- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
bekecs76 #78764 üzenetére
Szia nekem se sikerül!
le generáltam mindent azok meg is vannak. Rá megyek, hogy bejelentkezés az adott internetes oldalon be írom a jelszót majd engedélyezem, kiírta SIKERES aztán újra feldobja a jelszót, hogy erősítsem meg az adott google / device címen. Aztán beírom a jelszót és acces Denied pff
-
válasz
bekecs76 #55429 üzenetére
Mi lenne ha nem barkácsolnál? hanem, amiről PÜ.ben beszéltünk MEGRENDELNÉD!
~2600.Ft egy NORMÁLIS USB3.0 HUB
de ha marhára SMUCIG vagy, Van csonkolt verzió is ~1800.Ft ért1.db usb3+3.db 2.0 port)
Nem ér annyit az egész, hogy másvilágra küld a BOX.ot, vagy a HDD.t a barkácsolásoddal!
-
bekecs76
tag
válasz
bekecs76 #55387 üzenetére
A korábbi kérdésemet illetően, miszerint mennyire megbízható működés, hogy a 2.5colos külső vinyót, a boxról hajtsuk az usb kábelján keresztül, külső táp nélkül. Kipattant egy eszement ötlet a fejemből. Mivel lapul a fiókomban, jó néhány fasza adapter, arra gondoltam, hogy mi lenne, ha:
Az usb kábelt megbontanám, lefejteném róla a külső köpenyt, egy szakaszon, és azt az érpárt, amelyiken az 5V van, nemes egyszerűséggel elvágnám, majd a saját 5V-os adapteremet hozzáforrasztanám. Ez azt jelentené, hogy nem a boxtól kapja a villanyt a vinyó, hanem az én 5V-os töltőmről. Ez Így működőképes dolog lenne? -
-
válasz
bekecs76 #54617 üzenetére
Hosszú menet lesz, arra készülj fel és rengeteg magyarázkodás!
első körben kell csinálnod egy videó felvételt a hibáról ahol bemutatod hogy mit csinál vagy épp mit nem a WIFI, és ezt a videót el kell küldeni nekik!
Aztán majd irkálják neked kb 3.héten keresztül a sablon szövegeket, de ha türelmes vagy és kitartó akkor fel fogják ajánlani hogy ha kifizetsz kb $8-10 összeget(postaköltség) akkor küldenek egy új BOX.ot, vagy pedig vissza kapod levásárolható formában a vételárat(postaköltség nélkül)
U.I : amúgy a BT.t próbáltad az sem működik? mert ugyan az a modul felelős a BT.működéséért is!
-
-
-
cof
veterán
válasz
bekecs76 #54412 üzenetére
Nem találok írást sajnos, hogy a 710N1 milyen wifivel megy. Tedd fel nyugodtan amit linkeltem, ha talál frissítést OTA akkor frissülni fog, a tied talán egy régebbi gyártás, alapból rossz firmware-t tettek rá valószínű, bár CE alatt működnie kellene, a Sunvell boxomon nem működött, de azért mert nem volt támogatott driver ügyileg, a tieddel kapcsolatban ezt viszont nem olvastam, csak LE alatt ment a wifim. De az androiddal megszenvedtem én is mint te, 5-6 firmware-t is próbáltam mire működött a wifi, fizikailag ott volt ugye a rendszer beállításokban de nem reagált a bekapcsolásra.
Azt veszem ki, hogy a 13-as csatornán szórta a jelet a routere, de a box wifi nem tudta 13-as csatornát a firmware miatt, ilyesmi, és kapott egy firmware-t amivel jó lett, de nem írja, hogy milyen wifi chip stb...
Szóval dobd fel amit linkeltem nyugodtan.
-
cof
veterán
válasz
bekecs76 #54410 üzenetére
Több fajta wifi chip-el szerelik ahogy olvasom...
Download latest Android 6.0 stock firmware for Beelink GT1 Ultimate TV Box with CQA9377 WiFi Chip from here or here. Download latest Android 6.0 stock firmware for Beelink GT1 Ultimate TV Box with AP6225 WiFi Chip from here or here. Download previous firmware from here.
A tiedben AP6225 van kép alapján, ilyen firmware kell neked.
GT1_708N0_AP6255.img
Ez jó kell legyen: [link]
Ezen az oldalon még keresgélhetsz, van jó pár firmware hozzá: [link]
De amit linkeltem talán az lesz a legújabb 7.1.2-es droid, ehhez a wifi chip-hez.
-
bekecs76
tag
válasz
bekecs76 #54409 üzenetére
A nagy örömben az egyetlen baj, hogy oké, hogy visszahoztam a halálból, de az eredeti probléma, amivel kezdődött ez az egész, hogy továbbra sincs wifi. Azzal még nem tudom mit fogok kezdeni, de szerintem még jövök hozzátok. Esetleg valakinek valami tipp? Teljesen szűz rendszer, és nem lát wifi hálozatot.
-
bekecs76
tag
válasz
bekecs76 #54394 üzenetére
És Megvaaaaaaan.... Baszkiiiiiiii....El se hiszem.
Két napja buzizom már egyfolytában, komolyan mondom még éjjel is ezzel szarakodtam, hajnal 4-ig. Mindezt úgy, hogy nulla tudással indultam neki. Már szét olvastam mindent a neten erről a témáról, hogy mi, hogyan van.
Leírom, hátha valaki ugyanígy jár.
Szóval ha van egy tégla Beelink GT1 Ultimate boxod, mert elcseszted, és már végig túrtad a neted, hogyan lehetne visszahozni a halálból, mert végigpróbáltál minden trükköt, és sehogy se indul el. Értsd ezalatt: Nem indul el se az USB Burning Tool progival. Se a micro sd card-ra másolt letöltött firmware-al. Se a Burn Card Maker programmal készített bootolható sd kártyával, sehogy..., Totál Halott. Aztán megtudod, hogy van még egy lehetőség, két láb összezárása, a panelen. De vajon melyik az bizonyos két láb? Végig túrod a netet, de sehol nem találsz róla infót, legalább is erről a konkrét típusról.
Ne keresgélj tovább, itt a megoldás! Ott azon az ablak nyíláson van egy kis geci alkatrész. Na mondom megpróbálom a két végét rövidre zárni, de előtte rámérek, hogy a két pont között van-e feszültség. Ahogyan finoman próbáltam behelyezni azon a kis a résen az egyik mérőhegyet, vigyázva nehogy hozzáérjen a fém burkolathoz, aztán le testeljen, természetesen abban a pillanatban hozzáért. És itt jött a boldogság egyből meghallottam az usb csatlakozási hangját a windowsnak. Innentől már ment minden. Köszi mindenkinek aki próbált segíteni: Csicsóka, CoF, Mexel, Cirbolya_sen, DroiDMester és még nem tudom kicsodák... -
Csicsóka
őstag
válasz
bekecs76 #54402 üzenetére
Itt egy video, hogy lásd hogy is van ez az egész soros konzol dolog.
Ha legalább eddig nem jut el, és végtelenül ismételi a kezdeti szakaszt, akkor nincs más esély, csak az eMMC lábak zárása.exit_reason:0x06
set vddee to 0x03e8mv
BL1:08daGXBB:BL1:08dafd:0a8993;FEAT:EDFC318C;POC:3;RCY:0;EMMC:0;READ:0;CHK:0;
TE: 88688
no sdio debug board detected
BL2 Built : 13:55:05, Jan 28 2016.
gxb g3625dd5 - xiaobo.gu@droid05
Board ID = 1
set vcck to 1100 mv
set vddee to 1000 mv
CPU clk: 1536MHz
DDR channel setting: DDR0 Rank0+1 same
DDR0: 1024MB(auto) @ 912MHz(2T)-13
DataBus test pass!
AddrBus test pass!
Load fip header from eMMC, src: 0x0000c000, des: 0x01400000, size: 0x00004000
New fip structure!
Load bl30 from eMMC, src: 0x00010000, des: 0x01000000, size: 0x0000a9b0
Sending bl30...........................................OK.
Run bl30...
Load bl301 from eMMC, src: 0x0001c000, des: 0x01000000, size: 0x00001c20
Wait bl30...Done
Sending bl301........OK.
Run bl301...
0x00020000, des: 0x10100000, size: 0x00012130
--- UART initialized after reboot ---
[Reset cause: unknown]
[Image: unknown, amlogic_v1.1.3054-53e549c 2016-03-31 20:40:25 xing.xu@droid05]
bl30: check_permit, count is 1
bl30: check_permit: ok!
chipid: ef be ad de d f0 ad ba ef bLoad bl33 from eMMC, src: 0x00034000, des: 00
e ad de not ES chip
efuse init ops = 12
efuse init hdcp = c, cf9=7
[0.217099 Inits done]
secure task start!
high task start!
low task start!
NOTICE: BL3-1: v1.0(debug):4c66217
NOTICE: BL3-1: Built : 17:13:36, Jan 28 2016
INFO: BL3-1: Initializing runtime services
WARNING: No OPTEE provided by BL2 boot loader
ERROR: Error initializing runtime service opteed_fast
INFO: BL3-1: Preparing for EL3 exit to normal world
INFO: BL3-1: Next image address = 0x1000000
INFO: BL3-1: Next image spsr = 0x3c9
U-Boot 2015.01-g0e8cce9-dirty (Apr 14 2016 - 06:11:23)Ha tudsz szerezni serial to USB adaptert, nézd meg hogy van e rajta logikai szint váltó, 3.3 V-ra legyen kapcsolva ne TTL 5V-ra. A putty-ban pedig a port sebesség nem jó alapon, át kell írni 115200-ra.
-
mexel
veterán
válasz
bekecs76 #54395 üzenetére
Nincs másik box otthon? ( tesztelni hogy a kábel és a progi jó)
A képek alapján látszik hogy ez valóban BGA tokozás, ilyenkor ez a szerencsétlenebbik eset. Vagy túrod a netet és próbálod megtalálni hogy hol kell zárni, vagy méregetsz és találgatsz az emmc alapján, ez az utóbbi kétesélyesebb.
Azok a boxok amik pin lock-al sem indulnak jó eséllyel soha, utóbbi időben volt pár ilyen nálam. Nálad mindenesetre gyanús hogy nem volt wifi már az eleje óta, talán nem volt hibátlan a box már. Ehhez nem biztos hogy van köze de akármi lehet
Soros portot valóban érdemes megnézni. -
cof
veterán
válasz
bekecs76 #54395 üzenetére
Vagy másik kábel... már csak azért is mondom, hogy nem jó a kábeled (más a kötés, testelve van... bármi) mert mikor még működött az android akkor sem érzékelte a pc-d.
Nálam olyan box is volt, amire elkezdi feltenni a firmware-t de 8%-nál megállt, kábelcsere után felment, érthetetlen de ilyen a számtech.
-
bekecs76
tag
válasz
bekecs76 #54394 üzenetére
Van egy Win7-es számitógép itthon, arra is felraktam a USB burning tool progit. Telepítés során azt vettem észre, hogy sokkal tovább másolgatja magának az illesztőprogramot mire végez. A win10-re amikor raktam, ott csak épp hogy felvillant az ablak, aztán ki is írta, hogy kész.
Na mindegy, a lényeg az, hogy itt se látja a boxot, ha rádugom. Úgyhogy szerintem itt már csak a láb rövidre zárás segíthet. Jó lenne valaki adna tippet, melyik pontjával próbálkozzak. Vaktában nem akarom. Vagy esetleg más ötlet? -
Csicsóka
őstag
válasz
bekecs76 #54384 üzenetére
A linkel oldalon nincs meg a GT1? Mert ahogy látom ez is BGA tok, és nem lehet közvetlenül mellette rövidre zárogatni. Sok típusnak ilyenkor a nyák hátsó oldalán van esetleg olyan pont ami erre való, hátha valaki ezt már végig járta a linkelt oldalon. Van egy gépen itthon 7-es dózer. Burning tool-ban betallózom az img file-t. Táp nincs bedugva, start gomb, majd rádugom a boxot az otg porton. Ha nem hallatszik az usb hang akkor annyira halott, hogy csak lábzárogatással lehet életre kelteni. Sorba megyek a lábakon, kb. 2 sec ideig zárok addig ameddig nem hallatszik az usb csatlakozási hang, de ekkor már el is indul a flash folyamat.
Itt nem lesz egyszerű, már ha egyáltalán meglehet oldani a BGA tok miatt. Még mielőtt kukába vágod, nézz rá UART-n, ott vannak a csatlakozási pontok az eMMC mellett, a nyák szélén. -
cof
veterán
válasz
bekecs76 #54386 üzenetére
Jó lenne megbizonyosodni valahogy arról, hogy a kábel működik-e, a legjobb egy ilyen csatlakozó egyébként érdemes beszerezni a jövőben, ebay, ali... 1$ környéke.
"Amúgy az eszközkezelőben már akkor is meg kéne jelennie, ha még rá se dugtam a boxot?"
Természetesen nem, csak ha csatlakoztattad, USB burning tool-nak sem kell futni közben, attól függetlenül is meg kellene jelenjen.
Valami elromlott... majd kérnék egy törlést az előző 2 hsz-re.
-
válasz
bekecs76 #54382 üzenetére
Próbálj másik USB portot a PC.n! Nálam az USB3at jobban szereti a Burning Tool
ha úgy se jó akkor nem jó az A-A kábeled! minél rövidebb annál nagyobb eséllyel fog működni, 1.méternél NE legyen hosszabb! Esetleg próbáld másik PC.n!
eszközkezelőben nem látszódik egyből, csak akkor ha a gombot nyomva tartva dugod az USB.re
attól hogy most vetted az A-A kábelt még lehet rossz! (ha van otthon 2 régebbi microUSB telefon kábeled tudsz csinálni te is A-A kábelt levágod mind 2 kábelről a MicroUSB csatit és össze kötöd a 2 kábelen a 4.vezetéket színt színnel!
Csicsóka : ismerem a módszert, és sajnos sokszor szükség is volt rá! és sokszor csak találgatással mert volt nálam olyan BOX amin csak BGA tokozású volt az eMMC, és nem voltak hozzá férhetőek a lábai amit rövidre kellene zárni!
-
válasz
bekecs76 #54375 üzenetére
Melyik USB-re dugod a GT1.en az oldalsó MicroSD kártya melletti usb.t kell használni!
fogpiszkáló az biztosan NEM jó(mert túl kicsi a luk az alján max kihalytott Gémkapocs ami befér ott és mélyen van (kb 1.centi mélyen!) mikor megnyomtad hallottad hogy kattant a micro kapcsoló?
És a megfelelő driver is telepítve van?(ha telepítetted az usb burningot akkor az elvileg telepíti a drivert is)
ezt kell látnod ha mindent jól csinálsz!
-
válasz
bekecs76 #54369 üzenetére
írd le pontosan hogyan próbáltad(melyik usb mit nyomtál mit nem stb..) az USB Buning Tool.al, mert valamit 1000% hogy nem úgy csináltál ahogy kell! Ha tégla a BOX azzal akkor is mennie kell!
És a GT1 pontos típusa is kell mert van belőle úgy 5-6.féle verzió! és maga az img neve is amit próbáltál feltenni meg az sd kártyás módszernél használt fájl neve is!(valószínű az a gond hogy nem azt a verziót tetted fel ami arra a GT1 re való)
-
cof
veterán
válasz
bekecs76 #54369 üzenetére
Mivel hozzányúltál, jelenlegi állapotban nem hiszem, hogy reklamálhatsz a wifi miatt a boltnál, próbáltad másik A-A kábellel? Nálam előfordult, hogy nem működött egyikkel, másikkal igen. Windows-nak fel kell ismernie előbb, driver ügyileg.
Nekem a Sunvell-nél volt ilyen, hogy nem volt wifi android alatt (nem reagált a bekapcsolásra), sokat kellett bogarászni a neten mire találtam egy jó firmware-t, bár CE alatt sem volt, mert a chip nem támogatott, de LE alatt szépen ment.
-
péjé
őstag
válasz
bekecs76 #52389 üzenetére
Verhetetlen ár/érték arányban lesz kis pénzért egy jó lejátszód aminek folyamatos a támogatása, pár perc "mókolást" megér és egy kicsit nem is árt ha kupálódik az ember gyereke ilyen téren is...:-)
Volt Himedia, Dune, Egreat lejátszóm, nem sírom vissza őket. Mondjuk a távirányítók rettenetesek de kis pénzért egy jobb légegér és ez is letudva.
Technikai részletek pedig az összefoglalóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest