- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz
Televan74 #57373 üzenetére
Az már késő lenne, ha csak a 7700-as sorozat tagjai érkeznének 12 GB memóriával.
MLiD állítása szerint az N32 érkezik utolsóként valamikor a jövő év első felében, vagyis úgy még egy évig valószínűleg nem lenne 12 GB-os RDNA3-as modellje az AMD-nek, pedig a vásárlók várhatóan a jelenlegi csúcskártyák szintjét stabilan túlteljesítő, de 8 GB-nál "tágasabb" kártyát keresnek, ami már biztosan elég lenne az új címekben 1440p 144+ fps mellé. Elsőként az N33 érkezik szeptemberig, aztán érkezik az N31 a csúcsra 2022 utolsó negyedévben, vagyis a karácsonyi szezonra. 12 GB-os opció nélkül az AMD - a takarékosabb RDNA3 design ellenére is - sok potenciális vásárlót elveszítene az Nvidia-val szemben, ha nem hoz ki valamilyen 12 GB-os RDNA3-as terméket még idén.
A kiszivárgó adatok alapján a legerősebb kártya pozícióját most egyértelműen az AMD fogja birtokolni, így az Nvidia valószínűleg inkább az 1,2-1,4*3090 Ti teljesítményű új felső középkategóriára fog rámenni, és 12 GB-os AMD opció hiányában azt a kategóriát teljesen le is arathatná az új AD104-es kártyákkal. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #57347 üzenetére
Elhangzik egy mondat a videoban, ami miatt érdemesnek találtam linkelni ezt a telefonos SoC-ra vonatkozó elemzést:
"In this regard, you might be surprised how much smaller RDNA2 is in the Exynos SoC, in comparison to the 7nm TSMC design."
Írásos formában is megtalálható
Sajnos konkrét számokat nem mond. De azt gondoltam, hogy az AMD grafikus technológiáinak jövőbeli alakulására vonatkozó találgatós topikjában egy érdekes adalék lehet az az információ, hogy hogy teljesít a RDNA2 IP más jelen esetben Samsung gyártástechnológián, mobilos környezetben (High Density library). Azt eddig is tudtuk az Exynos 2200-ről pletykák és elemzések alapján, hogy az IGP hogy teljesít a gyakorlatban, de az egy plusz információ, hogy ezt egyébként Samsung gyártástechnológán milyen performance/area mutatóval éri el. Persze ez konkrét érték formájában nem hangzik el, csak az idézett mondat formájában van rá utalás.Abból a szempontból van relevanciája ennek az információnak a hagyományos, kártyákban érdekelt közönség számára, hogy állandóan pörög/lebeg az a lehetőség, hogy az AMD a diverzifikáció és többletkapacitás bevonása érdekében gyártásának egy részét kiszervezze a Samsunghoz. Pl low-end apu-k, low-end GPU-k. (Persze mindig szólnak ez ellen az újra és újra felbukkanó lehetőség ellen is érvek.)
Elnézést, ha zavartam, akartam.
-
olymind1
senior tag
válasz
Televan74 #57316 üzenetére
Németeknél 140ezerbe (380€-ba) kerül egy Sapphire Pulse RX 6600 8 GB, ami itthon 1 boltban 163e, a többiben meg 180-200+e. Szánalmas magyar árazások vannak, mert nincs jobb szó rá.
De még 330€-t is sokallok egy ilyen kártyáért, nemhogy 380-at (amiért a szintén 128bites PCI-E x8-as 6600XT-nek kellene kerülnie). 250€-ra azt mondom ok, végre egy vga ami duplázza a 6 évvel ezelőtti középkategóriás (RX470-480 8GB) kártyák teljesítményét.
Ehelyett csak az egy helyben toporgás megy RX470-480 ->5500XT ->6500XT. Ez is szánalmas.
Remélem az Intel picit felrázza a dolgokat, meg a következő generációval lesz valami ár normalizálódás meg teljesítmény ugrás a 200-300€ körüli kategóriában is.
-
-
válasz
Televan74 #57036 üzenetére
Petyke meg azt mondja, ilyen lóf@57 GPU költségbe beleférhetett volna a 8x, de még a 16x PCIe sáv is. Gondolom, hasonló a helyzet a 6600/XT 8x sávjával, ott is 1-2 dollár lett volna a full 16x belepakolása. Érdekes módon, régen a minden kategóriában belefért a 16x, az NV-nek még most is belefér. Ezért nem fogja az AMD utolérni soha az NV-t, megmarad örök másodiknak.
-
gejala
őstag
válasz
Televan74 #56932 üzenetére
Ezzel a fejlesztők nem tudnak mit kezdeni. Jövő őszre lesz sok tízmillió PS5/XSX a játékosoknál, ők elvárják, hogy ne PS4-re írt játékokat kapjanak $70-ért.
PC-n addigra a Turing 4 éves lesz már és egy 2080 még simán helyt fog állni 1440p highon. Ennél régebbi kártyákra nem reális fejleszteni AAA címeket. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #56922 üzenetére
40000Ft-ért olyan kártya sincs, ami a GCN2, GCN3 kártyákat veri. Ez volt a polaris, de mikor utoljára néztem, már 200-250eFt volt újonnan. És mégis megszűnt ezen generációk driver támogatása - időben akkor, amikor egyébként szintén nehéz hozzájutni kártyához.
Azt mondtam, hogy szerintem ez nem az alapján történik, hogy a fogyasztóknak mi a jó. Hanem.hogy a nyilvánvalóan költséges hosszú driver támogatás, "fine wine" támogatja, segíti-e az eladásokat?
Most viszont láthatóan ilyen érvelésre nincs szükség. Sőt. Megkockáztatom, hogy ha kipöckölik a szélesebbb penetrációval rendelkező polarist a támogatott szériákból, akkor az emiatt piacra lépő többletkereslet még legitimálni is fogja az emelkedő msrp árakat. (Ha élő embert nem is lehet majd találni, aki polarist cserél egy 20-30W-tal.kevesebbet fogyasztó 4GB-os kártyára 2-3x annyiért, mint amennyibe a polarisa került 5 éve, attól még ráfogni rá lehet)
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #56863 üzenetére
Ezek a kártyák vágottak. Akár azt is feltételezhetnénk, hogy csak a selejtet adják el.
Nekem az első gondolatom viszont nem ez volt, hanem az, hogy ha ilyen a nagyérdemű publikum felé hagyományos csatornákon keresztül értékesíthető kártyákat dobnak össze, akkor az azt jelenti, hogy a nem hagyományos csatornákon* keresztül már nem kel el minden.
* korábban arról volt szó, hogy a minerek raklamszámra, sőt teherautókkal hordják ki a kártyákat az AIB-ktől.
De persze lehet, hogy ezek a kártyák pont olyanok, amiket eddig a minereknek árultak, csak most kiszivárgott.
Mindenesetre érdekes az egybeesés az itt látható árak és a 3DCenter által gyűjtött árak között [link]
-
KillerKollar
őstag
válasz
Televan74 #56584 üzenetére
Igen ezt mondtam én is feljebb... Hiába 10x erősebb papíron egy PC (most még nem az, de az előző generációknál pl Jensen azzal dicsekedett, hogy a 2060 vagy a 2060 Super már nem emlékszem önmagában 2x annyi TFLOPS-t tud mint egy PS4 Pro), ha a játékok első sorban konzolra vannak megírva, akkor a végfelhasználói élmény nem fog annyiban különbözni, hogy megérje a PC az 5-10-szeres felárat, mert kb most már ott tartunk, ha egy teljes high-end gaming PC árát nézzük amit te állítasz össze... De még egy közép/alsó-közép kategóriás is 2-ször annyiba kerül, mint egy konzol, egy szaros GTX 1660 Ti 200k+ pedig a konzolokban erősebb GPU van, mégis az meg 185k (ha nem scalpertől veszed, nyílván azt is lehet jóval drágábban kapni).
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #56557 üzenetére
Csak a CU szám és esetleg a frekvencia csökken a 6600XT-hez képest.
$329 a "reális" ár érte. (mármint jelen körülmények között. Azért mondom, mert korábban pedzegettem, hogy legjobb esetben lehet $299 is. De a 6600XT is a várt drágább áron jött. )Mivel a memória sávszélessége nem változik, ezért valószínűleg ez kedveltebb lesz a bányászok körében. Aligha lehet majd olcsóbban hozzájutni, mint a 6600XT-hez.
-
Raggie
őstag
válasz
Televan74 #56550 üzenetére
Ez még így is eléggé messze van az első napos alzás 167ezres 6600 XT Pulse itthoni vételárától...
Egyébként én most mindfactory-tól megpróbáltam rendelni egyet parcel forwarding-gal és úgy kijött 185ezerből, de még ez is drágább és cs*szekedősebb, mint az itthoni nyitó ár. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #56455 üzenetére
Érdekes lesz.
Úgy tűnik, hogy 6nm-en az intel kezd - GPU-k terén.
Az AMD Rembrandtot fog gyártani rajta, meg talán IO lapkákat. Meg a pletykák szerint PS5-öt (slim?) Nem kívánnám lebecsülni ezt a mennyiséget csak mondom, hogy elvileg a zen3 lapkák továbbra is 7nm-en készülnek majd.Ami ugye érdekes, mert Abu azt mondta, hogy tulajdonképpen a 6nm az a 7nm+EUV, tehát ugyanaz a gyártósor. Azt gondolnám, hogy előbb-utóbb a TSMC kifogy a 7nm-ből, mert minden 6nm lesz, ami korábban 7nm volt.
Ezt most csak azért hangsúlyozom, mert korábban pedzegettem, hogy milyen jó lenne, ha a 7nm megmaradna még pár évig olcsó variánsnak a drága 5nm-es termékek mellett. Nem bánnám, ha a következő zen3 iteráció azért mégiscsak 6nm lenne.
Jó itt ez nem biztos, csak hangosan gondolkodom.Oda akartam eredetileg kilyukadni, hogy az AMD-nek a NAvi 24 majd még csak év végén jön. Azt nem tudom, hogy az végülis 6 v 7 nm lesz.
Mindenesetre ha az AMD tartja az utóbbi évek ütemezését, vagyis hogy a nagyobb lapkákkal jön ki előbb és negyedévente hozza a kisebbeket. Akkor az azt jelenti, hogy mondjuk hiába tudná az AMD technikailag már akár 2022 elejétől szállítani a Navi22 és 23 N6-ra frissített változatát. A jelenlegi ütemezés tartása mellett ezeknek a N6-on készülő refreshek inkább 2023 eleji megjelenésére lehet számítani.Azért ez elég lahangoló.
De csoda, hogy ez a terv. Lehetne ma is egy GF 12nm-en készülő low-end kártya.
(Most azt hagyjuk, hogy persze az is milyen áron lenne) -
-
sakal83
addikt
válasz
Televan74 #55692 üzenetére
ABU
nem arról volt szó hogy a nagy durranás a 6600(xt) lesz?
-
carl18
addikt
válasz
Televan74 #55692 üzenetére
Szerintem lehet valóságos a 6600XT ára 400 dolláros MSRP.
Jelenleg a videókártya hiány miatt az AMD is tudna így többet keresni a kártyáin. Úgy se kerül a fogyasztó kezébe az a kártya MSRP áron.
Sajnos úgy látszik a videókártyák ára évről évre emelkedik.
Bezzeg mikor a HD 4850 200 dollárért rajtolt? hol vannak már azok a idők..:
Ezek alapján még a Sima RX 6600 se fog 300 dollár alatt rajtolni :S -
olymind1
senior tag
válasz
Televan74 #55684 üzenetére
50-60k-s 7850 2GB-tal kihúztam 4-5 évig, a 70k-s 480 4 GB (majd csere 570 8 GB-ra ráfizetés nélkül) szintén 4-5 évig jó (volt), de most már ideje lenne előrukkolniuk valami 2x-es teljesítményű 480 utóddal így 5 évvel később hasonló áron.
Persze a forint is romlik rendesen és folyamatosan, így nem csoda hogy következő népkártyáért már 100k-t fognak elkérni
Csak legyen elég az is legalább 4-5 évre.
Egyébként ahogy emelik a gyártók 2 évenként folyamatosan egyik generációról a másikra az árakat, szerintem sokáig 1080p-ben maradok még.
-
-
-
killbull
aktív tag
válasz
Televan74 #55070 üzenetére
Ezt nem tudom honnan vetted...
Nem kötekedni akarok de AMD pl memória szinten max 16 Gbps et tud, NVIDIA meg van 19.5 Gbps en.
És akkor ha akarná az NVIDIA átmegy 8 nm ről 7 nm re. Szerinted mi lenne? Vagy elkezdené a GDDR6X et közép meg alsó kategóriába is rakni. Szóval ez szerintem nem kérdés.
AMD meg mindenre 16 Gbps es memóriát rak és csak vágdos, fejlesztés meg semmi.
Vagy mennyünk vissza pl mi volt 2020 ba, 5700XT volt a plafon!
Vagy nézzük meg mi volt mikor az NVIDIA ráfrissített az 1650 re meg az 1660 ra és 1660 ból még Ti is volt.
AMD n meg ugyan csak vágdosott 5700 as, mert semmi fejlesztése nem volt rá, kényszerítették.
PCIe x16 sáv sincs és most is villognak 6600 meg 6600XT vel és a budget még odébb van de már ez se PCIe x16 sáv amivel vonzaná a népet, a 6500XT meg mehetne PCIe x8 ba mert ott elférne, de várj lesz 6300XT is!
Én is kb ezért lépek AMD ről!
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #55058 üzenetére
Tökre megértelek.
Ezt mondtam a múltkor: Abu pökhendi, de racionális érvelése egyrészről igaz: "azért ilyen drága, mert így is megveszitek"
A közgazdasági magyarázata az, hogy ha a kereslet felmegy, konstans kínálat mellett áremelkedést okoz, vica versa, ha a kereslet lemegy, akkor annak árcsökkenést kéne.De ha holnap bármilyen okból lecsökkenne a kereslet a GPU-kra (pl azért, mert beomlik a bánya, vagy ha hiszünk a nagy megmondóknak, akik szerint nem a bányába mennek a kártyák, hanem hát prózai módon ennyivel többen akarnak a covid zárlat miatt unalmukban 4K-n játszani, akkor azért mert ezek gamerek elkezdenek nem vásárolni), akkor is legföljebb csak az msrp -re való visszaállás történne meg, azon túl legföljebb szolíd akciózgatás és persze a siránkozás: haldoklik a piac, kénytelenek vagyunk emelni.
Nyilván valami olyasminek kéne történne, hogy az egész iparág kezdve a TSMC-vel túlkapacitással rendelkezik és olcsóbban próbál mindent kínálni.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #54544 üzenetére
Manfred és Sid, valamint Shrek és Szamár közti beszélgetések jutnak eszembe
- Lehet tudni valamit a megjelenésről?
- Nanááá!!!
- Tényleg??
- Nem...- És ez végre elérhető áron lesz?
- Nanááá!!!
- Tényleg??
- Nem...- És ezt lehet majd végre kapni?
- Nanááá!!!
- Tényleg??
- Nem...- Ott vagyunk már?
- Nem
- PukkVagy a hupikék törpikék.
- Messze van még a bányaomlás, Törpapa?
- Nem, már nincs messze
- Nem, már nincs messze
- Igen, még messze van -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #54478 üzenetére
A kérdésedet lehet úgy is értelmezni:
Azok, akik ilyen olcsó videókártyával spúroskodnak, azoknak legyen elég az elméleti teljesítményhez képest -10-20% is. De szerintem nem erre gondoltál, hanem hogy "mit számít?"
Azért számít:
[link]a 4GB-os RX 5500XT-nél azért eléggé és a 6GB-os RX 5600XT esetén is volt hatása.
-
-
-
carl18
addikt
válasz
Televan74 #52378 üzenetére
Szerintem is még az olcsóbb kártyák is kerülnek majd 200-300 dollárba, de olcsó hardverre én se látok sok esélyt.
RTX 3050 is biztos kerül 200-250 dolcsiba, de ahhoz képest menyibe fájt a GTX 1050 szépen emelkedtek az árak(110 dollár)
A Bányászláz arra volt jó hogy ráébressze a cégeket, sokkal többért is el lehet adni egy videókártyát mint amennyiért idáig adták. -
törölt tag
válasz
Televan74 #51549 üzenetére
Igen , nem csak az a baj hogy túl szigorú hanem az hogy egységesen kellene végigsöpörni annak a BanHammernek a Magyar webshop piacon akkor igazságosnak vélnéd, de nem megy tovább. Az áfa nélküli árusításokat megértem hogy meg kellett szüntetni, (pedig milyen jó volt féláfásan kártyát venni
) de ez sok.
A miért a kérdés Ugyanaz mint Youtube meg Face tilt de nem mindenkit csak bizonyos célcsoportokat. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Televan74 #51543 üzenetére
Hibás az érvelés. Attól, hogy "a hazai webshopok jelentős része ugyan úgy megcsinál" az Alza még nem lesz ugyanebben kevésbé bűnös. Max azért/akkor lehet az érintett hivatalt megfogni, hogy/ha az említett webshopokat szándékosan nem kaszálják el ugyanezért. Azért nem, hogy a potenciális egyik legnagyobbat jobban nézik...
sz: Ráadásul nem egy hírre emlékszem, főleg Karácsony, Black Fiday kapcsán, hogy a korábbi praktikáik miatt kiemelten figyelik majd az Alzát, tehát konkrétan egy visszaesőről beszélünk. -
carl18
addikt
válasz
Televan74 #50664 üzenetére
NA majd meglátjuk 2 napon belül felfedi Lisa Suu Magát és megmutatja az új kártyák harci erejét. Erőt érzek a zavarban, valami szörnyet akarnak a piacra uszitani.
Hát Azt mondom mindegy milyen erős lesz a RDNA 2 elég ha lesz belőle raktáron. Ezzel a készlet hiánnyal az Nvidia átnyujtotta ezüst tálcán a piac egy részét a piros oldanak.
Elég ha a RX 6800 12-16 giga vrammal 600 dolcsiért jönne, már sokan azt vennék a RTX 3080 helyet. Az Nvidia mellet szól a hardveres Ray Tracing és a DLSS, de olyan sok játék még nem támogatja hogy kizárolag ez miatt érdemes volna zödet venni.
Amúgy tényleg ráférnek már a piacra a friss generációs kártyák, mert generációs ugrás van. De a régi kártyák készleten ragadt árral mennek a boltokba.
48 óra múlva meglátjuk az Nvidiát is sikerül-e megfogni az intel után -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Televan74 #49843 üzenetére
Hat a legrosszabb launch eseten sem valoszinu hogy kevesebb kartya lenne mint as Ampere-bol.
Ha ezek igazak akkor kb azt kapjuk ami varhato volt.
Be tudjak fogni kb a 3080-at shaderben, RT elso implementacio nyilvan gyengebb mint as Ampere, es lesz egy maxra huzott kartya csak hogy a 3080 felett legyen.
Mondjuk ha 4k kb hozzak a 3080-at akkor alacsonyabb felbontasokon elonybe kerulhetnek.
-
válasz
Televan74 #49667 üzenetére
nem kell ezt bizonyítani. Nvidia nem igen adja 40 % haszonkulcs alá. 50-60 % amit szeretnek. A Moreslawisdead teljesen jól írta le mi történik valójában. ha az AIB partnerek átlagos hűtővel ( értsd Asus TUF, MSI Armor, stb) hozzávetőleg 40 % árréssel dolgoznak, azaz kb egy RTx 3080 átlagos hűtéssel nekik 350-420 dollárba kerül függően a hűtéstől, VRM stb. tehát egy 800 dolláros TUF már közel 40- 50 % árrést biztosít.
Mivel nvidia saját magának nem értékesít GPu-t így kézenfekvő hogy akár egy 150-200 dolláros hűtés is kb hasonló ,de legkevesebb 30 % árrést biztosít.
érdemes elolvasni még egyszer a cikket ha nem tetted volna meg, még ha nem is mindennel értek egyet benne és nem feltétlenüll van minden ebből az okból. : [link] -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #48918 üzenetére
Egy pillanat erejéig elgondolkodtam azon, hogy dedede talán ha esetleg most, akkor elképzelhető, hogy... de nem
Azt mondták is, hogy nem akarnak a budget-alternative lenni - mármint a fejekben - és azt is mondták, hogy a lényegesen jobb perf/$ nem igazán működik marketing szempontból. Mert nem azzal hasonlítják, amivel egy árban van és mennyivel gyorsabb, hanem azzal, amivel egy teljesítményt nyújt és mennyivel olcsóbb. Viszont ez a "mennyivel olcsóbb" gyanút kelt abban a vásárlóban akinek a fejében az AMD brand értéke nem létezik: "nade miért ilyen olcsó?"
Nem tudja és nem is hiszi el, hogy annyival jobb technológia, ezért arra gondol: "biztos gagyi utánzat, szar alkatrészekből" (Egyébként ugye a $150-os hűtőhöz képest egy $10-20-os valóban nem kelt ugye bizalmat.)Mindezek miatt teljesen egyetértek. Oda fog árazni az AMD, ahová az nvidia. De nem csak azért, mert a marzs, vagy mert nem akar versenyezni. Hanem mert olcsóbban adni nem működik.
Mivel is nyert az nvidia nagyokat? Olcsóbban adta a 970-et, mint a 390 volt? Nem. Jójójó, persze aki nyeregben van diktálhatja az árakat, de végülis nem az ára vagy a perf/$ miatt volt kapos a konkurenshez képest. De nem is azért nyert az nvidia akkor nagyokat, mert a 980-nal a 390-nél nagyobb teljesítményt adott jobb áron.A 390-nel megegyező teljesítményű és kb egy árban kapható 970 azért volt népszerű, mert lényegesen kevesebbet fogyasztott. A másik akkoriban jellemző szempont pedig az volt, hogy jójó, ugyanannyi, de ezt még lehet húzni.
Persze lehet, hogy amit mondok az csupán következménye volt a dolognak. Mondván: az AMD árazott oda úgy mérlegelve a lehetséges szempontokat. Tehát lehet, hogy az AMD gondolta úgy, hogy árazzuk arra a teljesítményszintre, a fogyasztás meg kit érdekel.
De ez a lényegen nem változtat.Szerintem az AMD oda fog árazni, ami nagyjából megegyező teljesítmény és - remélhetőleg - kisebb fogyasztást kínál. Ez ugye persze az egyik szokásos fegyvertény. Ezzel oda lehet eljutni, ahová a HD4-5xxx széria vitte. A másik tényező a király GPU, ami akkor nem volt.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #46753 üzenetére
Hasznos lett volna a korai rálépés a hbm vonalra, ha a már korán megszerzett szakértelmet demokratizálni tudták volna.
Tehát ha időközben az AMD már hbm powered apuknál vagy mainstream kártyáknál.járna.De nem, pont ugyanott tartanak ezzel, ahol az nvidia, vagyis hogy csak "HPC" piacokon éri meg ezt bevetni.
-
válasz
Televan74 #45423 üzenetére
ember arra reagáltam amit írtál wtf...
"Lehet még drágábban jön a 3xxx széria az Nvidiánál. Ott sem halottam még eget rengető pletykákról.
Hogy lehetne elválasztani a két gyártót mikor egymás konkurenciái? hogy lehetne egy találgatósba nem számot vetni azzal mit hoz a konkurencia oda vissza, Hisz ez a verseny lényege, mit miért hova áraz és milyen teljesítménnyel hoz az egyik gyártó a másikhoz képest.... Mindegy milyen piacról beszélünk. -
válasz
Televan74 #45417 üzenetére
az hogy drágábban jön csak egy feltételezés, Nvida pletykák szerint olcsóbb lesz a felső kategória. Inkább csak AMD pártiak részéről remény hogy az Nvidia drágább lesz és ezzel teret ad a konkurenciának.. Eget rengető pletyka meg van bőven, többek között 50 % teljesítmény növekedés fele fogyasztás, ha ezt kimaradt .persze ez csak pletyka, de ha AMD csinál dual GPUt valószínűleg NV nek vagy Intelnek sem fog nehezére esni, és így teljesítményt növelni.
-
-
Tyrel
őstag
válasz
Televan74 #43790 üzenetére
Nekem azt magyarázza meg valaki, hogy erre a töketlen balfasz AMD mi a francért nem volt képes úgy mint az Apple? Pontosan tudták hogy 7nm-re építik a teljes termékpalettát, azt is nagyon nagyon valószínűre tudták hogy sok fog fogyni belőle... akkor mi a bánatnak nem foglaltak gyártókapacitást hozzá???
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #43723 üzenetére
Ha tényleg szűk az AMD kapacitása, akkor üzleti értelemben szerintem is hülye lenne 150mm2-nyi 7nm-es wafert nem $500-$750-ért 39(0|5)0X-ként eladni, hanem szutykos $250-ért, amiben a kártya többi komponense is ott van.
Fogyasztói szemmel mérhetetlenül sajnálom, ha így van.
-
Z10N
veterán
válasz
Televan74 #43662 üzenetére
"teljesen elfogatható a 40.000 Ft -ig a belépőszint"
Szerinted ez rendben van, de meg helyesen se tudod leirni
Ezenkivul ugye tisztaban vagy vele,hogy a belepo kategoria jelenleg az RX550 es az iparihulladek tarsai. Ahhoz, hogy egy belepo kartyaert 40k-t kiadjal ritka hulyenek kell lenni.
"következő lépcsőfokért sem sok a 60.000-70.000 Ft -os árkategória"
De sok erte, kurv@ sok erte.
Ez meg mindig csak az also kategoria (jelenleg 560). A Navi-s also kategoriaert 60-70k-t kiadni, mar egyenesen retardaltank kell lenni, amikor a boltokban mar most kapsz ennel jobbat es olcsobban 570/580 (570-t mar akar $120-tol, de meg a rossz arfolyam mellet is jobb vetel fenyevekkel).
Most nezem a korabbi youtubertol a del-koreai "pc part hunt"-t. Kozben nezem az ottani hasznaltpiaci arakat. Internetkavezokbol vannak az alabbiak tobb tucatjaval:
XFX/HIS 570 4G 65'000 Won (16,25k Ft)
GigaByte 580 4G 90'000 Won postaval egyutt (22,5k Ft)
(1 FT ~ 4 Won)Del-Korea ugye nem eppen a legolcsobb hely (persze a kijelzok olcsok, mert helyben gyartjak oket). Sot kimondottan draga a korabbi Japan hivatkozasommal egyutt. Szoval ezeket az uj arakat dugjak fel jo melyre ahova valok.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Televan74 #43265 üzenetére
Azt tudom hogy így van.Csak arra akartam kijukadni hogy 7-én jöhet valami hír kártyáról.(vagy ugye nem kártyáról hanem másról)Szóval 7-e előtt nem valószínű hogy lesz valami konkrét tény.De én is várok egy kis navit még.Ha októberben nem lesz piacon,vagy rossz árazása lesz akkor veszek egy 1660/1660ti-t.
-
fasyrt
őstag
válasz
Televan74 #43005 üzenetére
U, de jo is volt. Nekem egy 4830-as HIS IceQ szerzett sok örömet.
Sokaig varialtam hogy a passziv kek Zalman VGA hütö legyen vagy ez a HIS, es nem bantam meg. Aztan cimbi kapott zalmant, de örültem, hogy csak egyszer kellett szerelni azt a szendvicset...Rövid 5700-asokrol hallott valaki valamit?
-
válasz
Televan74 #43005 üzenetére
Szerettem ezeket a hűtéseket meg az ARCTIC Silencereket is. Csakhogy úgy elszabadult a VGA-k fogyasztása, hogy már elég nehéz csendesre megcsinálni egy blower hűtőt. Melyik NV kártyán van csendes blower? 1060? Az 120 watt. 200 wattra nem lehet csendes blowert csinálni szerintem.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Televan74 #42990 üzenetére
Érdekesség hogy csíkszélesség csökkentésről van szó, ami hozza magával hogy kevesebb fogyasztással beéri a kártya, ennek ellenére 2.5 slotos hűtések jönnek. Ha jön a 6nm, akkor már 3 slotosnak kellene jönnie.
Néha elgondolkodok rajta, hogy hova jutottak ezek a hűtések, egyre csak nagyobbak , és szélesebbek, a hosszúságról nem is beszélve. Számomra az elfogadható méret az egy RX 590 Nitro hűtés, az se kicsi de kompakt. -
-
Kupszi
aktív tag
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #42749 üzenetére
Hallottam olyan véleményeket, post-release review alapján, hogy az 5700 a $349 áron túlárazott. Nem feltétlenül a konkurens termékekhez képest, hanem hogy az 5700XT jobb annyival, hogy megérje a kettő közül inkább a jobbat választani. A két kártya ára és teljesítménye lineáris, vagyis nem kell felárat fizetni a többletért, és az $50, meg nem egy olyan nagy összeg, hogy alapvetően térítse ki az árat az eredeti árszegmens-szándékból.
Ez egyébként arra utal, hogy jó a kihozatal, nem kell óvatoskodni a jobb termékkel.
De a lényeg, hogy igazából a vélemények szerint az 5700-Nak olcsóbbnak kéne lennie. És mondjuk egy $299-os ponton remek ajánlat lenne.
Közben forsítsuk le:
$399~145000Ft
$349~125000Ft
$299~105000ft
$249~85000Ft
$199~65000Ft
$149~45000FtHa az 5600[XT] kb 590 szintet üti meg, az nem lehet 90-100000Ft mert a 15-20% gyorsabb 1660ti kerül annyiba.
Tehát vagy az 5700-at hozzák le erre az árszintre ($299), vagy az 5600XT-nek kellene kb ilyen gyorsnak lenni. De ez két szempontból sem jó. Egyrészt az 1660Ti msrpje $279, ennél valamivel olcsóbbnak kéne lennie azonos teljesítménnyél, ($249) ha viszont drágábban, v azonos áron ($299) akarna lenni, akkor nagyon közel kerülne az 5700-hoz.
A másik, hogy a 24CU-ból, hacsaknem 192bites, nehezen látom megvalósíthatónak, hogy az 5700-hoz viszonyítva 66%-nál (~RX590) többet facsarjanak ki.Ha egy 24cu+192bit@1900MHz konfigból (ez mondjuk úgy 180-190mm2) kijönne az 5700 85%-a és a vágott lenne az 590 szintjén, előbbinek a $299 akkor is rablás és nem is versenyképes. Tehát én ezeket $249 és $199 áron várnám.
De én egy ilyen méretű lapkán meglepődnék... annál is inkább, mert a leakben 4GB vRAM van, tehát a 192bit kizárva. Tehát marad a 24CU+128bit, ezzel pedig szerintem tényleg csak az 590 szintje hozható. Ez $249-értár azért kicsit túlárazott az én szememben, de valószínűleg ráillik az nvidia-AMD árgörbére. Ennek vágott verziója (20CU) $199-ért nem lenne gyorsabb, mint az 570-580, amit már most is potompénzért megkapsz.
Szóval ez így szinte semmilyen élőrelépést nem jelentene a kurrens kínálathoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest