- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #24944 üzenetére
Ez játékfüggő kérdés, lásd a Doomot vagy a Deus Ex MK-t. Egyszerűen csak használni kell shader kiterjesztéseket és a Fury X is gyorsabb lesz. Ugye a Deus Ex MK-nál a legújabb DX12 patch-be (ami szintén nem végleges) ez is bekerült már. Ha pedig idén tényleg elkészül az ordered count kiterjesztés, akkor teljesen felborulhat az ismert erősorrend. Ezt az Xbox One-on nagyon sokan használják, mert rendkívül hasznos teljesítményoptimalizálások írhatók rá. Ezek tehát végre jöhetnek PC-re.
A hardverre egyébként már megírtam az AMD válaszát. Hamarosan. Nem tudom, hogy ez mit jelent.
-
-Solt-
veterán
válasz
#35434496 #16076 üzenetére
Hát ha neked a 30-35% + teljesítmény egy vonàsnyi.
Jaj, már megint ezek a túlzások!
Egyelőre árban a Fury X a ref 980Ti párja. Mutatsz nekem olyan ref 980Ti-t, ami 30-35%-l gyorsabb?
(#16072) Drizzt: A 4K tesztek arra jók, hogy megmutatják a GPU nyers erejét. Amennyiben tényleg az új driver arra gyúr, hogy kisebb legyen a cpu overhead, akkor a kisebb felbontásokban is felzárkózhatnak az AMD VGA-k.
-
-Solt-
veterán
válasz
#35434496 #15956 üzenetére
Én is azt linkeltem, csak átlagolva, erre te kiemeltél kettőt... erre írtam, hogy ha a kiragadás alapján kezdünk el ítélkezni, akkor olyat én is tudok!
(#15955) Szaby59: A 980Ti gyorsabb sok helyen, ez tény, ezen kár is vitázni... árcsökkentés nélkül nem fog fogyni, ez is tény sajnos.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#35434496 #15342 üzenetére
nem, biztos, ahogy nezem az a radi 60 vastag, szoval borda meretben annyival nem tud annyival nagyobb lenni.
50 fok nagyon keves terheles alatt hacsak nem hajtja a ventit, nalam FC blokkal vizho + 24 fokon megy a GPU terheles alatt. igaz csend, CPU meg minden, de 280x30+120x60+120x45 radik vannak a rendszerben amibol az elso ketto performancenak -black ice, EK XTX- minosul tudasra.
HBM viszont siman lehet indok, nagy thermal densityre viz jobb megoldas.
-
válasz
#35434496 #15344 üzenetére
igen, kevesebb mag van, várhatóan picit kevesebb órajelen is. Ugyanakkor a nano-n várhatóan kb annyi mag van mint a 290X-en, szóval semmiképp sem kevés, ahhoz képest hogy csak egy venti van rajta. a sima fury-n pedig csak 256 maggal van kevesebb mint a fury x-en, ami kevesebb mint 10% különbség. Szóval szerintem nem a stacked ram termel sok hőt, pláne nem ilyen alacsony feszen és órajelen, hanem maga a mag (ami persze átterjed a hbm memóriákra is), de a kérdés arra irányult hogy a hbm miatt kell-e. Amennyiben nem különösen háklis a gyors hőfokváltozásokra a hbm, abban az esetben szerintem nem azért. viszont ha különösen háklis lenne, akkor a többin sem lenne jó a levegő.
-
-
-
válasz
#35434496 #14939 üzenetére
nem, hanem stock vs stock. Nem ugyanaz. Ha lesz nem stock fury x, akkor azt is össze lehet vetni nem stock 980 ti-vel.
vagy ár szerint nézzük, de szigorúan. Tehát 650-es Fury X-et 650-be kerülő vizes 980 Ti-vel. Ha nem tartanánk be az azonos árat ugyanis, akkor jöhetne a 120 ezres 4 gigás 290X tri-x összehasonlítása az halálra húzott G1-ekkel.
az pedig hogy neked minden diavetítés 60 vagy 120 fps alatt, a te dolgod. Én azért nem nevezem a 30-at diavetítésnek, annak ellenére hogy én is 60 felett szeretek játszani.
Tomi: én speciel még csak a LoL-t próbáltam 3200x1800-on, de ott nem skálázódott, és olvashatatlan is lett a szöveg.
-
-
nubreed
veterán
válasz
#35434496 #13981 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy mi ezzel az összehasonlítással a baj? Pedig végig olvastam azóta az összes hsz-t. Olyan nehéz megérteni, hogy aki a 7xxx sorozatról váltana feljebb, annak egy ilyen összehasonlítás releváns információt tartalmazhat, főleg úgy, hogy több mint valószínű, hogy a 7xxx sorozat már benne sem lesz a 3xx/fury összehasonlító tesztekben??
-
-
-
válasz
#35434496 #13986 üzenetére
Szerintem meg vegyen mindenki 980 Ti-t, sőt 980 Ti SLI-t 1080-ra. Mert úgyis mindenki abban játszik
Nincs is értelme 980 feletti vga-knak. Sőt amd-knek sem. Csak nvidia 980-at lehessen kapni, és kész! Annak mindenkinek elégnek kell lennie, mert mindannyiunk igénye ugyanaz!!!
KAMELOT: értsd már meg, mi a grafikon célja. Arról hogy mennyit gyorsul a 390X a 290X-hez képest, lesz százmillió másik grafikon.
-
-
GRaul
őstag
válasz
#35434496 #13953 üzenetére
a titant ne keverjuk bele az ilyenekbe. a 980Ti még itthon nem kapható. marmint azokban a boltokban ahol en szoktam vasarolni. en nem varok sokat a 390 seriatol. legyen rajta hdmi 2.0 csati, huvosebb, halkabb kartya legyen. illetve tolja le a regi 290 arait. mert akkor lehet veszek meg1et
es kezdhetem a cf-el a szivast -
westlake
félisten
válasz
#35434496 #13365 üzenetére
A hit az fontos dolog, de én szeretek inkább a tényekkel kalkulálni.
Én kívánom a leendő tulajdonosaiknak, hogy a Fury okozzon megelégedés nekik, de nálam már akkor elvágta magát, amikor a vízhűtés képbe került. Az opcionálisság megint más kérdés.
Természetesen átértékelem majd a nézeteimet, ha kiadnak egy léghűtéses TX alázó modellt 800$-ért. -
oliba
őstag
válasz
#35434496 #13217 üzenetére
3 perc játék komoly teszt lehetett. Ennyi erővel én GTX580-as kártyámon fél óra után kaptam 925MHz-en driver összeomlást. A játék végére már csak 875MHz volt a stabil.
(#13221) players111: hacsak nem azért fizetik őket, hogy minden kártya, minden tuningjával minden játékot végigvigyenek, addig csak bejártak egy rövid útvonalat a játék elején valahol és ennyi. Nem kell nagy mágját belelátni, de jó lesz Fury tesztet összehasonlítani vele, mert annak a tuningjával is pontosan ennyit fognak foglalkozni, de attól ez még nem lesz 24/7
-
Yllgrim
őstag
válasz
#35434496 #13217 üzenetére
Ez meg nem jelent semmit, par anpja kaphatoak, egy benchmarkon kivul meg par percen kivul jatekban semmit nem mertek. Jo kartya, szepek az eredmenyek de raadasul baromira nem idevaloak, ha elolvasod a topik cimet, Radeon nem Nv. Amugy van AMD vs Nvidia is oda is viheted
Kthxbye
Jovo kedden ide bekerulnek az elso Fury es tarsai tesztek, aztan at lesznek hurcolva az AMDvs Nvidiaba, ott lehet majd megmagyarazni a bizonyitvanyt.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#35434496 #13195 üzenetére
Az biztos ha megjelenik a Fury, szem nem marad szarazon, valaki biztos sirni fog
Remelem akkor is ilyen lelkes leszel ha veletlen a Fury erre is ratol egy 10-20%-otA piacnak mindenfelekeppen jot tenne, meg nekunk mert kis arverseny lehetne belole.
Az tenyleg picit "Fury" miert sietett Nv ennyire a Ti-kkel...
-
schwartz
addikt
válasz
#35434496 #13049 üzenetére
Attol fugg mihez nem eleg es, hogy mi a szuk keresztmetszet oda. (savszel, ROP, API stb mittomen egy tesszellalt ocean a talaj alatt). Ha a wow 10millas bazisat veszed, szerintem oda boven eleg egy GPU. DOTA, lol stb ugyszint. Az a par HC gamer meg tudja mit miert vesz, nem lehet atverni oket. Ja bocs, megsem kulonben egy Titan X sem kelt volna el...
(#13053) gbors
Akkor regebben a Palit, hogy a fenebe volt kepes eladni valamit azzal a ronda zold bekas dobozzal?
Eveken at azt nyomattak. De kulonben elhiszem neked csak nem tudom felfogni...
-
TESCO-Zsömle
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged