- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Azért ebben nagy kockázat van. A token értéke az utóbbi időszakban erősödött ennyire, tehát nem arról van szó, hogy eszköz lett az értékes bányászathoz, hanem hirtelen kilőtt az árfolyam, egy ilyen felfutás után simán jöhet akár egy 50%-os korrekció, és máris a megtérülési számítások nem valósulnak meg, plusz az egész kriptó piaci árfolyam (BTC) is csökkenhet hosszútávon, ami meg teljesen ellehetetleníti a projektet.
Ahogy írtad is "ezen az árfolyamon", de arra meg nincs garancia.Remélem, nem járunk úgy CPU piacon mint ahogy a VGA-kal.
-
korcsi
veterán
A bányászat GPU gyártásra mért nyomása jól felmérhető ezen a diagramon, amikor vízszintes a görbe, azt jelenti, hogy nem növekszik a hálózat számítási teljesítménye, tehát nem vesznek videokártyákat a bányászok.
19 január és július között 150-200 dollár között volt az ethereum árfolyam, és ezt 150TH/s teljesítménnyel bányászták, jelentős növekedés nem volt ebben az időszakban, nagyon nem volt vonzó bővíteni, kiegyenlített lehetett a piac, illetve sokan üzemelhettek önköltség alatt is akár, reménykedve egy árfolyam növekedésben.
Most 3000 dollár felett van az árfolyam és az ATH utáni korrekciónak 1700 dolláron volt az alja, ha csak 1500 dollárral számolunk akkor is 1100-1200TH/s hálózati kapacitás kell a kiegyenlített viszonyokhoz, ehhez viszont majdnem duplázni kell a jelenlegi bányász kapacitást.
Ha az árfolyam változása (>$500) nem tud megfelelően negatív hangulatot kelteni és marad a jelenlegi nagyságrendekbe, nem mostanában lesz normális VGA árazás a boltokba.
-
korcsi
veterán
válasz
tisztelturam #43251 üzenetére
Hogy jön ide a melós fizetése?
Ha valamit drágának tartasz, nem kell megvenni. Ha munkára kell és nem térül meg, nem kell megvenni. Ha nem veszed meg csökken a kereslet és olcsóbb lesz.
-
korcsi
veterán
válasz
tisztelturam #43247 üzenetére
Fúj, gonosz termelők...
Ha valamiből a kereslethez képest többlet van és el akarják adni, árat kell csökkenteni, az hogy profitot akarnak maximalizálni, az meg teljesen normális dolog, ezért dolgoznak.
Te talán fizetés csökkentésért jársz be a főnőkhöz?
Én emlékszek még a Radeon 390-re, amikor legyártottak egy tonna hawaii-t a bányászatra mint felvevő piacra számítva, közbe meg bedőlt BTC. Relatíve olcsón nyomták a kártyát.
-
korcsi
veterán
Az árukapcsolásos dologra:
Jelenleg is van igp minden intel prociban, ami megfelel az emberek bő 90%-nak. Kerestem decemberben 17-es ips-es notit, és gyalázat, hogy dedikált vga nélkül, intel vonalon szinte nincs is ilyen. Ha ezekben a gyártó egyszer már megvette az igp-vel a VGA-t, miért tesznek bele dedikáltat? -
korcsi
veterán
Ez már azért más megfogalmazás.
Azért a várható eredmények függvényében alakuló kereslet is erősen beleszól ebbe az árfolyamba, nem?
pl.: AMD bejelenti, hogy nagyon megy a 7nm januárban jön az új 2080Ti-t verő egység, sokan vesznek a papírból, felmegy az árfolyam, pedig önköltségi áron adja AMD a vasat, hogy részesedést szerezzen, ebből így osztalék nem lesz, mindenki eladja a papírt, árfolyam esik.
Valahogy így? -
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Nem tudom mennyire jó példa az esetre, de ha a Vega-t terhelés nélkül a maximális (P7) terhelési állapotba kényszerítem (feszültség, órajel maximális) terhelés nélkül akkor olyan 15%-át fogyasztja a valós terhelt állapotnak.
(Privire majd válaszolok, csak még nem volt időm belemélyedni
)
-
korcsi
veterán
válasz
Petykemano #31680 üzenetére
Sose értettem ezt a HBCC és memória típusa közötti összefüggést, valaki kifejthetné.
-
-
korcsi
veterán
válasz
velizare #26356 üzenetére
Arról volt szó, hogy van benne vas...
Fordítsuk le angolról, hogy "szilikon" . Akkor már írja, hogy "silicon" csak nem értem ezt miért nem lehet magyarul.
Eme téma körben is az utolsó
-
korcsi
veterán
válasz
daveoff #26337 üzenetére
Utolsó:
"Az acél a vas legfeljebb 2,06%[1] szénnel alkotott ötvözete," A tiszta vas (csak FE-t tartalmaz) is acél.)
Amúgy meg a szilikon-szilíciumból indult a dolog. Ott se fejtegetjük, hogy milyen szennyezettségű szilíciumból mennyi van a processzorokba, de hogy szilikonból maximum ragasztónak van benne az biztos.
-
korcsi
veterán
válasz
daveoff #21242 üzenetére
Sapphire Nitro RX480 8GB volt 88000Ft is. Valakinek legalábbis sikerült rendelnie.
-
korcsi
veterán
válasz
Firestormhun #20751 üzenetére
Ha jól értem, a megfelelő körülmények (hőmérséklet) és terhelés mellett a kártya a gyártó által megadott névleges órajelek fölé tudja emelni az órajelét.
-
korcsi
veterán
Szó volt itt az nv boost-ról. Valaki elmagyarázná nekem ez hogy működik, hogy a gyártó által megadott maximális boost fölé emeli az órajelét a kártya, hol a határ, ha meghűtőm és kitolom a tdp limitet mi a garancia, hogy csak addig emeli az órajelet amíg stabil a működés?
-
-
korcsi
veterán
Konkrétan mi történik amikor a PCIe szabványt meghaladó teljesítményt próbálunk meg kivenni a slotból? Mi történik, hogyan, mennyire megy tönkre az alaplap?
Vagy csak bumm mintha kikapcsolnák? (Az a k...va macska...
) szarkazmus.
Tönkre megy a foglalat? (látható eredménye van)
Van saját tápellátása a slotnak? Akkor védelem is lenne/lehetne benne, maximum lekapcsolna.
Szerintem nincs, csak rá van kötve a 12V-os körre.Bármit elhiszek ha szakmailag megfelelően bizonyítva van.
Persze egy ezer éves alaplap behalhat a terheléstől (használattól), meg idővel a kisebb terheléstől is, de ha nem kapcsoljuk be "örökké" jó marad.
Eddig nekem nagyon aknamunkának tűnik ez az egész PCIe teljesítmény kérdés. Jogos, hogy túllőttek a szabványon sajnos, de tényleg valós problémát jelent ez?
-
korcsi
veterán
Megköszönném ha privibe valaki átküldeni a downfall videó linkjét, mindig lemaradok róla.
Előre is köszönöm! -
korcsi
veterán
válasz
Malibutomi #15368 üzenetére
Szerintem a játékos réteget sokkal könnyebb W10-re terelni (ráadásul mennyiségük sem annyira jelentős) mint az átlag felhasználót, a váltást ki lehet kényszeríteni dx12 exkluzív tartalmakkal, azok minőségétől (technológiai szempontból) függetlenül.
Amúgy NV-re gondoltam, és itt az MS-nek már nincs ráhatása a dolgokra! -
korcsi
veterán
válasz
Televan74 #15366 üzenetére
Bizonyos tendenciákat nekik is le kell követni. Én nem vagyok ennyire optimista, szép elmélet, de ha sértik vele egy erős piaci szereplő igényeit akkor egy két jól sikerült példát leszámítva nem lesz elterjedt.
Amúgy szeretném, hogy így legyen csak reálisan nem látok rá esélyt.
Összeesküvős ON: A másik ami előfordulhat, hogy a port elkészülte után bekerül egy-két effekt pluszba amitől a szoftver a "piaci igényeknek" megfelelően fog futni. Összeesküvős OFF. -
korcsi
veterán
válasz
Televan74 #15356 üzenetére
Ellenben ami a legnagyobb problémának néz ki szerintem, hogyha NVidia következő generáció nem lesz erős async compute-ben akkor a szoftverek erre nem fognak erősen építeni, tehát AMD megint hajára kenheti a technológiáját ami szuper, csak nem a 20%-os részesedés mellett, nekik követniük kellene a tendenciákat, nem úgy csinálni mint aki piacvezető.
(#15357) fules
: Pascal=die shrink?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
FollowTheORI #13916 üzenetére
Kimerítő válasz, köszönöm!
-
korcsi
veterán
válasz
FollowTheORI #13914 üzenetére
És az átlaghoz, vagy egy kitüntetett értékhez (60fps/16,6ms) képest nézik? Mert én ezt nem találtam a cikkben.
Nekem a grafikonból úgy tűnik, a legrövidebb frame time-ot veszik alapnak, ha átlagot néznénk akkor minden ennél gyorsabb képkocka 0ms-os tartományba esne. -
korcsi
veterán
válasz
rocket #11608 üzenetére
A 82% nem az aktuális piaci penetració, hanem az utolsó negyedéves eladások mértéke, ha januártól márciusig mindenki AMD vga-t venne akkor az utána következő negyedévben 100%-os amd piaci részesedésről kellene beszélni?
Amúgy igaz az Nvidia piaci elsőbsége, csak ebben az esetben ez nagyon nem jó nekünk, sokkal rosszabb a helyzet mint a processzor piacon.wjbhbdux: Úgy hallottad?
-
korcsi
veterán
válasz
Dark KillerX #8796 üzenetére
2015 Július 8.
-
korcsi
veterán
válasz
Dark KillerX #8794 üzenetére
Egy hónapos hír.
-
korcsi
veterán
válasz
Petykemano #8205 üzenetére
Ha GCN vs Maxwell statisztikával számolunk akkor az új generációs konzolokat is bele kellene ebbe számolni amennyiben nem PC exkluzív játékról van szó, nem. Ebben az esetben hogy állnak az arányok? És konzolra mindenképp erősen optimalizálni kell mert elég lájtos a vas benne.
-
korcsi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- Videó stream letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest