-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #36509 üzenetére
Fordítva? Szerintem én ugyan azt írtam mint te.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36414 üzenetére
"Mik azok az RT magok?"
ha elvetjuk es no belole valami, akkor kiderul.
-
Kvg
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #36414 üzenetére
fix funkciós egység ami ami biztosítja az RT kiszámítását 30 fps el. Biztos ami biztos ásni valószínű nem lehet vele.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36412 üzenetére
Külön RT magok nélkül driverből + procival megoldják majd hogy gyorsabb legyen
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #36405 üzenetére
Nem a Ray Tracinggel van itt a baj, azt mindenki érzi tudja aki már renderelt bármit hogy itt azért vannak tetemes teljesítménygények. Az már egy picit baj amit ír ABU a cikkbe hogy másnak van gyorsabb és kevésbé pocsékló megoldása a problémára. Tényleg nagyon szép a csillogó autó az ablakokon a robbanás tükröződése, csak az az első amit kérdezel magadtól ugyanezt vagy hasonlót megvalósítani nem lehetett volna egy olyan megoldással amihez nem kell egy 420 ezres kártya ? Otherwordnek a programozós beszélgetős talkshowjába volt ez pont hogy mikor először megjelentek a dinamikus fények hogy felkúszott a gépigény miközben a játékos meg nem értette hogy az eddigi előre lerenderelt árnyékokhoz képest hogyhogy ennyire terhelő ez.
Tehát OKÉ hogy ez majd lesz meg oké hogy tudnak sok pénzzel hatást gyakorolni az iparra
Számomra az is nagyon megosztó hogy csináltak egy ray tracing bencset ami majd szinte csak ezen mocorog...
Tehát maga az elv jó hogy a két cég más más úton jár és nem csak az órajelemelést kergeti (a 3- 4 szereplős mégjobb lenne) és akkor majd valamikor valaki belenyúl egy olyan technológiai dologba ami felemeli a többiek közül.
Amúgy ha valaki tényleg játszik multit , lehet ki is fogja kapcsolni azonnal hogy a tükröződések ne zavarják meg és vegye el a figyelmét mert fejbelövik -
Kvg
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #36403 üzenetére
RT -nek mi éleg. Még a 2080 Ti in is bútítva megy és két év kell talán jó lesz mondja az NV. Nem ez is megy sűjesztőbe mint a vr. Ramat sem tudnak rakni a kártyára de már sárgaföldig elásták a NV kártya gépigényét. Ennél még vega is jobb vétel... Nem kell be kapcsolni és jó a "regi realive másképp okos" Vega.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #36296 üzenetére
Várható Vega áreső az Nv kártyák startja után?
Gondolkoztam RX580-ra elcserélésen is, de kitudja melyik bányából kapom meg... az úgy meg nem fenszi. -
Mirman
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36296 üzenetére
Esküszöm nem kellene ilyen korán fórumoznom. Nem láttam hogy utódját . Bocsánat
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36187 üzenetére
"egy terméknél végfelhasználói árban kell gondolkodni, nem MSRP-ben"
Es ez a teves. Ilyen esetekre kellene egy szabalyozas. Erre valo az Maximum Retail Price. Ezert kene az msrp-t komolyan betartatni torvenyileg es egy szazalekos felso hatart megszabni. A kereslet-kinaltot pedig lakossagi mercehez szabni. Persze, mint ahogy irtam ezzel senki se fogalkozik. Erdekes, mas szektorokban a versenyjog vedi a kis versenyzo cegeket, hogy ne keruljenek hatranyba. A lakossagi vasarlokat is ideje lenne mar vedeni ez ellen."Amíg a kettő közt szakadék tátong, addig nem adsz ki új kártyát, mert nem csak magadat szívatod vele, hanem a vásárlóidat is."
Akkor sose lesz uj vga, mert a blockchain maradni fog...jo sokaig."MSRP-t meg nem emelhetsz, mert akkor is csak a vásárlóidra tolod át a szívás rád eső részét."
Nyilvan."A kapitalizmus meg ilyen. Minden annyit ér, amennyit adnak érte."
Teves. Minden annyit er amennyit normalis esetben a globalis piac adna erte. Maximum a kenyszer nagy ur (lokalisan).Remeljuk, hogy a kinaiak visszahatralasaval az uj asic-ok miatt a gpu banyaszat visszaesik valamennyire.
$800-t max a higend lehetne vagy az abszolut csucs $1000. Ha pedig megis az lenne amit mondanal akkor sotet idok jonnek a pc-re. A konzol pedig virulni fog, tobb szempontbol is.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36185 üzenetére
Ketlem, hogy a single stack 4GB-s kartya 800$ lenne. Az mar nv fele Über lehuzas. Emelkedne ~$50+ az msrp.
"Cseszheted te az MSRP-det, ha a boltokba már ilyen áron kerül, mert ennyiért is megéri a bányába."
Es erre kellene valamilyen versenyjogi torveny, hogy az msrp ne csak "suggested" legyen. Ez piaci vsszaeles a vasarlok ellen. Persze ezzel senki se foglalkozik a vadkapitalizmusban.Illetve a boltokba msrp ar alatt kerul hiszen nagyker aron szerzik be. A vastag tejszint ok folozik le, nem az amd.
A forrasnal a dragulast csak a gddr5 okozhatta, ami a hbm2-nel nincs jelen. $200-300 lenne a realis, nem $800.
-
golya87
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #35912 üzenetére
Insider "joke", a két AMD találgatós topic valamelyikében próbált fórumtárs bizonygatni valami nagyon tudományosat, de már a szó leírásánál elvérzett.
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #35822 üzenetére
Vagy...
Szvsz Navin esetleg a komolyabb újítás a dinamikusan allokálható ALU (már ha tényleg tud ilyet már az NCU) de marad a 4SE felállás, amihez még náluk is elég a monolitikus GPU, lásd Vega 10 RX 64, 56. Csak hogy jövőre (leghamarabb) a mostani Tier2 teljesítményt (GTX 1080/1070 Vega 64/56) már Tier3 szinten és áron kellene adni. Mivel ehhez cseppet luxus a 7 nm jelenleg, azt szépen a profi Vegákon futtatják fel (és fizettetik meg). Rá egy évre talán már belefér ez Tier3 árszinten, Polaris 10 helyett. -
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #35822 üzenetére
Abu tizenötször elmondta, hogy az új node-okon a nagy lapkák kihozatalával nagy problémák lesznek.
De már csak azért is érdemes a ragasztó felé menni, mert egy lapkával le tudod fedni a kétszer,háromszor és négyszer akkor számítási kapacitást igénylő piaci szegmenst is. A kis lapkáknak most is jobb a kihozatala.
szóval én ezt az egész nagy Navi dolgot nem értem és nem hiszem el, bízom benne, hogy csak CU-kkal lesz kitömve a compute piacra. -
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #35683 üzenetére
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #35339 üzenetére
Például ?
Csináljunk három kérdés amit feltennél Lisa Su CEO-nak rovatot.
(Populáris tartalomgyártás gyanánt) -
Cathulhu
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #34793 üzenetére
Az azt jelentené, hogy még egy architektúrát kellene tervezni 7 nanora, semmi értelme nem lenne polarissal szórakozni, elég a vega. Ha akarják, minden szegmenst le tudnak vele fedni, az 580at is
#34798 tudtommal az Asrocknak már igen kevés köze van as Asushoz. Valóban budget Asusként jött létre, de azóta külön utakat járnak
-
válasz
TESCO-Zsömle #34800 üzenetére
Kíváncsi vagyok játékos piacra jön e bármi, Vega 7nm-ről csak a Radeon Instinct kapcsán volt szó.
Játékos Vega bejelentés csak mobil piacra volt, de még erről sincs semmi infó január óta, vagy csak én nem találkoztam vele.
Vagy ezen cikk óta derült ki valami új? -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #34796 üzenetére
A Tick Tack az egy társasjáték
egyébként nem rossz...
A Tick–tock az meg az intel acrhitektúra váltásmodellje. "tock refresh"
Mivel idén nem jön 7nm-en gamer kártya nyugodtan be is lehet zárni a szobát mert ugyanaz van megrágva 32-szer.
Az ASRock teaser-rel meg véletlenül se foglalkozzatok...
Olvastam egy érdekes véleményt egy gondolkozó embertől.
"ASRock actually is an ASUS spin-off. So I guess, because ASUS still wanted to keep their Nvidia Premium™ service, they just off-loaded the AMD cards to ASRock. Technically, they aren't one single company, so that might actually work."
Persze ez pletyka nyugodtan töröljétek a kommentet ... -
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34796 üzenetére
HD4770
korábban arról szólt a fáma, hogy Vega 10 profi piacra szánt változata (Vega 20) érkezhet 7 nm-en elsőként.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Én úgy olvastam hogy a 7nm -es Vega lesz a 7nm Navi előfutára, amolyan tesztchip a Navi sorozatgyártása előtt.
-
TTomax
félisten
válasz
Én meg igen,mert már az 580is egy refresh....
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34791 üzenetére
Akkor idén középkatra marad a RX580, HighEndet meg viszi a Vega.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #34502 üzenetére
Én nagyon is értem,de az AMDnek nem volt mindig kötve a keze.Ök választották ezt az irányt,már akkor mondtuk nem lesz ez igy jó...Ök nem tudják azt megcsinálni amit az nV a g80al...
(#34503) lezso6
Komoly gyümölcs lett mit ne mondjak,mint a magyar narancs... -
válasz
TESCO-Zsömle #34502 üzenetére
A heterogén iránynak (APU) végül meglett a gyümölcse, csak nem ott, ahol számítottunk rá: konzolok.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #34498 üzenetére
Hát persze,ezzel az erővel az integrált gpu is megteszi,alkalmas?Igen!Nem ez a gond ezzel,nem akarjátok megérteni,hogy egy kétszereplős piacon nem férnek bele ilyen malőrök.Miközben az amd azt kommunikálja hogy "we love gamers",akkor csak valami olyasmit kellene alkotni ami nekik való igaz?
-
válasz
TESCO-Zsömle #34257 üzenetére
Mivel potenciálisan százezer számra kerülnek piacra a bányász kártyák, amit előbb utóbb mindegy mennyiért, de eladnak, elvégre többé már nem kell nekik, így nagyon leverhetik az árakat. Ha 40 ezer forintért kínálják a 1080Ti-t, akkor megveszik, mindegy milyen bányász múltja volt. Ilyen árak mellett meg az új kártya piac nagyon visszaesik majd, egész addig, amíg tart a az olcsó GPU dömping.
-
válasz
TESCO-Zsömle #34257 üzenetére
Az egész csak ár kérdése lesz.
Egyébként a félelem jogos, mert bár a GPU vissza van fogva, a memóriát kell túlhajtani, és nem csak annyiban, hogy időzítést csökkentesz és órajelet emelsz, hanem még Vmem-et is feltplják sok esetben. Így tehát a GPU kímélve van, de a memória kap rendesen.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #34157 üzenetére
Persze ha tudnád hogy a gpu alulfeszelve és órajelezve megy a bányászkártyák 99.9%án mert oda ugy kell,de ettöl ez még játékra egy teljesen alkalmatlan beállitás,és a játékbeli teljesitményén is meglátszana ha éppen ki nem fagy.Maradjunk annyiban,hogy gamer vonalon kazán az de keményen nem véletlen rak rá mindeki erre is full cover blokkot meg morpheust hogy élhetö legyen.
-
válasz
A sors iróniája, hogy ha veltűnik a hírben egy Vega vagy Radeon, most is megy a kazánozás, aztán kártyát meg nem lehet kapni a boltba, mert az összes kazánt elvitték a bányászok, annyira szar a hatásfokuk...
Ne viccelj már... Az out-of-the-box konfigurációval a Vega64 valóban kazán. Ha 10%-ot elengedsz az órajeléből, akkor jelentősen javul a hatásfoka, de ettől még gyárilag kazán marad. Ha pedig olyan coint bányászol vele, ahol a sávszélességen van a hangsúly, akkor a hatékonyság jelentős részben a HBM érdeme, és csak kevésbé a GPU-é.
-
Petykemano
veterán
válasz
Emlékszel még tavaly ilyenkor Abu arról prédikált, hogy a liquidsky vásárolja fel a vega készleteket tízezerszámra, merthogy a Vega az egyetlen vga, ami kiválóan bírja a context switchet, meg a hardveres virtualizációt, vagyis abban az esetben azt, hogy több folyamat fusson a hardveren anélkül, hogy bármelyik beleállna a földbe.
Bizonyosan vannak Compute, meg inkább bandwidth érzékeny bányász algoritmusok. Ezeket a vegán a fentiekből kifolyólag nyílván kiválóan lehet párhuzamosan futtatni anélkül, hogy bezavarnának egymásnak.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33607 üzenetére
Nvidia?
-
válasz
TESCO-Zsömle #33575 üzenetére
vihet bármit meg akármit raja az intelhez, dgpuhoz kellenek az amd vagy az nv szabadalmai, és az intelnek egyik sincs meg.
-
MongolZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #33536 üzenetére
Szerintem Koduri előre menekült, és tudja, hogy a Navi nagyobb bukás lesz, mint a Polaris és Vega. Ha ennyire nagyon jól sikerült volna, akkor maradt volna a kiadásig, hogy legalább saját maga lássa, mire képes. Nekem nagyon rossz előérzetem van.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33536 üzenetére
Nem állítom ,hogy a pénz nem számít, de szerintem csak személyes pénz ajánlatával nem lehetett volna onnan elcsábítani. Azok az emberek is pénzért dolgoznak, de talán azon a szinten már legalább annyit számít a siker. Ha másért nem, hát a feljebb kapaszkodásért.
Szerintem Raja átnyergelésében a legnagyobb szerepet a büdzsé játszotta, ami felett kontrollt gyakorolhat. Ha arról lenne szó, hogy új horizontok után néz, akkor valami olyan cég és pozíció és profilváltást csinált volna, mint Jim Keller. Ehhez képest Raja valószínűleg nagyon hasonlóval fog foglalkozni, mint eddig: stratégiát és víziót fog felrajzolni a táblára. Csak ezúttal lesz pénz megvalósítani mind mérnöki, mind piaci értelemben.
Érhtető, hogy átment, hajtja a sikert. Ha nem pont gpukkal foglalkozna az intelnél, akkor emberileg érteném az izgatottságát, de így az erről szóló tweetjei számomra kicsit gusztustalanok. De mondom, máskülönben értem, hogy átment.
Szerintem már a Vega is tekinthető az ő keze munkájának. A vega követte azt a stratégiát, hogy a gpu compute-heavy, mert a professzionális piacokra ez kell. Nem állítom, hogy ez az ő víziója, de ő ezen a fiji óta nem változtatott.
A navi meg még odébb van. A vega11 még csak most fog majd kijönni. Talán december, de sajna inkább 20187Q1. Aztán lesz még Vega20 (7nm) is, ami a dupla számítási pontosságot hozza a vegába és még több memóriát. A 12LP ismertetésekor nyilatkozgatták, hogy lesz vega refresh 12nm-en. A navinak meg biztosan meg kell várnia a 7nm-t, bár az TSMC lesz.
De sajnos én ezt nem látom 2018-ban bekövetkezni, legalábbis nem az elején. Majdnem kész talán csak a design lehet.Én navitól azt várom, feltéve, hogy az IF tényleg úgy lesz vele használható, mint az epic esetén, hogy az amdnek nem kell majd különböző méretű lapkákat terveznie, hanem azt az időt és erőforrást, amit eddig különböző méretű lapkák tervezésére fordított, azt majd különböző célú/felépítésű lapkák tervezésére fordíthatja. Ha egy P10-et veszünk alapul, abból lehet, hogy pár dolgot ki lehetett volna vágni és 2db P10 együtt (nem Xfire technológiával) már szépen fellőtt volna az $500-$700-os 1080-1080ti magasságokba.
Aztán persze lehet, hogy a navival megkapjuk majd a GCN6-ot, vagyis a nagy semmit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #33512 üzenetére
Ezt pedzegethetik, de itt igazából az Intel van lépéskényszerben. Nem azért használnak Radeon GPU-t, mert az olyan menő dolog, hanem azért, mert elbaszcsizták az elmúlt pár évet, így most szakemberek kellenek ahhoz, hogy 2021-2022 környékére legyen egy saját megoldásuk. Ha most az AMD eladja az RTG-t, és az NV-vel összeállnak, akkor pont ugyanolyan helyzetbe kerülnek, mint az Intel. Nekik is maximum 2021-2022 környékén lesz megfelelő hardverük a piacokra. Az AMD-nek ezen a ponton sokkal többet ér, hogy már 2018-ra is van hardverük, majd 2019-re, 2020-ra ... Krzanich pedig vessen magára, hogy sosem gondolkodott előre egy-két éves távnál, ez nem az AMD vagy az NV gondja.
-
golya87
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #33512 üzenetére
[GONOSZ ON] Azért azt a meghasonulást Abunál megnézném egy Intel+RTG és AMD+nVidia egyesülés után.
[GONOSZ OFF]
-
válasz
TESCO-Zsömle #33481 üzenetére
De kérlekszépen a Fury és a Vega bukta az emberen (is) múlott... itt most nem csak arra kell gondolni, hogy nem hozta a várt teljesítményt, hanem maga az egész egy executive fail... ehhez pedig egy executive vezetőnek vastagon köze van... nem tudja tartani a határidőket, sorozatos csúszás, lehetnek technológiai döntések is hibásak voltak, marketing és piacrahozatalis bakik sorozata, és végülis a nyújtott termékek és szolgáltatások színvonala is... ez kb olyan hogy nem is irányította a céget csak úgy elvolt, aztán majd lesz ahogy lesz alapon ment a dolog "hozott anyagból"... tudod milyen cégek az ilyenek, a MÁV meg a BKV... ahonnan simán páros lábbal lehetne meneszteni az egész vezetőségi bagázst.
Persze feltehető a kérdés hogy ez miért volt, hogy ő maga nem képes egy cég vezetésére, vagy nem adtak a kezébe megfelelő hatalmat és eszközöket... az állítólagos nyilvánosságra hozott leveléből számomra az jött le, hogy erősen támogatták AMD-n belül és írta is hogy rengeteg dolgot elnéztek neki... na most ebből az ő személyes alkalmatlansága jött ki így. Szóval sorry, de ez igenis részben az ő sara is.
Lehet hogy piszok okos mérnök, de nem jó menedzser... ezzel semmi gond nincs, magam is ilyesmi vagyok (és még valószínűleg rengeteg mérnök), de nem is vezetek emiatt céget, főleg nem hatékonyan és profin. -
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33083 üzenetére
Angolul van a szöveg, magyarul beszélhet róla!
-
And01
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32970 üzenetére
Ha 20000-25000 ezer kártyával kezdték a rajtot+ azóta
leszállítottak 25000 ezret akkor kijöhet akár az 50000 ezer is.
Amit meg leszállítottak azt nagyobbrészt el is adják, nem sok kereskedő
szeret 600$ kártyából nagy raktárkészletet.
(globálisan az 50000 kártya sem nagy szám egyébként) -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32970 üzenetére
Gondolom ebben benne vannak az OEM-ek és az AIB-ok is, a cégnek jól megy a szekér csak sajna ebből a játékosok nem sokat érezenek, gondolom Te is erre gondolsz...
Én erre azt mondom hogy amíg Ref jön addig nem zavar, sajna a refeseknek kell kitaposni a driver ösvényt is.
Customra oldódjanak meg a problémák akkor jól van. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32900 üzenetére
Nincs, szokasos hasrautes szeru mondjunk valamit
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32709 üzenetére
Ööö nem az a baj, hogy computera, hanem specifikusan olyanra ami "véletlenül" ott segít ami az utóbbi hónapokban elszipkázta a kártyákat a vásárlóktól. Pl. miért nem hagyják meg ezeket a Frontiernek ? Vagy miért nem várnak vele pár hónapot ? Első nap "mining optimalizáción" törik a fejüket miközben állítólag a fő Vega featurek közül több nem működik és ezért lassabb játékokban, elég érdekes húzás, mintha nem is próbálnák ott eladni a kártyákat, ahova papíron érkeztek.
Az RX-nek van egy alap mining teljesítménye ha tetszik vihetik, ha, nem, viszlát! Nyilván ettől a 64 ugyanúgy szar marad miningra, de ha így haladnak a 400$-os 56-nak kb. búcsút lehet inteni ahogy kb. hónapok óta Polaris10-et sem kapni MSRP-ért, max elvétve.
Persze ha az a cél, hogy ellegyen adva a kártya akkor érthető (nem, mert jó árazással vennék a P10 meg a Vega56-ot a gamerek is), csak utólag nem kell majd sírni (meg a statisztikák hitelességén lovagolni), ha gaming téren nem tudnak értelmes részesedést kovácsolni és a fejlesztők is nV-re optimalizálnak. -
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32713 üzenetére
És ez hányszor el lett már mondva... nem a negatív véleménnyel van a gond, hanem a kárörvendő és gúnyos stílussal...
-
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32716 üzenetére
Idétlen összeesküvés elméletek helyett:[link]
-
smkb
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32709 üzenetére
Ha akkora compute csip, akkor miért nem bír professzionális tesztekben a GP104 alapú P5000-es Quadroval sem az FE, a P6000-es GP102-meg másik univerzum? Pedig e két gpu egész jól elboldogul a gaming szegmensben is.
-
.LnB
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32713 üzenetére
Van itt másoknak is olyan stílusa és az még is el van nézve. (nem rád gondolok természetesen zsömi, csak ne legyetek már teljesen vakok.)
-
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32660 üzenetére
Csak ebben az is kib*szás hogy abból a csoda kezdőkészletből meg a Packokból hozzánk egy darab se jutott, max. azoknak akik külföldről rendeltek és még a teszteket sem várták meg... Ez meg azért igen nagy luxus a többségnek, hogy finoman fejezzem ki magam...
Kíváncsi leszek végül is mennyibe fognak ezek kerülni, már ha egyszer méltóztatnak behozni őket magyarisztánba...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32673 üzenetére
Nem tudom, hogy nem látod vagy ennyire nem akarod látni, hogy mire is ment ki a játék ha tényleg így lesz.
Igen, a korai vásárlók megkaphatták olcsóbban, párezer kártyát. Csak ebben az esetben az 500$, 450 GBP akármi ár hazugság volt. És kényelmesen elfelejtették a tesztereknek előtte közölni, hogy bizony ez a kártya nem annyi lesz mint amennyit először mondtak.A Pascalnal a bejelentés napjától tudhattad, hogy mennyi lesz a Founder ár és mennyi az MSRP, ha az AMD is azt mondja, hogy "Early Access" - 500$ később meg 600$ akkor már más lenne a helyzet (meg sokkal negatívabb véleménnyel is lettek volna róla a tesztoldalak, 600$-ért ez egy rossz vicc...)
Én amúgy azt mondom szokás szerint az AMD kommunikál félre valamit, vagy nagyon nem éri meg annyiért adni és visszatáncoltak egy eléggé "shady" húzás kíséretében.
(#32674) sutyi^ Gibbo ezeket az infókat az AMD-től tudja, hogy ki mennyire hisz neki, vagy mennyire hihető majd elválik ha lesz egy official válasz a témában vagy épp visszatérnek az MSRP-ért rendelhető kártyák a boltokba. Neweggen tegnap még ott volt a 499-es MSI, ma már azt is levették csak 599-ét van. Még rendelhető sincs 500-ért.
OC3D is utánaérdeklődött, a forgalmazó megerősítette, hogy a sima refkártyából csak limitált példányszámban kaptak: [link] -
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32541 üzenetére
Nem lesz egyszerű kihozni konklúzióba, hogy jobb mint a 1080Ti
-
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32530 üzenetére
Ott próbálkoztam....
Csak FE-t találtam, pl. 900 fontért.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32530 üzenetére
Nana, nem kiadni a tuti forrast, mondjuk mind1, nekunk mar van
-
SECTORnooB
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32439 üzenetére
AMD GPU részlegen vagy reszegek dolgoznak vagy a naptár még mindíg 2014 et mutat. Kihozhattàk volna a 1060 ellenfelének a 64 et az 56 ot meg 1050ti ellenfelének és mondhatták volna hogy a flagship karâcsonykor hozza a télapó december 20. àn meg ki adtàk volna közleményben, hogy a télapó söre ráborult a wafferekre így ,még késik fél évet.
-
golya87
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32299 üzenetére
A Vega tesztekhez a 17.7.2-es drivert fogják használni, vagy valami újabbat?
-
Remus389
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32191 üzenetére
Azért a vízhűtéses változattól egy picit többet lehet elvárni, szerintem.
Látszik hogy az 1080-as ellen lett tervezve, az ellen jó, a vízhűtéses szerintem kényszerből lett kiadva, hogy legalább valamennyire közelítsenek a TI-hez
A Ti-vel nem számoltak.
Mindegy is, az nvidiának van a tarsolyában ellenszer így is, úgy is.
Én boldog lennék egy 1080-as teljesítményével is. De egyenlőre a Ryzen van becélozva, vagyis AM4.
Ja a kisebb vega meg jó lesz az 1070-es ellen.
A ti ellen nincs ellenszer, de legalább a vízhűtésessel és ha valaki AMD fan, talán meg lehet győzni.
Annak örüljünk hogy az 1080Ti-t leszámítva minden nvidia kártyára tud választ adni az AMD, az 1070-es és az 1080-asra is lesz alternatíva végre.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32191 üzenetére
Ja, es akkor meg ott az ar is, mert ha mar a ref 600EUR akkor egy XFX GTR vagy egy Sapphire Nitro+ nem lesz olcsobb. Es ezt egy (per pillanat) 530-550EUR GF1080 ellen beallitani erdekes hozzaallas. 700EUR-ert meg mar ott a 1080Ti. Kivancsi vagyok mit hoz a hetfo
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32170 üzenetére
Radeon RX Vega 64 Firstrike and Time Spy Leaks
EDT-t ír időzónának.
Performance embargo: August 14, 9AM EDT.Ez meg csak úgy
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32170 üzenetére
UK-ben 14.00-tol lehet elorendelni Gibbo szerint, szoval az 15.00 Mo-n. Ha valtozik szolok ^^
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32143 üzenetére
Ha Ez nem, Akkor a vega 20 lesz bányászatra felkészítve. Az ugye az FP64-re (professzionális piac) szánt kártya. Ha azt közben felkészítik nagyobb hashrate-re is, ami szintén jó a szerverekbe, akkor csak mégjobb. És ha ugyanezt kiadják egy monstrum RX-ként, amit csak a bányászok veszne, hát üsse kő.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #32035 üzenetére
Nem jót kérdezel tőle. Csak semmi NDA...
Köhögjél ha eltalálom az 64 teljesítményét. 1080 ,,, TI,,, 2 TI ??? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32034 üzenetére
Bár, ahogy nézem, ez nem is HoloCube, csak egy sima 3D print plexikocka.
-
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #32032 üzenetére
Sehol, ez a teszt kit.
-
válasz
TESCO-Zsömle #31863 üzenetére
Hogyne érdekelt volna
De amúgy nem értem, minek erőlködni ezen a témán - az nVidia óriási versenyelőnyt csinált a jól skálázható fogyasztásból. Nem az a gond, hogy a Vega annyit (többet) fogyaszt, mint az 1080Ti, hanem hogy ezzel a fogyasztással induláskor az 1080 versenytársa lesz, ami még önmagában szintén nem baj, viszont így már az 1080Ti versenytársának nem jut hely a fogyasztási skálán. Most ezt komolyan újra és újra el kell magyarázni?
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #31863 üzenetére
Persze,hogy nem érdekelt senki mert az volt a leggyorsabb felül és lefelé is versenyképes maradt,most meg valahogy ez nem egészen így néz ki.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #31818 üzenetére
De de, pont annyi mint geforce... gondolkozz már... akkor az min is változtat?Semmin?Objektivitás?
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #31815 üzenetére
Ugye ezzel nem azt akarod mondani,hogy azok gépében minden Radeon van?Na ugye...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31767 üzenetére
Szerintem rövid távon jó csak az AMD-nek a mining..."könnyű pénz"... hosszabb távon káros, az általad említett optimalizációs ok miatt + azt se feledjük, ha 1000-esével okádják majd tele a használtpiacot a miner Vegák (Ráadásul lehet haladozó ventikkel, ami ehhez a fogyasztáshoz iszonyúan kell... Polarisnál még nem is volt kritikus, de egy 250-300W kártyánál fontos a stabil hűtés hosszútávon. Megint rányomják az AMD-re a kazán jelzőt, főleg egy hangos csapágyas ventis használt bányászkártya után.). A széthajtott garanciális romhalmazok sem tudom konkrétan kinek csinálnak kárt, lehet a kiskerek-nagykerek-AMD is szív majd emiatt.
Szóval ha bedől a mining, tele a piac kártyával, és nyilván alámennek erősen az áraknak, mert el kell adni a kártyákat hamar. Ez megint csak az új piac elől veszi el a kispénzű, vagy kártyaváró gamereket.
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31767 üzenetére
Dettó ez van nálam is... monitort szeretnék cserélni, de a G-Sync elvből nem kell... persze az elv is olyan mint a fing, tartja az ember amíg tudja. Ha nem jön olyan Vega ami nagyon közel van 4K alatt (VR miatt ez a mérvadó nekem) az 1080Ti teljesítményéhez, akkor nem lesz más választásom, kénytelen leszek 1080Ti-t venni, viszont akkor attól tartok, hogy elengedem az elveim, mert a monitor cserét a Fury óta halogatom...
-
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #31761 üzenetére
Meg lehet oldani ezt hardveresen is, és akkor a büdös életbe nem kapcsolja vissza a letiltott vagy korlátozott részegységeket senki.
-
Kicsimix
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31745 üzenetére
Valószínű, hogy azért ennyire nem lehet általánosítani.. De biz isten legariztatom ha valami van.. Ha kell én teszem tönkre, hogy kicseréljék. : )
-
Kicsimix
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31739 üzenetére
Most jó a helyzet mert a legtöbb még garis..
-
Kicsimix
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31732 üzenetére
Na akkor kivárom míg beesik 50e-re a használtan az ára : ) Hátha magával rántja az egész használt piacot és eljön a kánaán ..
-
Kicsimix
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31716 üzenetére
Ja ,hogy úgy... És a ma nyilvánosságra került RX56 teszteredményekről tudni akkor valamit, hogy mégis mivel mérték? Lehet ez már valami custom oc volt..
-
Oliverda
titán
válasz
TESCO-Zsömle #31703 üzenetére
Nem tipikus, átlagos. Az általam eddig látottak alapján a TBP (vagy nevezzék ahogy akarják) inkább a peak és maximum közötti vagy körüli értéket jelenti, de iparági szabvány híján ezen kedvük szerint változtathatnak a gyártók.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #31457 üzenetére
Es en hol irtam valamit a villanyszamlarol?
-
válasz
TESCO-Zsömle #31440 üzenetére
fuck knows... ha a 80 fokot jól kijelzi az afterburner a vega léghűtésével, akkor valószínűleg jól olvas. a lakatfogó sem nagyon szokott hazudni. szóval...
[link] -
.Ishi.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #31380 üzenetére
Szerintem épp ez az, hogy páran itt nem vártunk égő csipkebokort (benne Raja hangjával), hanem csak azt, hogy legyen valami érezhető különbség a Vega Frontier Editionhöz képest. Mert eddig (és hangsúlyozom, csak eddig, mivel még nincsenek független tesztek), nem sok különbségét látunk.
-
Ijk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #31386 üzenetére
1080 már majdnem hozza, ez pedig 1 évvel újabb architektúra.
De itt nem az a lényeg hogy az nvidia valami referncia amit le kell lépni ha robbantani akarják a piacot (pedig igen). Hanem megveszel egy csúcskártyát akkor az csúcsot képviseljen, főleg ezeken az árakon. -
-FreaK-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31384 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem.. ennyi idő után illett volna kapásból lenyomnia a konkurencia egy éves termékét, de jelenleg ott tartunk, hogy talán eléri (bár a Ti-t nem hiszem), másfélszeres fogyasztás mellett.
Persze javulni fog majd pár százalékot biztosan, de ez az összképen nem fog változtatni..A teljesítménye nekem elég is ellene egyébként, ez már jó nekem 3440x1440-ben, de milyen fogyasztás és hőtermelés mellett hozza ezt?
Ha ilyet akarok majd venni, akkor cserélhetem a 400-as tápomat, ami jelenleg bőven elég a 970-hez. Viszont a legnagyobb bajom, hogy már a 970 is nagyon fűt, ilyen melegben, tetőtéri szobában nem nagyon kell játszanom.. és akkor ez meg másfél, kétszer annyi hőt fog leadni. Nem örülök.. nagyon szeretném használni a Freesync-et, de háromszor is meg fogom gondolni, hogy megveszem-e. Persze a teszteket azért várom erősen
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #31384 üzenetére
Kategóriát nem lépett a Fury sem, és nem ennyivel volt elmaradva a Ti-től. Ez 1080 szint, ugyanazért amennyibe az is kerül. Egyedül az 56-osnak lehet értelme mert az gyorsabb lehet mint a 1070.
Ennek a cuccnak spec alapján minimum 1080 Ti szintet kéne tudnia."Szvsz a +50% meglesz 2-3 hónap múlva."
Ok. Azért adják ki most 500$-ért mert két hónap múlva már 700$-os Ti-t fog érni.
-
törölt tag
válasz
Minimum 1080 Ti teljesítményt de inkább jobbat.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Legalább +75%. Az új architektúra miatt jövőre már nyilván meglesz, de meglévő játékoknál. Szerintem már alapnak kellene lennie 100k felett a 4k@60fps-nek max grafikán, jelenleg csak a 1080Ti képes rá, negyedmillióért.
-
törölt tag
válasz
Tényleg ? Két év után úgy, hogy skippelték tavaly a csúcskategóriát +30% ok ? Ez dettó ugyanaz mint az FE teljesítménye ami olyan jelzőkkel volt illetve, hogy "Fiji módban fut", "ez professzionális kártya", "nincs gaming driver", és bárki aki abból vonja le az RX teljesítményét az "borúlátó" meg "nem szakmai"... De most, hogy mégiscsak ilyen lesz már ok. Értem.
Azt csak a margóra jegyzem meg, hogy ha ez a chip csak ennyire képes és marad a retardált fogyasztás is valami igen nagyot elbarmoltak az architektúrával, mert erre egy húzott fiji is képes lenne 14nm-re ültetve...
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31370 üzenetére
Azon "remélem ezek tapogatozó árak" mit nem lehet érteni?
-
JordyG
tag
válasz
TESCO-Zsömle #31367 üzenetére
Én is ennek fényében számoltam, ezért írtam a végére, hogy extra haszont is rászámoltam, mert tudjuk, hogy eleinte egyes kereskedőknél vastagon fog az a ceruza. De igen ha reálisan számolunk akkor a 150 és 240 közt kell terüljenek a kártyák árai.
A bányászoknak egyenlőre nem úgy fest, hogy ez a termékcsoport lesz a kánaán. Szerencsére.Személy szerint én egy kicsit sajnálom, hogy a vizes Vega nem lett fekete...
Korábbi render képeken, pedig volt fekete vagy sötét ezüst is (na meg piros, lila, ). Legfeljebb selyem szatén feketével átfújod.
Egyébként nekem is az jönne be.
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31364 üzenetére
Ez egy üzlet ki írt áraból sikerült, nagyon egyszerü egyébként a 10426-at svéd koronát megszoroztam a 32-es napi árfolyammal
-
->Raizen<-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31302 üzenetére
Pedig úgy fest. Remélem azért valaki vesz is és meg is kapja, benchmarkokat futtasson please.
-
Yany
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #31302 üzenetére
Hsz-em lényege, amire következtetni lehet mindebből (ld. utolsó bekezdés).
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #31233 üzenetére
Igen ez jo, menni fog az meg lejjebb is
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #31148 üzenetére
Ezektol a ref kartyaktol mindig a hideg raz, a vizesre kivancsi leszek, EKWB mar kesz az FC blokkal, lassan teritik, gondolom a bejelentesre varnak.
Amennyiben az FE a jelenlegi driverekkel hozza RE7-ben a 1080 szintjet (meglatjuk mas jatekokban hogy teljesit) az mar biztato, RX-re leszek kivancsi az uj driverekkel amik nagyon hamarosan jonnek, Par nap mulva jonnek az infok, Vasarnaptol Siggraph.
ps: Sapphire RX Toxxic Vega confirmed, ugyanitt roze froccs felaron!
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31118 üzenetére
Nem kell olcsóbban adnia, a kazán fury is milyen jól fogyott drágábban...
Aztán elérkezünk 2019-hez, amikor el kell kezdenie törlesztenie az ATI-s hitelt és mindenki csodálkozni meg sajnálkozni fog. -
válasz
1. Late to the party
2. Gyengébb brandEzért így merül fel a semleges kérdés: miért vegyek Vegát, ha ott van a bejáratott 1080, ami ráadásul halkabb és hűvösebb? A technoblablával sok embert nem lehet megfogni, marad az ár / teljesítmény.
-
Raggie
őstag
válasz
Azért legyen olcsóbb, mert csak ezzel lehetne eladni nem elvakultaknak! Vagy legyen olcsóbb azonos teljesítménnyel vagy legyen azonos áron nagyobb teljesítményű.
Ennyi. De ez nem újdonság. Kb mindig ez volt az AMD stratégiája. És jó is ez, csak nehogy most ne így legyen.Én VEGA-t szeretnék venni, sőt, nagyon valószínű, hogy fogok is. De azért szeretném ezt boldogan tenni és nem kényszerből...
Ráadásul azért is legyen olcsóbb, mert az 1080 ára azért ilyen magas, mert nincs konkurenciája. simán tudna rajta csökkenteni az Nvidia. Tehát ha nem olcsóbban jön a VEGA, akkor csak alámennek az 1080-al és kész!
-
válasz
Ha csak a 480-1060 párost nézed, a teljesítmény egál. A 480 olcsóbb volt, mégis a 1060 lett a népkártya.
Erre most egy drágább kártyával próbálják befogni az 1 éves nvidiat ami teljesítményben talán egálra kihozható megválogatott tesztekkel feltételezhetően magasabb fogyasztás mellett.
Sebaj. Majd a bányászok felzabálják.. -
Raggie
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #30863 üzenetére
De de, csak én még idejében az elején regisztráltam!
Igazából nem "elkelt", hanem "elfogyott", mert valóban ingyenes volt.
-
.LnB
titán
válasz
TESCO-Zsömle #30696 üzenetére
Keddi mise a hívőknek. Abu fogja tartani.
Eskü csak lestem, hogy ilyen tényleg van? Mondjuk az értelme szerintem erősen megkérdőjelezhető. Viszont a gesztus az megsüvegelendő az AMD részéről.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #30693 üzenetére
Úgy valahogy... XTX vizes bemutat, Lisa Su "Amézing" PR csinnadratta 4k direct x 12 wow és ott valóban wow
Azonnal kaphatóan, majd aug eleje Sapphire XT custom mert csókos akarom mondani stratégiai partnerés két héttel mindent előbb kap meg. Majd XFX Devil és MSI, amiből az XFX lesz a legolcsóbb mert csak AMD-nek gyárt kártyát így olcsóbban kapja meg a GPUt többi meg jahh aug vége tüzijáték után... Lezongoráztuk ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged