Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
imi123 #24158 üzenetére
Nem ilyenkor kell a konkurencia hanem mindig, ez a Pascal széria mutatja ezt a legjobban, az egy dolog, hogy várhatóan az árazás nem változna konkurenciával se, de a kiadott termék sokkal előremutatóbb lenne ha mutatni kéne valamit, így meg kijött az új Maxwell széria, nekem ez annyira kevés de főleg ennyiért.
Proci téren már sokkal régebb óta ez megy, mondjuk ott abból jó, hogy gyakorlatilag egy i7 rengeteg évig bőven elég.
-
Laja333
őstag
válasz
imi123 #23770 üzenetére
Nekem ez a Fury vonal mindig ilyen fekete bárány volt. A hektikus teljesítményével sosem tudtam hova tenni...
Néha az az érzésem volt, hogy még az AMD se érti, és néha nincs is vele kedvük foglalkozni.
Aztán most a Polaris jól sikerült, ha lemaradásban is van a teljesítménye az első pár napban, a következő napokban ezt helyre is pofozzák. Meg úgy általában hozza az elvártat, vagy pl. Deus Ex-ben annál kicsit többet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
imi123 #23445 üzenetére
Nem tudom, en semmi ilyet nem tapasztaltam egy 7850 CF / 970 / 290X (CF) kornel. Amig megvolt az fps (es nem fogyott el a memoria / nem dobalta le szignifikansan az orajeleit a kartya) mindegyik siman futott.
a 970 es a 290X valtas kb ugy nezett ki, hogy vakon par jatekban nem tudtam volna megmondani, hogy melyik van epp a gepben 1080pben.
kieg: az viszont teny, hogy az "orajelleodbalos" 290X merhetoen rosszabbul teljesit, mint egy rendesen hutott. namost nekem viszonylag hamar viz kerult a kartyakra.
(#23456) Keldor papa: multiGPU frametimeoknal megfordult a helyzet valamennyire, 980hoz kepest mar a 290X adott altalaban jobb frametimeokat. viszont amikor utoljara komolyabban osszehasonlito teszteket neztem annak mar masfel eve, azota megint lehet valtozott a helyzet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #22926 üzenetére
A Doom azért gyorsul 20-25%-ot az AMD-n a Vulkan módban, mert kapott shader intrinsics-et. A Deus Ex MK a szeptember második felével kiadott patchben dettó megkapta ugyanezt. Ott 10-15%-ot jelentett.
(#22927) Ren Hoek: Nincs a többi GCN-ben utasítás előbetöltés, így hátrányosan érintené ezeket az erre épülő optimalizálás. Technikailag lefutna, csak lassítana/lassíthatna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #22486 üzenetére
De komoly. A Nintendo saját Vulkan platform specifikációt használ, méghozzá azért, mert az közelebb van az Android Vulkan implementációk platform specifikációjához, amit egyébként a Google szabott meg. Ilyen formában tudják biztosítani az új tartalomszolgáltatási rendszeren belül az egyszerű portolást a célplatformokra, és ez a specifikáció működik PC-n is. Mivel ez a Nintendo gépe, így szabadon dönthetnek a stratégiáról. Sokkal inkább az látszik az NX-nél, hogy nem maga a gép számít, hanem a köré épülő tartalomszolgáltatás, amin keresztül vehetsz úgy játékokat, hogy azokat játszhatod a konzolon, vagy androidos eszközön, vagy PC-n, stb. Ehhez egységesség kell a célplatformok között. Ha pedig valamit ki akarnak hozni a gépből, akkor az egy célhardver, tehát megcélozzák direkten.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #22484 üzenetére
A Nintendo saját platform specifikációt használ, ami az Android platform specifikációhoz hasonló. Szóval azon a konzolon ezek a funkciók elérhetetlenek lennének akkor is, ha az NVIDIA tenne annak érdekében valamit, hogy kihasználhatóvá tegyék Vulkan alatt.
Egyébként nem biztos az X1-es Tegra, csak az van a prototípusban. Fene se tudja, hogy lesz-e egy külön Tegra ide.
-
Egon
nagyúr
válasz
imi123 #22451 üzenetére
Őszintén szólva, én is kőkeményen elgondolkodtam egy RX480 vételén (egyrészt azért, mert az nV árai (is) igencsak elszálltak, másrészt a G-sync túlságosan nagy árhátránya miatt), csak egyrészt félek tőle, hogy 1440p-ben hamar kevés lesz (ha 25%-kal gyorsabb lenne, 25%-kal drágábban, előbb megvenném), másrészt az ilyen "nincsproblémaaz AMD-vel" típusú hozzászólások (ráadásul egy vérfantól...), amit linkeltek korábban is másik topicban, valahogy nem erősítik bennem a bizalmat a vörös oldal iránt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #22168 üzenetére
A Doomban biztos nem lesz alkalmazva NV-re a shader intrinsics. Nem elég nagy a piaci részesedése az NV-nek hozzá, hogy ilyen kutatásokra áldozzanak pénzt. Sajnos az AMD-re alkalmazott gyors kód az NV-re egyszerűen nem jó. Egyébként ne gondolja senki, hogy az AMD-vel kivételeznek. Senki nem nyúlnak ilyenekhez az AMD oldalán sem, ha a konzolon nem lenne hozzájuk kész kód. Azonban úgy, hogy ez megvan a copy-paste belefér.
A gyorsulás nem a Doomban történt, hanem magukban a Vulkan implementációkban. Nagyjából az augusztusi implementációk érték el a megfelelően gyors szintet. Ezért döntött úgy a Khronos a héten, hogy a Vulkan branch-eket összevonják, mert a PC-s gyártók kitapasztalták a megfelelő működést. -
Habugi
addikt
válasz
imi123 #22014 üzenetére
Kizárólag az egyre szaporodó 480as tesztek apropóján próbáltam rá, soha nem csináltam ilyet ezelőtt.
"Játszik itt valaki egyáltalán?"
Viszonylag kevés játék igényli a suspensor & bukósisak egyidejű használatát, viszont ahogyan arra tegnap magad is utaltál.., ebben a topicban erősen ajánlott, kvázi a játék jelenleg is zajlik.
-
Laja333
őstag
-
-
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
imi123 #20922 üzenetére
Ácsi-ácsi. Nézem a 980 Ti vs 1070 eredményeket a tesztben. Hogy lehet alacsonyabb a 980 Ti késése az 1070-nél miközben a Pascal elméletileg pont VR-ra volt kihegyezve? Ebben a játékmotorban/játékban mit nem implementáltak a fejlesztők? Azért a 980 Ti és 1070 között nem nagy különbség van VR-on kívül (+-5% a tuningot nem nézve)...
-
cyberkind
félisten
válasz
imi123 #20906 üzenetére
Pedig ez a logikus dolog, a nagyon beharangozott Deus Ex-ről is szart se tudni, csakhogy van meg lesz és ezt a premier előtt, DX12-es játékokkal is tele vagyunk, ja nem, de a jövőre kell venni kártyát ami akkor meg kevés lesz.
(#20908) Zeratul
Abszolút nem felső kategóriás kártya főleg a vram mizéria miatt, de ha ezt nem is nézzük, elavult "szar" is, amíg a 470 a másik messiás(a 480 után) vagy népkártya. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #20864 üzenetére
Inkább az volt a baj, hogy alig volt akkor optimalizálva. Nyilván promóanyag kell, tehát felvették az aktuális állapotot. Túl sok jelentősége nincs.
Sokkal jobb lesz, mint az új Tomb Raider port, aminél azért nem nehéz jobbat csinálni. De jobb lesz a Hitman portjánál is. Eleve az a csapat csinálja, akik a Hitman portját segítették. Egyébként a Tomb Raider csapata most PS4-re portol, egy darabig ők nem csinálnak mást.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
imi123 #20822 üzenetére
Majd forradalmasitja az aeronautikát és feltalálja a PreBurnert(BeforeBurnert) , de csakis DX12+n (n= [0,1,2....999]) alatt fog müködni.
És a sok pirosmarketingesmérnök el fogja magyarázni azt hogy miért jó az ha a kerozin elõbb ég el minthogy a motorba jusson.
És hogy milyen elavultak a mostani gépek ahol még AB-el voltak megtervezve.Meg hogy még csak egy kicsit kell rá várni, és jön a nagy áttörés...PreBurner+ FX APU + GCN 10.81...Crimmsonal és watmannal karöltve.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
imi123 #20806 üzenetére
Köszi a linket, ezt lopom!
Végre valami értelmes VR teszt amiben vannak konkrétumok és valós felhasználási módon alapul! Nagyon régóta várok már ilyenekre. Durva amúgy, hogy az ATI ígéretei közelében sincsenek a tesztekben szereplő számoknak. Hol az a hírösen jól működő finomszemcsés preempció és az async timewarp?
Amúgy ha elmegy melletted még néhány hasonló teszt, elhozhatod a VR topikba is!
-
-
Zeratul
addikt
válasz
imi123 #20450 üzenetére
a régi problémáknak nyoma sem volt az újraírt driverrel.
Most hogy a Vas kicserélése után nincs probléma a driverrel, még mindig a driver a hibás?
Ahhoz képest hogy arról volt szó hogy a driver már csak dísznek lesz,elég szép galibákat okoz mindkét oldalon.
Alacsonyabb szintű elérésnél sokkal nagyobb hibákat lehet okozni egy félresikerül kóddal.
-
Egon
nagyúr
válasz
imi123 #20447 üzenetére
Nekem leginkább az szúrja a szemem driverfronton, hogy ha valaki le meri írni, hogy nála gondok voltak a vörös oldal kártyáival, és mióta nV-re váltott, jelentősen kevesebb ilyen jellegű problémája van, azt a vörös szemüvegesek többnyire csípőből user errorként azonosítják. Amennyiben tényleg user error, akkor az miért nem jön ki nV kártyával, hiszen ugyanaz az user, nemdebár?!?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
imi123 #19789 üzenetére
Hosszabb távon ezeket az API-kba kellene beépíteni szabványos formában. A Vulkan már támogatja a Ballot és a RL/RFL függvényeket ARB szinten. A többit sajnos még nem, de a SPIR-V-nek hamarosan érkezik a frissítése, és abban állítólag újabb pár intrinsics lesz szabványosítva (pletyik szerint az mbcnt és a swizzle).
A Microsoft esetében ezt nem tudni. Ők inkább az új shader modellen dolgoznak, így kevés koncentrációt fordítanak az intrinsics-re. Megelégednek azzal, hogy Xbox One-ra elérhetők és kész. Persze az új shader nyelv ideális terep arra, hogy egyben jöjjenek új függvények is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest