- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #30866 üzenetére
Minden cicereghet, ami feszültséget alakít át másmilyenre.
De tény, hogy sok dolog hajlamosít rá.
-
sixpak
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30831 üzenetére
Ja, bízom benn...dehogy mi lesz helyette, arról fingom nincs.
Mindegy, Decemberig kitalálom. -
kingpython
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #30771 üzenetére
Oké köszi, akkor jó
-
tigerk
tag
válasz
GeneraL_XTX #30755 üzenetére
Köszönöm igazad van korrigálom!
-
válasz
GeneraL_XTX #30752 üzenetére
simán lehet, hogy sz@rul van rákötve a guira a funkció.
-
válasz
GeneraL_XTX #30745 üzenetére
Ok.Köszi.
-
válasz
GeneraL_XTX #30742 üzenetére
Akkor semilyen módja sincs?Bios csere vagy ilyesmi?
-
beci43
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #30675 üzenetére
Köszi!Ha stabilan megvan a 40-50 Fps,az már elég.
-
fox64
tag
válasz
GeneraL_XTX #30694 üzenetére
Ezekkel a dolgokkal én is tisztában vagyok,arra voltam kiváncsi amit odorgg kolega említett,hogy neki így már nem kellett feszt emelni az 1500hoz
-
válasz
GeneraL_XTX #30648 üzenetére
Ok.köszi
-
válasz
GeneraL_XTX #30643 üzenetére
-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30558 üzenetére
Persze hogy nem érdemes nem lesz egy nagy durranás, 970ről 980ra sem lenne nagy durranás. Nagyon kicsike a különbség.
-
haxiboy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30524 üzenetére
Nvidia fakó kép probléma főleg hdmi használata esetén jön elő, a színskálát át kell állítani teljesre és teljebb színek lesznek.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30509 üzenetére
És mi a konklúzió? Meg érte a váltás, vagy nem? Jobbak a driverek? Van olyan game, ami most érezhetően jobban fut mint eddig (project cars meg hasonló minőségi nv "támogatott" címeket leszámítva)?
-
haxiboy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30505 üzenetére
Én sem szavazok neki sok esélyt, de ha mégis sikerülne ?
Nyilván kicsit túlreagálom a dolgot, teljesen meg vagyok elégedve a kártyával. (Biztos rásegít hogy épp ki...tul fáj a fejem, pár nap múlva tuti jön valami nagy vihar) de nem tetszik hogy NV bácsi így képes szórakozni
Ráadásul kezdenek tetszeni a 4k/1440p ips freesync monitorok is amik árban is és minden téren jobbak mint a G-synces monitorok, igaz ez most mellékes.
-
haxiboy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30502 üzenetére
Ez mondjuk részben jogos, de illene feltűntetni hogy azért mégsem fenékig tejfel. Én kötelezném a gyártókat pl DX12 kártyáknál hogy írják rá a Tier levelt is, mert aki nincs annyira a témában nem tud különbséget tenni. Nagy csalódást tud okozni egyeseknek.
(#30503) Speed(R) : A vram miatt talán sikerül elintézni a levásárlást, mégha hónapokkal ezelőtti esetről van szó. A kártya hibátlan, visszaküldik a gyártónak aki kicsit kitakarítja és újra eladja ennyi...
-
haxiboy
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30491 üzenetére
Bőven elég volt amit az Nvidia művelt. Hibás specifikációval árulta a kezdetektől,RAM sávszélesség, teljes értékű DX12 támogatást ígért, van helyette Tier_2 szóval köszönöm, de ha még az Async compute is emulálva lesz
. Már elküldtem a levelet, a bolt válaszára várok hogy levásárolhatom-e vagy sem (nyilván igen).
Nagyot csalódtam bennük, ráadásul mindenhol a saját zárt, licenszelhető (jó sok pénzért), technológiát nyomatják.
AMD mennyit változott támogatás terén? (HD 6000 széria óta nem volt AMD-m)
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30475 üzenetére
Akkor a kinti meleg miatt is lehet. Nem értem, mert másoknál ~10 fokkal hűvösebb ugyanez a típus. Ment privi infókkal.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30472 üzenetére
Rá kell kérdezni vásárlásnál. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. A lényeg az, hogy a legtöbb 980 megy 1500-at, de nyilván léteznek gyengébbek is, mint mindenből. Főleg a Gigák nagyon szoktak menni és a plusz feszt is felveszik szoftveresen.
BIOS moddal valszeg a te 970-ed is tudná az 1500-at. A házhűtésen meg erősíts, vagy alakítsd át. -
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #30472 üzenetére
Kivétel erősíti a szabályt
Amúgy nálad tippre a melegedés az elsődleges probléma, ami visszafogja a boostot. Arra kéne ránézni, mi az oka
-
válasz
GeneraL_XTX #30459 üzenetére
Szia.Van egy sapphire r9 290x-em.Ref hűtős de majd cserélem.Az jónak szàmít ha alapfeszen 1130-at bír stabilan?Több óra teszt utàn se fagy.Csak ezzel a hűtővel nem akarom nyúzni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30455 üzenetére
Szerintem ha 1-1ben váltanál se lennél sokkal előrébb. Nemhogy 45k ráfizetéssel, nehogy válts.
MSI R9 290 nálam ment amúgy 1100-at alap fesszel.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30452 üzenetére
Ezert is irtam, hogy max nagyobb felbontasra, de ezt az atlagot - mivel a kivalo Project Cars is benne van - fenntartassal kezelnem.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #30450 üzenetére
Ennyi erővel a 390X is lehet antituning, sőt a hatalmas fogyasztása miatt alkalmatlanabb is tuningra. Ha használtan veszed, vétel előtt meg kell kérdezni a tuningpotenciálját az aktuális példánynak, én is úgy szoktam venni legtöbbször, úgy nem fogok mellé.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30450 üzenetére
Pont azt akartam irni, hogy egy jo tuningos 970-rol nem eri meg valtani, de akkor a tied nem az ezek szerint.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #30444 üzenetére
Mi a baj a 970el..? 290ed volt, ahhoz képest nem nagy előrelépés a 390X se..tekintsünk el attól, hogy itt mindenkinek megy 1200on a Hawaii (mert nem).
Táp szerintem elbírná, hisz a 290hez képest nem nagy a difi igazából. 980..? -
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30410 üzenetére
Jajdejó, azt amúgy is olcsóbban kaphatom
-
Grave_444
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30406 üzenetére
Szerintem az MSI Gaming is. A VRM mindig hűvösebb volt a GPU-nál nálam.
-
válasz
GeneraL_XTX #30401 üzenetére
Gondolom cserés lesz, majd látjuk.
Volt több 290/X kártyám, soha semmi bajom nem volt velük..utána kipróbáltam néhány 970/980 kártyát, de utolsó 970 után gondoltam újra vissza nézek a vörös oldalra.. Erre ez fogad..
Persze minden típusból lehetnek sz@r példányok, én most valószínűleg bele nyúltam egybe. -
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30385 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy az MSI megoldása backplate -tel kiemelkedő a 390/390X között.Sapphire nitro is jó. A Powercoloral még nem találkoztam.HIS -ről ne is álmodozzunk.Giga most egy kicsit alászaladt hűtésileg,bár nekik a 290/290X -s szériában sem volt kiemelkedő a hűtési megoldásuk.
Én csak is a DX12 miatt tartok ki még a következő szériáig a 390 -n mellett.Fura kimondani,de lehet hogy egy évig,csak egy kártyát használok majd.
Ha jól megy a 970 -n ,akkor nem érdemes váltani.
Nálam a táppal nincs gond.És nem is lesz,mivel a 600W FSP goldot leváltom egy 650W vagy 750W EVGA -ra.
(#30384) Apollo_21 Gigabyte -ról szó sem esett, én azt már a legelején kizártam,mert már rég lebeszéltek róla a kedves fórumtársak.A Sapphire meg nem volt annyira szimpatikus nekem,azt vissza is küldtem. Compker rendes volt,2-3 nap és vissza is utalta a pénzt.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30323 üzenetére
Azért azt se felejtsük el hogy a 390 és a 390x között nincs akkora hú de nagy különbség. Ha így nézzük és a 390x van párban a 980-al akkor ott sem nagyobb az eltérés. Az meg, hogy kinek éri meg az a cirka 10% + vagy még annyi se az elég komoly felárat az megint más kérdés. Ha 20 30 fps különbségek lennének akkor azt mondom indokolt a cirka 50-70K árkülönbség de így szerintem baromira nem éri meg a felárat se a 390x se a 980. Persze ez szubjektív vélemény
.
-
kingpython
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #30323 üzenetére
Igen igazad van bocsi a 390X-et akartam oda írni. Amúgy meg én csak a FullHD-t nézem, mivel nekem arra kell a kártya ezért is gondoltam, hogy a sima 390 is elég lesz nekem még akár érvekre is.
-
Zsohi
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30295 üzenetére
Ez jól hangzik és megnyugodtam, hogy nem választottam rosszul. A 390-esem még 1300 Mhz-nél se dobja el magát, viszont szemetel már 1150 felett...
-
vg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
tiltsd le a c:\AMD könyvtárat is úgy nem tudja telepíteni a driver-t. Én is megcsináltam ezt a driver elrejtéses hülyeséget ami dirtywindows.hu-n is olvasható, de mindig frissíti.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #30300 üzenetére
Nálam fagyás nem volt, csak TDR :S 1200ban bíztam (nem várta polcon a Hybrid), de mikor kiderült, hogy 1100 is határeset már, lemondtam róla. Persze nagy bajok nem voltak, tette a dolgát, de ugye ár/értékben pocsék volt a páros, így azt gondolom, joggal/időben lemondtam róla.
CsonkaImo
Hébehóba sikerül azért kis időre visszafognom magam ;p Ha elviszik a monitort és megszűnik az AA "kényszer", újabb haladékot nyerek. Jó ez a "kis" 7950, olyan, amilyennek akkor kellett volna lennie, mikor először találkoztam vele (voltak bajok driveresen a kezdetekben :S). Ráadásul egy Peter van rajta, OCval is ~50°C, hangja meg semmi..tetszik. -
odorgg
addikt
válasz
+100-al az 1100 az elég tréé valóban. Tesztelj játékokkal, biztosan jobban fog teljesíteni a 970 1450-en, legalább is jobban kellene elvileg.
-
D4ni
őstag
válasz
Szobaiventit az oldalára
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30291 üzenetére
Én sem láttam akkora nagy különbséget a 290X vapor és a MSI GTX980 között.Talán a minimum fps -ben van difi ami néha mikrolagokat okozott nekem Witcher3 alatt.
Azért a kijelentésért 970/980 topikban szétszednek és kicsontoznak.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30291 üzenetére
Ott meglincselnek, ha nem lessz jobb a 970, szóval toljad az oc-t, ami a csövön kifér! Esetleg több panaszt a hangra, meg a fogyasztásra!
Egyébként, az a jó a 290-ben, hogy volt idő amikor a 780 jobb volt nála, aztán volt olyan hogy a 780TI-is, no meg a 970-is. Most meg az van, hogy beérjük a 970-et is, és gyanítom idővel egyre jobban le is marad.
Persze van pár Nv "támogatott" game, amivel lehet brillíroznak a fent említettek, de hál isten engem ezek nem érdekelnek. Szóval el leszek még egy darabig a "vén" kazánnal, mert úgy látom az idő neki dolgozik. -
Xmister
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
[Ezzel] el tudod rejteni az AMD-s windows update csomagot, és akkor nem frissít rá semmiképp.
-
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30277 üzenetére
Afenébe
akkor valami mással
-
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #30273 üzenetére
Ha megkérhetlek tudnád tesztelni gta 5-ben 3,5 gb felett mit produkál? Vagy 970 lesz nálam vagy 390. Szeretnék a végére pontot tenni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29985 üzenetére
Dehogynem, csak 390X-nek hivjak akkor
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #29985 üzenetére
pl:
Azért 390-et kerestem, mert ezeréves 290-es tesztek nem tul érdekessek, illetve a +4gb memórián kívül nem sok eltérés van, csak az órajelekben, ami ez esetben megfelelhet az oc 290-nek.
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #29954 üzenetére
Remek alternatív a 970 ellen, több memóriával. Igaz a fogyasztása is magasabb, de valamit valamiért
-
válasz
GeneraL_XTX #29943 üzenetére
Zsír.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29951 üzenetére
Akkor most húzz egy merészet és ajánld a 970-et!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #29943 üzenetére
Szép munka Malibutomi!
-
Laja333
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29912 üzenetére
DE ő a Nitro-t próbálta. Szvsz a Tri-X továbbra is ajánlott.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29896 üzenetére
Mi a baj a Sapphire-al?
@Krissal: kerlek menj be a "milyen" alaplapot vegyek topicba es ird le ott is.
-
Ferell84
tag
válasz
GeneraL_XTX #29896 üzenetére
A Sapphirenek melegedés problémái vannak?
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29796 üzenetére
Gondolom a full hdhez eleg lesz a 4 giga is. Akkor varok meg 1 generaciot
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29734 üzenetére
Egy jó dolog van a 390 -s nitroban.Nincs csavarmatrica.A user bármikor cserélhet hűtést.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #29734 üzenetére
probalj meg allitani a csavaron, az altalaban megoldja.
csak ahhoz meg szet kell szedni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29650 üzenetére
1010/1500Mhz. ABU mondta valahol hogy egy kicsit belenyúltak azért a powertune más lett.
Ami tetszik a kártyába,hogy passzív.És egy könnyedén 1100Mhz -n vagy és a megemelt mem órajel is sokat hoz a konyhára.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29628 üzenetére
Hat igen, nalam a lenyeg a 60+ FPS medium+ beallitasnal.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29621 üzenetére
1440p-ben jatszom, a 980Ti elott kiprobaltam a 290X es 980 kartyakat. Nalam meg a 980 1500 MHz-en is keves volt.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #29578 üzenetére
Láttam már FS rendszert, nem voltam elájulva tőle, GS jobb..persze ára is van. Itt találsz pár videót, amiben látható a különbség köztük. Részemről az FS monitor felárát inkább jobb VGAra költeném max ;p
-
válasz
GeneraL_XTX #29584 üzenetére
még 3 hónapig tart a garancia rá. te mit tennél? na ugye.
-
válasz
GeneraL_XTX #29582 üzenetére
kiderült, hogy garis, szóval szívjanak vele ők.
-
válasz
GeneraL_XTX #29580 üzenetére
akkor megpróbálom megnézetni valami szakival. hónapokig ment nálam jól ez a kártya, remélem csak valami felületszerelt kütyü krepált be rajta.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #29563 üzenetére
Az újabbak zokszó nélkül, de jellemzően a régiekkel sincs gond. Én mióta megvettem, még nem futottam vele zátonyra, 1-1 nem szélre pozícionált HUD előfordult, de maga a FOV téma jól van kezelve általában és az mindenért kárpótol.
tailor74
Tyű..a 25" az tényleg pici lehet vertikálisan :S ~20"/16:9 kb. Nekem már a 29" is határeset volt, mert előtte egymást követték a 24-27"/16:10 megoldások az arcom előtt és a vége volt a 23"/16:9, amire azt mondtam, ennél kisebbet nem. Aztán mondjuk elég éles kontraszt volt a 34"/21:9 ;p Csak itt már a felbontás kevés kicsit..AAval meg a tempóSzóval 29"/21:9 az arany középút
-
válasz
GeneraL_XTX #29554 üzenetére
Magam részéről a 21:9-est javaslom, kevesebb kompromisszumot kell kötnöd,mint wqhd esetén, és egész más èlmény a látótér nagysàga. Én is ilyet használok ( én balga sajna csak 25"-osat vettem LG 25um65P ), de az biztos, hogy a következő monitorom is ilyen képarányú lesz.
Igaz most zöld kártyával hajtom, de simán be tudtam állítani 72Hz-re, és zokszó nélkül viszi is.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #29561 üzenetére
Magasságra ~ugyanaz, mint a 23"/16:9, szélességre izgibb.
Játékélményen sokat, +FOV, 2.40:1 filmeknél 0 fekete csík.
Pár napig visszakerültem 16:9 elé, rendesen szorongtam :S
Nekem 29UM55-P volt, kellett a Displayport, HDMItől fázok.
Ha befér, én ajánlom, ha nem, csinálj neki helyet akkoris ;p -
Speed®
titán
válasz
Saját tapasztalatból kiindulva a 2560x1440 nem a 290nek való..nálam is TriX 290, a felbontás viszont "csak" 2560x1080, itt is van kompromisszum sokszor, nemhogy 1440Pben..oda 390/980, ami már jó partner, szvsz.
A helyedben a 29"/21:9et lőném meg, de lehet elfogultság..azzal kezdtem én is az U2311H után, patika volt..ill. lett volna, ha nem lett volna pixelhibás..aztán cseredarab híjján lett a 34es nagytesó..ami pofátlanul jó, ha játékról/filmről van szó. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29556 üzenetére
Koreai es Samsung paneles. Ugyanaz mint a Yamakasi Catleap kb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
En ezt neztem ki oszre magamnak
[link]
Olvasgass utana, elegge ajanljak a forumokon. Es lehet huzni 120Hz-et tud sokaknak. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29552 üzenetére
Az MSI 390 hutese kb akkora mint a 290X lightninge...tesztek alapjan nagyon jo.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29549 üzenetére
Szerintem erdemes ha nem derogal hogy par dolgot esetleg lejjebb veszel a beallitasokban.
De amugy guru meg tpu is tesztelte 1440-ben. -
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29530 üzenetére
Már oda ígértem 110 ért az unokatesómnak.Átmenetileg meg kell valami.Én ahogy a teszteket olvasgatom,hozza a kb 290X teljesítményét,nem lett olyan rossz kártya.
(#29531) tailor74 Köszönöm az infókat.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #29487 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #29480 üzenetére
Nem.
Látom hasonló konfigurációd van.
Neked maxon fut?
És a textúra magas beállításon van? -
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #28775 üzenetére
Megjött a rezonálás, "jeeee"..! Ráadásul idle, 20%on
Ez már vicc kategória.
-
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #28829 üzenetére
Previous drivers..vagy Google ;p
-
GAbre
veterán
válasz
GeneraL_XTX #28827 üzenetére
Szerintem hagyd a fenébe,nekem le se akar jönni,másodszor próbálom tölteni,vszeg hibás.
Várj vele még. -
Speed®
titán
válasz
GeneraL_XTX #28775 üzenetére
Szeret-nem szeret..nyomja le izomból, ha már nonref ez is x)
Persze, nem a szintetikusok döntik el végeredményben itt se.Direkt elhúztam a csövet kicsit kötegelővel, nem ér hozzá
Próbáltam 5%onként, nincs rezonálás. 85%on maxol, brutál..Viszont idle is elég meleg :S 300/150@0.97V/1370rpm 50°C.
Valószínűleg odavan a pasztázás, mégiscsak ~14 hónapos.. -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #28449 üzenetére
Max HDMI 2.0 miatt lehet erdemes, ha vki 4k-s megjeleniton akar jatszani.
Bar oda, nem 1 kartya kell -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #28441 üzenetére
Szerintem itt a nevezéktanon van a félreértés... A Fiji volt eredetileg a 390X a pletykákban, de úgy fest a friss hírekből, hogy a 290 ráncfelvarrása lesz a 390, és a Fiji más nevet kap majd.
Persze, a megjelenésig bármi lehet, de emiatt talán érdemesebb lenne a kódneveket használni.... -
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #27355 üzenetére
Lehet, de a ventilátorok újrakenése megoldhatja a problémát. Amúgy AB-vel csináltam venti profilt ahol 60%-ig felmehettett a fordulat, és úgy sem volt rezonálás (1140Mhz-en). Szóval hőmérséklet függvénye is.
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #27193 üzenetére
Én már több, mint 1 hete így nyomom, csak most publikáltam
Aki még nem találta meg ezt a beállítást és zavarja, hogy néhány helyen nem teljesen folyamatos, annak hasznos lehet.(#27191) HSM:
Az AMD téren fosul optimalizált BF4 DX-en kívül én nem találtam olyan játékot, ami még ekkora sávszélt kér.
De ott is kilehet kerülni a Mantle-el. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #27069 üzenetére
nalam gyari hutovel 94 fokon throttlingolt a matrix, cserebe par jatek alatt a memoria tulmelegedes miatt szemetelt.
miota vizen terhelve 60 fok magassagaban van a kartya azota nyugisabb az elet.
btw: hawaii nagyon szivarog 70-80 fok folott, szoval erdemes megprobalni valahol ott megfogni, ha kivitelezheto.
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #27069 üzenetére
Jó, de egyfelől a ref az ref, a maga hűtésével, ventilátorprofiljával. Ez meg Tri-X. Másfelől a refen egy kőkemény kompromissszum a 95 fok, nem pedig "optimum", ahogy a fórumtárs fogalmazott.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #26689 üzenetére
Feltettem én is. Már csak a futárt kell megvárni, és talán csütörtökön lesz időm telepíteni is.
-
odorgg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #26686 üzenetére
FPS-en még csak lehet segíteni az élsimítás csökkentésével, vagy kikapcsolásával, de azoktól a fél másodperces képmegállós laggoktól, már most égnek áll a hajam.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #26292 üzenetére
Első mondat.
-
válasz
GeneraL_XTX #25801 üzenetére
Mennie kellett, mert másra kellett a pénz.
Egyébként imádtam, nagyon masszív kártya volt teljesítményileg és fizikailag is /ref/
No, Gaming 290X:
1150 a GPU, míg 1400 a memória stabil vége. Ez elég átlagoska, de sajnos ez van. 1100-s órajelhez is kellett +50mV, ennyin megy most.
Hangra bőven jónak érzem, a hőfokok rendben vannak. Teljesítményre is elégedett leszek vele szerintem, a tesztben majd látni lehet számosítva is a 780-hoz képest.
Ui.: Egyelőre semmi kék (kopp-kopp)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #25801 üzenetére
Eladta
-
válasz
GeneraL_XTX #25749 üzenetére
Ha valaminek az "előzetes" / kipróbálható verziója majd 3 (?) éve fut, nekem az eléggé releváns kategóriát képviseli. Oké, hogy a rendes start májusban lesz, de ettől függetlenül nem kéne magasról leejteni a Beta verzióját sem. Jókor puffogok én is /
/, de remélem dobnak ki hozzá valami drivert, mert zölddel jelenleg 2-3x több fps van.
-Solt-: Még nem próbáltam a megjelenése óta AMD-vel, de ránézek arra is
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #25184 üzenetére
+1
-
válasz
Egyetértek, ezt én is csak megerősíteni tudom...
-
Laja333
őstag
válasz
Valóban, tri-x szépen tartja a 75 fokot. Tuninggal tud belenyalni gyári venti szabályzással a 78-ba.
-
2thletme2day
őstag
válasz
GeneraL_XTX #25042 üzenetére
Nekem 35 %-tól adja ki ezt a hangot. És eléggé idegesít...
-
lowzor
veterán
válasz
GeneraL_XTX #25042 üzenetére
Kis tákolással pedig megoldhatnád, ahogy leírtam. Egy venti újrakenés már szvsz megoldaná, mert a ventik rázzák a burkolatot.
-
válasz
GeneraL_XTX #24958 üzenetére
szerintem eléggé - nem is csak a VGA hűtés miatt, hanem mert a két axiális ventitől a hangkártya telibe kapná a 200-250W-nak megfelelő hőt. ill. ha a hangkártya blokkolja a légáramlást, akkor hol tud kimenni a meleg levegő a házból?
(#24957) proci985: ha hosszú távra gondolkodsz, akkor szerintem most érdemes pár hónapot várni - az új Radeonok megjelenése remélhetőleg átrendezi a piacot. ha a 970 a RAM-os hülyeségen kívül jó volt, akkor normálisabb áron tudsz venni 980-at, vagy a 380X / 390 / 390X vonalból is jó lehet valamelyik. rebesgetik a GM200-at is, ill. az sem kizárt, hogy valamelyik gyártó kihoz valami újabb dual-GPU szörnyet.
persze, ha találsz 295X-et valami iszonyú jó áron, akkor az más kérdés - de ha ilyen nincs, akkor én várnék. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
+10-15fok szvsz.
-
GAbre
veterán
válasz
A 16osban nem lenne gáz.
De a pci-slotba szoktak hangkártyát rakni.Én speciel pci-e-ben még nem láttam
De sztem függ a méretétől is.Ha sima hálókártya méretű,és ~csak másfél ventit takar,addig annyira nem gáz.
Ha más nem van feljebb mini pci(x1-es),elvileg ki lehet törni az oldalát,és akkor a teljes pci-os kártyát is fogadja.(De nekem kedvem nem volt ilyen drasztikus lépésre még) -
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #18303 üzenetére
Sli-m még nem volt, CF rendszerem már nagyon sokszor, mindig megutáltam, de valahogy mégis elcsábulok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest