- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #46099 üzenetére
Hát igen. Ami még probléma lehet az hogy Nvidia hogy áraz. Most ha valami oknál fogva valóban és megint előrelépnek 40 %-t az új gennel a zöldek akkor a nagy Navi a 3070 kártyákkal versenyez, amik meg ha hihetünk az bőrdzsekisnek nem lesznek drágábbak, azaz 499$...
-
válasz
Petykemano #46078 üzenetére
Jó olvasni az olyan kommenteket ,amik két lábon a földön állnak és van értelmük. Persze ettől lehet bármi, de respect ezért neked.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #46072 üzenetére
no akkor mindjart kezdhetjuk emlegetni az RDNA2+ -t.
ha nem a 3-at. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #46069 üzenetére
A PCI Express egy szabványos interfész, de számos nem szabványos van. Például, ha megnézed, akkor a top Exascale projekteket nem PCI Express-szel rendeli a DOE az USA-ban. Azért láthatod azt az AMD slide-ján amit, mert IF-fel kötik be a CPU-ba a négy GPU-t, és még ezeket a GPU-kat is összekötik. Ez a fő oka annak is, amiért a megrendelt két gépnél a teljes platformot az AMD és az Intel szállítja, és nem NV GPU kerül beléjük például. A gyártók keverésére így egyszerűen már nincs lehetőség.
PCI Express sloton keresztül működhetnek az említett interfészek, de ezekkel kiegészítve az már egy PCI-SIG szabvány szerinti PCI Express.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #46064 üzenetére
Nem PCI Express. Infinity Fabric. A PCI Express csak a 6.0-s verziótól lesz memóriakoherens. Az meg 2023-2024 kb.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #46055 üzenetére
Remek, megint 300+ Ft-nal tartunk
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #46048 üzenetére
Ezt akartam linkelni, hogy a videocardz is megerositette. Azert azok a doboz kepek eleg hivatalosak. Es ugye megmondtam, hogy meg 2020-ban is kapunk Polarist, de talan meg jovore is
Ha a jelenlegi 580 aron erkezik meg jo is lehet, bar megint csak China only, mikozben van jobb dolguk is, mint vga-t venni. Mindig csak oda gyartjak az erdekesseget.
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #46050 üzenetére
Oh tenyleg igazad van ez mar Polaris 30, valoszinuleg csak kiszorjak a felesleget.
Ami ertheto, legalabb abbol is penzt csinalnak. -
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #46048 üzenetére
Big Navi...ize Polaris coming soooon
Most adjak el azokat a Polaris 20-akat amik nem ertek el a hivatalos ref 590 orajeleket.
Szerencsere China only lesz ez is, ott aztan megvesznek minden fost, akar nVidia kartyara sutott AMD biosos kartyakat is -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #46045 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Petykemano #46045 üzenetére
HW News - More BS Big Navi Rumors, Intel Memory Encryption vs. VulnerabilitiesGamers Nexus Videóban beszél a múltkori "hírről", az illető már törölte magát a Twitterről, ugye erről volt egy kép is.
Szerintem meg kellene különböztetni a hozzászólás címében cimkéjében (akár Prohardverbe integrálva is) a Rumort a Leaktől és a random usertől származó
-et
az APISAK és CHIPHELLes-októl
És bár a Leak az menőbben hangzik de hogy közben honosítottunk is.
A Videó azért érdemel egy külön posztot már a cicás cukiságon kívül is ugye mert beszél [13:19] a chipletek által AMDnél keletkező 25-50% os költségcsökkenéséről ami itt ( is )fontos hír lehet.
A Jó hír hogy a Feketeképernyő hiba javításra került az új driverben.
Ha erről szeretnél egy beszélgetést meghallgatni egy Podcast-ban akkor meghallgathatod az Adored TV-ben . -
válasz
Petykemano #46041 üzenetére
Nem az a gond ha nem biztos infokat oszt meg az ember, hanem ha ugyan azt a biztosan fake info-t porgetjuk folyamatosan...
Es nem ertjuk, hogy mibol szuletnek az eszetlen, irrealis hype elvarasok...
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #46011 üzenetére
Erről nem is beszéltünk:
"2020-ban belép egy IPket kínáló cég." -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #46035 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Petykemano #46035 üzenetére
A fogyasztásról csak annyit AMDnek van 6 wattos APUja, NV-nek is van ?
Te Petyke nem akarlak elkeseríteni de nem a Placebós leakba futsz bele mindig ?
Mert nem igazán látom sehol megjelenni amiket írsz.
Készítsem a második EPYC FAIL plecsnimet? lassan nem lesz mit ennedBele futtatod a kis társaságot a szakadékba aztán meg majd jön az aranysárkány...
-
GeryFlash
veterán
válasz
Petykemano #46027 üzenetére
Jó az egyértelmű hogy 2 évvel a 2080Ti megjelenése után, 7nm-en +100wattal az AMD is tud minimum +30%-ot de ez az 50 de földtől elrugaszkodott . Szerintem 700-800 dollár lesz, maximum addig lesz 1000 amíg nincs Nvidia 3xxx a piacon. Szerintem nagyjából egyszerre is fognak piacra kerülni.
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #46027 üzenetére
Szerintem inkabb egy 2080Ti telesitmenyu kartya 2080Super aron amit erdemes varni. Aztan persze ott lesz a 3080 is hasonlo teljesitmenyel es aron de legalabb meg egy kategoriaban lesz valasztasi lehetoseg.
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #46018 üzenetére
Csak nem tudom ki vesz 1080p-re ilyen kartyakat. Aztan a 2080Ti elonye 47% 1440p es 57% 2160p felbontasokon. A tokeletes skalazashoz pedig as kene hogy ne csak a CU-k szama duplazodjon az 5700XT-hez kepest. Na meg a nagyobb chip nem fog olyan magas orajeleken se jarni. Szerintem tobb ertelme lenne jozan elvarasokat tamasztani inkabb.
-
válasz
Petykemano #46022 üzenetére
350W TDP-vel átlagember nem fogja megvenni, ha lesz az NV-től hasonló sebességű, de csak 250W-ot fogyasztó opponent.
Valahogy Radeon VII fílingem van.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Ez a 3080 szintjén lesz inkább. Vagy a kettő között. A 3080 eszik majd 190-et a 3080TI meg 250-et. Ha ez a nagy a perf/watt növekedés az RDNA2nél akkor hagyják az egészet a f*szba. Ez gyakorlatilag alig jobb mintha csináltak volna egy 2GPU-s 5700XT-t egy nyákon.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"kevesebb lesz a fűtésszámla!"
rezsicsökkentéssel vagy anélkül számoljuk ?
-
GeryFlash
veterán
válasz
Petykemano #46014 üzenetére
350
Bohócok
-
válasz
hm... 2x 5700 xt-hez viszonyítva:
ugyanannyi shader, tmu,
25%-kal kevesebb rop,
50%kal l2 cache, ram.érdekes... a ropok alacsony száma kissé aggaszt.
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #46018 üzenetére
Ha ez 50%-al lesz jobb/erosebb mint a 2080 Ti akkor mar most elkonyvelheto, hogy lesz vagy $1299-1399 a kezdo ara.
Latva azt, hogy milyen szepen egymas melle araznak a borkabatossal.
En is GDDR6-re tippelek, 12db 2GB-os GDDR6 inkabb mint 2x8GB+2x4GB HBM2.
Hacsak nem zavarja oket 6db 4GB-os HBM2 elrendezese a GPU korul, ami amugy logikus lehetne es meg 'szep' is.
Hutes szempontbol brutalis lenne az azert a GPU+6db HBM, kellene egy fel negyzetmeteres felulet a hutesen erre
Vizzel jol lehetne huteni amugy. -
Crytek
nagyúr
válasz
Valami előzetes leak game teszt jöhetne már. mit tud ez a 2080tihez képest
-
Devid_81
félisten
válasz
350W 7nm...talan hutheto marad leggel mert eleg nagy a GPU die hozza.
De ez megint nem lesz a kozosseg kedvence meg akkor sem ha 25%-al lesz erosebb mint a 2080 Ti...
NVidia siman raver erre majd mindenben -
korcsi
veterán
válasz
Petykemano #46011 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Petykemano #46001 üzenetére
"szerintem olyan 400mm2 körül lehet"
👀 Az kevés.
Nem vágtam be ide mert xbox hír de azért az egy hír volt hogy Phil Spencer által elküldött képet összehasonlították. (WhyCry)
"Számításaink szerint az Xbox Scarlett APU nagyjából 401 mm²-re tehető, ami majdnem 42 mm²-es növekedést jelent az Xbox Scorpio chiphez viszonyítva, (359 mm²) ." -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #46001 üzenetére
Én egyelőre nem látom az olyasfajta építőkövet az AMDnél, mint az intelnél.
De ez persze nem jelenti azt, hogy Azokat, amikkel most rendelkeznek, ne Lehetne esetleg úgy használni.
Az arcturus valószínűleg építőköve a Frontiernek.
De én nem hiszem, hogy ne Lehetne elméletben egy navi10 mellé koporocesszornak betenni, amin async compute technikával futtatnak valamit. Akár raytracinget, ami persze nem a leghatékonyabb.
Egy apu es egy plusz egység 3d stackelve. Azért necces, mert egyelőre nem igazán látnám gyakorlati felhasználhatóságát, kivéve ha valaki semi customban kéri. De az meg miért kérné külön? A különgyártásnak a yielden kívül (ami jó) a válogathatóság az értelme, meg persze a több különböző célra való felhasználhatóság.
De Amivel az elején kezdtem: a gpuk terén én még nem látom az építőköveket.
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #45997 üzenetére
Kivancsi leszek erre, hogy mit fog tudni.
Hatha meglepi a prof piacot az AMD valami durvaval
Most akkor ez mar 8096 shaders cucc lenne?
1 GPU vagy 2 GPU osszedrotozva?
Vagy errol meg semmit nem tudni? -
törölt tag
válasz
Petykemano #45997 üzenetére
[Csak hivatalos AMD használatra - Csak belső disztribúció]
Most jön egy eleminátor csapat AMD-től ,téged és Abut dezintegrálnak Prohardvert meg beszántjákÉn itt se voltam...
Azt kérdeztem volna tőlük mi az az A1 meg A0, SSG lesz benne ? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #45994 üzenetére
A játékok ebbe nem szólhatnak bele. A fordító fordítja a kódot erre és arra. Ahogy jobb a hardvernek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #45977 üzenetére
Egy nagy túrót. Az RDNA minden blokkot lecserélt a legutolsó GCN-hez képest. A legtöbb blokk nem is kompatibilis vele, egyedül talán a parancsmotor az. Ha annyira módosul a multiprocesszor, hogy végül dupla akkora wave-et tud megzabálni, akkor ahhoz át kell tervezni mindent, hogy a wave slotonkénti dupla adatmennyiség megetetésre fel lehessen készülni. Ezért lett minden áttervezve.
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #45985 üzenetére
Az AMD-nek kb. fél évbe szokott telni gyártásba vinnie az adott terméket.
-Ezzel számolva fél éves távolságba kerül az RDNA1 és az RDNA2 finalizációja, ami fura.
-Utolsó pillanatos kapkodásnak számít egy konzol hardvere esetében ha csak tavaly ~júliusban fektették le az RDNA2-t. (2020.januárban elkezdték gyártani, mínusz 6 hónappal számolj)
-A Big Navi érkezését alapul véve pedig nem is lehetett teljesen kész tavaly júliusban az új architektúra.Ezek az ellentmondások.
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #45977 üzenetére
Ezzel egyetértek. Ha a belső milestone-ok közül egy átmeneti verzióra tudott építkezni a semi-custom, akkor minden kényelmesen ki tud jönni időben (de akkor vajon mennyire 2 az az RDNA2?
).
Ezért lesz érdekes a mélyelemzés később, hogy kiderüljön mik a különbségek a 2 konzol és az asztali RDNA változatai között.
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #45978 üzenetére
Az lepett meg, hogy ilyen későn készült el a konzol APU dizájn.
Ha fullos RDNA2 az XSX, akkor túl közel van egymáshoz az uarch finalizálása, a konzol APU gyártásának megkezdése (2020 január), és az első RDNA2 GPU piacradobása (2020 tavasz?-nyár?). -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #45968 üzenetére
Az SK hynixnek van 12Hi magas HBM2e
Azzal összerakható 24GB, de.az csak 1 stack.
[link] -
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #45972 üzenetére
Én végig meg voltam győződve, hogy mindkét konzol custom RDNA1 alapon jön, utólagos RT toldozással.
Meglepett ez a bejelentés, mert így a megjelenő konzolok és az AMD fejlesztési üteme teljesen összecsúsznak, vagyis nagyjából az elmúlt 3 negyedévben kellett SOS-ben az APU-t összehozni a Microsoft részére.
Amikor meglesznek a die shotok és a kimért teljesítményadatok, fogjuk csak látni, hogy mennyire lett eltérő a konzol a desktop irányvonaltól. Még mindig nehezen hiszem hogy ezt ilyen gyorsan összehozták, bár a papír sok mindent elbír, ahogy annak a definíciója is képlékeny hogy mi számít már RDNA2-nek, és mi nem.
Marketing szempontból mindenesetre a Microsoft jól jár, ha nevezhet egy RDNA1.5-öt RDNA2-nek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #45972 üzenetére
Az persze. Hagyjuk már ezt a GCN és RDNA bullshitet. Vagy RDNA vagy GCN. Nincs olyan, hogy a kettő együtt.
-
JóképűIdegen
tag
válasz
Petykemano #45968 üzenetére
Nyilvan, a 24GB es a 2TB/s sehogy se adja ki a matekot...
4db 6GB-os chip vagy hogy? -
törölt tag
válasz
Petykemano #45942 üzenetére
"TSMC átlagosan 30%-kal gyárt drágábban, mint a GF."
Igen csak ezt úgy hogy 60%-al drágább a 7nm előállítása.
Magyarán valószínű a 7nm-en kisebb a haszna de magasabb árból, és a 12, "12+" nm-t meg már olcsóbb előállítani.
De ebbe a képletbe még vedd bele a Samsungot is.
Akikkel ugyan most NV van táncban,
(ez picit valahol az AMD Samsung exkluzív szerződés után kicsit fura is).
A GF lehet egyáltalán nem fog 7 nm -ert gyártani.
Azért ott főleg Arab befektetők rakták a pénzt és mikor mondták nekik hogy vagy van 7nm-re átállás vagy van haszon, akkor egy olyan "fehér keresztény ember homogénra robbantom az arcod" nézés után a haszon mellett döntöttek
AMDnek meg jó lesz IO-t gyártani, a szerződés szerint meg 7nm-t szabadon vehet... -
Jacek
veterán
válasz
Petykemano #45932 üzenetére
Az Taiwan nem?
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45915 üzenetére
Ajj nagyon tudod Petyke melyik témára nem tudok nem reagálni
Senki9876 amúgy Te nem a Pepeeeee vagy ?Megkérjük ABU-t ha nem köti PHval titokszerződés írja már le ide, 10 mondatban jól van e és akkor mindenki megnyugszik.
Megmondom őszintén nem mertem a témával poénkodni sem mert ha valaki súlyos beteg lenne és úgy szólsz be akkor nagyon megbánnád magad felé...ezt azért gondolja mindenki magában át!
Szerintem nincs azzal baj ha AMD promó van PHs cikkekben.
Minden cég költ erre bizonyos összeget, hogy miért szép miért jó.
Miért őt válasszák. Sőt PHnak jól is jönne egy komolyabb Asus Magyarország szerződés is...
Mondom ezt úgy hogy pont most hívott vissza Asus bizonyos szériaszámokatcsak ezt itt nem írtuk le, meg AMD felbontotta a szerződését Ferrarival és Mercedes mellett voksolt le, tehát apró hírek vannak csak nem olyanok amiket emberek várnak.
Adored Tv ismét aktív úgy is hogy néha evolúcióról csinál videót
de IT-ről is irogat hogy Still Something Wrong At Radeon
Influencereknél ezt úgy oldják meg hogy kiteszi az X-et ha promótált. Csonti jó példa erre Magyar Gamerben youtubbereknél , ő elmondja neki ezért fizettek hogy játsszon valamivel de ettől függetlenül a saját véleményét fogja leírni afelett hogy ismerteti amit kell ! Így korrekt ebben megegyezhetünk ? De MSI-nek , "Devil"-éknek, Sapphire-nek is kellene egy hely magyarországon ahol szakmailag elmondják, az adott kártya mivel több mint más piaci szereplőké. ezt csinálják ugyan bizonyos youtubberek csak sok a csúsztatás, meg ha bolt csinálja a részrehajlást haszon miatt .
Volt pl a Phil Spencer-es Podcast Xboxról, Moore's Law Is Dead-re is érdemes oda sandítgatni meg apisak is ontja az APUkról a híreket.
Ez a 4800h-notebook is elég ígéretes. Az hogy itt mikről akarnak beszélni (Big navi, big navi) az más kérdés...
Az hogy Raja 4 rétegű (Tile) GPUjáról többet tudunk mint az AMD big navijáról azon már meg sem lepődök Raja mindig nyíltabb volt. AMD most zárt kifele leak mentesebb lett jóval...
és a 3D elrendezésre azért csak felkapjuk a fejünket mert sokan nagyon vágynak már valami valóban új technikai újdonságra és nem erre a +15% dologra.
Amúgy nagyon nagy gáz van a driver szintem, be is vágtam 5700 szobába egy hibarészletezőt ,ez a fekete képernyő kezdi túlnőni AMD-n, valaki már elkezdett összeesküvéseket szőni.Amúgy azért jó PH mert pl Cifu meg Pinkidémon is tudott nekem újat mondani a héten, ezért jó a sokféle szakember egy helyen mert mélységet tud adni a beszélgetéseknek...
-
Senki9876
tag
válasz
Petykemano #45915 üzenetére
"(De lassan át kéne nevezni a topicot "abu találgatós"-ra)"
-
Egon
nagyúr
válasz
Petykemano #45875 üzenetére
Nem vöröshályog-eltávolításon van? Ejnye...
-
válasz
Petykemano #45844 üzenetére
Uralják is az eladási listákat...
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Petykemano #45782 üzenetére
Nem láttam a videót, és nem ismerem teljesen Raja munkásságát. A sejtésem az, hogy Rajának nagyobb a füstje, mint a lángja. (Lásd még "várjátok meg a gaming drivereket" tweetjei) Az oké, hogy átment a kékekhez, hogy több pénzt és önállóságot kapjon, de ezt jó esetben csak egyszer használhatja kifogásként az ember szinte bármelyik szakmában.
-
válasz
Petykemano #45818 üzenetére
Náluk az RTX2070 Super-ből és az RX5700XT-ből több fogyott, mint a gyengébb kártyákból (mondjuk GTX1660S és alatta) összesen. Ez lássuk be eléggé furcsa, és aligha mérvadó lenyomata a videókártya-eloszlásnap...
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45812 üzenetére
A jól pozicionált ami 1000 fölött van.
GeForce RTX 2070 Super 2905 darab 542,81 euróval
Radeon RX 5700 XT 2360 darab 424,44 euróval
GeForce RTX 2070 620 darab 423,84 euróval
GeForce RTX 2060 Super 1250 darab 408,65 euróval
GeForce RTX 2060 495 darab 363,32 euróval
Radeon RX 5700 1330 darab 333,83 euróval
GeForce GTX 1160 Ti 350 darab 305,00 euróval
Radeon RX 5600 XT 95 darab 304,12 euróval
GeForce GTX 1660 Super 1130 darab 245,04 euróval
Radeon RX 5500 XT 395 darab 221,34 euróval
GeForce GTX 1660 475 darab 220,13 euróval
Radeon RX 590 840 darab Ø188,67 euróval
Radeon RX 580 1020 darab 174,68 euróval
GeForce GTX 1650 Super 170 darab 172,18 euróval
GeForce GTX 1650 215 darab 151,07 euróval
Radeon RX 570 1350 darab 137,34 euróval5700 8G Pulse 130 e ugyanakkor
5600XT 6G MSI Gaminig X 141e, Asus rog 143 e
ugyan már !!! ezzel az értelme veszik el. -
válasz
Petykemano #45812 üzenetére
Azért hogy nem biztos, hogy mérvadó annyira, az abból látszik, hogy a legnagyobb számban eladott típus az RTX 2070 Super (2905db), az AMD oldalon pedig az RX5700XT követi (2360db).
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45782 üzenetére
Ha Rajának nem sikerül most idén kiadni egy elfogadható kártyát az sajna azt jelenti bebuktatta volna AMD-t ha sokkal nagyobb forrást kapott volna.
LISA-t pont azért szeretik a cégek mert ő amellett hogy 94-2004 között IBMnél volt ő egy nagyon jó manager aki átlátja a félvezetőgyártás ama oldalát hogy mikor hol mit gyártsál hogy nőjön a profit és a részvényár. ATI megvételének a financiális kiheverése csak úgy lehetséges ha hosszútávon profitot termelnek , masszív profitot, még akkor is ha ezzel a verseny csorbul kicsit.
Sajnos nem érdekeltek abban hogy 5700TX ne 170 ezer legyen
abban viszont igen hogy a CPUk sokmagosak legyenek.A kis ördögök üzentek az MSInek:
-
Crytek
nagyúr
válasz
Petykemano #45774 üzenetére
És mi vele a baj? Mondjuk a létező legolcsóbbat a 309K-s adatait beírtam és ismét van olcsóbb alternatíva intel+ nv kombóval ami ezzel egy teljesítmény szinten van. Szóval ismét nem értem miért kéne az amd laptopját választanom... mi szól mellette?
Pedig a megmondok ,hogy mondták hogy most árban is jobb lesz...hát nagyon nem
-
válasz
Petykemano #45741 üzenetére
A Fiji megjelenésekor az R390(X)-eseken Hawaii Pro és XT volt, ami teljesen azonos az R290(X)-el, csak 4GB helyett 8GB VRAM-ot kapott. Tehát nem valódi refresh volt, hanem egy más körítésű korábbi arch.
Meglátjuk mi lesz, de én inkább arra számítok, hogy az RX6600 lesz mondjuk Navi10+, az RX6700 meg Navi21. Hogy az RX6500-al mi lesz, azt nem tudom. Lehet egy refresh Navi14...
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45733 üzenetére
Most mi fontos a Cisconak?
Biztonság, Gyorsaság, Részvényár.
Ha talál AMD 4 kritikus hibát, rést akkor nem csoda hogy megindul az érdeklődés, még ha a birodalmi amerika érdekeit ez nem is szolgálja.
Iponon írt valaki egy komment ötletet egy ARM-os sokszálú csodáról ami érdekelhetné ciscot, az úgy motoszkált a fejemben nekem is.RDNA 2 idén
"AMD: Navi refreshed in 2020, next gen RDNA in 2020. More at financial analyst day!"
mondja Dr IAN aki telefonálgat Lisával.
Én is felhívnám csak elvesztettem a számát
Mi lenne ha előbb megkérdeznénk ABU-t és csak ha nem válaszol akkor hívnánk fel ?
Jó akkor kedves ABU egy kérdés:
Mit javítottak hardveresen az 5600XTben?
1 HBM vezérlőt.
2. a Fekete képernyő hibát ?
3. vagy a hardver tapasz a 4 kritikus hiba javítása.
Szívesen hallanánk hivatalosat az A2 steppingről Köszi ! -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano #45733 üzenetére
Ha Cifu találgatását folytatom és hálózati szolgáltatások irányába akarnak haladni, akkor lehet hogy gyorsítókat akarnak alkalmazni az Amd-től. Talán.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45728 üzenetére
Én értem a Vágó Istvános belecsapódik a rögvalóság a pofánkba finomszemcsés asszociációdat de...
ha kiveszem a képletből Lisa Su mint humánerőforrás adalékot aki arra való hogy jön maximalizálni ha nem is a profitot de a részvényárfolyamot és ONban értelmezem akkor nincs semmi kapcsolódási pontja AMDhez?
Nem így értem hogy
internet_connect_cisco_router if(NV card Delay +0.1 )
hanem úgy hogy azt erősítjük akivel közös szándékunk is van.
Ha a Xilinx-el kacsolatban lenne igazgatótanácstag akkor is ezt mondanád? -
válasz
Az igazgatótanács tagjait a tulajdonosok, részvénytársaságnál a részvényesek választják ki, szavazzák meg. Jellemzően komoly múltú, tapasztalt, jó megítélésű embereket igyekeznek választani. Az igazgatótanács feladata a cég alapvető céljainak meghatározása, és bár a céget napi szinten a CEO vezeti, az ő vízióit az igazgatótanácsnak kell jóváhagynia, így a stratégiai döntésekben nem a CEO szava a döntő. Ő csak megpróbálhatja meggyőzni az igazgatótanács tagjait arról, hogy támogassák a vízióját.
Egy Cisco méretű cégnél az igazgatótanács tagjainak fizetése éve 150-300 ezer dollár körül mozog, amit jellemzően részvényopciókban fizetnek ki. Vagyis az, hogy pontosan mennyit is ér a fizetségük a cég teljesítményétől is függ. Persze vannak hiperjól fizetett igazgatótanácsi díjjazások is, egy Su féle embernél simán lehet fél millió felett is az éves juttatás.
Ezzel együtt ez nem csak vállveregetésről szól. A Cisco hirtelen nagyot ment 2018-2019-ben, csinált egy csomó felvásárlást, és a hálózati eszközöktől elindult a szolgáltatások irányába, bővíti a cég portfólióját. A cégnek valószínűleg jól fog jönni Su tapasztalata e téren...
-
válasz
Versenyszférában azért ez kicsit másképpen mehet, mint egy állami/önkormányzati környezetben, itt nem a köz pénzét szórják, hanem a sajátjukat, gyanítom megnézik hova teszik.
-
válasz
Petykemano #45690 üzenetére
Úgy, hogy a Sapphire az "alap" Pulse kártya esetében is megkapta a 14Gpbs RAM modulokat. Az MSI vagy az ASUS csak a legdrágábbakhoz. Ehhez jön az olcsóbb ár. Most oké, hogy a start körüli ramazuri szépen keresztbe tesz az egésznek, de így nagyjából semmi értelme a három "big brand" kártyáit venni...
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45686 üzenetére
Azt akarod mondani ezzel hogy a 5700 fekete képernyője hardverhiba és most javították ?
vagy azt hogy javították a HBM vezérlőt és a 5600 XT már egy big navi fele lézerrel levágva?Nem ez volna a design cost drágulás megoldása meg az IO külön chipbe helyezése ?
(The design cost for a 3nm chip is $650 million, compared to $436.3 million for a 5nm device, and $222.3 million for 7nm, according to IBS. These are “mainstream design costs,” ) -
válasz
Petykemano #45685 üzenetére
Ettől függetlenül vajon mennyire fog az MSI, Gigabyte vagy ASUS tapsikolni, ha az AMD így kiszúr velük?
-
D013
aktív tag
válasz
Petykemano #45626 üzenetére
Úgy fog elhíresülni olyan 1 év múlva az RX 5700-as széria mint a Navi bétatesztje. Én is egy ilyen teszter vagyok már október óta. Amikor jön a kövi generáció, már kiforrott driverrel és jól is fog sikerülni, senki nem fog arra emlékezni amikor nem ment a Freesync, stuttering volt a BFV-ben, DX11-ben annyi fps-t produkált mint a matuzsálemi RX470-em, nem adott jelet és resetelni kellett a gépet. Megjegyzem, nekem csak az elmúlt héten jött elő probléma, amikor ugrottam újabb driverekre. Ez a GCN-ről váltás túl nagy falat volt a cégnek, de legalább, MI, userek, küldjük a visszajelzéseket. Közben a 2060-2060 Super-es emberkék vígan tolják mindennel reccenés nélkül.
-
Jacek
veterán
válasz
Petykemano #45577 üzenetére
De az15+% nem 10% annyival gyorsabb az S-nél a Ti nézd meg, 4k-ban 118% pl.
Más: Nem értem a drága 5600XT kérdéskört mert most az alzán a pulse 103e a legolcsóbb 2060 117e egy szaros 2060 ventus 127e őő most akkor?
-
sutyi^
senior tag
válasz
Petykemano #45573 üzenetére
Augusztusnál hamarabb én nem várok semmilyen desktop piaccal kapcsolatos bejelentést zöld oldalról, talán egy szeptemberi lönccsel. Ellenkező esetben behúzzák a kéziféket a Turing eladásokon.
Na meg van egy olyan érzésem, hogy bundleben jön majd a Szájberfánk 2077-el az Amper paletta felső vége.
-
Jacek
veterán
válasz
Petykemano #45573 üzenetére
"3070 (~2080Ti) $500 környékére várják" én is szeretem a high fantasyt
Nem is tudtam hogy a Ampere-t Peter Jackson tervezte
Ehelyett szeriontem hozni fogja a Ti-t a 3080 , 2080S áron ez kb a legoptimistább forgatókönyv, max akkor változik valamit ha kiszenved valamit az AMD felső katba. -
válasz
Petykemano #45558 üzenetére
nem ,az RTX 2060 mindíg 350 dollár volt és akkor ment le a Vega 56 és Vega 64 ára 440 dolláról a 2060 miatt
Az 5700 miatt jöttek ki a 2070 super és 2060 super.
teljesen jól látod a helyzetet amúgy, hogy az 5700 árvágással kellett volna a 2060 ellen konkurálni, mert az 1660 super kategóriájában nincs kártyájuk most meg az 5600 XT erősebben konkurense az 5700 nak mint a 2060 nak, mert az 2060 és az 5600 Xt között a 20 dollár szerintem nem mérvadó.
Ez amúgy jól sikerült, a sok keverés ellenére mindennek dacára, de ez el is várható egy 5700 SE től -
válasz
Valóban, nagyon ott van az 5700 nyakán, az 6-8%-kal gyorsabb csak felbontástól függően (@TPU). De ha az AMD nem aggódik, mi miért tennénk?
-
paprobert
őstag
válasz
A 2060 $349-en nyitott.
-
válasz
Petykemano #45555 üzenetére
2060 árcsökkenésre miért kellett volna lejjebb menni az 5700-nel? Csak van rajta +2GB memória és gyorsabb is. Így pont jól van pozícionálva az 5600XT. Esetleg jöhet majd egy sima 5600 egy értelmes price pontra, de valszeg nem jön, mert balf@sz az AMD.
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano #45536 üzenetére
Hát AMD-n belül biztos.
Az, hogy minden VGA-t tekintve az lesz-e az már valóban kérdéses. -
törölt tag
válasz
Petykemano #45508 üzenetére
Ezen kellene meglátni a rossz HBM vezérlőt ?
PS5ben nem lesz HBM, pedig az ütne.#45497kommentemben levő szálat törölték a redditről lehet Tommy Fischer rosszul számolta ki a CU-t (L1/ CU) már csak 52 cu-t pletyiznek.
ez meg Apisak mérés:
forrás
tulajdonképpen kapunk egy olcsóbban legyártott Vega 56-ot csak az a baj pulse 56 volt már 105-ért egy éve.. -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #45507 üzenetére
Navi 10 die shot (high res)
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45477 üzenetére
Az 5600 csak egy próbája a big navi gyártásnak.
és akkor már beszéljünk a végcélról is az instinctről
AMD Hires IBM Power9 Dev Lead Joshua Friedrich To Work On CPU-GPU Integration -
válasz
Petykemano #45464 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb leárazni az 5700-at ahelyett, hogy kínlódnak egy új skuval?
Dehogynem, hiszen olyan jó a kihozatal, hogy mind elmenne 5700-nak!!4!44!!!
Vagy lehet, hogy az előző állítás hülyeség, és mégis keletkeztek backend-hibás darabok, amiket így kvázi a szemétbe dobás helyett tesznek a kártyákra. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #45464 üzenetére
Ugyanazt csinaljak csak kicsiben, mint az 5700/XT release-nel, meg ki sem jott a kartya, de mar megy a mismasolas: Just four days before Radeon RX 5600 XT officially launches, AMD allegedly provided a new vBIOS to their partners, which increases the TBP to 160W (from 150W).
A szandekosan gimpelt kartyat, amirol tudtuk, hogy limitalva lesz a BIOS-ban a TBP-je mar kezdik feloldani "hirtelen". Ahelyett, hogy normalisan bearaztak volna es nem kene megint szanalmasan komediazni. Remelem majd valami orosz/kinai bios magus csinal hozza editort, hogy feloldjak a limitet.
Amugy az AIB gyartok roppant orulhetnek neki, hogy a gyarto akitol vasarolnak ilyet jelent be par nappal a debutalas elott. Jovoheten mar a boltok polcain kene, hogy legyenek erre lehet ujra flashelni az osszeset. Ami ugye nem ingyen van (munkaora/energia/ellenorzes/stb.). Ezeknek a kartyaknak mar a kontener hajokon kene utaznia, hogy megerkezzenek. Ebbol is megint keses lesz. Mindig csak a tokoles megy, ahelyett, hogy normalisan csinalnak. Persze ehhez is az kellett, hogy az Nv hivatalosan arat csokkentsen, mert egyebkent lesz@rtak volna az egeszet. Raadasul ezek az OC-s peldanyok siman $299 felett lesznek, mert ra kell szamolni a "frissitest", meg egyebkent is. Akkor meg mar ott az 5700/2060 es nem kell szenvedni. Sajat magukat lovik labon allandoan a toketlenkedessel.
Erdekes modon ekozben olyan R5 1600 procik tunnek fel amik 8 magosak alapbol, a 6 helyett. Komolyan mondom amilyen jol csinaljak a cpu oldalon olyan benak a gpu oldalon. Rohej...
-
válasz
Petykemano #45466 üzenetére
inkább 15 % az 5700 előnye.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #45466 üzenetére
Legalább Abunak tényleg igaza lesz végül a +20-25%-kal.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #45462 üzenetére
Szerintem nem lesz. Csak "binnelik" lefele oket: Navi 10 XLE
Amugy nem is erdekli oket. Latszik a hozzaallasbol, a keslekedesbol, a palettabol, az arazasbol. Van demo termek, "lehet majd kapni" es ennyi. -
Hajdi
senior tag
válasz
Petykemano #45460 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy eddig inkább ráhajtottak a processzorokra, mivel a gyártási kapacitás "szűkös" volt (Üsd a vasat...). Most talán dvga szegmensben is lehet némi mozgolódás, mivel az Apple átállt 5nm-re, így felszabadult jó pár gyártósor! Részemről bizakodó vagyok.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #45459 üzenetére
Ezzel az nvidia elérte szerintem, hogy az 1660S árban alulról és a 2060 árban felülről is jobb pozícióban szerepeljen a perf/$ grafikonokon.
Az AMD oldalon az 5700/XT árazása "$399 to $361" és "$349 to $329" - az nem tudom micsoda. msrp alatt van már a piaci ár? Mármint azt értem, hogy ez a lowest on newegg, csak nem volt hivatalos msrp csökkentés.
Mindenesetre az 5700 "elvárt, versenyképes ára" innentől $299
Tehát az AMD-nek valahogy (minimum) így kéne árakat igazítania:
5700: $299
5600XT: $249 (de jobb lenne inkább $239)
5500XT8: $189 (de jobb lenne inkább $179)
5500XT4: $159 (de jobb lenne inkább $149) -
válasz
Petykemano #45453 üzenetére
A navi 10 ezek szerint egy hulladék.
Ne ess túlzásba. Ha emlékszel még, azért kellett tolni a Navi10 megjelenést, mert respint csináltak, valami nem működött jól a GPU-ban. Most sem állítom, hogy tökéletes (RX 570 bizonyos szempontból jobban működött), de hulladéknak nevezni butaság. -
törölt tag
válasz
"Szerintem.egyébként nem működik rajta a hbm vezérlő, ha tényleg van. A navi 12 állítólag egy újabb respin, valószínűleg abban javítják.
A navi 10 ezek szerint egy hulladék."
Ha nem is hulladék de ezzel most Ti megoldottátok (Te és Pécsi gyerek)azt a kérdéskört miért nem volt eddig Big Navi...
amiből aztán tartalomgyártó HBM-es FE és egyéb szerver kártya készült volna... -
Petykemano
veterán
válasz
Én próbáltam egyébként beazonosítani, de sehol sem látom a navi10 és 14 színezett ábráin.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #45447 üzenetére
Coreteks szerint a meglévő Navi termékek már rendelkeznek mind a GDDR6, mind a HBM vezérlőkkel
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #45440 üzenetére
De egy Zen3 + Navi APU minimum 1 ev, ha nem 1.5. IGP-ben mindig az intel elott jart az AMD, CPU-ban meg az utobbi idoben, de csak akkor tudsz piacot szerezni, ha az elony mindket esetben stabil. Ha fel evente ide/oda dobaljak, akkor minden marad majd igy szerintem. Felreertes ne essek, nem temetem az AMD-t, mert nem gondolom hogy az intelnel csodat tudnak tenni a GPU-val 10 nanon, de evek ota tobb figyelmet erdemelne az APU, meg akkor is, ha oda tenyleg nullarol kell lapkat tervezni es annak tobbletkoltsege van.
Amugy miert nem oldjak meg chipletesen azt is mint a Kaby Lake G? -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #45415 üzenetére
A Videocardz is megerositette. Ahogy mondod placeholder semmi tobb. Raadasul az AFOX-t, mint gyartot most hallottam elsonek es meg egy darab sku-juk sincs az rx5000 szeriaban, igy konnyu bejegyzeseket csinalni. A hirben ott van a "fo partner" Sapphire-nek a bejegyzsese is, pedig az tavaly juniusi es abbol is 4(!!) sku jott ki a vegen a 20-bol. Meh...
-
válasz
Mi van, ha olyan a megoldás, mint a CPU-k terén? Oké, itt nincs Chiplet, de két GPU-t összekötnek közvetlenül, és megoldják, hogy az API felé egy eszköznek látszódjon. Esetleg HBM2 memóriával még a közös memória problémáját is kezelhetik. Régóta készülnek erre.
Persze a reményeimet térdmagasságban elkaszálja, hogy egy ilyen szörnyeteg először úgy is a professzionális piacra jönne. Ott meg nem volt szó róla még...
-
Crytek
nagyúr
válasz
Nekem mindegy engem már az lelombozott hogy a 2080ti a cél...nv is jön lassan a 30xx-ekkel akkor meg már megint le lesznek maradva mint a borravaló... Pedig rágyúrhatnának már a gpukra is nem csak a procit kéne erőltetni
-
válasz
Petykemano #45373 üzenetére
1.: Ez jól hangozhat, de csak akkor, ha zárt rendszert fog használni, tehát nem teljes értékű PC lesz Win10-el, hanem egy zárt Win10 felület, ahova nem telepíthetsz akármit. Így viszont a PC-s vásárlóközönséget se fogja annyira érdekelni.
2.: Lehet, de itt megint a mögöttes szolgáltatások kérdésköre a lényegi döntés, illetve az exkluzívok. Ahol a Sony továbbra is igen jól áll...
3.: A Cloud Gamingre készül, de továbbra is erősen kérdéses, hogy a Cloud Gaming működni fog-e.
Csak ezt kevés módon lehet mérni, mert az aktív játékosállományt nem adják ki a szolgáltatók.A Stadia esetében minden esetre mérvadó lehet a Destiny 2 játékosbázis. Ott két hónap alatt felére olvadtak a számok, 19,4 ezerről 8 ezerre. A többi platformon is volt csökkenés, de nem ilyen szintű. Szóval egy adag ember novemberben kipróbálta milyen a Stadia, aztán a felük menekült is vissza a "régi" platformra (akár konzol, akár PC).
Élek a gyanúval, hogy a Cloud gaming lesz a következő középszintű bukás a VR után. Nem tűnik el, de nem fogja hozni azt, amit elvártak tőle...
-
válasz
Petykemano #45366 üzenetére
Túl szép lenne. A konzolok azért olcsóak, mert a hardvert veszteséggel vagy nullszaldóval gyártják és adják el, a bevétel a szolgáltatásokon és a játékokon van. Ha a Microsoft egy PC-t csinál és ilyen teljesítményű PC-t, akkor csúnya helyzetbe kormányozza magát, mert minden kocajátékos megveszi majd 600$-ért, aztán majd ezen fog PUGB-zni, CS:GO-zni meg World of Tanksozni. Ebben mi a jó a Microsoftnak?
-
válasz
Van benne logika, hogy egy konzolt PC-ként is lehessen használni, és ugyan melyiket, ha nem az MS konzolját? Egy csapással megoldja a konzol vs. PC dolgot. Az lenne a szép (ez már csak álmodozás, mert biztosan nem így lesz), hogy a szett GPU részét is lehetne használni PC platformon, azaz nem csak pasziánszra lenne alkalmas a gép.
Azért elgondolkodtató, hogy a PC megjelenítést mi végzi? Mégis valahogy befogják a hibrid GPU-t? Esetleg a Ryzen magok mellett van egy iGP is?
-
válasz
Ha ez igaz első napos vétel lenne nekem. Főleg natív egér támogatással, BR UHD stb... 600 dolcsi simán mehet.
-
Callisto
őstag
válasz
Petykemano #45358 üzenetére
Nvidia kártya, nem AMD. Benézték, mint kiderült. 3070 engineering sample a tipp.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Szóval az RDNA2-es nagy Navi 2080TI-hoz képest +20%. Not great, not terrible.
-
AtomSiló
lelkes újonc
válasz
A titkos szósz lehet az
Persze ha elpislogunk a felbontás mellett.
Amúgy végülis miért nem csinál senki dual GPUs VR kártyákat? -
Jack@l
veterán
válasz
Már csak az a kérdés ki hozza ki hamarabb a következő szériát
Release dateSeptember 20, 2018; 15 months ago -
X2N
őstag
válasz
Petykemano #45346 üzenetére
Engedd el. Abunak sincs mindig igaza. Neki az a baja hogy nem elég szkeptikus. Mindig megy az AMD részéről a parasztvakítás hogy az éppen aktuális arch. mennyivel szebb, jobb és jövőbe mutatóbb. Közben meg volt nem is egy átnevezés, Buldozer, Fury, Vega, Navi, egyik sem lett sikeres. Sorra követik el az idiótábbnál idiótább hibákat a marketing részlegen saját magukat leégetve. (Poor Volta, meg most is az nvidia killerezés) Ha a Ryzen nem sikerül most az AMD nem tudom mit csinálna.
-
válasz
Petykemano #45303 üzenetére
Természetesen igen, ide tartoznak azok is.
BTW a VGA részleg az, ami lendületesen bővül(t) az utóbbi időben az nVidia esetében bevételek és nyereség szempontjából is. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Petykemano #45280 üzenetére
Végül is ha összeadjuk a 15%-ot az 5%-al az 20% nem,de
-
válasz
Petykemano #45233 üzenetére
Itt most a tavaly alapján jönnie kéne egy jebaitnek, hogy háhá, komolyan vettétek? Dehogy, valójában $249 lesz. És még úgyis kérdéses lenne az 1660S ellenében.
Akkor lenne értelme a jebaitnek, ha most lenne egy nVidia kártyabejelentés vagy árcsökkentés bejelentés ebben az árrégióban, ami az RX5600XT-nek konkurencia.Csakhogy ilyen nincs...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged