- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #70407 üzenetére
Oke de amikor tavaly januarban gepet raktam ossze ott voltam h egy 7700xt nitro 190k, egy 7800xt meg 240k.
Aztan azota jart mar nalam kb minden, de mindig arra a kovetkeztetesre kell jutnom h 1440p-re ha nincsenek orbitalisan extrem igenyek egy 7700xt 60+ fpsre nativban teljesen jo. Es meg emesztheto aron.
Egy sima 9070re szivesen raprobalnek, a nagyobb 300+ W os fogyasztasat nyugodtan kenjek reszemrol a hajukra. Nyarra semmi szukseg egy plusz kazánra.
A sima 9070bol lesz nitro? Nagyon b*szó nekem ez a racsos kialakitas.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #70399 üzenetére
En ez a hulye vagyok h 2x is vettem es teljesen jo alternativa a kisebb a 4060tihez.
Raadasul itthon volt koztuk (7800xt) kozel 40-50k diffi (az sehol sem 50dolcsi) ugy h az egyik a lelektani 200k-s hatar alatt a masik folott volt.
Es nem azert mondom mert nekem az van, de a 7700xt sztem meltatlanul alul van ertekelve. Na meg hat a dlss-el az nV siman legyilkolta. (Akarcsak a 7800xt-t a 4070el)
-
joysefke
veterán
válasz
parandroid #70399 üzenetére
egyáltalán nem biztos, hogy a 9070-hez induláskor lesz elég selejtjük, ha pedig nincsen, akkor jobb a teljes értékű chipeket teljes értékű chipként felhasználni. Amikor már lesz elég selejt, újragondolhatják a 9070 pozícióját.
-
válasz
parandroid #70231 üzenetére
Nem kell ebben végletesnek lenni szerintem egyből, nem az 2-3000 euros 5090 ről beszéltem hanem arról ha az AMD majd a 6070 ig vagy azv 5070 Superig tud( vagy tudott volna most) adni konkurenciát az nem jó marketing szemponjából.
Nem kell ebbe többet belelátni, mint amit írtam, világos amit írsz. -
S_x96x_S
addikt
válasz
parandroid #69631 üzenetére
> És a kisebbik verzió.
Még az sincs írva , hogy ez a kisebbik verzió.
-
MZsoltee
veterán
válasz
parandroid #68986 üzenetére
Itt nyárig nem lesznek normális árak. Ezt mi vásárlók generáljuk. Pl a lenti példát egyáltalán nem értem. Valaki megvesz valamit 1100 euroert, amiről azt se tudja pontosan micsoda. És majd egyszer megkapja. Ennyi pénzért sőt kevesebbért megtehetett volna egy 7900XTX-et vagy 4070 Super Ti-t most. Az 5090 és 5080 árak egységnyi teljesítményre vetítve magasabbak, mint a korábbi generáció árai voltak. Az emberek még elkapkodták..
A marketing, fogyasztói társadalom teljesen megbolondította az embereket. Korábban kirohogtek volna az emberek ezt és megtartották volna a pénzüket.
A gyártók oldaláról pedig valószínűleg az van mögötte, hogy az AI miatt jól mennek a vga-k. Az Nvidiatól az AMD magasabb teljesítményű vga-kat várt és most minket oldalon megy a sakkozás, hogy a 9070 és 5070 hogy viszonyul egymáshoz teljesítményben és hogyan kellene arazni. Ebből is látszik, hogy nem lesz itt az AMD oldaláról nagy marketshare növelés, csak humbukolnak. 50eural alá araznak majd az 5070-es szériának vagy úgy hogy ár/teljesítmény arányban kicsit jobbak legyenek. De ettől nem fog megváltozni a piaci részesedésük.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
parandroid #68986 üzenetére
Igen bocsi
korán van még a matekhoz ( bár valamennyi skalp biztos van rajta a kérdés , hogy mennyi )
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #68627 üzenetére
En egy FD Mini Silentbe operaltam elsore hulye modra, ott tenyleg kb 1cm volt a taptakaro lemez es kozotte, ezert csereltem kicsit nagyobbra szellosebbre..
Hat akkorat nem dobott a valtas mint remeltem.
-
Jacek
veterán
válasz
parandroid #68627 üzenetére
TUF az bazi nagy a 4090 hutese van rajta
En nyitott hazzal operalok mindig es nagy hazzal, ez a kicsibe besuvasztom aztan anyazok hogy minden megfo.. nem is ertem.
Jatszo/vendeg szoba van elfer. -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
parandroid #68363 üzenetére
Ebben az árkategóriában Xbox Series S, ha nagyobb a keret akkor PS5 Slim. El kell fogadni sajnos hogy a boltból 150 000 - 200 000 Ft-os játszós gépek kora lejárt, már csak az infláció meg a gyenge forint miatt is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
parandroid #68355 üzenetére
Akik 100 ezer környékén keresnek kártyát, azok valószínűleg egyébként is jobban járnának egy már használt de jó állapotú 4060 Ti, 3060 Ti, 6750 XT, 3070 Ti, 2080 Ti, vagy egyéb hasonló teljesítményű kártyával. Már egy használt 6800 is egészen olcsó a teljesítményéhez képest.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
parandroid #68355 üzenetére
Arra a célra van már apu nem?
-
Alogonomus
őstag
válasz
parandroid #68341 üzenetére
Ha 800 euróért terveznék kiadni a 9070 XT-t, akkor már kaidták volna, ahhoz nem kellene márciusig további kártyákat leszállítva jelentős raktárkészletet felhalmozni. A boltokban a fotók alapján már január közepe óta ott van a több polcnyi 9070 XT.
A nagyjából 220 dollárért gyártható 9070 XT mondjuk 500-550 dolláros msrp esetén custom kártyaként is elérhető lenne mondjuk 600 dollárért, és úgy is jelentős hasznot termelne a 750 dolláros 5070 Ti teljesítményét kínálva. Főleg úgy, hogy az 5070 Ti 750 dolláros msrp árból következően legalább 800-850 lenne a custom kártyák árcéduláján.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
parandroid #68341 üzenetére
En ugy gondolom hogy az xtx-et alulrol az xt nyalogatni fogja, sot el is eri majd egyes esetekben. RT-ben meg folotte lesz. Plusz az fsr4 kezdetekben en ugy gondolom rdna4 only lesz. ha ezt vesszuk ez nem rossz csomag. Hogy piac jon e vele, nos az majd kiderul. Ha az nv a 70ti, es a 70 rajtjat is ilyen ordenare modon csinalja akkor hatalmas fegyver van az amd kezeben azzal hogy egyeb dolguk nincsen csak gyartani a kartyat spajzolni, es heggeszteni az fsr-t. Hoigy elsutik e ezt a fegyvert, es elnek e a lehetoseggel.... Na ebben nem vagyok biztos, mert nem errol hiresek hogy a lehetosegeket ok kihasznaljak.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
parandroid #68312 üzenetére
A konzolokkal ebben a genben inkabb az a gond, hogy tobbnyire remasterek meg 60fps patchek jottek meglevo jatekokhoz.
-
PuMbA
titán
válasz
parandroid #68310 üzenetére
Lehetséges, bár ugye nem rég szúrtam be, hogy épp a konzol piac hanyatlik: PC Gaming Brought In Significantly Higher Revenue Than Consoles in the Last Decade
100-200 milláért lefejlesztenek egy játékot és ezt már nem tudja visszatermelni egy konzolos kiadás. Nem véletlenül jönnek egyre hamarabb a konzol játékok PC-re meg PS5-re az eddigi Xbox exkluzív címek, illetve fordítva. Hamarosan ott fogunk tartani, hogy egyszerre jönnek PC-re is a játékok a konzolos kiadással. Ez nekünk kiváló hírek.
-
X2N
őstag
válasz
parandroid #68306 üzenetére
Kereslet, kínálat. Nincs miről beszélni, kapitalizmus van.
-
PuMbA
titán
válasz
parandroid #68306 üzenetére
Nem tudnak eleget gyártani. AMD ezt mondta. Ezt már mondjuk leírtam itt, hogy hogy akarnak 40% VGA market share-t, ha a CPU-kkal se bírnak. Lesz egy kis plusz kereslet és már összedől a készletük hónapokra.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
parandroid #68240 üzenetére
Ray Tracing
-
Jacek
veterán
válasz
parandroid #68186 üzenetére
Lekicsinylo volt
de annyira gatya a helyzet hogy naluk a helyi fapatkat euronak hivjak, asszem
-
Quadgame94
őstag
válasz
parandroid #68182 üzenetére
Én abból inndulok ki hogy az AMD a saját elmondása szerint market share- akar növelni. Namost ha mostani kártyái teljesítményével és árával nem tudott, sőt még csökkent is - akkor az új generációval sem fog azonos áron és teljesítményen.
Vagy erősebb kártyákat ad ugyanannyiért, vagy ugyanolyan erőseket olcsóbban.
RX 6800/XT csomagolta újra az AMD a 7700XT/7800XT képében és azár is hasonló volt. Majd megint újracsomagolják ezt 2025-ben? Kétlem. De majd meglátjuk.
Közben a lapka méretek így alakultak/nának:
RX 6800 sorozat: 520 mm2
RX 7700XT/7800XT: 346 mm2
RX 9060 sorozat/Navi 44: 200-240 mm2?A teljesítmény ugyan az, a fogyasztás sokkal kisebb.
-
X2N
őstag
válasz
Igen ma már sajnos nem ez a tendencia...
-
válasz
Erről szólna a fejlődés, nemde?
-
Quadgame94
őstag
válasz
parandroid #68179 üzenetére
Árban és telejsítményben? Akkor mi értelme a várásnak? Ha semmilyen ár/telj. növekedés nem lesz akkor sokan csalódni fognak. Kinek érné meg a 9060 XT ami 7800 XT-t hoz ugyanannyiért? Eleve xx60 class. Szóval 130-190K között kell hogy legyenek. Azonos áron nagyon gázak lesznek.
-
Quadgame94
őstag
válasz
parandroid #68175 üzenetére
Azoknak számít akik ennyit akartak költeni de vártak az új kártyákra, vagy költöttek mondjuk 7800 XT-re vagy 7700 XT-re és több pénzük igazából nincs. Sőt! 3070 tulajok mennyiért is vették pár éve? Szóval azoknak számít akik ebben a kategóriában keresgélnek. Márpedig sokkal de sokkal több ember keres 450-650 dollár között kártyát mint 700 felett. Márpedig SHR-t akarnak növelni. 399/499 nem lesz a két kártya, mert az túl jó hogy igaz legyen. De 599/699 sem lesz, mert az meg DOA.
-
PuMbA
titán
válasz
parandroid #68168 üzenetére
Amúgy tényleg nevetséges. Ez a Sapphire Pulse 7800XT árgrafikonja. Megveheted annyiért, mint a megjelenésekor, azaz 1,5 éve. Nem az évszázad vétele:
-
PuMbA
titán
válasz
parandroid #68135 üzenetére
Azt is el lehet képzelni, hogy a cikkben lévő Red Devil Limited Edition modell kerül(t) annyiba. Ugye Abu mondta, hogy szabad kezet kapnak a gyártók és lesznek teljesen szénné húzott verziók 350W fogyasztással is az alap 250W-hoz képest. Ezeknek az ára biztos számottevően több lesz.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
parandroid #68102 üzenetére
Az lesz 250 itthon. Szóval nem azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest