-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rica
senior tag
Ez nagy segitseg, koszonom szepen!
Mar toltom is le.
Gondolom, az aramfelvetelt elso korben nem kene piszkalnom.
Homersekletek jonak tunnek. +5%-on kiprobaltam tegnap 3DMark 2013-mal (10%-kal mar nem indult plusz fesz nelkul, ugyhogy hagytam egyelore). 62 fok volt a dioda es alatta volt a ket vrm. -
deadwing
addikt
Azt a nyomorult HDMI szabványt kéne már elfelejteni a gyártóknak. Elég ha csak arra gondolok, hogy még egy ezer éves DVI-on sem okozott gondot anno az 5040*1050-es eyefinity felbontást használni 60Hz-en.
Igaz, kellett hozzá egy DP port is, de a 2 másik az DVI volt. Szóval számomra ez érthetetlen. Jóhogynemmár 50Hz a cél... Szánalom.
(#21374) daveoff: igen jó lenne már látni egy ilyet. Alapból kíváncsi a természetem, ez meg főleg érdekel.
-
deadwing
addikt
Hát, azóta megjavult... Mantle + CF memory leak probléma miatt szívtam egyébként.
Szinte csak BF4 megy nálam, de az utolsó játékpatch óta tökéletesen megy mantle-val a CF-em.
A hirdetésem azóta le is járt, és nem raktam ki újra, mert most felettébb kellemes a rendszer így -
proci985
MODERÁTOR
kb ezek voltak a tapasztalataim, viszont ez egy felkesz worklog.
ami a lenyeg, hogy ahol kellett, ott altalaban skalazodott, ha nem volt valami egyeb vegyeslimit, pl metro2033/crysis1. stalker CoP sunshafts, Crysis3 alatt kb furmark szintu terhelest lattam, Bioshock3, Far Cry 3 (mikor vegre ment) kb 70-90% kozott (Bioshocknal mondjuk szvsz medium felett kifogyott a memoria de csak 2 giga volt kartyankent). Dishonored alatt is vitte szepen 5760x1080at.
jellemzoen ilyen extrem felbontas mellett annyira nem jellemzo a cpulimit, hacsak nem valami effekt nem cpubound.
de erdemes tesztek kozott korbenezni, illetve a forumokon megnezni, hogy van e tamogatas es megy-e. plusz ovatosan banni az infokkal, user error komplikaltabb rendszereknel faktor, meg ha az user azt is hiszi, hogy o marpedi ert hozza.
amire ugyelj, hogy tobb kijelzovel / magasabb felbontas mellett az AMD karik nem szoktak visszavenni a mem orajeleket es a GPUorajeleket is kevesbe. emiatt az idle fogyasztas lenyegesen magasabb lehet, mint amit teszteken latsz, emiatt pedig fontos a normalis hutes, foleg multigpuval.
-
proci985
MODERÁTOR
masfel evig eleg jol kiszolgalt a ket 7850, es 5760x1080ra kell ero. ahol ment szepen a CF ott kb a 780ti/titan/7970ghz szint kb megvolt, az esetek tobbsegeben -ertsd szinte mindig, kivetel a Rage- meg ment. igazabol elegedett vagyok veluk.
annyi, hogy nem art, ha az ember var par napot az uj jatekokkal, ami adott esetben par het is lehet. de elfoglalt emberkent ez oke. viszont nekem multimonitorom is van, tehat ha valamivel gaz volt, akkor jellemzoen nalam egy kartyaval, optimalizalatlanul 6 megapixelen elegge csunya helyzet tudott lenni. mostanaban meg eleg sok a dolgom ahhoz, hogy ha este hazaesek ne akarjak pihenes helyett forumokat meg xls/cfg fileokat turni. a tapasztalatom megvan, de anno pl Far Cry 3nal emlekeim szerint egy munkanapom elment felkonfigolasra
ha mondjuk a 290x csak 200Wot enne akkor a jobb multimonitor support miatt maradnek. de 300W ugy, hogy CFen gondolkodok egy alapvetoen furmark szinten terhelo scenariora, mar tul sok.
jaja, ez egyberendszer, szoval szerintem nem igazan jo megoldas
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudom, masfel eve van CFem...
igazabol FC4nel se az volt a pont, hogy ment 20 fpssel nativ felbontasban, hanem hogy tippre med / highnal nem birt volna tobbet a rendszer 30fps mellett.
szerintem zart a rendszer, egy 45-50es radi egy ilyen tippre <100l/hs pumpaval nem valtja meg a vilagot sajnos. ertsd, a legkisebb EK 2.2es pumpa 400l/h, a kozepes 4.0 800l/h, a D5 meg 1600l/h, mig egy Corsair H100 olyan 70l/h korul mozog.
HSM: ja, par iteracio nalam is megvolt. anno elso eyefinitys setupnal 2 ora volt kitalalni, hogy 6950 kell a celra es 2-3 nap eldonteni, hogy nekem HIS kell mert az marad csendbe tovigterhelve.
-
-
fatal1ty1984
őstag
menuben egyálltalán nem inditom el.ahogy betöltött a pálya ott inditottam és mielött kiléptem volna állitottam le.végig game alatt mért.de megnézem a pályát,valamelyik rádio toronynál vagyok.
lehuzom az msi ab-t azzal kitudom osd-ni az adatokat és akkor közben felveszem a videot,ott látszani fog minden. -
Habugi
addikt
Vigyázz, manapság mindenki hyperérzékeny!
Egy ilyen kijelentés és indul a könnyzuhatag, hogy halomra hentelted a csillámpónikat..A mindenki számára ápol s eltakar megfogalmazás valami olyasmi lenne, hogy "a helyedben várnék még egy kicsit.." vagy hasonló..!
Bocs (amiért beleszólok) csak az utóbbi időre jellemző szomorú gyakorlat beszél belőlem.Szerk.:
Egy pozitív ellenpélda.. -
deadwing
addikt
Dehogyis haragszom. Írtad, hogy még nem akarsz beruházni, csak tettem egy reménytelen próbálkozást
Megnéztem most Heaven alatt a VDDC-t, 1150-nek 1.32V van adva GPU-Z szerint, ami valszleg nem lesz stabil BF alatt ugye. Belefér ebbe szerintetek még 50mV?
A válaszba számoljátok bele, hogy vizem van.
KösziJa még valami, a 12V 11.75-ről esik le 11.5-re. Nem sok ez az esés egy kicsit?
-
deadwing
addikt
Megmértem.
Monitor 120Hz-en, idle 100-110W között ugrál.
144Hz-en 150W.
ULPS ki van kapcsolva.
760-es táp necces ha van mellette egy jól megrángatott procid.
Amúgy épp most hirdetem az egyik kártyámat blokkal együtt. Vegyed meg
Egyébként szerintem felesleges a CF full HD-ra, ilyen fogyasztás mellett meg főleg, a jelenlegi játékokkal.
WQHD-nál viszont már lehet érdemes beruházni.Nem mellesleg visszaraktam a 14.9.1-es csatalisztet, és láss csodát, visszatért a régi pontszámom Heaven alatt. 2840.
Szal valami nekem nem kóser ebben az újabb driverben... Más is mérhetne különbséget, de gyanús, hogy a CF-el van baja.
BF teszt később.(#19834) HSM: Post AA? Jajjnekem. Kikapcsoltam mint a huzat. Úgy homályosít, hogy az embertelen. Gyűlölöm!
(#19841) HSM: Trixx csak ULPS OFF-al hajlandó a tuningra...De ON mellett kb 5W-ot mértem kevesebbet...
-
Daffchy
őstag
-
-
Daffchy
őstag
-
Daffchy
őstag
Ventiprofil miatt AB-t használok CCC helyett.
A lényeg, hogy 1100-on már a játék sem indul el, Videovezérlő nem válaszol és kész...
1050-en hibázik első perctől, szóval tényleg megköszönném, ha segítenétek, hogy miért nem enged feszt emelni az AB, vagy lehet csak a tudatlanságom és gyárilag tiltva van.
-
Daffchy
őstag
Persze próbáltam, BF szétfagy mint a sz*r... 1100-on
Nem Benchelek, semmi értelme, lefut minden Bench, BF meg meghal, szóval nekem a BF4 multi a legjobb teszt!
Nem a memória okozta a gondot.
Ezt a power limitet mennyire kell állítani egyébként?
Eddig sosem foglalkoztam vele, csak a procit húztam mindig.
-
Pacy
aktív tag
Jajj kérlek ne temessetek el egyből. Nem vagyok totál amatőr, csak épp kifog rajtam ez a hiba. Amikor friss win7 64 bit-et telepítek, első drivernek raktam egy 14.4-et. Monitor is 60hz gyári állapot és driver. Minden megy szuperül no problem. Mikor már játékok miatt érezhetően szükséges a driver frissítés akkor kezdődött a galiba mostanában. A monitorhoz azért próbáltam a 72hz driert hátha az lesz a gyógyír. Amúgy nem szükséges számomra. Kérdezz konkrétat és tudok válaszolni.
-
lowzor
veterán
-
Pacy
aktív tag
Ne haragudj kapkodva írok mert járőrözik a főnök. Amikor csak a tv volt a vga-ra dugva akkor indult (hdmi). Utána rádugtam csak a monitort (dp kábel) akkor nem akart. Utána mind a kettőt ismét indult. Újra csak a monitort, nem akarta az igazat. Ezután gyanakodtam monitorra. De mivel 14.4 driverrel jó azért az nem lehet. Plusz bios és win logonál mindig van kép. Gondoltam arra is hogy a vga-n rossz a dp port. Hdmi-dvi átalakítóval kötöttem rá a monitort szintén nem vezetett eredményre. Itt gondoltam a 300Mhz-re hogy kevés a fesz ezért Msi ab oc moddal indítom a rendszert. Így se mindig jó DE! többször. Elhiszem hogy kesze kusza amit írok, de sajna így van ahogy írom. Nincs lehetőségem másnál kipróbálni a vga-t sajna. Előző alaplapomban is volt már ez a hiba. Így azt is kizártam hogy bios beállítás. Egy gyári dvi kábelt szerzek hétfőn, azt még nem próbáltam. 72hz-nél 1300mhz-en megy a vga vagy úgy is 300Mhz?
Mindenkinek szeretném meg köszönni aki legálább picit is segíteni próbál(t)!
-
Pacy
aktív tag
Nem merem 100%-ra mondani de nem. Amikor csak a tv (Sharp ha számít bátmit is) van rákötve akkor a próbálkozásaim alkalmával indult. Már ahogy hozzám került a kártya tv és monitor volt rákötve ezért nem is figyeltem annyira erre a hibára hogy nem ad képet. Most költöztem és a tv nem jött velem. Így már sokkal macerásabb a dolog hogy egy megjelenítő van. Gondolom akkor a 300Mhz-es memóriával bajlódik.
-
HSM
félisten
Így van, de mivel az is R9 200-as, így a család tagja....
(#19583) tailor74: De.
Én meg épp most fogom eladni az egész masinám, anyagi okokból...Amit nagyon akartam, úgyis végigjátszottam az elmúlt 2 évben.
Pedig épp most költötem rá kisebb vagyont, Z97 lap, 4690K, gyorsabb ramok, erősebb CPU-hűtő... Dehát ilyen az élet... Majd írkálok notiról.
-
HSM
félisten
Tévedés. MOst írtam le, hogy pontosan ugyanaz (érted, ugyanaz) a GPU dolgozik a 7900-asokon, mint a 280-akon. Tehát a 280-ak is a korábbi GCN.
A 290 egy modernebb, a 285 meg mégmodernebb GCN. Ez egy ilyen család.
A kisebbeket nem vágom, de asszem a 270 még az elsőgenerációs, a 260 meg ha jól emlékszem, a 7790 GPU-val meg a 290 tudásszintje.
-
HSM
félisten
-
Joshi
titán
Itt van a Wikis teljes táblázatos lista, ezek szerint csak az R széria kapja meg a DX12-őt?
-
bladegery
senior tag
Nekem is, viszont azon csodalkozok hogy akarok venni atalakitot, es itt mintha mashogy nezne ki..
http://ipon.hu/webshop/product/kolink_dvi_d___hdmi_adapter_dual_link/580901Bale_E: en is erre jutottam, de amit kuldtem linket, ott mintha lenne meg ket plussz pin.
-
zack
nagyúr
Ez a hardveres kalibrálásról szól, nem arról melyik milyen minőségű képet ad.
Brekk azt írja, hogy a DP-nek csak akkor van jelentősége, ha a VGA tudja. Illetve nem egészen. A monitornak is tudnia kell, ami abszolút a felső kategória, és itt jön az amiről nem esett szó, hogy a szoftvernek is tudnia kell. Tudtommal a gamer VGA-k csak D3D keresztül támogatják a 10bit-et, a többihez FirePro és specifikus hardver kell a megfelelő szoftver mellett (pl Photoshop). Ki is lukadtunk oda, kiknek , illetve melyik rétegnek van szüksége a 10bit-re. Nekik is azért, mert itt fontos a még pontosabb szín reprodukció. Arra amire mi használjuk, lényegében teljesen felesleges a 10bit, és az erre alkalmas monitorok is azért drágák, mert általában munkára veszik őket. Volt 27"-es 10bit-es 1440p monitorom, szép képet adott DP kábellel, de a mostani 8bit-es is szép képet ad DP-on. Lehetne még csűrni csavarni, de az én meglátásom, hogy DP-on keresztül szebb képet ad még egy 8bit-es monitor is, mint DVI és HDMI-n keresztül.
Keresd meg ezzel a kérdéskörrel old_artist kollégát, aki keni-vágja a témát. Biztos jobban ki fogja tudni fejteni, mi miért van, és miért van az, hogy DP-n szebb a kép 8bit esetén is.
-
ffodi
veterán
Ez egy hobbi, ez egy szenvedély. Minden kártyám, procim, RAM-om, stb néha-néha meghajtom amit megy, ha jók a körülmények, olykor olyan feszekkel, amik már kicsit az ésszerűség határát súrolják. Egyébként jó meglátás, kicsit sok, 24/7-ben alapfeszen megy 1100 MHz-en.
Egyébként fel is töltöm, FireStrike esetén a tess OFF-os eredményt HWBOT-ra, amivel ezúttal nem szórakoztam, az TESS ON-ost, pedig a PH toplistára.
Egyébként pedig az ilyen csúcsra járatott tesztek esetén az is lényeges, hogy ne fusson lehetőleg semmi a háttérben a teszt alatt, így a hőmérsékletet sem monitorozom. Egy-két előzetes teszt alatt néztem a hőfokokat is, nehogy nagyon elszálljanak, ott a GPU az említett hűtés mellett max 75-80 °C volt.
szasanyi:
Na igen, de ennek ez a lényege és szépsége.
-
Cseneles
őstag
Olvass már vissza! Egy érv ami miatt ajánlható a GTX az nem más mind a hang/fogyasztás! Persze +35000Ft ellenében! Nem mondtam hogy sokkal jobb, fejlettebb és jobb arhitektúrán alapszik amire rengeteg játékot fejlesztenek! Ti szapuljátok, hogy a GTX970 gyorsabb...
De már pont le is sz@rom! Mindenki azt vesz amire pénze van meg akar! Amiből kikerekedik mindig ez a téma az nem más mint ,hogy megkérdezik itt ,hogy FPS-ben lenne-e előrelépés egy GTX970 vásárlása esetén R9 290OC-ról való váltáskor! HÁT NEM LENNE!
-
Cseneles
őstag
Nézd, az hogy belinkeltek 2-3 teszt eredményt ami közel azonos mint egy 290-é
ez semmiről nem győz meg, halkabb kevesebbet fogyaszt az NV ennyi
a GTX970 tempóban azonos a 290-el az X-nél lassabb
Van egy széria előnyük, majd lesz itt is változás bizonyára! Játékok terén röccenés mentesen élvezhető 290-el mint GTX970-el
-
szasanyi
félisten
Szinte semmiben sem nyilvánult meg. Pontosabban ez így nem igaz, viszont a Mantle kivételével - ami ugye az AMD kártyák privilégiuma - alig valamiben. nemrég írtam éppen erről, hogy egyes AMD játékok jobban futnak NV kártyán, illetve a konzolok esetében a nemlétező PC sajátosságok ellenére sem brillíroz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged