Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mindössze annyi, hogy nem tudjuk, mi van a szerződésben. Ez egy kicsit "vis maior" helyzet.
-
schawo
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A Fury X forgalmazása is veszélyben lehet.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Ergo szerzodesszeges, sokmillios karterites az AMD fele ahogy mondtam.
Mi a kerdes?Leghutessel kiadni az X-et pedig nem sok ido, csak megirjak az engedelyezest az AIB partnerek fele. A sapphire/powercolor fury amugy is ref boarddal keszul, csak at kell rakni a hutest es mehet. Asus meg gyarthat X chippel ezentul.
-
törölt tag
Ha egy csöpp esze van AMD nek azonnal kiadja customba a Fury X et és onnan nem az ő dolga a hűtés.
Ezzel szerintem mindenki jól járna végre jönnének ki a klassz vizes meg nem vizes fury x ek. -
schawo
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
These products (and more, potentially) are subject to the royalties increase. Cooler Master cannot continue sale of these products.
Már amennyiben a cikk információja helyes.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Visszahívjàk a kártyákat+hosszú évekig tartó pereskedés. Ez nagyon nem hiànyzott most AMD-nek.

-
-
schawo
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem arról van szó, hogy fizetni kell, hanem arról, hogy a termékek forgalmazását betiltották, és az eddig eladott példányok után kell kártérítést fizetni.
-
Az AMD-t is érintheti az Asetek vs. Coolermaster ítélet
TL;DR: Az Asetek pert nyert a Coolermaster ellen, amivel Amerikában már betiltották bizonyos kompaktvizek forgalmazását, sőt, sok eladott termékük után díjat is kell fizetniük az Asetek felé.
Ebbe a körbe az AMD Fury X-en használt vízhűtés is bekerülhet, mivel a szintén betiltott Seidon 120V egy változata van rajta. -
schawo
titán
A HBM2 sávszélessége annyira fölöslegesen nagy, hogyha 20%-kal alacsonyabb órajelen megy csak a névlegeshez képest, az is bőven elég mindenre 2016-ban. Az nv gddr5-ön is vígan elvan kétharmad sávszélességgel (390 vs 980, Fury X vs 980Ti) az AMD-hez viszonyítva. Ha akkor már csak 20% lesz a különbség, úgyse ezen fog múlni semmi.
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen...

Csak azt nem értem, hogy a Giga milyen megfontolásból szarik ennyire az AMD-s vonalra. G1 Gaming néven voltage lock, szar hűtés... nem vágom.
-
-Solt-
veterán
Az használt, 2 év garival. A Gigáról nincs teszt sehol, így maradnak a fórum tapasztalatok, ami alapján nem az igazi a hűtése, és hangos is, ráadásul voltage lock-s. Nem kommentálnám, mert nincs tapasztalatom vele, de jártam már úgy, hogy amit fórumokon élhetetlen kártyának tartottak, azzal én hűtés szempontjából teljesen elégedett voltam, a közelébe nem ment a mások által leírt értékeknek, de ez csak egy ellenvélemény.
Amazon hozzászólások vannak esetleg még, de azt sem tartom többre, mint bármely más fórumot. [link]
105K-ért van Sapphire, szerintem ennyiért ez jó vétel, még a 2 év garancia ellenére is. [link] Mondjuk, ha van türelmed esetleg a visszaküldéssel járó macerához is, akkor lehet érdemes lenne kipróbálnod a Gigát, aztán, ha nem vagy elégedett, visszaküldöd. De ez csak egy észrevétel.

-
stoon
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
kicsit a fogyasztása aggaszt !minden más jónak tűnik
viszonylag elfogadható áron találni de ez gigaaz befolyásol valamit?
-
stoon
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
árban sajna csak használt 970 vs 290x körüli összegben gondolkodom, egyenlőre.....
-
stoon
addikt
sziasztok ! szeretnék kártyát cserélni. (9550 radeon 128/64 óta zöld vagyok) most egy gtx 670 van ezt szeretném lecserélni! mit javasolnátok :persze az ár érték erő fogyasztás függvényében nem a szín fontos hogy zöld vagy piros hanem mire éri meg váltani! bf4 amit játszok és a sw. battlefront van előrendelve ,ehez szeretnék egy jó kártyát (persze már több mint két éve szolgál hűen a mostani is, de .......most jönnétek ti

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus
üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy ellopják az adatokat, akkor azt megtehetik, ha azt akarják, hogy a termékük sose jelenjen meg. Ugyanis az AMD a saját csomagjára kapott értékeket tartja számon. Az NVIDIA lapkáival nem is tesztelnek. Amiket pedig a HBM-ről tudni lehet, azt a Hynix és a Samsung úgyis elmondja. Persze leginkább a Hynix, mert a Samsung itt szűz ilyen szempontból.
(#10759) rocket: Amiket meg tudnak osztani, azt megosztják, de az NV nem megy semmire azzal, hogy az AMD-n milyen konfiguráció a működőképes. Megnézhetik, de számukra ez értéktelen információ.
(#10763) Loha: Erről beszélek. Az AMD és az NV is közel két évvel az első termék után jutott túl az 5 GHz-en. Sajnos 5,5 GHz felett drasztikusan romlik a GDDR5 fogyasztása, így csak akkor mentek fölé, ha nagyon szükséges volt.
-
törölt tag
Szenzációs AMD nek ez a reklámja:

HBM technology allows us to make the smallest graphics card! But in 1956 this is how you had to ship 5 megabytes
-
Yllgrim
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Legalabb oldanak fel a fesz szabalyozast hogy lassuk mit lehet kihozni belole meg, szerintem kesobbi Fury-kon engedelyezni fogjak majd, az elso sorozattal lehet valami furasag. Nem a homerseklettel lenne gondom most rendesen vizezve.
A kovetkezo generaciosok mindket oldalrol tele lesznek pakolva minden josaggal, uh fogyasztas is lesz, hotermeles is, na meg teljesitmeny is. Erdekes lesz ujra ki mit pakol le az asztalra.
Azert telen mar jonnie kell pletykaknak, komolyabb specifikacioknak... Ki hogy halad a sajat cuccaval.
-
válasz
Yllgrim
üzenetére
Szerintem ez elég egyszerű, mindig azt hozzák ki ami a konkurecia megveréséhez, vagy megközelítéséhez elég.
Úgy lövik be az órajeleket stb stb.
Aztán van amikor túl kell lőni a terveiken, van amikor meg hátradőlhetnek és nem kell a maxot kihozni.Pl a 980 az utóbbi volt szvsz, a Fury meg az előbbi (azért nincs is benne tartalék).
-
Yllgrim
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Most egy darabig csak max VGA cserevel szeretnek torodni meg SSD-kel, a tobbi szerintem rendben van, remelem ha mar emgkerik az arat jovore a termekeknek akkor olyat tegyenek le ami azert ott van a szeren. Azert az seninek sem tui fel hogy ugy nagyjabol hasonlo teljesitmenyekkel jonnek ki mindig a kartyak?
miert van az hogy 5-10%-os elteresek vannak azonos generacio kozott a ket gyartotol, elvileg egymastol fuggetlenul fejlesztenek, a gyakorlatban meg egeszen biztos hogy le vannak ezek dumalva, mi meg perkalunk... Az osszes hokuszpokusz meg duma ami az eloadasokon van az arrol szol lenyegeben hogy huznak le minket ujra 
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Jovore kiderul, remelhetoleg csak jo termekek lesznek a piacon, kezdjetek el gyujtogetni, olcso biztos nem lesz.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Itt nem a mérnökök tudásán múlik. Lehet szuperokos akármennyi mérnök, de alapvetően előnyben van az a csapat, amelyik nem 2015 közepén látott először HBM termékmintát, hanem 2014 első felében. Az a mérnök csapat, amelynek másfél éve van hardvere már túl van minden olyan fontosabb teszten, aminek a többi csapat még csak most kezd neki. És az ezeken a teszteken gyűjtött tapasztalatot semmilyen elméleti tudás nem képes helyettesíteni.
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Ahogy ez most alakul messze nekik lesz a legjobb, mert gyorsabban válthatnak HBM2-re, mint tervezték. Nekik az átállás eleve sokkal könnyebb lesz, mint bárki másnak, mert tömeggyártanak egy komplett HBM-es rendszert. Olyan dolgokat ismernek a teljes rendszer működéséről, amelyet más 2016-ban fedez majd fel, mint probléma.
Minden memóriaváltás nehéz, és a GDDR5-nél látható, hogy miért. Az AMD az elején képes volt építeni 4 GHz-es VGA-kat, majd később 5 GHz-eseket és így tovább. Ezeket a lépcsőket a tapasztalat hozta össze. A Radeonokon már 5,5 GHz-es memóriák voltak, amikor más épphogy elérte a 4 GHz-et.
-
A Hynix és a Samsung már 2016 első negyedévében tömegtermeli a HBM2-t az nVidia számára
Akkor ez a kérdés is eldőlt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus
üzenetére
A Micron HMC borzalmasan drága és nem is működik. Az Intel is egy speciális változatot használ, ami nem a Micron interfészével dolgozik. Ez elfogadható egy 2000+ dolláros Xeon Phi-n, de még így sem biztos a nyereség. Egy 1000 dollár alatti VGA-ra darabonként 1000 dollár veszteség nem vállalható be.
A HBM1+GDDR5X lehetséges, csak borzalmasan hátrányos és drága, mert fizeted az interposert és fizeted a NYÁK extra költségét is. Akkor már inkább csak GDDR5X-et érdemes használni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FLATRONW
üzenetére
Az a baj, hogy a konzol egy fix hardver. Tehát a programozó tökéletesen képes olyan kódot írni, amelynek minimalizálja a memóriaelérését. Kvázi a munkát a lapkán belül tartja. Egy PC-n a rakás eltérő hardver miatt ilyet nem lehet csinálni, mert nem érdemes egy hardvert kiválasztani a sok száz közül, és arra rágyúrni a programot. Fix hardvert a változó hardvert kínáló platformokkal nem szabad összehasonlítani, mert fix hardverrel olyan dolgokat tehetsz meg, amelyek drasztikusan gyorsíthatják a feldolgozást.
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Eddig nekem ez az egyetlen ami tetszett ilyen demókból.

Jah látom közben te is betetted.

-
->Raizen<-
veterán
Az infiltrator demo is elég ütős, a gépágyús jelenetig folyamatosan futott y50-70 es laptopon. [link]
-
->Raizen<-
veterán
A cpu terhelés kisebb dx12 alatt.
Zelda OOT: Dark Young Link DX12 demo
[link] -
FLATRONW
őstag
Én nem igazán félek a sávszélesség miatt. Hogyha az a cél, hogy sz.ros konzolportokat kapjunk, akkor a mai GPU-k sávszélessége is bőven túlmutat pl. az XBox One sávszélességén, sőt a PS4-én is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha nem is tavasszal de biztos ez lesz, aztan hozzak majd a nagyobbakat. Mrgint megszedik magukat azokon akik a maxwellbel is vegigugraltak a 970-980-980ti vonalat.
-
-
HSM
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
Azért ne ugrjunk ennyire nagyot hirtelen... A GDDR5 abszolút maximuma a 8Ghz jelenleg. Az 512bit is elég macera, és 512bites PCB-t sem csinált még senki tudtommal 8Ghz-es GDDR5 alá. Ezenkívül az 512bites busz elég torkos, mivel sok memórialapka kell hozzá, rengeteg vezetékeléssel.
Szóval ha versenyképes termékben gondolkozunk, akkor kelleni fog valami komolyabb, mint a GDDR5, legalábbis a csúcskategóriában.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Az érdekes lenne, akkor fel kéne készülnie a DX12 fejlesztőknek a kettős címzéshez..."lassú és gyors memória"... Meg lehet HBM+Interposer+ GDDR5-ös nyák együtt más sok kiadás lenne. Vagy ez, vagy az inkább.
Nem mintha egyelőre látszana bármi előnye a HBM-nek, a fogyasztáson kívül... egyelőre csak marha nagy csúszást, extra bonyolult tervezést és gyártást eredményezett. HBM2 gondolom még kényesebb erre...
Szerintem ha nagyon meg lesznek szorongatva NV-ék DX12 és VR fronton, akkor kitolják GDDR5-el első körben 16 nm-en. Ott már nem para a fogyasztás sem ilyen téren. Kicsit max AMD felé megy a perf/watt ebben a körben.
-
válasz
Locutus
üzenetére
No igen, nem mondták hogy minden pascal ezzel jön.
Pl a középső P104 vagy akámi lesz a kódneve GTX980/70 utód még simán jöhet GDDR5-el is. Látható a Ti alapján is hogy még bőven elég... akár 4k-ra is. Rábiggyesztenek egy 384 bites buszt 7-8GHz-el, nincs olyan amire nem elég.
A P110-el meg bevárhatják a HBM2-őt később... a Titan/Ti-vel úgysem kell majd sietniük szvsz az AMD sem tudja hamarabb hozni.
Cserébe egy olcsó középkategóriás chippel, csak immár 14/16 nanon, újra tarolhatnak egyet úgy, hogy konkurens tavasszal sehol sem lesz.

Nem is lepne meg, ha így csinálnák.
Az alsó P106 meg pláne nem lesz HBM2-es. Szóval kell hogy legyen már egy GDDR5-ös és egy HBM2-es pascal design-nak is lennie.
-
-
Malibutomi
nagyúr
Arra gondolt HSM hogy az interposer fejjel lefele hasznalatos emiatt latszik a szep szines(es erzekeny) felulete.

Az NV mintan amit mutogat a CEO nincs ilyen.
(#10730) Keldor papa
Pedig pont a fogyasztas a HBM lenyege, nezd meg az AMD hogy lenyomta vele a fogyasztast. -
keIdor
titán
válasz
daveoff
üzenetére
Egyébként kicsit túl van lihegve ez a HBM is, 512bit-el meg 8GHz-es GDDR5-el is nagy sávszélt el lehet érni.
Drága meg sokrétegű nyák kell igen, de lehet gyártani, és a HBM se olcsó ahogy elnézem a Fiji termékek árait valamiért nagyon magasra lettek belőve... meg vannak GDDR5X pletykák is, kicsit szkeptikus vagyok kell-e egyáltalán HBM2. Személy szerint nekem egy nV féle Nano méretű kártya nem kell, fogyasztás úgy se csökken, HBM-el is ugyanúgy zabálnak majd a kártyák, egyelőre drága mindkettőt gyártani, van egyáltalán előnye? Azon kívül, hogy kicsi és erős kártyát is tudnak csinálni, de engem az speciel nem érdekel. -
daveoff
veterán
Én ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert fingom nincs az egészről, meg nem is érdekel. Én csak a kollégát javítottam, hogy nem az a memória, amire Ő gondolt, az hogy ez működő, igazi kártya, vagy valami kajli cucc, az nem érdekel különösebben. 2016 Q2-re ígérik legoptimálisabb esetben, majd akkor úgyis kiderül hogy is állnak a Pascallal.
-
Egyáltalán nem biztos...
Az Intelnek is van HMC-s demo lapkája a Xeon Phi-vel... tehát ez létező dolog.
Ami érdekes hogy az nVidia miért dobta... ezek szerint valamiért nem jött be... lassú vagy ilyesmi. Vagy a Micron késik valamivel.
Vagy a Micron az Intellel azt csinálta amit a Hynix az AMD-vel (dobta a többi partnert az első működő termékig). És akkor már a HBM2 be lett dobva hogy nemsokára jön mindenki számára.
Na mindegy érdekes dolgok lehetnek a háttérben most memória tech fronton az tuti.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Ez annyira High-tek (szándékosan K-val) cucc, hogy még interposer sem kellett a memóriák alá. Ez így ebben a formában annyit ér kb, mint amit nemrég linkelt Loha fórumtárs: [link]
Szóval amíg a Fiji egy kapható, működő termék, ez kb. csillámporos, de gyaníthatóan teljesen működésképtelen tálalása néhány elektronikai alkatrésznek és egy Nv logónak.
-
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Fából nehéz lenne megcsinálni, talán nehezebb, mint az igazit, akkor már inkább műanyag...

-
törölt tag
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
üzenetére
"AMD CPU részlegén dolgozott sztárgázsival, most akkor miért is csodálkozunk ?
Melyik sztár CPU-t is hozta létre?"K8 ugye megvan? Utána dobbantott onnan, majd később az Apple-höz került. Aztán visszament (visszahívták?) az AMD-hez 2012-ben (a Bulldozer kudarca után), amikor is elkezdte tervezni a Zen-t. És egy új architektúra kifejlesztése úgy 2+2 év a tesztgyártásig [link]
Szóval legyünk bizakodóak és feltételezzük, hogy elvégezte, amit ott kellett és aztán továbbállt új kihívásokat keresve. -
Loha
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
Loha
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Csak az NV árulja nagyobb haszonkulccsal a kártyái jó részét, és ez sem most kezdődött, hanem már a Keplernél. Ja és a GTX kategóriájú kártyákból többet is adnak el mint korábban...
Igen az 560 (Ti) sokkal közelebb volt az 580-hoz teljesítményben, mint most a 960 a 980 (Ti) -hez.
A 960 és 970 között elég nagy rés van teljesítményben, talán ha megjelenik a 380X akkor az NV is kihoz egy 960 Ti-t. -
-Solt-
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem hiszem, hogy az igazgatói tanács ülésein az lenne a téma, hogy nekünk, hogy a legjobb!

Egyébként szerintem visszaállnak majd a korábbi trendek ha nőnek az eladások. Bízzunk benne, hogy a VR jó mozgató rugó lesz.
-
-Solt-
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Egyszerűen nagyobb haszonkulccsal árulják a kártyákat.
Igen, és ezt azért teszik, mert kevesebb fogy belőlük, és így kompenzálnak.
-
tibcsi0407
félisten
Nem lehet mindent a pénzügyi válságra fogni. Egyszerűen nagyobb haszonkulccsal árulják a kártyákat. Ha valóban annyira ki van herélve a Maxwell, mint ahogy sokszor a PH-n olvashatjuk, akkor a gyártása sem lehet olyan drága, mint ami az árát megindokolná.
A 960 nem rossz kártya, nekem is az van, de szerintem régen ezért a pénzért komolyabb teljesítményt lehetett venni az akkori csúcs VGA-hoz mérten. -
Loha
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
GTX 560 (Ti) anno kb. ugyan annyiba került mint most a GTX 960, csak az 560 (Ti) -n kevesebb volt a haszon.
2008-as pénzügyi válság előtt, nem csak a VGA-k voltak olcsóbbak...

-
tibcsi0407
félisten
-
Televan74
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Az árkategória eltolódását meg lehet köszönni az AMD másfél éves csúszásának.És ha már az Nvidia ilyen jó áron adja a top kártyáit,akkor már az AMD sem marad le a vonatról.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
3/4 áron, a hűtést oldja meg mindenki magának. Kár, hogy ilyen opciót nem vállal be senki. Sok custom vizes szívesebben venné. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó lenne egy erős AMD mert akkor a új nv kártyákért nem 1000€ kellene majd fizetnünk.
De AMD vajon képes lesz rá?