- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Külföldi SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Apple Watch
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
-
-
rocket
nagyúr
válasz
wjbhbdux #16314 üzenetére
Ja, nem lettunk okosabbak
Ez olyan, mint amikor marciusban az AMD demozta a P10-et a Hitmannel 1440p-ben vsync on 60fps volt, mikozben ugye a 980Ti is annyi, ebbol mindjart leszurtek paran (itt PH-n is), hogy hozza a 980Ti teljesitmenyet, raadasul meg azt se mondta az AMD, hogy maximalis grafikai reszletesseg mellett teszteltek -
Habugi
addikt
válasz
wjbhbdux #16219 üzenetére
Erről a
grafikonróldiáról én azt olvasom le, hogy azonos fogyasztás mellett kétszer olyan erős lesz játékokban a 1080as mint a 980, VR-re közel háromszor.
Kvázi OC-ra fog nagyon elvadulni.., nagyon.Meglepően erősnek ígérkezik, csak úgy mint a 1070es, kíváncsian várom az első teszteket. Nem rémlik mikor csinált ehhez hasonlót bármelyik oldal is, hogy ilyen difit tett le az asztalra egy generáció váltás alkalmával.
-
westlake
félisten
válasz
wjbhbdux #16231 üzenetére
163.000 forint + ÁFA, ami 207.000 forint. Nem 100k, meg 150k.
Más: Az AMD-nek van egy hónapja, hogy meggyőzze arről a potenciális vásárlókat, hogy június 10-én ne rohanjanak a boltba 380$-ért 1070-et vásárolni. A 1080-at nem említem, mivel a 1070-ből sokkal többet fognak eladni.
-
stratova
veterán
válasz
wjbhbdux #16216 üzenetére
GTX 1080 nem a csúcs, nem értem miért és kit bánt, hogy a felső kategória 200 W-os fogyasztással meg tudja verni a csúcskategóriát (GTX 980 Ti).
200+ W szintre majd szépen jöhet GTX 1080 Ti, ami nyilván Titan X-et fog enni reggelire.
Másrészt nem csak asztali játékos réteg létezik, szép pénzt lehet leakasztani a mobil GPU-kkal is, mert lényegesen drágábban adják ua. teljesítményt (nyilván egy bizonyos szintig mert a mobil 1 GPU-s csúcs kategória általában megáll a kb. felső kategória alsó lépcsőjén: GTX 980M [12 SMM], GTX 970 [13 SMM]).
Ez a mobilitás ára. Már az is kirívó, hogy NV kihozta a teljes GM204-et mobil vonalon, meg is kéri az árát rendesen: GTX 980 Notebook, a la Quadro M5500.
Asztali szintű teljesítményt vihetsz magaddal.. szörnyű.. Csakhogy ez a kártya már a DTR kategóriás XMG burkolatát is 50-60°C fölé tudja fűteni. Tehát vígan lesz igény ez alatti fogyasztásra jó teljesítménnyel.Polaris 10, 11 is valószínűleg megáll 130 ill 50-60 W-os szinten, amivel ideális az asztali mainstream és a mobil közép és felső kategóriára.
-
TTomax
félisten
válasz
wjbhbdux #16141 üzenetére
Értem én,és én ezzel tisztában is vagyok de a cikket nem én írtam.Ez az egész kérdéskör csak annyiban releváns,mert ugye éppen az egész radon termékpaletta ebbe az irányba lett tolva idő előtt,és az amd nagyban köszönheti ennek a mélyrepülést.Számtalanszor hangsúlyoztuk hogy ez hiba,de mégis előnynek könyveli el mindenki holott világosan látszik a dx12 ideje még nincs itt.Értem én,hogy kellenek a dev cuccok,csakhogy mindeközben a túloldalt a 970 minden idők egyik legnépszerűbb kártyája lett,ezzel nem kis hasznot termelve az nVnek,ami tökéböl majd ismét tudnak egy igazán lehengerlő kártyát készíteni.Az elv jó dolog,hogy olyan kártyát készitünk amit sokáig nem kell cserélni,csak ebből a bevétel nem lesz meg igazán,hiszen akkor minek is cserélnének az userek,a többi nem mellékes hátulütőről nem is beszélve.Két-három évente így-úgyis vga-t kell cserélni néha van egy-két jobb széria amivel el lehet húzni tovább is,de nem ez a jellemező.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wjbhbdux #16133 üzenetére
Az nem driver crash, hanem hardverhiba. Le kell gariztatni a kártyát.
(#16132) Bratilla95: Simán vedd le a driverben a tesszellációs faktort x16-ra. Ugyanaz a minőség és rögtön nagyon jól fut a hajeffekt.
Az NV esetében írni kell egy petíciót, hogy a GeForce-on adja meg a cég a lehetőséget arra, hogy a felhasználóik korrigálhassák a mesterségesen magas gépigényű effektek működését. -
-
-
korcsi
veterán
-
-
válasz
wjbhbdux #13413 üzenetére
Nem ez miatt... ez a része eszembe sem jutott.
Egyszerűen a nappaliban ottlét miatt... azt nem hiszem fel akarják adni.
Ez a jövő... max azt tudom elképzelni hogy egy appleTV szerű cucc lesz csak (ha vissza akarnak vonulni konzol szintről), a többi meg PC (ala Steam gépek, kinek milyen kell).
Másrészt meg elég szép bevételt hoz... erről sem mondanak le egyhamar tutira.
Ami miatt főhet a fejük (meg úgy az összes konzolgyártónak), hogy az eladott konzolok száma, a piac már nem fog nagyon tovább nőni.
Az hogy mennyit adnak el a jövőben már csak azon fog múlni milyen gyakran cserélik a vasat, milyen gyakran jön új generáció (aka PC). Maga az összeladás nagyon nem lesz már több.Eladtak mondjuk 300 milló konzolt az előző generációból (csak írtam egy számot lehet nem ennyi), majd most megint eladnak kb annyit... de több nem lesz. Több játékos sem lesz.
A mai növekedés alapú gazdaságban ez nem épp jó... ugyanazzal a problémával fognak szembesülni mint a mobiltelefon piac pl vagy a PC/notebook piac (ahol a piac már nem igazán nő, csak egymástól tudnak vásárlókat elvenni (vándorlás egymás között), kicsi a haszon, nagy a verseny).Nagyon kíváncsi leszek felgyorsítják e pl a generációkat emiatt. (Aka, minden "évben új telefon"... nyilván persze évente nem lehet konzolt kiadni (még?), de pár évente.)
-
válasz
wjbhbdux #13399 üzenetére
Ebben csak akkor látnék igazi rációt, ha a microsoft megnyitná a boxot a PC felé... értsd windows 10 alatt futtatni lehetne valahogy a boxos játékokat "natívan".
Mivel a box amugyis egy pc, így onnantól nekik mindegy lenne a vas, a lényeg hogy windows 10 legyen amin fut a szoftver.
Elég kicsi esélyt látok amugy erre (meg arra is hogy otthagynák a játékpiacot).
-
imi123
őstag
válasz
wjbhbdux #13401 üzenetére
Egyszerűen nem is értem hogy egy ekkora cégnél hogy engedhettek egy ilyen vasat kiadni
A Sony-t még csak megértem mert szorongatják Tv és telefon piacon a Koreai és Kínai cégek.Nincs már az a régi Sony minőség sem.
De a MS-t nem értem hogy hogy engedett egy ilyen .... kiadni. -
Milka 78
nagyúr
válasz
wjbhbdux #13273 üzenetére
Jó reggelt amd!Én nem tartom nagy eresztésnek ezt a Fury szériát,de kb ennyit kellett tenniük,hogy egyből átmenjen a jópofa kártyák halmazába a vicc kategóriából.Ha lemegy 160 körüli ársávba (Iponba 194-ért most is van) akkor végre van párja a 980-nak (igaz abból meg 149 a legalja).
Mondjuk aki megvette 220-230-ért az most szívhatja a fogát,de ez van. -
nonsen5e
veterán
-
xAcidx
tag
válasz
wjbhbdux #12657 üzenetére
A Maxwell a jelenre lett tervezve (DX10/11), ahogy a Pascal is arra lesz (VR/DX12). Nem kell ide Vudu, jóslás, 5-10 éves álmodozások, ígérgetések meg a többi baromság.
Kit érdekel, hogy 2 év múlva mennyivel lesz jobb a jelenlegi AMD generáció az nVidia-nál. Addigra bőven itt a Pascal ami majd szépen ráver *hasraütés* 20-30-40%-ot. Ahogy az AMD-nek is lesz új kártyái, amik ugyanúgy jobbak lesznek a mostaniaknál.
Aki maxon akar játszani veszi a csúcs Pascal-t (vagy AMD megfelelőjét). Akit meg nem érdekel, az meg megveszi aprón a 970/980-akat fillérekért.
-
törölt tag
válasz
wjbhbdux #12584 üzenetére
+1 (bár lehet már benne van): GeForce 359.06 WHQL
Just Cause 3 driver + Fallout 4 SLI.
-
do3om
addikt
válasz
wjbhbdux #12573 üzenetére
Csak az AMD oldalán sok kártya frissült, tudom nem nagyok az eltérések, de biztosan észrevehető lenne.
Persze mondható hogy nem tudtak beszerezni friss VGA-kat már jó ideje, ugye olyan mintha ott megállt volna az idő. De amint jön egy játék ez a tesztoldal bekerül ide.Bár javítva lett és csak link van nem a nagy képek
-
-
huskydog17
addikt
válasz
wjbhbdux #12361 üzenetére
Előre? Szerintem inkább hátra.
Az NPC-k legalább háromnegyedét kiszedték és a felhők okozta dinamikus árnyékoknak is lőttek. A házakat lezárták, hogy most már ne tudj belső folyosókon járkálni. Én nekem ez inkább visszalépés. (Ubifos féle optimalizálás: kiszedünk mindent, amit csak lehet, alaposan visszabutítjuk, hátha úgy bírni fogja a motor)
AC:Syndicate PCGH teszt: így kellett volna teljesítenie a Unity-nek.
Bár nekem a Unity és a Syndicate a Black Flag-hez képest inkább Last Gen-nek tűnik.
-
nonsen5e
veterán
válasz
wjbhbdux #12292 üzenetére
Az, hogy egy játék késik, miért jelentené a dx12 végét?
Utóbbi 1-2 évben 10 AAA játékból 8-at halasztottak legalább 1x...Arkham Knight-ot leszedték ideiglenesen a Steamből? rip dx11
Witcher 3-at halasztották? rip dx11
Hátrább tették a Syndicate PC-s megjelenését? rip dx11 -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wjbhbdux #11610 üzenetére
Az API kész van, csak az implementációk nem teljesek, de a fontosabb dolgokkal mindenki kész van.
Egy explicit API alapja, hogy a programozó manuálisan eldönthesse, hogy mit akar. Egy olyan API-nál, mint a DX12, vagy akármelyik hasonló rendszer mindig a programozó fogja a parancsot létrehozni, felvenni és tetszőleges időben egy kötegelt csomagban továbbadni a GPU felé. Ez a cél, hogy így történjen.
A DX11-ben ez úgy működött, hogy a parancsot létrehozhatta a programozó, de felvételt és a kötegelést már a driver csinálta. Ezzel az volt a gond, hogy ha rosszul jött ki a kötegelés, akkor a fejlesztő nem tudott vele semmit sem tenni. Ez teljesen megakadályozta a hatékony optimalizálást. -
Yllgrim
őstag
válasz
wjbhbdux #11610 üzenetére
En vegul elszantam magam es van egy Win10-es telepitesem, de nekem elegge negativak eddig a tapasztalataim eddig a korabbi verziokhoz kepest, stabilitas, felhasznalobaratsag, tamogatottsag, kiforottsag teren. Mivel nincs meg DX12-es program a piacon (normalis, kesz) ezert ezt nem is tudjuk megitelni. Mint OS eddig nem egy nagy siker, jatekok szempontjabol emiatt a Win 7 szerintem meg jovo nyarig boven jobb, az a par % nem eri meg ezert a felkesz a termekert, meg ingyen sem. Egyelore meghagyom, meglatom kepes lesz-e magat osszekapni, eljatszogatok alola vegul is...
-
Yllgrim
őstag
válasz
wjbhbdux #11504 üzenetére
Ezt megmutatom bent a Fallout fan-oknak, vannak akik most epitgetik a gepuket, erre biztos raugranak, holnap tele lesz a ceges mail-boxom delre, az tuti
Ajanlok hozza szenteltvizet is, mert gbors azt mondta, NV a Satan!
Ezt mar nem fogom elfelejteni sosem!
Poennak jo
Szerk: Amugy halkan megjegyzem, nem flehasznalni ellenem a jovoben, de egy Kingpin meg rajta van a listamon
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wjbhbdux #9895 üzenetére
Az aktuális tervekben egyetlen gyártó sem készít speciálisan Steam Machine PC-t. Alapvetően annyi lesz, hogy lesz pár alapgép és arra telepíthető Windows és SteamOS. A gép ugyanaz, de az előlapi logó eltérő. A legtöbb Steam Machine egyébként továbbra is Windowszal lesz szállítva, mert az MS egy rakás játékra Windows exkluzívitást kötött. Olyan játékokra, mint az új Tomb Raider. Ez azért nem kis tényező.
-
Yllgrim
őstag
válasz
wjbhbdux #9895 üzenetére
Majd ha lesz rendes drivere AMD-nek Linux-ra akkor lesz normalis AMD-s Steam machine is. Most ket iranyban fejlesztik a drivereket, van egy publikus valtozat ami mar a Kernelben van/kerul bele, ez termeszetesen nyitott, fent van minden a neten dokumentalva, Illetve a jatekokhoz specifikusan csinalnak drivereket amik zartak, ez utobbi a szurke zonaban van. Jelenleg Intel es most mar AMD ad open source, dokumentalt anyagot, NV itt sem, mily meglepo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged