- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26099 üzenetére
Megnézném, hogy a statisztika hány %-ra teszi azokat a felhasználókat akik fHD feletti felbontáson játszanak.
Nem ismerem a konkrét számokat, de én 5% alá tenném.
Véleményem szerint nincs igazán jelentősége még a nagy eladási számok tekintetében ennek a rétegnek.@váltanak:
persze! Tuti van olyan aki vált! Csak a számok szerint elenyészően kevés, mert még így is nőni tud az AMD részesedés.
Vagy ha szerinted ez nem így van, akkor ezt a növekedést hogyan magyarázod? -
törölt tag
válasz
Raggie #26098 üzenetére
Ha nincs szüksége váltani az azért van mert mondjuk 1080p-n játszik, 1440p/4K igényekhez új címekben lehet akármilyen időtálló a 290X kevés és erősebb AMD-re nem tud váltani ha akarna se (úgy látom ezt még 20x le kell írni míg eljut...) mert NINCS.
"De ez szerintem hangsúlyozottan nem egyenlő azzal, hogy most nem tudnak mire váltani ezen az oldalon ezért nem váltanak!"
Váltanak, vannak olyan tulajok akik 290X-ről 1070/1080-ra váltottak. Ahogy lesz olyan is aki majd Vega-ra fog AMD/nV oldalon is.
-
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26097 üzenetére
Nem jól látod az ok-okozati összefüggést...
Pont azért nincs szükségük újra, mert időtálló!Én nem arra gondoltam, hogy azért nincs szükségük új kártyára, mert már megvakultak és úgysem látják mi megy a monitoron, hanem azért nincs szükségük feltétlenül új kártyára, mert meg vannak elégedve a mostani kártyájuk teljesítményével.
Annyira nem hiszem hogy márkahűek volnának a nagy tömegek, hogy ha szükségét éreznék, akkor ne váltanának a másik oldal nagyobb teljesítményű kártyájára. Csak éppen nem érzik még szükségét. És mire majd érezni fogják, addigra lehetséges, hogy már lesz ennek az oldalnak is megfelel vagy jobb alternatívája.
De ez szerintem hangsúlyozottan nem egyenlő azzal, hogy most nem tudnak mire váltani ezen az oldalon ezért nem váltanak! -
törölt tag
válasz
Raggie #26096 üzenetére
Ha nincs rá szükségük akkor azért nem váltanak, nem azért mert időtálló. Ha valakinek nagyobb az igénye akkor pedig vált amire van ilyen egyszerű. nV tulajok közül is sokan nem váltottak még és nem is fognak csak a következő generációval.
Igen, az AMD részesedése nőtt - ebben a hónapban, először mióta új kártyát adtak ki, az nVidiáé pedig folyamatosan az utóbbi hónapokban. -
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26095 üzenetére
"(...)ennek az eredménye látható"
Persze : AMD részesedése nőtt ... no comment...EDIT: egyébkét az fel sem merült benned, hogy nem azért nem váltanak az emberek újabb kártyára, mert nincs, hanem mert nincs rá szükségük? Jómagam is tökéletesen elvagyok és még leszek is a 290-el legalább egy-két évig.
-
törölt tag
válasz
Raggie #26094 üzenetére
"Igaz, a számokból csak az következik, hogy az egyik cég régi kártyái helyett újakat vásárolnak inkább, míg a másik cégnél ez kevésbé van ez így."
És miért van "kevésbé így" ? Mit vennél 1070/1080 szinten AMD oldalon, vagy ha a 290/X-ről szeretnél váltani ? Mit nem lehet azon érteni, hogy ha NINCS több teljesítményszinten kártyájuk akkor persze, hogy kevesebben váltanak ? Ha feleakkora a választék persze, hogy "kevésbé" cserélnek...
"Végülis szerintem is a márkahűség és ésszerűtlen és az ami irányítja az egyik oldalt, míg a másik oldalon a logikus döntések sorozata vezeti a vásárlókat a régebbi kártyák leváltására és a méregdrága új kártyák megvételére."
A méregdrága jelzőnek milyen szerepe van itt ? A Vega talán nem lesz az ? A Fury X nem annyiba került mint a Ti (máig rosszabb ár/érték aránnyal) ?
Ööö nem, mindkét oldalon van márkahűség máskülönben nem várnának a Vega-ra akiknek több kell mint amit a 480 tud ajánlani. A különbség annyi, hogy az egyik oldalon már egy ideje nem kell várni, ennek az eredménye látható... Ha kijött volna a Vega a 1070/1080-al már hasonló mértékben hullottak volna ki a régi AMD kártyák is. -
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26093 üzenetére
Igaz, a számokból csak az következik, hogy az egyik cég régi kártyái helyett újakat vásárolnak inkább, míg a másik cégnél ez kevésbé van ez így.
Végülis szerintem is a márkahűség és ésszerűtlen és az ami irányítja az egyik oldalt, míg a másik oldalon a logikus döntések sorozata vezeti a vásárlókat a régebbi kártyák leváltására és a méregdrága új kártyák megvételére. Igen. Ez az egyetlen helyes magyarázat erre.
Igazad van, én vontam le a rossz következtetéseket...
-
törölt tag
válasz
Raggie #26092 üzenetére
A számokból az nem következik, hogy melyik kártya időtálló(bb). Ezt te "következtetted" ki figyelmen kívül hagyva azt, hogy az egyik cégnek 3 teljesítményszinttel magasabb alternatívái is vannak (a 1070, 1080 és a Titan X is gyorsabb mint a top AMD kártya), tehát van hova váltani. Az RX 460 eredményeiből is látszik, hogy amint évek múltán kihoztak valamit arra a szintre (és nem a 7790-et rebrandolták) megvették az emberek, pedig még csak nem is sokkal gyorsabb, de ennyi is elég volt csak legyen valami.
Az időtállóságot teljesítményteszteken láthatod.... -
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26090 üzenetére
Ja, értem. Ha egyszer a számokból olyasmi következne, ami az AMD-nek pozitív volna, akkor az már eleve nem lehet igaz. Akkor inkább az magyarázza a dolgot, hogy az AMD tulajok balga módon márkahűek és kényszerből nem váltanak!
OK, én befejeztem, mert elvakultsággal nem lehet értelmesen vitatkozni. -
-
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26086 üzenetére
Az a dolog, hogy bármit is mondasz, de a számok szerint(amik szerintetek reprezentatívak) az új AMD kártyák új vásárlásokból jönnek, míg az új nVidia kártya vásárlások régi nVidia kártyáról történő váltás miatt történnek.
Ez nem azt támasztaná alá, amit te mondasz...
-
törölt tag
válasz
Raggie #26084 üzenetére
"hogy ha igaz a dolog, az nem valami pozitív képet fest az nVidia kártyák időtállóságáról."
Milyen dolog ?
A 970 még most is a legnagyobb részesedéssel rendelkező kártya. Az, hogy veszik az új nVidia kártyákat nem meglepő. Elárulok egy titkot: az AMD-ket is vennék, ha lenne - de nincs mindenhol, egy adott teljesítmény szinten megragadtak évek óta.
Mire váltson a 290/X tulaj aki 3.5 éve vette a kártyáját ? Egyik aktuális AMD cucc sem biztosít akkor előrelépést mint egy 1070 vagy 1080-ra váltás. Ez nem mutat semmit sem az időtállóságról, inkább azt, hogy alakul a piac. Ha van veszik (460) ha nincs veszik a másikat, vagy nem cserélnek..."Tehát ha az nVidia minden kártyájánál jobban nőtt a résesedési százalék mint az AMD-s kártyáknál."
Nem minden kártya nőtt ahogy az AMD-nél sem mind. Az új kártyák nőttek jelentős mértékben, ahogy AMD-nél is.
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW #26082 üzenetére
Ez akkor sem jön ki egyszerű matikával...
Mivel minden kártyánál részesedési százalékok vannak megadva. Tehát ha az nVidia minden kártyájánál jobban nőtt a résesedési százalék mint az AMD-s kártyáknál, akkor egészen egyszerűen a matika szerint nem nőhet az AMD össz százalékos piaci részesedése...
Vagy én nem értem akkor a dolgot.
-
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26078 üzenetére
Továbbra sem tartom hitelesnek a steam survey-t.
Pont ezt alátámasztandó írtam be ezt a furcsaságot. Ere adott wjbhbdux kolléga egy lehetséges magyarázatot.
Továbbra sem hitelesnek tartva a steam statisztikát erre én meg azt reagáltam, hogy ha igaz a dolog, az nem valami pozitív képet fest az nVidia kártyák időtállóságáról.Ne olvassuk szándékosan félre a mondatokat!
-
Televan74
nagyúr
Steam statisztikára nem adok.Három steam survey -t töltöttem ma ki. steam://takesurvey/1/ - CS:GO , steam://takesurvey/2/ - Dota 2 , steam://takesurvey/4/ - SteamVR. Akkor most 3db RX480 került a statisztikába?
-
törölt tag
válasz
távcsőves #26079 üzenetére
Mi ötlött szembe ? 0.1-et nőtt az AMD, 0.1 csökkent az nV - most már elfogadott az eredmény, korábban amikor jóval nagyobb ütemben nőttek az nV kártyák és csökkent az AMD (pl. legutóbb 0.2-t) a statisztika volt támadva.
Az új kártyák közül leginkább a 460 hozott nekik a többi mind régebbi kártya és IGP, tehát a korábbi "több nV kártyát adnak el" állítás ugyanúgy igaz, mert az új kártyákra értendő. Az összes aktuális Pascal részesedése nőtt, a 1060-é a legjobban, a 480 tudott nőni picit, a 470 pedig továbbra sem szedett annyit össze, hogy saját kategóriája legyen. A 1060 (3+6GB) többet tudott nőni mint a 460+480 (2+4+8).
-
törölt tag
válasz
távcsőves #26079 üzenetére
Én meg pont eladni készülőm az RX 470 videókártyámat és GTX 1070 fejlesztésre adom a fejem. PH! fórumozok között -0.2% felhasználó az AMD részéről.
Ez már reprezentativ eredménynek számit, mert ez itt történik ahol minden apró kérdés és % élet-halál harc.
Előbbiekben az AMD konfigom váltott kékre, most meg zöld lesz a videókártyám. AMD nem kapkodta el a kérdést... ezek után felőlem jőhet a ZEN és VEGA, tőlem egy huncut forintocskát sem látnak többet.
-
távcsőves
senior tag
-
törölt tag
Milyen érdekes, hogy ha az AMD nő akkor már nem a Steam felmérés "hitelessége" a téma
-
-
-
wjbhbdux
veterán
Az első 2017-es Steam felmérésből:
AMD részesedés +0,1%
A 15 legnépszerűbb "dx12" videokártya kivétel nélkül Nvidia. A GTX 1060 és 1070 is a legnépszerűbb 6 között van. Továbbra is a 1060 a népkártya, ami kiemelkedően növekszik az összes kártya között, ötször nagyobb tempóban mint az RX 480. A 970-től már szabadul a nép, de annyi van hogy még sokáig 1. maradhat.
460 és 1050 fej-fej mellett. Viszont a 1050ti-ből annyi van mint azokból együtt.
A 3 RX kártya összeadva egy kicsivel lenyomja a GTX 1080 részesedését (aminél 2x több 1070 és 2.5x több 1060 van).
-
törölt tag
Ja hát ennél igen, ha csak fel lenne tüntetve, hogy min/avg/99th akkor nem. De ez szerintem nagyobb meló mint egy sima frametime ábrázolás.
Bár egy ilyen grafnál sem lenne egyértelmű, hogy mondjuk csak betöltés után szaggatott egy ideig a játék vagy a teszt scene alatt is néha-néha, mert nem időben van ábrázolva.
-
daveoff
veterán
nekem volt lehetőségem a zárt alfát kipróbálni, x hónapja, azóta semmit nem változott a teljesítmény! kevesebb, egy hónap van a megjelenésig, gondolod, hogy addig változik is bármi a játékban? hát segítek, rohadtul nem fog, ez így fog megjelenni, amilyen állapotban most van....
-
Cs1csó
titán
Jó kis hitbéli vita, bennem már eldőlt: NVIDIA + Intel proci.
-
VTom
veterán
válasz
FollowTheORI #26047 üzenetére
Nemrég linkelt valaki tesztet az nvidia driverekről, 780Ti-n volt játék, ahol 10% pluszt hoztak a driver frissítések a Maxwell megjelenése után.A driverrel avultatás csak urban legend.Bocs, most láttam, hogy melyik hsz-re válaszoltál.
Tény, hogy egy alapos optimaizálás ráférne, mert tuom, hogy béta, meg óriási a map, de azért ez a grafika nem indokol ilyen fps-t. Gyakorlatilag csak Titan XP-n van fix 60fps fullHD-n maxolva, azon is csak tuninggal.
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #26047 üzenetére
most próbáltam, 1080 kevés FHD-ra....
high-on úgy ahogy eldöcög, de még úgyis microlaggos, meg be-be esik az fps vezetés közben.
-
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #26045 üzenetére
GTX 970 köszöni szépen, de még ilyen játékokban és feltételekkel is hozza egy RX 470 4GB szintjét. Időtálló befektetés volt és a régebbi DX11 játékokban még jobb teljesitményre is képes. Még egy ideig jól meglehetsz, amig nem kap el a frász egy friss játék miatt.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #26039 üzenetére
Már jelenleg egyre több játék 3.5GB VRAM használat felett tart, és némelyik 8GB-os videókártya akár 85% videómemória kihasználtságot elérhet. Egy 4GB-os videókártyát még elégnek tarthatunk ideig-óriáig, de egy grafikai szint főlé nem állithatod be ezeket a videókártyákat. Idő kérdése, hogy csak közepes grafikai részletességre legyenek képesek és semmi felesleges csicsa nem fér már bele. Egy-két videókártyára meg a 8GB VRAM szinte felesleges, mert alig gyorsul néhány FPS-t a 4GB-os videókártya változattal szemben. Akkor elég volt a 3-4GB egy videókártyára, de 2016 Q3 és 2017 inkább már a 8GB videómemóriát teszi szükségessé. Fejlődés van...!
-
törölt tag
Itt még nem beszéltetek róla de
Ghost Recon Wildlands Closed BETA
OKÉ hogy csak béta de nézzétek meg a 4 Gigás Fury X és a 8 Gigás 480 eredményét (jobb).
Kb ennyire fontos ma a memória (egy optimalizálatlan rendszerben). -
_drk
addikt
válasz
#85552128 #26039 üzenetére
75k-ért nem leállós ventis, 3gb-os kártya nekem is erős volt az ajánlott plecsni! A fél éves driver felhozatalról meg ne beszéljünk mert az "munka" lett volna.
Egy tetszett bőven tükrözte volna a kártya teljesítményét és azzal is lehetne ajánlani.Vagy sok volt nékik hogy amd-s oldalnak titulálták őket?
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #26036 üzenetére
Ghost Recon Wildlands gépigénye láttán már egy RX 480-485 cserének sem láttnám az értelmét.
Az R9 390X tulajoknál talán valamivel jobban fog menni ez a játék, mert ott egy erősebb GPU mellé 64 ROP és 512bit memóriabusz van jókora sávszéllességgel (384 GB/s). Ja persze ezért van az a jó magas fogyasztása... Most még tart a Zárt Bétatesztelés, de egy GTX 1070 szintén alaposan meg tud izzadni a játékban. Egy kis optimalizálás még szükséges lehet, meg egy Day One Patch. Aztán majd érkezik hamarosan a Mass Effect Andromeda. Ezeknél a játékoknál ha esetleg CPU limitem alakulna ki helyenként az i5 4690K procival, akkor egy erős videókártyával a 75 FPS visszaesik nálam 60 FPS-re. Na bumm...
RX 480 8GB meg még a 45-50 FPS-t is egy erőssen tuningolt i7 procival lesz képes kihozni magából (CPU igényesebb az AMD videókártya). Szerinted most milyen írányba tudok hirtelen továbbfejleszteni, amikor a VEGA vagy egyéb életképes AMD videókártya még sehol. Ez van...
-
törölt tag
válasz
#45185024 #26038 üzenetére
A hűtés a kártyához mérten jó. A 3 GB megkérdőjelezhető, ahogy 1.5 évvel a 4 GB-os 3x annyiba kerülő "csúcs" Fury X-nél is.
Ezért kéne frametimeokat is mérni, mert a teszteredmények alapján semmi nem utal rá, hogy kevés lenne. Egy frametime grafikonnál lennének meglepetések több kártyánál/játékban...
-
törölt tag
Szavazás: változások a videokártyás tesztcsokrunkban!
"A DirectX 12-es címeinket is átvariáljuk valamelyest, innen az Ashes of the Singularity-t szeretnénk száműzni, aminek a skálázódásával nem vagyunk elégedettek"
Puccs volt a pH-n ?
Reméljük semmi köze a kiszivárgott ryzen benchmarkhoz
-
törölt tag
Mint pl. te Fury X-hez.
A 970-hez én is FC4-et kaptam (Unity meg Crew volt még választható).
Amikor még az AMD is adott valamit réges-régen még egy laptophoz is küldtek SIlver kupont, amivel az akkor még jónak számító Sniper Elite III is választható volt, most meg BF Deluxe olcsósító kuponnal szúrják ki a szemed(#26028) cyberkind: Igen ez volt az az összevont promó amikor 3 játékot is adtak, 2015 májusában kb. Előtte ősszel volt a Ubisoftos (FC4, Unity, Crew) promó AMD-nél Alien Isolation, utána télen a Dying Light Nv-től és egy időben adtak GTA V-t AMD/nV kártyákhoz is, amihez amúgy is járt az AK és a W3.
-
törölt tag
Titánhoz nem nagyon adtak már a Maxwellnél sem, korábbiaknál nem tudom.
A 970/980 viszont rendszeresen elvolt látva, egyszer 2-3 játékot (!) adtak mellé valamilyen összevont akció keretében, de szinte mindig volt hozzá valamilyen játék. És most a 1070/1080 is rendszeresen kapja, szóval ez lehet az a kategória ahol megéri. A 1060-hoz is volt valami akció olcsóbb címekből meg azt hiszem Mafia 3-at is adott valamelyik gyártó. -
VTom
veterán
válasz
#85552128 #26021 üzenetére
Erre gondoltam, hogy ez az akció csak 1070/1080 mellé jár. Aki TXP-t esz egy vagyonért, az nem kap. Eddig nagyjából egy generációra adtak ki ilyen promóciót, pl. Maxwell kártyák mellé, Pascal kártyák mellé. Most meg csak 1070/1080. Aki "csak" 1060-at tud venni, annak sem jár.
Vicc az egész.
-
huskydog17
addikt
Egy kis érdekesség:
Geforce GTX 1080 Mini Teszt - A világ leggyorsabb Mini-ITX VGA-ja
-
Így értéktelenedik el a promó.
Ha véletlenül pont olyan játékot adnak véletlenül pont ahhoz a típushoz, véletlenül pont akkor, amikor vásárolni akarok, akkor ér valamit, egyébként pont nulla az értéke.
-
Locutus
veterán
Mostantól Geforce Experience GPU checkhez köti az nvidia a játék kuponokat
Bár ugye a reselling eddig is tiltott volt - elméletben, csak mostmár gyakorlatban is az lesz.
Kérdés, hogy mit néz majd a GFE, azt hogy tényleg most vetted a kártyát, vagy csak azt, hogy a promócióban szereplő GPU típusod van-e, és kész. -
Szerintem csak valami fotoshop kokálmány...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
brandarchi #26011 üzenetére
Nekem elképzelésem sincs mi a tosz ez...
-
Laja333
őstag
A piros oldal mindig nagyobb kaland.
-
törölt tag
Igen de az ilyen vertikális tartalomszolgáltatás a szerver üzemeltetője által kikapcsolható
Ami szerintem előremutató a trollkodás megakadályozására más játékoknál is
-Levetkőztel
-Igen van rajtad egy koszos rongy
-De mondom meztelenre vetkoztem
-igen mondom van rajtad egy koszos rongy -
törölt tag
A Conan Exiles-eől van valami hír hogy miért szaggat az összes hivatalos szerverről a játék ?
Kártyafűggő, Oldalfüggő vagy valami hiba ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest