-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bounti
aktív tag
válasz
mate211 #27377 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál, akkor egyelőre nem nyüstölöm, majd azért a ram-nak még utánanézek, bár nem hiszem, hogy lesz belőle valami, mert nem samsung B, de ki tudja. Én annak is örülök, hogy 1.2V-on megy 2667-et.(XPG Flame 2400 AX4U2400W4G16-BBF)
A VRM nem magas, illetve amit ír az nem valós. Valószínűleg az alaplapom olcsósága miatt nem is mér semmit, viszont utánanéztem, ezt a kis 4 magost addig húzhatom ebben a lapban amíg akarom, a vrm nem fog korlátozni benne (hőmérséklet szempontjából).
Amúgy milyen hűtésed van? Szerinted egy olcsó kis masterliquid lite 120 túlzás lenne erre a procira (gondolva a jövőre amikor már húzni kell)?
-
mate211
csendes tag
válasz
mate211 #25222 üzenetére
Na elkiabáltam a dolgot, mégse okés minden. A RAM fasza 3000-en megy, xmp időzítésekkel(kivéve c15 helyett c16). Viszont az eddig jól működő OC-m ryzen 3 1200 1,25V-on 3,8 ghz furcsa bugot produkál. Cold bootnál x15 szorzóval indul és nem is megy az órajel 1500 fölé, noha a bios és a sajátgép is 3,8-at ír. Néhány restart után megjavul, utána nem crashel, vagy fagy. Rollbackeljek korábbi biosra, vagy tudtok esetleg valami megoldást erre a problémára ?
Alaplap asus b350-plus 3806 legfrissebb bios-al.
-
sutyi^
senior tag
válasz
mate211 #25198 üzenetére
Ai Tweaker részen az Ai Tuner DOCP-re van állítva? Mert anélkül kb. hiába állítod be alul a memória órajelet, mert semmi nem lesz applikálva az XMP profilból és még talán a SoC feszültséget sem fogja megemelni ilyenkor egyik ASUS AM4 deszka sem, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
mate211 #25198 üzenetére
az az ohmos ertek valoszinuleg a procODT, raprobalhatsz, hogy lejjebbveszed, nalam 48 ohmra allitva mar ujraindulgatas nelkul bootol 2933 -on, de sajnos teszten igy is rovid ido alatt megbukik.
ami még sokat segitett, az a cldo_vddp emelese 1.065V -ra, igy most az utolso biossal 2866 -ra sikerult stabilizalni a cuccot. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
mate211 #25198 üzenetére
nincs ultimate megoldas, itt a topikban ezerszer el lett mondva, hogy a Corsair 3000 CL15 kerulendo, mert LUTRI.
majd akik jonnek, hogy "de hat nekem megy" talan tudnak segiteni es elmondjak, nekik mitol megy, de szerintem eso utan koponyeg.
nem igerhetek mast, csak vert, veriteket es konnyeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest