- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zack
nagyúr
válasz
Cseneles #17273 üzenetére
Pfff...Ez siralmas. 27k alatt sehogy sem úszom meg. Ezt is használt blokkal.
Nem lesz ebből víz még...
Annyit nem nyerek vele teljesítményben, mint amennyivel drágább. 1150-et a gyárival is fogja tudni. Most ezért az 50-100Mhz-ért 27k...Áhh. Inkább beletolom ebbe: Casio Master of G Series - Rangeman
Az a baj, hogy amikor magasan a léc, semmiből sem a szart veszi az ember.
-
Habugi
addikt
válasz
Cseneles #17214 üzenetére
Röviden vázolom mi is történt.
Két virtuális aranyozott hímvesszőt birtokló ember közül, az egyiket érzékenyen érintette, hogy a társa hajlandó lenne lemondani róla egy kicsit kevésbé hivalkodó kedvéért. Emiatt tévesen úgy érezte, hogy a sajátja sem ér már annyit mint régen, ezért belekezdett a téma marcongolásába ahelyett hogy a feltett kérdésre válaszolt volna egy ajánlás formájában.
Sasbá' senkitől nem kérte, hogy mondja el neki mit tenne a helyében.
Javaslom újbóli átolvasásra az első posztját: [link]
Leírta miért térne vissza a Radeonhoz. Uram bocsá', nem GTX 460ról térne át 7770esre, ergo ha ilyen kaliberű kártyák között hajlandó váltogatni mert megengedheti magának, talán nem veri földhöz/sz@rja le/, hogy adott esetben mennyit bukik a cserén. -
TTomax
félisten
válasz
Cseneles #17204 üzenetére
Kit érdekel a 4K?Annak nincs itt az ideje,még a 295X se elég hozzá,bér az hülye aki olyat vesz,igaz?
Hogy mit nem tudok megjeleníteni a monitoromon 144Hz-en?Ezt gondold át még egyszer.
A többi hülyeség ami írtál irreleváns.
(#17206) HSM
Pontosan,erről van itt szó!(#17208) Cseneles
Komolyan olvass már vissza,harmadjára is leírom van neki egy 780Ti-je 290X-re cserélné...(#17209) GeneraL_XTX
Ahh te gondolod 3 hónap 290x ligthning használat után nem látom mi mennyit tud?Itt a kártya még mindig be tudom tenni a gépbe.. -
TTomax
félisten
válasz
Cseneles #17196 üzenetére
Nekem ne mutasd be mit tud a 290X,pontosan tudom mit tud mert mindkettő van.A Ti gyorsabb,már azonos órajelen is,speciel az enyém húzva hozza a húzott ex 7990-em amit azért egy 290X-röl nem nagyon tudsz elmondani.Az hogy mi a TI nem lényeg az adott kérdésben,mert már megvan az illetőnek.
(#17195) CsonkaImo
Jahm vehet akármilyen 290X-et de azért mindenki a lighningot ajánlotta,vagy vehet egy ref-et is csak mit ér velem,pénze nem marad mert a refre csak kelleni fog egy hűtés de legalább lassabb lesz a gépe egy picit.
Most mond meg mi a bonusz ebben? -
HSM
félisten
válasz
Cseneles #17130 üzenetére
Tévedsz. A PS3-on azért futottak röccesnésmentesen (azért némi szódával, nem volt az olyan hűdesok FPS) a játékok, mert csak egyféle hardver volt, amihez az kevés volt effekt, grafika, bármi, kiszedték a játékból és kész. Addig optimalizálták (butították, mikor melyik), amíg elég nem lett a HW. Hiszen minden PS3 ugyanazt tudta, tudák előre mi kell. Ma viszont minek butítsák le pl. a BF4-et, amikor van hardver, amin fullmax elfut szépen? (Pl. egy jobb hatmagos+295X2) Butítsa a user, ha nincs ilyen gépe.
Remélem, érted...
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #17128 üzenetére
És a gyengébb CPU is képes lesz feltölteni adattal a VGA-t ami így valószínűleg 100% közelében fog tekerni és a minimum FPS-ek fognak nőni mivel szélesebb keresztmetszetűre szabott API mellett kellőképpen el fogja tudni látni adattal a VGA-t
HSM : az erősebb CPU mindig előny...
viszont egy ps3 is képes volt röccenés mentesen futattni azt a játékot ami 2* olyan erős pc-n akadt...miért...? Mert normális API-t írtak rá amit az AMD a MANTLEvel leutánozott és most kényszerből a Microsoft is követ felhagyva a mesterséges gép igény kreálással
Nagy vonalakban ennyi kb -
válasz
Cseneles #16926 üzenetére
Hol tartasz a történettel ?
"Platnit" újat kell csinálni, volt egy libbenés az előzőben, amit egyszerűen nem lehetett kiszedni belőle.... Persze az istenért sem akart felfeküdni normálisan...
Dolgozok az ügyön, alakul, de most nem szórom a képeket, majd egyszerre...várom a GAP-pad-okat, jövő héten jön meg, akkor rakom össze, és jövök...
-
HREH
senior tag
válasz
Cseneles #16844 üzenetére
280X-et 65k-ért tudnék szerezni (Dual-X verziót)
VRAM hűtés kicsit nyugtalanít, Vapor 280X-en mindent hűtenek ezerrel, csak ugye a kártya gyengébb... (Egy szétOC-zott 280X nem tudná megközelíteni ezt a kártyát?) szerk: látom ahhoz húzni kéne ezerrel...
Másik fontos kérdés: a házba max. 290mm VGA fér, ez meg 287mm, az a maradék 3mm nem kevés egy kicsit?
Artifact stb. mennyire jellemző 290-esekre?szerk: tri-x oc jó lenne, de nem fér be a házba
másik, hogy hosszútávra gondolom sokkal jobb kártya ez, mint a 280X -
válasz
Cseneles #16776 üzenetére
Sajna elég drasztikus módosításokat kell csinálnom rajta, mert a ventilátor tartó rész felhajtása (főleg az a felfelé menő háromszög rész) felhúzza a lap elejét ha felrakom rá a ventit...
Már 2 darabban van a lap, a vram, vrm1 hűtés lapja megmaradt, a ventilátornak csináltam külön tartót 0,5mm-es acélból, amint bemutatható állapotba kerül, jelentkezem...
-
odorgg
addikt
-
válasz
Cseneles #16683 üzenetére
Hát igen, vannak különbségek...
A vrm bordákról, és úgy általában a "sünizésről" tehetnél fel képeket, mert én a peter 2-höz járó ram süniket vrm bordákat használtam fel, és elégedetlen vagyok a hőfokokkal...
Hiába csendes, ha még mindig sokallom a hőfokokat...
Sekisui kétoldalas ragasztót már vettem, most bordákat nézegetek a HE store-ban, hogy melyikből tudnék nagy méretű vrm hűtőt kialakítani.. Na meg az AC F12-ket is cserélni fogom valami nagyobb légnyomásúra, de hirtelen ez volt... -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Cseneles #15673 üzenetére
Köszönöm!
Na akkor nálam bordacsere lesz és megnézem mit lép majd majdNekem ezen a beállításokkal+5 fokkal magasabb a VRM 1,de ugyen nekem egy radír támasztja meg jelen pillanatban
Akkor ez +100mv 1.306v-s csúcsokkal(képváltásoknál van ilyen) ha jól látom.Ma este hazaérek csinálok én is egy ilyen tesztet
ffodi : VRM 1 a kis borda
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Cseneles #15643 üzenetére
Majd érdekelne egy összehasonlítás vrm 1 ügyben az enyémhez képest(gpu lényegtelen,mert feszelve is 70-72 fokos). Mondjuk beállítanánk egy előre meghatározott feszre,órajelre és löknénk egy 30 perces Heavent.Nálam +89mv-nél még szo-szo a vrm hűtés ami 28 fokos szobába 88 fokot jelent,de én más bordát használok.+100mv-nél 92-94 fokig ugrik fel ami számomra nem pálya.Kíváncsi vagyok nálad mit lépne +100mv 1160/1450-en és menyivel jobb az a borda mert én csak szenvedek a mostaniakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged