- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
-
törölt tag
-
-KP-
addikt
válasz
Wade0303 #3822 üzenetére
nincs még ryzenes lapom, procim, szóval nem tudom kipróbálni
azt hittem típusszámból, vagy gyártási időből vagy valamiből kideríthető. Van egy sandy i7 2600k a gépben és egyelőre kivárok, mert még mindig mindenre jó ez a proci. Megvárom amíg rendesen kiforr a platform.
-
Márk
senior tag
válasz
Wade0303 #3813 üzenetére
Elvileg nem, mert hogyha megnézed az eredmények melletti linkelt CPU-Z hivatkozást, ott gyönyörűen látszik, hogy mindenütt 2*8GB.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Hogyha megnézitek, mind Crosshair VI Hero lap, és az X-es prociknál mindig alacsonyabb a ram sebesség, mint a sima 1700-nál, ugyanolyan ram mellett.
Vajon ez mitől lehet?
Illetve még lehet, hogyha valaki nagyon meghúzza a prociját, az csökkenti a ram sebességét direkt, hogy stabil maradjon.
-
Yany
addikt
válasz
Wade0303 #3770 üzenetére
Jajj, angolul kezdtem el, de akkor átírom...
Elsőre amikre gondoltam:
- Alaplap gyártó
- Alaplap modell
- Chipset (tudom, hogy a legtöbb lapnál a model nevében van, de így külön szűrhető lesz)
- BIOS verzió
- Proci
- RAM gyártó
- RAM modell
- RAM kiszerelés (pl. 1x16, 2x8, 4x8 stb).
- Elért max. stabil freki.
- ph usernév (opcionális, csak az töltené ki, aki beszélgetne is róla) -
-
HSM
félisten
válasz
Wade0303 #3761 üzenetére
Nézd meg, csak a referencia (oldalt zárt) és az Asus DC2 290 (ez sem fúj oldalra, cserébe igen meleg) alatt lett meleg a csipszet hűtő: [link] Az oldalra nyitott kártyák alatt szép hűvös.
Szval tény, hogy ha ilyen oldalra nem jól szellőző VGA alá kerül, az nagyon rossz neki, viszont oldalra fújós VGA-nál meg igen jó dolga lehet ott.Okosan kell építkezni.
-
HSM
félisten
válasz
Wade0303 #3761 üzenetére
A VGA alatt sosincs 100 fok. Nem hülye ötlet, mivel a VGA típusok egy része ugyan ráfúj terhelés alatt kb. 40-50 fokos levegőt, de azt folyamatosan fújja, ami könnyen teremthet lényegesen jobb feltételeket az SSD-nek, mintha szélcsendben főne a saját levében.
Szval VGA függő, jobb-e ez így, avagy sem. -
Cathulhu
addikt
válasz
Wade0303 #3756 üzenetére
Alól elég sok apróbetűs rész vonatkozik a listán a kitekre, de egyik sem említi, hogy párban nem elérhető a kívánt órajel, pedig szerintem ha nem is a korrektség miatt, de legalább jogi szempontból oda lenne írva (az Asusnál van is egy ilyen hülye kitétel, hogy az adott sebesség csak 1 DIMM esetén garantált, ami nyilván hülyeség, de legalább bebiztosították magukat.
Az meg hogy más gyártónál nincs ennyi a QVL listán, az lehet csak azért, mert nem tesztelték annyival. Ezért is szeretem a giga listáit, mert nagyon részletesek, szépen lehet válogatni róluk, akkor is ha nem giga lapot vesz az ember -
Walter_White
senior tag
válasz
Wade0303 #3712 üzenetére
Jók a Corsair ramok is, itt az alaplapok Biosával vannak kisebb nagyobb gondok. Március 2.-án rajtolt el a Zen... lesznek még biosok ramkezelésre optimalizálva.
Amúgy meg a FlareX nem Samsung chippeket kap, hanem HynixAkkor azokat meg se vegye senki?
Sokan tulreagálják ezeket a Ram dolgokat... akinek megy annak öröm és boldogság van, akinek nem, az vár egy kicsit és menni fog.
3200mhz a lapok maximum kiirt támogatása is, és milyen komoly lapok kerültek forgalomba? Ez is fog még feljebb kúszni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged