- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz
Lujo416 #27243 üzenetére
Szia,
én v19-ről váltottam. Ott nagyon szépen visszavette a feszültséget nekem is. Azóta ez a funkció megszűnt, viszont a RAM magasabb frekvencián üzemel. Igazából nekem eddig nincs problémám a biossal.
Azért ez a fajta javulás elég durva, szerintem ott valami baj volt neked, és visszavette feleslegesen az órajelet.
Vagy más, amit nem írtál le -
stratova
veterán
-
OutSider17
senior tag
válasz
Lujo416 #13981 üzenetére
Szervusz!
Megpróbáltam.
Tényleg megy szépen 3200Mhz-en is, én még is vissza tettem 2933Mhz-re. Nekem már magasnak számított a késleltetés és azért tényleg félőbb azon a frekin használni. Lehet csak én vagyok kicsit "beszari", de azért nem volt olcsó a ram.
Minden esetre köszi szépen az infót és segítséget! -
OutSider17
senior tag
-
brumi1024
veterán
válasz
Lujo416 #13370 üzenetére
Valószínűleg egy pillanatnyi csúcsról van szó, de a nagyságrend az teljesen rendben van. Egy 1700/1800X-szel már meg lehet etetni közel ennyi ampert, ha húzva vannak. Tehát lehet mérési hiba, de nem irreálisan kiugró az az érték.
(#13376) OutSider17: Hegeszteni? 1 V-on? Azt nehezen. Nem, nem mérési hiba, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy azt nézitek. Tegyük fel, hogy húzva 100 W körüli teljesítményű az 1500X, 1 V-os magfeszültség mellett ez hány ampert jelent? 100-at...
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Lujo416 #12377 üzenetére
ha első eset akkor lehet máshol van a hiba, bár nekem is alacsonynak tűnik a feszültség
pl. nekem régebben pár naponta kékhalált dobott a windows és én is azt hittem a proci tuning a ludas. a végén (rengeteg igen míves káromkodás után persze
) kiderült, hogy a bitdefender vírusírtó volt a baj forrása.
-
dav<3
tag
válasz
Lujo416 #12028 üzenetére
Szia!
Ennek szerintem sincs értelme mint ahogy pengwin kolléga is írta, inkább vedd le minimum fordulatra a ventiket, így kapsz egy ultra halk, de folyamatos "egészséges" airflow-val rendelkelező gépet!
Üdv.
Ui.: Csinálhatsz olyan profilt, hogy ha pl. nagyon melegszik a rendszer, akkor kapcsoljanak fel a ventik minimumról, aztán majd vissza állnak ha helyre állt a hőfok megint hangtalan rendszerré.
-
Omli85
őstag
válasz
Lujo416 #10745 üzenetére
A többségnek 1.2-1.25v környékén simán stabil a fix 3.6-3.7GHz. Kb ez is a sweet spot ha teljesítmény fogyasztás arányát nézzük. Persze ha bírod hűtéssel akkor nyugodtan mehetsz feljebb
.
(#10744) Habugi : Szerintem az új hwinfo bugzik mert a régivel ilyen nem volt most az új fent van több gépen is nálam és a régi FX-es konfigon is mért ilyen 5GHz-s értéket
... Ami szép és jó csak tudom, hogy hülyeség
.
-
pengwin
addikt
válasz
Lujo416 #10705 üzenetére
Határozz meg egyedi Pstate-értékeket, ott tudod finomhangolni a különböző órajelekhez adott feszültségeket.
Az én lapomon azt hiszem nyolc ilyen felhasználói Pstate-et lehet meghatározni, szóval akár a teljes teljesítményskálát le lehet vele fedni.(#10713) scomcomputer
Az X370 sokkal több SATA és USB portot biztosít és több PCIe-sávot ad. Azért is ajánlott X370-es alaplapot venni egy R7 alá, mert ezeken jobb tápáramkör szokott lenni, a B350-es lapok olcsósítva vannak több ponton.
Ha meg tuningolni akarsz egy 8 magos Ryzent, az érzékeny lesz a feszültségre és enni is fog kérni eleget (vagyis ajánlott a sok fázis a tápáramkörbe). -
Walter_White
senior tag
válasz
Lujo416 #10484 üzenetére
Én pl Gyári hűtővel inkább azt a legkisebb feszt nézném meg amivel 3.6-on stabil, fixálva, mennyi a max hőfok, majd mérlegelnék kell-e a tuninghoz 1 jobb hűtő, vagy ugy alakulnak a fokok, hogy beleférhet e-még a fesz emelés is, ha nem bírja pl 3.7-3.8ghz-t normális feszekkel.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Lujo416 #10479 üzenetére
mehetsz lentebb, fixálva, gyári hűtővel - de ha pl AIDA tesztet rányomsz rendszerstabilitást és megnézed a HWInfoban a Vcore-nál, le fog esni a fesz full terhelésnél (legalábbis nálam igen alapon) - de szerintem olyan 1.25V körül fog adni neki. 3.5-ön megy az a procid, ha jól tudom, szerintem ahhoz még 1.2V-ra is lemehetsz, (ha nem indulna a gép, CMOS Reset, elrontani nem tudod) persze utána tesztelni kell. (Am pl én fixen adok 1.25V-ot 3.8Ghz-n az 1800X-nek - ami a winben 1.231V, és stabil, IBT-vel, és Prime 95-et is nézve, de én nem vetetem vissza az órajelet 3.8Ghz-n pörög minden mag. Windows teljesítménycentrikusan - nekem ne ugráljon.) ha tuningolni is akarsz, én gyári hűtővel először azt a feszt keresném meg alapon, amit még elbír a teszteken tehát nem ugrik ki a hőfok nagyon.
-
pengwin
addikt
válasz
Lujo416 #10479 üzenetére
AMD szerint 1,45V-ig normális a feszültség, felette ne kapjon, ennyi a lényeg.
Fix feszültséggel nagyon megugrana az átlagfogyasztásod és sokkal károsabb lenne a CPU-ra, mert IDLE-ben is a maximális órajeléhez szükséges feszültséget kapná.Ha módosítod a feszültségeket, akkor a Pstate-ekhet tartozó feszeket kell lejjebb venni vagy negatív feszültség-offset-et kell beállítani a kisebb fogyasztás/hőtermelés végett.
Az 1,42V-ot gondolom a 3,7GHz-es 1 magos tubónál kapja a proci?
A hibás hőmérsékleti értékeidre meg az lehet megoldás, ha telepíted az alaplapod legfrissebb BIOS-át a gyártó honlapjáról letöltve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged