K HDR-ben ,DA hanggal tudja a Netflix-et. De a Shield nekem ennyit nem ér, minden másra meg megvan minden eszközöm. Így marad a TV-s Netflix-ezés 5.1-ben.
-
ezoro12
tag
Sziasztok.
Olyan média lejátszót keresek, amelyik USB-ről és vinyóról játssza le a filmeket. 30K körüli keret lenne rá.
Vigye a filmeket, ne legyen olyan, hogy nem tudja a hangot vagy a képet lejátszani.
A internetes okosítás, hogy onnan néznék filmeket, HBo vagy Netflix vagy youtube az nem érdekel.
Sajnos a mostani Sony tv mivel már jó pár éves, nem képes megbirkózni az újabb kódolásokkal. Erre kellene az eszköz, hogy megoldja a problémát.
Ne szaggasson be, mert akkor élvezhetetlen a film. Igaz, hogy full HD a tv, de nem baj, ha hardverileg képes a 4K-ra a lejátszó, mert gondolom az erősebb lenne, mint a sima full HD-s.
Köszi. -
Imi1981
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Itt legtöbben akik netflixet tv boxon nézik oka van. Nálam például régebbi tévén egyszerűen nem olyan jó a tv-n a netflix képminősége. Nekem számít, hogy kandenciahelyes nézhessem a netflixet és azt a tv alkalmazás nem tudja. Meg egyebb dolgok is lehetnek. Ha neked tökéletes a tv alkalmazása akkor nem kell más. 4k hdr-ben megy a téveden szóval szerintem képminőségben nem lenne előrelépés egy tv box.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Vettem egy TCL 65 725 tv-t és a kérdés csak annyi hogy melyik box-al tudom nézni a legjobb minőségben a 4K-s filmeket és Netflix tartalmakat?(mondjuk a netflix a tv beépített app-jával is szépen megy 4K-ban
) -
kiske13
tag
Normális, hogy használat közben nagyon felmelegszik a tv box? Főleg a fém alja amin szellőző rések vannak.
Nemrég vettem egy Mecool-t s905x4 procival. Nagyon tetszik, talán a távirányító lehetne jobb.
A youtubos videókban azt mondják nem melegszik, az enyém viszont lazán melegen tartja a teát?! -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Sajnos nem elég, még egy HDfury hdmi doctor sem (próbáltam), min Integral 2 kell ami nem olcsó…
-
Hapi18
tag
Sziasztok!
Kb 4 éve vásárolt Mecool M8s pro+ média lejátszóm, most sajnos bekapcsolás után néhány másodpercel lefagy. Soha nem volt piszkálva eredeti firmware van rajta.
Kérdés hogy érdemes e megpróbálni egy új firmware-t rakni rá és ha igen melyiket?
Csak youtube és filmlejátszás a lényeg. (mesék vinyóról)Köszönöm
-
SunMount3r
nagyúr
+djnice: Csak távoli tipp, de egy HDMI CEC-Less adapterrel próbálkozni esteleg? Pl. HiMedia-n okozott anno furcsa dolgokat a CEC inkompatibilitás, amiket ez megoldott Ez csak egy "minden kötél szakadt" tipp persze...
-
be1a
csendes újonc
válasz
SunMount3r
üzenetére
Fele úton gigabit ethernet, fele úton wifi (amúgy router oldalról elméletileg lehetne gigabites is a WiFi
)Alapvetően a probléma amúgy nem buffereléssel vagy a hálózattal van, mert a médiabox főmenüjének megjelenítése se megy.
Nekem is ilyen handshake dolognak tűnik, mert film közben ha van ilyen, akkor elmegy a kép, és amikor visszajön, akkor megjelenik a TV jobbfelső sarkában hogy HDR/DV, mintha 'újraindulna' a kép (amikor pl a TV saját lejátszóját használom PLEX-el, ilyen esetekben akkor jelenik meg a HDR/DV logó/felirat, amikor elindítok egy filmet.
-
Suineg
senior tag
Van egy régi bajom, még mindig azzal küzdök. Most nem irom le. Az szeretném kérdezni, hogy a légegér vezérlő fájlt, azt a CE miatt kell feltenni a boxra a főkönyvtárba? A boxra kell egyáltalán vagy a CE sd kártyára már nem is emlékszem. Ez a file (assszem Cof kolléga linkelte be ide) mindegy, hogy melyik változat? Úgy értem x96 max+-hoz való van külön, vagy csak egyfajta létezik? Működik a légegér táv, csak csinál pl. olyat hogy több karakter jelenik meg egy pici gombnyomásra..android alatt.
Arra gondolok, hogy nem jó a táv kezelő file amit feltettem a gépre, s CE-ből androidra váltásnál ezért kapok hibaüzenetet a boot során system ui isn't responding felirattal. A Wifit sem kapcsolja be, mikor nagysoká betöltötte az androidot. S ez a hiba a CE reboot EMMC, androidra való átkapcsolásánál random jön elő. S képtelen vagyok FIX álni. -
Suineg
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Én is nézegettem. Vajon a HiFi hangzás csak egy sok százezres HiFi erősítőn jön ki belöle?
Vagy lenne hallható különbség mondjuk egy Spotify esetében egy korábbi, 23 éves Technics erősítőn is? Meg ez a licenc a Dolby-k ért számít valamit? Az X96 max+-on is ugyanolyan a surround mint a 45.000 boxon, vagy tévedek? -
be1a
csendes újonc
válasz
SunMount3r
üzenetére
Windows alapú PC-n fut a Plex szerver, gigabites WiFi lokál hálózaton kapja a box.
-
-
SunMount3r
nagyúr
A FW a legújabb rajta? Ha igen, próbáltad újra rakni? Amúgy a HDMI kábel is lehet, ha nincs meg a 18GB/s sávszélesség a DV/HDR-nek, vagy sérült. Az, hogy nem lejátszás közben, hanem csak a menüben csinál ilyeneket ezekre (is) adnak gyanút.
A Box miről/hogyan kapja az "anyagot"?
-
be1a
csendes újonc
Helló,
Ugoos AM6 Plus + Denon X3700 + LG OLED65B9 a lánc, így sorba HDMI kábelekkel (high speed, próbáltam cserélgetni, másik portba dugni, denont kihagyva is ugyan ez). Az ugoost kifejezetten nagy bitrátájú közbeszerzett HDR/Dolby Vision filmek lejátszására vettem, mert hiába veszel 2-3 havi átlagkeresetért TV-t egy normális médialejátszót nem raknak bele
Az Ugooson Android van (frissítve), és Plex-el próbálom.A probléma: sehogy se akar stabil kép kialakulni, általában elmegy valamennyi időre a kép (fekete lesz a TV) már a főmenüben is (néhány mp-ig fekete, aztán visszajön). A filmek vagy elindulnak DV-ben vagy nem, néha csak HDR-ben, néha szét van csúszva a hang a képtől, néha teljesen elmegy a kép és csak a hang hallatszik, a TV meg no input signal-t ír.
Szerintem valami beállítás gond lehet, mert egy sima monitorra kötve nincs ilyen villódzás. (Már nagyon sokat nyomkodtam a beállításokat a TV-n is meg az Ugoos-on is) Sima monitorra kötve a DV ki van kapcsolva az ugoos-on, a LG TV-vel meg nyilván be. Lehet hogy nem kompatibilis egymással? Vagy nem szeretik egymást a kínaiak meg a koreaiak ezért direkt nem működik LG TV-vel? Van erről valami leírás hogy hogy kéne működésre bírni? Vagy lehet hogy hibás az ugoos? Egyáltalán mit kéne még próbálni?
-
blakey
titán
válasz
Elemental
üzenetére
Érdekes, pénteken újrahúztam a CE 19-et, PKC is tökéletes és azóta is az, legalábbis tegnap az volt, nemsokára megnézem, mert felteszem a mai frissítést. A PKC nemrég frissült és néha elfelejti a fejlesztő odaírni némelyik frissítésnél, hogy érdemes adatbázist tisztítani, mert átírt 1-2 dolgot, szerintem most is ez történhetett, mert csak úgy nem javul meg. amit észrevettem, hogy sok mező ki lett töltve, ami korábban nem volt, és régi PKC-nél szintén ki volt töltve.
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Nah, eddig tartott az öröm.
Plexkodiconnect, hiba a könyvtárszinkronizáció során. Annyi történt, hogy letöltöttem egy sorozat első évadát, eddig minden oké. Ma leszedtem a második és a harmadikat is. A plex felületén ott van rendben, de a kodin csak az első évad részeit mutatja. Lehet, nem ez kavar be, de mást nem változtattam tegnap óta. Néha, pedig újra indul a kodi magától. -
válasz
RobeeK
üzenetére
Pont a régebbi LG tévék OK gombjának a kódja megegyezik a kínai lejátszók bekapcsolás kódjával. Próbáld ki, hogy kikapcsolt tévével, a távirányító gombjainak nyomogatásával is bekapcsol e. Hogyha nem, a lejátszón is kapcsold ki a CEC-et. Beállítások-->Rendszer-->Bemenet-->Perifériák
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
X96 max plus, CE matrix legfrissebb.
Nektek volt már olyan, hogy valami safe mode-ba állt a kodi? Újraindítás után vissza áll normálba. -
RobeeK
tag
Sziasztok!
Van nekem egy X96 Max+ készülékem, Coreelec fut rajta, teszi a dolgát rendben. Egy problémám van vele - valamiért mindig automatikusan bekapcsol. Ha áramot kap, az ok, de bármi történik, tv-n hdmi bemenetet váltok az android boxról a set top boxra, attól is visszakapcsol. TV-n valami Simplink vagy mi nevű okosságot kikapcsoltam, régi LG.
Van erre valami okosság, ezt hogy tudom kikapcsolni?
Köszi. -
nfsu17
veterán
Nem. De lehet csak én bénáztam.
Pl. akartam egy 'stopot' a vissza nyílra lejátszás alatt...nem ment.
Végül kiderült, alapból tudja a táv, csak hosszan kell nyomni a visszanyilat.
A 0-9-re sikerült betenni dolgokat, szóval talán nem én bénáztam, de simán elképzelem ezt is.
Hiába nyertem ki a visszanyíl kódját, és szerkesztettem meg, le se xarta.
-
vizimento
senior tag
válasz
castiels
üzenetére
9.2.7 van fent.Ennél frisebbet nem találtam erre a készülékre.
Youtube addon fenn van, de "no stream" hibával nem indít el semmit.
Találtam videót a hiba elhárításáról, de elakadtam, mert egy Indigo appot rak fel, amit én hiába próbálok telepíteni, se hibaüzenetet nem kapok, de sikeres telepítést... -
vizimento
senior tag
Adott egy "buta tv" és egy X96 mini. Wifin netre tudom kötni, és youtube, illetve netflix nézés lenne a cél. Ez hogyan kivitelezhető a készülékkel? Vagy jobb ha TV-t cserélek amibe ezek beépített lehetőségek?
-
Beni2360
félisten
A keymap ed-ral meg a mini bill, is megy. És az eredeti távon beállított gombok mennek a bill-zeten de még azon távon is amit akarsz venni. Nekem van egy villágitós változat de nem jött be. Néha megbolondúl és sorozatban lép több sort. Vagy nem reagál és mire észhez tér és közben többször meg nyomtad ugrik annyit. Elcsomagoltam.
-
YxVs
senior tag
Gondolkodom az alábbi Q7-es légegeres távirányító beszerzésén:
link
Egy Mecool KM2 és egy régi X96 (s905x) box irányítására szeretném használni.
Gondolom android alatt megy alapból, viszont az X96-on CE fut.
CE alá is fel lehet programozni keymap editorral vajon?
Vagyis teljesértékű távként tudom használni CE alatt is?
Egyébként minőségben mekkora előrelépés az X96 gagyi távjához képest? -
cocka
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Jaa értem. De érted a Total Commander odafelé tudja? Ahhoz nem kell semmi extra, hátrány, hogy akkor a hálózati fájlcseréhez csak az Androidot használhatom.
De fura, hogy a CoreELEC-en meg van, mert azt meg elérem gépről. Meg is lepődtem, mert épp a LAN-on kellett a másik gép tartalma amikor feltűnt, hogy van egy CoreELEC gép is.
És azon meg ha beállítok mindent, IP, usernév, jelszó ugye a fenti beállítások miatt üres, akkor "operation not allowed". Lehet a windóz logban is meg kéne nézni, hogy mi kínja van. 
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Jól mondja a kolléga, csak wifi-t használva működik. A Netflix nálam is leginkább angol, de ahogy nézem, ez valami ráhekkelt változat, mert a play áruházban nem is találja...
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
" Pedig van vezetékes, még a wifi-t is bekapcsoltam, csatlakoztam vele, ugyanaz." a vezetékest akkor kikapcsoltad? Tudtommal együtt már bezavar.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És igen, sajnos Magyarországon a mozi is egy vicc kategória. Jó hangos aztán kb ennyi.