- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz
hahakocka #71463 üzenetére
Ennek főleg annyi az üzenetértéke, hogy míg egyes ellenérdekeltek hevesen tagadni próbálták az FSR4 kódjainak és folyamatainak kompatibilitását az RDNA3-as kártyák képességeivel, addig a másik oldal sorban hozta az elméleti síkú magyarázatokat a kompatibilitás meglétére. Most pedig tényleges működés közbeni igazolást nyert az FSR4 RDNA3 kártyákkal használhatósága.
Mostantól mindenki eldöntheti, hogy a nagyobb gyorsulást eredményező FSR3, vagy a szebb képminőséget nyújtó FSR4 mellett teszi le a voksát. -
fLeSs
nagyúr
válasz
hahakocka #71446 üzenetére
MLID szokott jókat szivárogtatni.
Aztán hogy ebből mennyi a saját agya szüleménye, vagyis mennyi a tippelés azt nemtom, de sokmindent előre megmond és olyanokat is, amit igazából nem lehet megtippelni. És néha van még fotós vagy renderelt bizonyítéka is.
Az elméleti agymenéseit és következtetéseit viszont nem bírom, olyankor sok baromságot szokott mondani.
Ez a Graphically Challenged & Redgamingtech már jóval MLID alatti szint szvsz, sokszor videocardz és wccftech írásokat vesznek át és a legtöbbször ténylegesen úgy tűnik, hogy ők találják ki a leakeket... Csak belepuffogtatnak vmit a nagyvilágba a nézettség miatt -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hahakocka #71364 üzenetére
ez a srac aszondja, hogy "hivatalosan bejelentették, hogy fellépnek a királykategóriába."
nemtom melyik univerzumban él, mert ebben nem olvastam ilyet, MLID beszélt valamit egy gddr7 protóról , de ő is csak a 9080 -ról ; amit mindenki átvett, de az nem hivatalos és főleg nem bejelentés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hahakocka #71318 üzenetére
Nem tudni, hogy mi alapján jön fel. A gyártók szerint randomizált a minta, de sok utal arra, hogy nem az. Van egy teória, hogy minél többet játszol aktívan online, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdőív feljön, ha pedig relatíve keveset játszol, akkor csökken ennek az esélye. Aki pedig még nem kapott azt azzal magyarázzák egyesek, hogy el kell érni egy minimum játékidőt, amiről nem tudni, hogy pontosan mennyi. De itt is van valami furcsaság, mert van aki új regisztrációval kapja a kérdőívet. Szóval senki sem tud semmit. A Valve tudná ezeket a kérdéseket megválaszolni, de nem hiszem, hogy ők ezzel egyáltalán foglalkoznak. Úgy vannak vele, hogy ha majd újra nagyon nagy marhaságot mutat a survey, akkor megint törölnek több millió gépet az adatbázisból és hasra ütésre korrigálják a hülyeséget.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #71252 üzenetére
Volt már párral fentebb, miért rakod be ugyanazt?
MLID a forrás, nem a Tweaktown, de ezt ők is leírják, ha egyszer túljutnál a cím elolvasásánál."Így is sokkal olcsóbb volt a 9070xt (ezért is volt sikeres a 9000- es széria) a riválisnál miről beszélsz megint."
Arról, hogy az AMD drágábban akarta adni. Ezt GN-HUB interjúban kommentelték. Eddig is olcsóbb volt az AMD, ez nem újdonság.
Az 9000 széria sikerességét majd meglátjuk." Gondolom drágább is lesz a super, a sima 5080 nál, nem?"
Miért lenne? Az Ada-nál még olcsóbb is lett az MSRP és mivel a sima 5000 helyett jön, nem mellé, rossz esetben ugyanannyi lesz. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #71240 üzenetére
Az marciusi adat, most mar 125+ van es 10 jatek bejelentve ezzel.
Ket honap alatt 25+-el bovult.
Over 125 DLSS 4 with Multi Frame Generation Games & Apps Available Now, 10 More Just Revealed -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #71082 üzenetére
"Szerintem ne OC kártyákat nézzünk amivel elmegy a gari is amúgy és az élettartami s csökkenhet, hanem out of box normál kártyákat."
A te linkeden egy gyari OC-s Sapphire Nitro+ van, a szeria legjobbja, a 5070Ti pedig egy szaros MSI Ventus OC modell, ennek ellenere a 5070Ti-ben meg van OC potencial es igy is 30%-al jobb fogyasztasi mutatokkal rendelkezik.
"hanem out of box normál kártyákat"
Igen, ezek out of boz normal kartyak. Az Nvidia appban alkalmazott extra OC-val nem bukik a garancia."A legtöbb esetben az jött ki hogy nem éri meg az egész. "
Igen, 9070XT-nel nem eri meg, mert szokasos modon gyarilag mar koppra van huzva. Az Blackwell viszont rohogve birja meg, lasd Blackwell topik, ahol UV-val a fogyasztas sem szall el."legalja minőség NV oldalon "
A hutes merete miatt, csakugy mint az Ada-nal, teljesen mindegy, mert jok lesznek a hofokok. Mondom nezz be a 4000/5000 topikba, semmivel nem rosszabb a Gainward/Palit/Inno/Gigabyte/MSI stb olcsobb modelljei, mint a sokkal dragabbake.
A te teszteden is egy MSI Ventus van, ami kb az MSRP modell. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #71078 üzenetére
Uristen mik ezek a csatornak... az elso linken nincs 1% low teszt.
A masodik tobb, mint 1 honapos, azota kijott vagy 5 driver.Az a hatrany pedig OC-val eleg jol ledolgozhato, mert a 5070Ti atlag 30%-al jobb perf/wattal siman birja, mig a 9070XT-ben mar nincs sok, mert szokasos modon tul van gyarilag huzva.
Arban sincs olyan hatalmas kulonbseg kozottuk, modelltol fuggoen 40k korul.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #71076 üzenetére
Néztem más teszteket, de azon nem segít, hogy nem érted meg valami gond van a két Blackwell kártyával ebben a játékban.
"frissen megjelent 5080 at akkor is volt jó sok gamenél anomália érdekes"
Mi ezen az érdekes? A driverekkel azóta is gond van, erről szól az egész internet. -
Komplikato
veterán
válasz
hahakocka #70481 üzenetére
Van egy pár kínai belpiacos kártya, ráadásul ezeknek van még al-márkája, ahol ilyen mintás, színes kártyák vannak. A Galax-nak is van ilyen, pedig ez nem belpiacos.
Engem a Vastarmor Alloy sorozat érdekelne, de hát az is csak belpiacos: [link]
Ezekből a fehér, meg a fekete is marha jól néz ki. -
PuMbA
titán
válasz
hahakocka #70450 üzenetére
"Igen de ezek a rosszul optimalizált játékok pont azért vannak hogy direkt rákényszerítik a játékost az FSR-DLSS használatára"
Semmi baj nincs a felskálázókkal a natív TAA-val szemben. A DLSS tudjuk, hogy jobb, mint a natív TAA, így nem gond ha rákényszerítenek. Jobban járunk vele, mint a jóval egyszerűbb és kevésbé minőségi TAA-val elmosott és ghostingosított natív felbontással
Az FSR4-nek el kell érni azt a szintet, amit a DLSS, hogy jobb a natív TAA-nál és nem lesz probléma.
-
válasz
hahakocka #70439 üzenetére
A sima raszter egyszerűen nem életképes és nem skálázható, hacsak megint nem kezdik el az SLI/MCM szintet a következő generációkban. Ezért jött a DLSS és az AMD változata, az FSR.
Az AMD ott bukott el, hogy megvalósításban az FSR borzalmasan nézett ki a DLSS-sel szemben. Emlékszem még HWU videókra kb. 2 évvel ezelőttről, ahol 15 játékban nem volt egy sem, ahol az FSR jobban nézett ki az akkori DLSS implementációnál, és többségben a DLSS érezhetően jobban nézett ki mozgás közben. Az FSR 4.0 vs. DLSS 4.0 videó jöhet megint a HWU-tól.
Az, hogy 2025-ben is azt hajtogatja valaki, hogy csak a sima raszter számít az olyan szint, mintha valaki azt mondja csakis a benzin/dizel kocsi létezik a világon.
Mondok egy példát: Monster Hunter Worlds - 30 fps natív raszter vagy kamuframes - natívval egyenlő 100 fps dlss/fsr 4.0. Meglepődnék, ha 5-ből akár egy ember is választaná a 30 fps-t
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70430 üzenetére
"A PC s videósorozat rovatunkban a youtube-on úgy tűnik a kommentek, a nézettség, és a tetszési index"
Na kozben talan megtalaltam mire gondolsz, ha mar a multkor lemaradt a link.
Utolso Nvidia video 78 views, 9 like, 1 komment.
Utolso AMD video, 513 views, 8 like, 14 comment 4 usertol, ebbol 7 a tied.A multkori hsz-ed:
"Érdekes megint, hogy a pár nap alatt majdnem 1000-es nézettségű Nvidia és 1 AMD tematikájú videóm lett 0 FT reklámból s 0 megosztásokból. S csak dicsérő kommentek jönnek és 15-20 like van eddig csak. Ezek szerint túlontúl dezinformáló vagyok?"Februar 25, a hsz-ed elotti videok:
AMD 9 napja: 879 views 17 like, 1 comment ami a tied.
Nvidia 13 napja: 917 views, 17 like, 20 comment ebbol 10 a tied.
A tobbi hasonlo de inkabb ennyi se.Konkretan ezek alapjan akarsz te itt vitazni, meg bizonygatni, amikor ott sem csinalsz mast a kommenteknel, mint hitteritesz es ekezed az Nvidiat.
A videokrol nem mondok semmit, mert egy user szerint "szakmailag felkeszult vagy", aztan konkretan azt mondod el amit kirak a Videocardz meg a HUB.Ennyit a hatalmas statisztikadrol.
-
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #70386 üzenetére
A te szokásod rendszeresen olyanokat állítani, aminek nincs köze a valósághoz.
A hozzászólásaidból egyértelműen leszűrhető amit írtam, mert finoman fogalmazva nagyon irreális elvárásaid vannak és emiatt minden topikot rendszeresen szétspammelsz a panaszkodásaiddal, amelyek teljesen megalapozatlanok.
Hogy jön ide a felskálázás, meg a high-end GPU-k? Megint olyan dolgot hozol fel, amit szóba se hoztam. Ki állít akkor valótlant? Költői kérdés volt.
Ha valaki olyan hardverrel akar futtatni egy játékot, ami nem üti meg a minimumot és utána panaszkodik emiatt, az szimplán irreális elvárás a részéről. Azt várni ráadásul, hogy a helyzet javulni fog, nos finoman fogalmazva naiv dolog. Ahogy írtam nincs ezzel gond, a játékok haladnak a korral, fejlődnek technikailag, ami sokszor új, modernebb hardvert követel, ez mindig így volt, amióta létezik videojáték. Ha az ember nem akar költeni VGA-ra, ami szintén érthető, akkor ott a konzol, ahol 8-10 évre biztosítva van a futtatás, ott nem kell azon agyalni és millió kommentben szétpanaszkodni minden topikot, hogy de szarul fut XY játék vagy hogy el sem indul.
Ne állíts kérlek olyat már megint 'jó 'politikus módjára, amit nem mondtam!
Amúgy nincs azon semmi szégyellnivaló, hogy az ember a konzolt preferálja, hiszen PC-n a gaming egyre drágább és a VGA piac egyre rosszabb állapotban van. Nyilván nem mindenkinek való az, hogy több száz ezerért vegyen új VGA-t, ami 3-4 év múlva 1-2 játékhoz nagyon kevés. Pont emiatt előnyös a konzol, ahogy írtam, azoknál nagyon sok évig nem kell foglalkoznod ezzel.
-
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69992 üzenetére
Semmit nem értettél meg abból amit írtam, értelmetlen időpocsékolás volt a részemről, ahogy sejtettem, továbbra is nyomod a tonna mennyiségű hülyeséget.
Nem, az analógiád továbbra is teljesen értelmetlen, semmi köze a témához. Most nem tudom, hogy képtelen vagy rá, vagy csak nem vagy hajlandó megérteni a kötelező és ajánlott szó közti különbséget, pedig biztos voltam benne, hogy érthetően elmagyaráztam. A vicc ebben, hogy ellent mondasz saját magadnak, hiszen a te saját szavaiddal élve natív hívő vagy, ami azt jelenti, hogy neked pont azt kéne mindenhol spammelned, hogy hogyan lehet felskálázás nélkül sebességet nyerni. E helyett megállás nélkül azt a hamis információt terjeszted, hogy kötelező a felskálázás (tehát reklámozod a felskálázást, mintha a nélkül nem lehetne már játszani), miközben mindenki tudja, hogy nem igaz.
A sponsor témában semmit nem fogtál fel, szerintem nem akarod megérteni, ott is inkább két kézzel tolsz el magadtól minden tényt. Feltételezem ez után is le fogod NV sponsorozni azokat a játékokat, amelyek valójában AMD sponsor játék csak az NV kártyák valamivel gyorsabbak a megszokottnál.
"A vram ügyet meg alant levezettem már nem 2 db NV által fejlesztett RT demó szerű játékon hanem általánosan nagyon sokféle játék volt a Techspot cikkében."
Tök jó, csakhogy én szóba se hoztam a VRAM-ot, nem tudom honnan jött.
"Indiana Jones mellett már a Doom Dark Ages is kötelezi az RT-t és még egy játék volt amit asszem szintén ugyanaz a kiadó adott ki. Nevére se emlékszek már látod annyira nem érdekelt de még egy van. Talán ott említettem is."
Hát persze, hogy nem emlékszel rá, ami nem létezik, arra nehéz emlékezni. Doom 6 (Dark Ages) kiadója a Bethesda (anyacég a MS), tőlük az Indi játék van, ami még kötelező DXR-t ír elő, mert ugyanaz a motor.
Az sem mindegy, hogy milyen RT a kötelező minimum, tehát kell-e hardveres gyorsítás (DXR) vagy sem."Remélem nem lesz egyre több."
Tehát megint csak igazam volt, neked valóban a konzolok valóak, viccen kívül jobb, ha konzolra mész, mert egyre több és több olyan játék lesz, ahol úgymond "kötelező" tehát kikapcsolhatatlan RT lesz. Már most több inhouse engine átállt erre és ezeknek a száma nőni fog, így az egyetlen menekülő útvonalad a konzol. Számodra sajnos nagyon borúsak a kilátások, ha PC-n akarsz maradni.
(Anvil, id tech, Nortlight és Snowdrop motorok már most ilyenek, mármint a legújabb verziójuk és idővel egyre több lesz, ahogy egyre több indie játékban is egyre jobban támaszkodik a Lumenre).Értjük, hogy részedről fúj fúj RT, csak mert a 6 éves RDNA1 kártyáddal nem tudsz 4K Ultra-n játszani a friss RT játékokkal és ezért is az NV a hibás a sponsor játékaival, de ezzel a hozzáállással saját magad csapod be, de ilyen a technikai fejlődés, és épp ezért rossz platformon vagy. Neked teljesen nyilvánvalóan nem való a PC. Bár mondjuk konzolon viszont kikapcsolhatatlan felskálázás van, ami neked szintén ördögtől való (illetve el kéne végre döntened, hogy jó vagy sem, mert saját magadnak mondasz ellent), úgyhogy ha belegondolok talán jobb, ha más hobbit keresel, mert minden platformon csalódás fog érni. PC-n minden RT irányba megy, konzolon minden játékban kikapcsolhatlan felskálázás, ami ráadásul FSR. Számodra mindkettő ördögtől való, így a jövőben minden játék az ördögtől való lesz és tudjuk, azok mind NV sponsor játékok lesznek még az is, ami gigantikusan nagy AMD lógót tol az arcodba indításnál.
Az a baj, hogy arra se veszed a fáradtságot, hogy legalább elolvasd a másik válaszát, illetve ha el is olvasod kizárólag azt a részét veszed észre, amit észre akarsz venni, a számodra nem tetsző részeket ignorálod, mintha az ott se lenne.
#70013 hahakocaka: "A vicc az, hogy a mesh shader hiánya miatt nem indult el az Alan Wake GTX 1070 , RX 5700 asokon majd jött egy házi modder kb és megoldotta egy mod-al ."
...majd jött a hivatalos 1.0.16.1-es patch, ami megoldotta. Javítottam, szívesen. Ezt mondom, mintha a falhoz beszélnék. Sajnos ezzel a patch-el nem sokra mész, mert RDNA1-en azzal is rendkívül alacsony a sebesség, azzal se fogsz 4K-ban Path Tracinget tolni, tudom csalódás a részedről. ahogy csalódtál az RTX 5090-ben, miközben eszed ágában se volt venni olyat, de akkor is mekkora csalódás már.
Még sok dologban lehetne téged korrigálni, de úgy látom teljesen értelmetlen, mintha csak Abuval vitatkoznék. Csak tolod tovább a saját buborékod dezinformációit.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70121 üzenetére
A tesztekbol epp az latszik, ket es fel ev utan, hogy nem azok, ahogy 4+ ev utan az RDNA2-k sem azok. Sot, a frissitett RT cimek miatt az Nvidia kartyak gyorsultak osszessegeben.
Mikor huzzuk meg a hatart? Legyen 5 ev? 6?"most átnyergeltél 1440p ről 4K ra?"
Lol, te irtal utan a 4K-rol, arra regaltam, hogy nincs igazad es ott a teszt, cafoltam.
"S ott a 20gb ami viszont 4K ra jövőtálló vagy ezt is cáfolod? "
"1440p 12 gb ról beszéltünk"
Igen arrol beszeltunk, nem sikerult a kerdesre valaszolni a tereles helyett, mert a tesztek nem teged tamasztanak ala.
Te mutattal egy 4090 vram tesztet, semmi mast. -
válasz
hahakocka #70111 üzenetére
Bírom, amikor megy teljesen ész nélkül a dupla sztenderd.
Az 9070XT 600 MSRP-re 310-320 ezer (még sehol sincs magyarországi ár kitéve sem, kaptunk egy MSRP-t a bemutatón) vs. az 5070Ti 750 MSRP-re máris 550 ezer, miközben mindenki jól tudja, hogy skalpolt ár megy és nincs stock.
Amúgy az 5070Ti MSRP árhoz a legközelebb talán az Alzás Inno3D van.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70020 üzenetére
Ott van a linken a lista, nezd meg.
De mondom az user szempontjabol teljesen irrelevans, mert ha ezek a nepszeru cimek, akkor ezek a "nepszeru" cimek, amik lefedik a kulonbozo jatekmotorokat es feature-ket.
Nem epp te irtad, hogy ne 1-1 jatekot nezzunk?"S ott a 20gb ami viszont 4K ra jövőtálló vagy ezt is cáfolod? "
Igen, a fenti tesztek cafoljak. Lasd a 5070Ti 16GB vrammal, ami a 20GB 7900XT ele kerult, vagy a 5080 16GB, ami a 7900XTX ele kerult.
Ez 4K low 1% teszt.Egyszeruen nem jon ki sehogsem a matek, barmennyire ignoralod a tenyeket. Es a legnagyobb baj, hogy nem tanulsz ezekbol es folytatod tovabb, szemrebbenes nelkul.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #70003 üzenetére
"Nem hiába a milliós táború youtuber tesztelők szavazásain 10-20% közt volt az RT használom s megéri számomra válaszok aránya."
Ha ezt a tobb 10 millio eladott Nvidia kartyakra lebontod, az also hangon tobb szazezer, tobb millio user.
Kicsit mas lesz a leanyzo fekvese. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69980 üzenetére
Irrelevans. Ott a TPU linkjen az RT csomagban nem csak NV sponsor cimek vannak.
De teljesen mindegy, mert ez a helyzet, ezek a jatekok, ezek a teljesitmenyek. Ha minden jovobeli jatek NV szponzor lenne, akkor mit csinalsz? Meddig keresed a kifogasokat?Arra kellene valaszolni, hogy hol a 12GB RT bottleneck es a low 1% amirol beszelsz?
"1440p n nem PT-ben nem elég supreme vagy very high settingsen a 12gb"
A 12GB RT Minimum mellett van ajanlva, felskalazoval.
Miert csodalkozol, hogy nem eleg?
Ettol a 16GB-os Radeonok nem lesznek gyorsabbak ebben a jatekban, lasd fentebb.
Ezt a beallitast mutatja a CB PT tesztje is:"ezt sose mondtuk hogy sokat jelentene 20gb"
De konkretan ezzel hitteritesz mindenhol, hogy emiatt jovotallobb a Radeon, amikor ez nem igaz."Ratcher high-very high on a RTX által kedvelt RT már nem elég 12gb pont 12GB kell neki szóval kicsivel több kell. 1440p-n!"
Csak ugye itt 4060Ti-vel tesztelnek, 4070 nincs a tesztben.
A Techspot konkluzioja is ugyanaz, hogy 1440p-re kell a 12GB.
Ujabb ongol.A tobbi jatek teszt pedig ugyanugy irrelevans, mert ez egy 4090 teszt, nem 4070 teszt!
"That's what we've done for this article, testing a dozen modern titles using the GeForce RTX 4090 which is ideal for this because it packs a 24GB buffer.""De sokszor 1440p +RT very high, high-on, se fent kiraktam sok példát. "
Te egy 4060ti es 4090 vram tesztet raktal be, aminek koze nincs a 4070/5070 12GB teszthez!"Na s ez a most, mi lesz 1-2 év múlva?
Továbbra se válaszoltál arra..."
Ugyanaz, mint eddig. A Radeonok tobb vrammal nem mennek semmire, az Nvidiak bizonyultak jovotallobbnak.
De nem valaszoltal arra, hogy a bizonyitekok utan mikor fogsz leallini a hamis mantrakkal. -
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69636 üzenetére
Mi köze a kötelező olvasmányoknak és egyetemeknek egy felskálázó technológiához? Semmi. Ez csak egy újabb értelmetlen terelés.
A kötelező és ajánlott nem ugyanazt jelenti. Hányszor írjuk még le? Játékokban ki lehet kapcsolni a felskálázást? Igen, akkor nem kötelező, ilyen egyszerű.
Ha a sebességproblémák miatt akarod úgy látni, hogy kötelező, akkor sincs igazad, mert másféle módszerekkel is lehet sebeséget nyerni. Mivel korábban írtad, hogy natív hívő vagy, így még inkább értelmetlen és ellentmondásos, hogy kötelezőnek látod, hiszen ugyanúgy tudsz sebességet nyerni, hogy ha a kimenetifelbontást csökkented vagy a grafikai részletességet. Neked pont ezek valóak, hiszen a felskálázást ördögtől valónak tartod."S azt is leírtam már hogy attól hogy AMD sponsor a legtöbb esetben annyit jelent hogy támogatott FSR van benne."
Nem. Ennek se jártál utána, csak hasraütés-szerűen írsz valami marhaságot. Egyrészt az AMD hivatalos játéklistája is egyértelműen cáfolja ezt, továbbá korábbi partnerségeknél is lehetett látni, hogy bizonyos játékoknál sokkal többről van szó.
Ha pedig tegyük fel, hogy egy játékban valóban csak FSR beépítésében segített egy AMD mérnök és ezzel ki is merült a szerződés, akkor ezt a játékot ne tekintsük AMD sponsor játéknak annak ellenére, hogy hivatalosan az, csak mert neked nem tetszik?
Még egyszer röviden tömören utoljára: AMD sponsored címeket itt találod. Az itt lévő játékok tehát mind AMD sponsored címek függetlenül attól, hogy mennyi pénzt és munkaórát öltek bele.Másképpen fogalmazva: egy sponsored cím nem azt jelenti, hogy ott automatikusan a sponsor gyártó termékinek előnyben kell lenniük, feltételezem te ezt várod el, de ez egy iszonyatosan elavult elmélet, aminek már semmi köze a valósághoz.
"Míg ha megnézed a diákat az NV sponsoroknál láthatóan sokkal jobbak az FPS eredmények is mindig pont ott."
És az ég is kék. Most ezen meg kéne lepődni? Persze, hogy jobbak, de az NV a legkisebb mértékben sem tehet arról, hogy az AMD hardverek iszonyatosan gyengék RT-ben és az eddigi felskálázójuk is hulladék kategória.
Nem kell azonban minden NV előnybe NV szponzorizációt belelátni, mert te jelenleg sajnos ezt csinálod, ami megint csak teljesen félrevezető.
A jobb érthetőség kedvéért nézd meg az Avatar Frontiers of Pandora-t, ami szoros AMD együttműködéssel készült, az abban debütáló új Snowdrop motort az Ubi az AMD-vel közösen fejlesztette ki, akkoriban itt a fórumokon ment is a szokásos propaganda, hogy az AMD itt majd forradalmasítani fogja az RT-t. Egy valag pénzt beletoltak, aztán a végén semmilyen gyakorlati előnyük nem lett, ugyanis az NV hardverek sokkal erősebbek RT-ben, márpedig a Snowdrop erősen támaszkodik a DXR 1.1-re. Ha még nem lett volna elég pofon, hogy semmilyen gyakorlati előnyhöz nem jutottak, most kiderült, hogy az RDNA4 rajtnál az Avatar nem fog kapni FSR4 támogatást annak ellenére, hogy ez az AMD egyik legdrágább partnersége volt."Lumen tudom tök más UE5 engine-hez köthető hogy jött ide, mert róla nem beszéltem."
Dehogynem, be is másoltam az előző hs-re, amire válaszoltál. A othig Remake Lument használ, ezt írtad:
"Igen most láttam a Gothic 1 remake új demoja is kötelező RT vel jön. S ezáltal kb kötelező DLSS el, FSR-el.
Nem tudni, hogy kikapcsolható lesz-e a Lumen, de ettől függetlenül a felskálázáshoz semmi köze, mint ahogy te írtad."Hát ha nem köteleznék e 3 említett játékban pl RT-re ezeknél a gameknél a játékosokat, akkor menne 1070-el, 5700 assal is pl a 3 game mert bírnák simán."
Nem tudom melyik három játékról beszélsz, én csak az Indiana Jones-ról tudok, ami kötelezően előírja a hardveres RT gyorsítást. Ez miért gond? Az a gond, hogy 2024 végén megjelenő AAA cím nem fut az RX 5700-as kártyádon? Ezt úgy hívják technológiai fejlődés, ami PC-n mindig jelen volt. Amúgy az Indi játék pont az egyik leggyorsabb RT-s game lett a piacon.
Azt várod el a piactól, hogy álljon le a fejlődés csakhogy a 6-8 éves középkategóriás kártyák is Ultra-n tudják futtatni a legfrissebb címeket? Nekem az jön le az írásodból, ez esetben neked a konzol való."Az Alan Wake 2 nél nem az RT volt a fő gátló tényező hanem más, de ott is moddal (Mesh shadertelenítés) megoldották hogy 40-50 fps el menjen 1-2 generációval régebbi kártyákon érdekes mi?
Persze azért nem volt ugyanaz a minőség."
Ott hivatalos javítás jött, ami alternatív kódutat kínált a mesh shader-t nem támogató hardverekhez (Pascal, RDNA1), hogy azokon is fusson. Persze, hogy nem tudják hozni a minőséget, ez irreális elvárás ismét a részedről. Én értem, hogy egy RX 5700-el szeretnél Path Tracing minőséget, de az finoman fogalmazva teljesen irreális elvárás. Továbbra is azt tudom javasolni, hogy menj át konzolra, ott nem fog ilyen sok csalódást okozni a technikai fejlődés.
Csak szólok előre, hogy az új Doom is akkor csalódást fog neked okozni, mert az is kötelező DXR támogatást fog elvárni. -
BerserkGuts
addikt
válasz
hahakocka #69965 üzenetére
ki hallott már a kókuszpókról
voálá DLSS/FSR varázslat és még a frame generation nem is vettük ide meg az RT-t
Ez a valóság xtx nem egy megérős kártya 400.000ft-ért mert nem natívban játszunk minimum upscale és még ott az frame gen is onnantól meg nincs sok előnye ja és RT akkor meg végképp nincsen
Nyilván torony magasan 5090 a többi meg ár pénztárca függő de nem lehet mellé lőni
Ami fontos "mostani" játékokat kell nézni nem remastert meg 4-5 éves régi címeket
viszont van ahol jól működik az xtx nyilván azokkal szokták felcsalni a statisztikákat de kit érdekel ha valójában meg nem működik -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69965 üzenetére
Ne zavarjon, de a 4070-rol van szo (a 5070 kapcsan) amin 12GB van es gyorsabb mint a 16GB 7900XT GRE es 16GB 6800XT/7800XT.
De latom az se esik le, hogy a 4070 Ti 16GB-val gyorsabb 4 fps-el, mint a 20GB-os 7900XT.
Tehat hol az RT vram bottleneck, meg hol eszi a VRAM-ot itt amirol beszelsz?
"Amúgy miért csak mindig a 2 német tesztoldalt hozzátok"
Linkeltem a frissitett RT-s TPU jatektesztet 2025-re, nem csak "ket nemet" oldalt linkeltem. De teljesen mindegy, mert mindenhol ugyanaz a konkluzio. Hol az RT miatti vram bottleneck?A tereles helyett inkabb valaszolj a kerdesre esetleg, ha mar egyertelmuen nem igaz, amit fentebb irtal. (sokadszorra)
-
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69925 üzenetére
Mi a baj a 12gb al? 1440p s kartyanak keszul gondolom azis.
Par fosmodon optimalizalt jatekbol ami annyi vramot fal amennyit adsz neki, ilyen konzekvenciakat levonni sztem alapvetoen téves.
Nyilvan a tobb mindig jobb es alapvetoen egy fillerbaszas, de onmagaban a vram az egy dolog.
Milyen sokat is er pl egy a770 a maga 16gbjaval, igazi jovotallo dolog. Janem.
-
válasz
hahakocka #69892 üzenetére
Ugyanaz a szintű cucc, mint a newegges ibuypower PC (középszar). A táp jobb is (FSP) a magyar PC-ben.
Az 5700X3D platform árban a 9700X alatt van, de kb. 100-150 dollárról beszélünk.
Ahogy helyreáll a készlet, ott lesz az 5070Ti és társai is MSRP áron. Van rá kész gépben példa.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69854 üzenetére
Te lettel a "fo bunos", mert mar tobbszor szoltak neked.
Es ennek ellenere csinalod tovabb, lehetetlen igy a normalis vita."Te indítottad el az egészet hogy még kb középiskolába se jártam meg nem tanultam?"
Most dontsd el, hogy az a bajod en inditottam el Abuval, vagy veled.
Mindenesetre egyikben sem en inditottam el, hanem te irtal normalis velemeny helyett egy sajat bevallasod szerinti "fricskazo" hsz-t, aminek koze nincs a valos hianyhoz.
Ez vagy azert van, mert vagy megint trollkodod a topikot, amiert mar tobbszor szoltak, vagy pedig nincs megfelelo tudas. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #69846 üzenetére
Milyen jogi utra terelhetot?
Ha megnezel a phn egy NV vel gond van cikket, az szinte 99% h abu az iroja.
Objektivitassal azert rohadt nehez megvadolni, es ez Tény. Ebbe nincs semmi jogi ut. Ez Tény.
Ahogy az is h maga a ph az amd termekeit jobban preferalja.
Lsd hirtelen nem lesznek vga tesztekben amd konkurensek amik valoban mervadoak(pl.7900xtx, amit mellesleg tobb user jelzett h siman kolcsonad jofejsegbol) a tesztek nagyreszeben senkinek fogalma sincs mialapjan sorba rendezett grafikonok szerepelnek, amit millioszor szova tettunk megsem tortenik semmi. De a celja nyilvan az h a mezei user el se menjen rajtuk. (Eleg megnezni mi volt mondjuk 10eve vga teszt cimszo alatt phn...)
Na ez az eredmenye annak ha nem objektiven kezelik ezeket a dolgokat.
Most meg megy a mentegetozes meg a ki hazudik melodrama. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69846 üzenetére
Ha tudtad, akkor mivel magyarazod a fenti hsz-t?
Talan kevesebb "fricskazassal" jobb hely lenne a forum."Tehát már fórumon is"
Ne haragudj, de 14 eve jarok a forumra, mi az, hogy "is"?"Hát te indítottál el itt s nemrég"
Akkor javaslom olvass vissza, mert en nem inditottam semmit, hozzaszoltam egy meglevo temahoz.Jacek: Mi abban a teves, hogy a kevesebb mennyiseg miatt dragabbak az arak jelenleg?
-
Jacek
veterán
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69838 üzenetére
Azert mert neked nincs fogalmad dolgokrol, hogy mukododnek, nem lesz tereles. Tehat mi a hozzaszolas celja, beszologatni sejtelmesen?
Miert nem irod le mit gondolsz, normalisan?"S szerènysèged szintèn sokak felè."
Nem en kezdtem itt leirni bizonygatva az iskolai tortenelmem."Ja valaki elindított egy erős VS-t itt egy ideje nem?"
Igen, jo lenne ha abbahagynad vegre a jovoben, mar tobbszor szoltak erte.Mas.
Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ BIOS leak confirms Navi 48 XTX usageLehet igy hivjak majd a 32GB modellt.
-
parandroid
félisten
válasz
hahakocka #69742 üzenetére
Msrp az, amiert a vevő veszi. Mármint a gyártó javaslata szerint. Manufacturer suggested retail price. Hogy az amcsiknál ebben az áfa nincs benne, az helyi piacos sajátosság, mivel államonként más az áfa (van, ahol 0). Persze, mivel javasolt ár, ezért az egyes összeszerelők még rátehetnek (ráfogják az oc-ra, meg a jobb hűtésre).
p
-
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69613 üzenetére
Az, hogy valami dragabb, nem jelenti azt, hogy rosszabb ar-ertek arannyal rendelkezik.
A 6000-7000 szeria nem volt annyival olcsobb, hogy nagysagrendileg jobb ar-ertek arannyal rendelkezzen, ezert is volt gond ez az AMD-nek, mert kis rafizetessel kaptal Nvidiat, ahol jo volt a raszter/RT teljesitmeny es a szoftveres hatter is (DLSS, Framegen, Reflex stb).Ezt kellene felfogni, hogy az ar-ertek arany ilyen formaban ahogy te nezed, irrelevans.
Mert te hiaba latod otthon a megyeben sikeresnek, az AMD-nek a piacon buko volt ez a ket szeria."S nem logikám ez hanem a HWU, Techtesters, Techspot"
Teljesen irrelevans, mert ha egy jatek megkoveteli az RT-t, akkor hajadra kenheted hanyan akarnak RT-t a forumon. Ha azzal akarsz jatszani, akkor kell. -
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69603 üzenetére
Miért ennyire extrém fontos neked, hogy melyik oldal parnerprogramjában vesz részt az adott játék? Ma már nem nagyon fogsz találkozni olyan új nagy címmel, ami mögött nincsenek mérnökök egyik oldalról se. Ez viszont az eredmények tekintetében teljesen irreleváns, így amikor ilyennek reagálsz egy eredményre, az finoman fogalmazva teljesen értelmetlen. Ha már mindig ezt hozod fel, legalább néznél kicsit utána a dolgoknak, mert állandóan hülyeségeket írsz:
Space Marine 2 -> nincs benne RT és AMD "sponsor" cím (csakhogy a te kifejezéseddel éljek)
Cyberpunk 2077 Phantom Liberty -> NV és AMD sponsor cím#69614: "Igen most láttam a Gothic 1 remake új demoja is kötelező RT vel jön. S ezáltal kb kötelező DLSS el, FSR-el."
A Lumen és az upscaling két teljesen különböző dolog, semmi közük egymáshoz, nem függenek egymástól, azaz a felskálázás nem kötelező ott sem, tolhatod natívban ha akarod.
"Mint annó Starfield és sok más game."
Starfield-nél sem volt kötelező soha, ahogy egyik játéknál se. Ezt már vagy milliószor leírtad topikokban, de továbbra is marhaság. Ha egy hülyeséget sokszor leírnak, attól még nem lesz igaz.
"Az adott fejlesztő főleg ha kéri khmm valaki bele fogja rakni kötelező jelleggel"
Nem. A partnerprogramok nem kérésre működnek, hanem szerződésekkel, amit tárgyalás előz meg.
"Nagy kérdés vajon anélkül sokkal rondábak lennének ezek a játékok?"
Az, hogy "sokkal rondáb" egy szubjektív dolog, de amúgy leegyszerűsítve igen. Ma a grafika a partnerprogramok nélkül nem tartana ott ahol tart, megközelítőleg se. Akár tetszik neked akár nem, ezek viszik előre a technológiákat."Nem hinném, de sokkal több Geforce vagy AMD tulaj tudna vele játszani."
Hogy mi??? -
Devid_81
félisten
válasz
hahakocka #69613 üzenetére
Se a 6xxx de foleg a 7xxx nem volt kasszasiker.
7xxx-nel mindenki nagyon varta, hogy a chiplet design majd kettehugyozza az Nvidiat, nem tette.
Ezenkivul sokan elegedettlenek voltak az RT teljesitmennyel, majd jott a Pathetic Tracing, ize Path Tracing ami Nvidian 23FPS-el megy AMD-n meg 8FPS nah ez aztan plane betett mindenkinek, pedig egyik verzio sem jatszhato, de az mar mas kerdes -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #69602 üzenetére
"a többség pedig nem RT zik"
A logikaddal az a gond, hogy egyre tobb jatekban lesz kovetelmeny es default hasznalva az RT. Lasd Indiana Jones, Doom: Dark Ages.A marketing pedig szokasos bena erv, itt konzisztensen jobb termekeket es szoftvereket raktak le generaciokon at, mig az AMD hatradolt.
Azt ugye vagod, hogy az AMD-nel is van marketing. -
válasz
hahakocka #69544 üzenetére
na jó de az 5070 Ti is eléri a 4080 at, az is egy 1000 doláros kártya most ez ugyan az itt.
Tehát az fog számítani hogy az egyik 750 dollárért adja ezt a másik meg még nem tudjuk mennyiért az előző generáció 1000 dolláros teljesítményét.( tippre lesz köztük 10.-15 % megint árban, már ha az MSRP létező fogalom)
Mindegy minek hívod mindkét oldalon ugyan az történik.( ráadásul nagyjából annyival is marabnak el a 4080 és 7900 XTX től 2-3 %, megint kicentizték)
Annyiból másabb a szitu hogy a 7900XTX 24 gigás volt a 4080 16 tal szemben, de gyakrolatilag most mindkettő 16 GB vramos.Az előző genben nézve ez a kártya egy 7900XT volt a 4070 Ti ellen. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hahakocka #69457 üzenetére
Valamennyivel? Az ott +30%! Értem én, hogy mindennapi felhasználásban pont hidegen hagy, hogy 30%-kal kisebb chip van a hűtő alatt, de gyárthatóság/készlet/ár korrelációban az is realizálható lehet, ha a boltok nem árazzák a cuccot teljesítmény alapján az elérhetetlen 5070-ek mellé.
Nekem ez -őszintén szólva- megúszós kártya lesz. Eladtam az XTX-et, mondván váltok 5090-re, de még hjja az elérhetőségen át is lendülök, annyi egyéb nyűg és nyavaja jött a szériáról azóta, hogy nem látom értelmét. Annyi pénzért én ne makarok egy ennyire defektes valamit, akkor majd inkább a 6090-es 2 év múlva.
-
válasz
hahakocka #69505 üzenetére
"5.10% valós eró difi mint máshol khmmmm."
na várj. a 7900XTX et se éri el az a generáció váltás máshol ha gyorsabb az utód az Khmm ?
Itt az árazás lehet a generácóváltás.
Hu szerint megkérdezték őket és 550 $-t javasoltak az AMD nek. Ezt nem tartom lehetséges forgatókönyvnek,de ha meglépnék az már jó lenne még scalper árakon is. -
TESCO-Zsömle
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
hahakocka #69450 üzenetére
Az RX 6700 XT igazi nextgen levaltoja az RX 7800 XT lenne, csak ugye AMD pont ugyanugy elszamozta a 7xxx szeriat mint a zoldek csinaltak a 4xxx szeriajukkal.
6700XT es a 7800XT kozott kozel 50% van.
A VCZ cikk szerint a pletyka az RX 7900 GRE+40% rol szol ami epp beleferhet.
Es ha megvalosul akkor az AMD roh@dt nagyot lepett elore generaciok kozott most, jarna nekik a cukorka erte.
De sztem meg nagyon korai nagyokat almodni, en azt mondom barmi is lehet, minden eladhato csak arazzanak jol es a driver legyen kicsitt jobban atsutve mint kell kezdesre. -
Busterftw
nagyúr
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
hahakocka #69435 üzenetére
Szerintem kizárt hogy a 4080S meglegyen. Az azt is jelentené hogy ~10%-ra van az 5080-tól és mondták hogy ebben a kategóriában nem indulnak most.
Nagyon jó esetben valahol a 7900 XT és az XTX között lesz valahol: raszterben tippre közelebb az XT-hez, ray tracingben meg az XTX-hez.
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka #69409 üzenetére
Mitől lenne magánszemély az Amazon és mitől lenne scalper?
Korábban többen is próbáltunk itt figyelmeztetni téged, hogy nem érdemes álomvilágba ringatni magad.
Ahogy korábban írtam, egy felhasználó Sapphire Nitro+-t vett 960 USD-ért, ez tökéletes összhangban van az XFX árakkal és a Merlin árakkal.Ha mindenképp scalper magánszemélyt keresel, akkor ő az. Az Amazon és Merlin nem az.
Ha neked az Amazon árak scalper árnak tűnnek, az csak azért van, mert egész eddig teljesen irreális elvárásaid voltak az árazásról, álomvilágban élsz. Többen is szóltunk többször, hogy a 9070XT jóval 300k felett lesz itthon, de szokásodhoz hűen ignoráltad mindet.
#69421 hahakocka:
"Azt írják, hogy a kiszivárgott XFX árak egy random third sellertől vannak"Egész pontosan ki és hol írja ezt, mi az hogy third seller? Forrást légyszi, köszi!
-
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka #69396 üzenetére
Biztosan lesznek az elején eléggé borsos árú darabok. De láttunk 750 dollárosat is (ha nem placeholder ár volt) vagyis az MSRP ennél alacsonyabbra várható. Én 650 dollárt tippelek már régóta és azt mondom, hogy az első hetekben MSRP kártya nem igazán lesz. Ahogy jön majd vissza a Ti a Sapphire vagy az XFX egy nagyon puritán ref. modellt kiad majd 650-680 dollár környékén, miközben a Ti +180-200 dollárral drágább lesz egy jó ideig.
Engem a sima 9070 inkább érdekel. Ha GRE felett lesz akkor nálam instant buy 250K környékén.
-
válasz
hahakocka #69372 üzenetére
Nincs vele semmi gond. Egy régi bolt nagy beszállítói hálózattal. Azt te tudod miért nem halottál róla , itt a PHról sokan ismerjük.
Az árakat nem tudom mihez nézzem manapság hogy olcsó vagy nem, mert elöbbi nem létezik. Iponhoz képest szerintem nem drágább Kazyhoz nézve drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest