- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #11671 üzenetére
Most akkor cf van nálad is?
Nekem is csak 13.12 vel tökéletes minden.. mantliii egy nagy 0.... ************
(1 kártyás rendszerekhez okés max jelenleg)
-
válasz
ricshard444 #11662 üzenetére
Amikor az fps beesik és szaggat, akkor bezuhan az órajel 300-500 köré és ott időzik..., amennyire az elején tetszett ez az állítgatás, most már annyira utálom.
Felteszem a régi WHQL-t... -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11578 üzenetére
Aprót nézegetve láttam szöget ütött a fejedben a gtx780 gondolata
Remélem sikerül találnod, jó lenne tőled egy kivesézős 290 vs 780 teszt, de sajna nem látok rá érdemi esélyt
Még a custom hűtéses 290-ek is jóval olcsóbban mennek, mint a gtx780-ak amikből amúgy is kevés van az aprón
De sok sikert
-
Cole86
senior tag
válasz
Nekem 116-117fps (de majd linkelem pontosan), igaz i5 3570kval 4900mhzen "csak"...
Ennyit tudnál gyorsulni 2x 8ason ,talán + - (proci és lap függő)..
-
hdekakas
senior tag
válasz
Elírtam, 16-8.
Procin hiába húzok, semmi értelme már 4,5GHz-ről 4,6-ra, így is 50%-ban használja ki. 4,3GHz-ről is hiába húztam 4,5-re, nem lett több pont.
Szóval az alaplap így kezeli a vga-kat: (x16/x0/x0 or x8/x8/x0 or x8/x4/x4)
Ha x16/x16/x0 lenne, vajon kapnék-e 8% teljesítménybeli növekedést, ami a single kártyához képest a dupla híjja. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #11530 üzenetére
Az 5870-nek volt sokszor hasonó betegsége, hogy instabilkodni tudott üresjárattól.
Ugyanakkor az 5850, vagy kicsit mókolva a 70-es is beton stabil volt.
Amúgy nem hiszem, hogy amit nálad művel, az normális... Én mondjuk a második/harmadik esetnél úgy vágtam volna ki, mint a huzat.Hogy hova lépjen az ember, szvsz egy minőségi 280X vagy 7970 nem olyan sokkal lassabb, viszont beton stabil, ha ez fontos szempont.
-
anulu1991
csendes tag
válasz
ricshard444 #11027 üzenetére
Köszi! Megvan! És ez után hol emelem a dolgokat?
CCC-ben vagy itt?
És hogyan?
Szóval powerplay nélkülire tettem, de írtátok, hogy emeljem még az órajeleket....
Hol és hogyan? Csak a biztonság kedvéért...Köszi!
-
hdekakas
senior tag
válasz
ricshard444 #11472 üzenetére
Mármint 0-24-ben mennek a kártyák 100fok felett, vagy csak napi egy órát?
Csak onnan gondoltam a 80 fokot, mert régebben vki azt mondta, hogy ne a gpu temp-pel foglalkozzak, hanem a vrm-mel, ha az is annyi, akkor még oké. Meg épp ma is páran mondták az értékeket, hogy 78fok körül a vrm, és az még oké. Hát nekem is 80 alatt van a vrm2, de a vrm1 az meg magas.
A többi komponens amúgy nem magas, a felső kártyám gpu-ja is "csak" 85 fok, na de tuningolva van, meg cf-ben, úgyhogy az sztem nem rossz. (Ref kártyák alap órajelen single-ben is melegebbek.)
-
anulu1991
csendes tag
válasz
ricshard444 #11455 üzenetére
Az általad linkelt képen látható részt sehol sem találom az afterburnerben....
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444 #11146 üzenetére
Sajnos meg nem volt ra lehetosegem. Tegnap buli, ma rehab, holnap airsoft... nem volt lehetosegem driverekkel pajtaskodni
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #11220 üzenetére
Igen túlhúzásnál már én is találkoztam ilyennel, de azt hittem, hogy általános használat közben jött elő a dolog, félreértettem.
-
Tomdriver
őstag
válasz
ricshard444 #11217 üzenetére
Így igaz, a Lightning ugyanolyan VGA mint akármelyik más, csak ő képes volt visszahozni a drivert az összeomlásból - így is fogalmazhatnánk.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11186 üzenetére
Összintén én inkább fizetek többet az ASUS név miatt mivel még sosem volt gondom.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11152 üzenetére
IGP-nél elég ha csak rádugom az alaplapi HDMi-re a moncsit? Vagy kikel szednem ahozz a VGA-t?
(#11154) Joshi Alap persze
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11148 üzenetére
Áh lehet mégsem sikerült.
Már azon is agyaltam , hogy megnézem IGP-vel hogy úgy mit produkál.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11124 üzenetére
Miért nem gariztatod Te is?
-
Tomdriver
őstag
válasz
ricshard444 #11124 üzenetére
...hát én ezt nem értem.
Front van?Hazamegyek, ezek után be se merem kapcsolni a gépet, pedig tegnap raktam újra. Mondjuk nekem nem volt az új karival se bf, se kékhalál - eddig.
Gyorsan le is kopogom.#11125) GeneraL_XTX: Ne add fel, én is visszajöttem onnan...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #11095 üzenetére
Annyit màr kitapasztaltam,hogy a beta 18 AB jóval kevesebb àtlag fps-t ad a TR bench alatt mint a Trixx vagy akàr a CCC.Úgymond parabólikus(vagy ballisztikus
) íPven van a terhelés.Az elején végén csak 2/3 gőzzel megy a kari,míg a teszt közepén ami a csövön kifér.Persze azóta jött új AB ês driver,nem tudom mi változott,de majd meglesem.
-
válasz
ricshard444 #11101 üzenetére
Oldalról fújni: felesleges - lassabban melegszik fel, de a hűtési teljesítmény nem változik.
Megpróbálni kiváltani a gyári kis ventilátort, egy hátulról 1600-n pörgő 12-s ventivel: bukta
Ugyan átmegy a légáramlat a kamrákon szépen, de nem elég intenzíven ahhoz, hogy megfelelő hűtést biztosítson a GPU számára, a VRM-k jól vannak (ennyi fémmel körülöttem én is jól lennék)
Arra lennék kíváncsi, hogyha kvázi felnyitnánk a kamrákat, ugyebár kapnánk "szimpla bordázatot" és mi lenne, ha ezt így 1:1-ben megküldenénk egy 14-s ventivel?
Látok benne most rációt, csak kérdés, hogy a kamrák egysége adja e ezt a komoly hő abszolválási képességet, vagy maga a bordázat, megfelelő légáramlattal ugyanezt hozná ?
Nem olvastam még ilyet senkitől, szóval 2 lehetőség van:
Próbálták és bebukták vagy nem érte meg senkinek a fáradtságot/nem volt bátorság és inkább kicsengettek Custom hűtőért 15-20k-t.
Zavar e a hangja ennyi idő után?
Jelenleg 5-ből 4 játékban nem, de 35 fokban átlépi sanszosan a bűvös 56-57%-s fordulatot, ahonnan azért kezd bántó lenni a hangja.Gondoltam megosztom veletek ezt a tapasztalatot és gondolatot, ilyet még úgysem lehetett olvasni itt.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #11095 üzenetére
AB telepítés után annyi fps volt, mintha nem menne a mantle, 80-110 között mozgott.
Nehéz pontosan megmondani, mert ugye lemérni nem tudom, csak kiiratom az fps-t a játékban, és figyelem mit mutat.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11092 üzenetére
Megpróbálom amit a kollégának is mondtál napközbe, fixre belőni hátha . . .
Bár vsync nélkül felpörög az órejel végig, de igy is meg meg akad, úgy hogy az FPS nem változik
vicc
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11088 üzenetére
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #11086 üzenetére
igen baze, fix az FPS-em még is akad. úgy hogy az FPS nem változik , és megörülök.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #11041 üzenetére
ha én nem béefezek,akkor is van most értelme felraknom a mantlit?
lehet rosszul tudom,de ezen kívül meg a thief-en kívül,semmi sem támogatja nem? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11036 üzenetére
Most úgy néz ki jó lett, legalábbis már bf-ezek egy ideje hiba nélkül.
Jó cucc ez a Mantle egyébként, most tök alapon van az 5800k ( mert nyomtam egy bios resetet) és így tolom a BF4-et 64 fős conquest,fullHD Ultrán szépen megvan az esetek nagy részében a 60fps, sokkal stabilabb így mint a 270-el high-on mantle-el.
Persze van h beesik 55 körülre, de rögtön vissza is áll. 270-el sokszor voltam pirosban is,40 fps körül.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11033 üzenetére
Hát azt nemtudom, hol tudom megnézni? De ez most nem azt jelenti ugye, hogy asztalon is full órajelen pörög?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11031 üzenetére
no beállítottam az afterburnert, órajelek 1-1- mhz-el megemelve, remélem most jó lesz. De azért nem ezt várja az ember egy 110 rongyos kártyánál, ez így kicsit csalódás most
köszi a segítséget
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11029 üzenetére
Hát az tök jó, mert ha nincs szerencsém akkor ezt hogy fogom így gariztatni?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11027 üzenetére
Thx, leszedem akkor azt.
Nem próbáltam, de nehogymár feszt kelljen emelni a stabil működéshez.
Még kipróbálom amit írtál, meg megnézem mit csinál a cucc holnap az i5-ös összeállításban, de ha sehogy se lesz jó, megy vissza gariba. Az eladót meg feljelentem itt az oldalon...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11024 üzenetére
Hogy mit csináljak?
nem igazán értettem az utolsó részét a hsz-ednek.
Nálam elmegy a kép, de olyat is csinált már 2x, hogy utána teljesen újra is indult... A tápnak bírnia kéne ugye? (Fsp raider 550w)
-
hdekakas
senior tag
válasz
ricshard444 #10987 üzenetére
Csak mert az Asus DC2OC-m az meg "csak" 1090-et vitt, utána már szemetelt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #10957 üzenetére
Már akartam linkelni, na nem mintha le állnék vitázni az újdonsült barátunkkal.
(#10958) TTomax : +1
-
westlake
félisten
válasz
ricshard444 #10758 üzenetére
Méret...
mod: Jobban megnézve, a TITAN Z is pontosan ekkora (lehet). Ezesetben nem szóltam.
mod2: A hűtés nekem akkor is elég vicces. Gondolom nem tudták volna végképp lehűteni a két GPU-t csak levegővel. A referencia 290X-ből kiindulva nem is csodálkozom ezen. -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #10754 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #10752 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #10695 üzenetére
A beépülő flashplayer modul, ami lejátsza a filmet, annak a HW gyorsítására gondoltam.
-
hdekakas
senior tag
válasz
ricshard444 #10675 üzenetére
Köszönöm. Akkor beszerzek egy nagyobb házat, amin oldalt is van ventilátor, illetve nagyobb, hogy eggyel lejjebb slotba is tudjam tenni az alsót.
Még olyan kérdésem van, hogy cf esetében mindegy hogy melyik slot-okban vannak a kártyák?!
Úgy értem, hogy ramok esetében nem mindegy, vagy mindkettő párosban kell hogy legyen, vagy mindkettő a páratlanban, mert akkor lesz meg a dual-channel.
Vga-k esetében van valami, vagy lényegtelen hogy hol vannak? Mert akkor a legfelsőbe és a legalsóba fognak kerülni. -
aleister
veterán
válasz
ricshard444 #10530 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #10530 üzenetére
Tudtommal csak a legelején raktak a 290-re x-es gpu-t, mivel x volt készleten, sima nem, és így is megérte.
-
aleister
veterán
válasz
ricshard444 #10528 üzenetére
Köszi a választ!
És van erre bármilyen szabályszerűség (pl sorozatszám tartomány, gyártási idő-, hely, stb) vagy teljesen random?
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #10522 üzenetére
Elvileg pont ezt javítja hogy normálisan mutassa nézzétek meg mit kell bekapcsol ha egyáltalán be kell.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #10510 üzenetére
Engem is már idegesített, már csak ezért is jó hogy jött új verzió.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #10489 üzenetére
Ezeknél a kártyáknál lassan a marketingesek, és a dizájnerek nagyobb szerepet kapnak, mint a mérnökök. De azért én nem írom le a matrixot, a PCB elég konkrét lett, elfogadnám szó nélkül!
(#10492) Ghoula: Sehol nem tesznek válogatott GPU-kat!
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #10489 üzenetére
Mérnöknek tanulok... Tőlünk az egyetemen precíz, pontos, igényes munkát várnak el, ügyelve a részletekre is, nem ilyen copy-paste munkát, mint pl. a nem is igazán rávaló hűtő....
Ugyanakkor a gyakorlat azt mutatja, hogy bár igénytelen, de többé kevésbé működőképes a konstrukcó, legalábbis az eddigi rövid idejű tapasztalatok alapján.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #10441 üzenetére
Hát igen. Nagyon össze van rakva. Tömör mint egy féltégla.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #10428 üzenetére
Na igen a hangerő nem mindegy
Amúgy szerintem a GPU-nk kb egyforma, mert visszanéztem neked milyen feszekkel megy, és ez is kb azt kéri.
Alapfesz 1.14-1.15
1100 +25mv (1.16-1.17)
1170 + 100mv (1.22-1.24)
1200 + 150mv (1.26-.127)
1250 + 230mv (1.3-1.32)Kb. az 1200 még simán halkan vállalható 24/7-re auto ventin. 15 perc valley után 1200-on 74 fokos, 61% ventivel. Nem mondható hangosnak
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #10428 üzenetére
Ja, én az órajelre értettem..
Az 1240 se rossz!
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #10425 üzenetére
Neked is megy 1250mhz-et valley alatt a 290? Az akkor nagyon jó kártya.....
-
Joshi
titán
válasz
ricshard444 #10188 üzenetére
Végül is új vagyok az R9 290 szempontjából, de akkor meg a k_rva annyukat a programozóknak mert nem igaz hogy nem lehetne kiírni a valós sávszélt. Amúgy köszi az infót.
Viszont megint problémák adódtak. Csak 8x sebességet ír Furmark-al.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #10143 üzenetére
Azért hogy lájting legyen.
-
Kronus
tag
válasz
ricshard444 #10056 üzenetére
Azért is eljátszottam még1x, lássam ismétlődik-e a jelenség,de semmi. Vígan megy a FurMark is meg a GPU-Z is.
Tudtommal MSI-vel még senki sem járt így fórumon, vagy 1-1 BS mindenkinél beesik ?!
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #9890 üzenetére
Gta 5-ig akkor maradni fog egy jó ideig...
-
andro93
aktív tag
válasz
ricshard444 #9924 üzenetére
Akkor kiderült, hogy nem elég mindenhez egy 280X/7970.
-
Laja333
őstag
válasz
ricshard444 #9924 üzenetére
A Plague Inc.-en lepődtem meg. FHD-n maxon jobban felfűtötte a 290x-et mint egy BF4.
Pedig nem valami látványos játék.
-
Tomdriver
őstag
válasz
"Az a döntés született, hogy még marad a 290, végülis ez is kevés pár helyre (főleg az optimalizálatlan szimulátoromhoz...), így nem lenne logikus visszalépni valami másra."
Csak nem a pCars?
Persze lehet még 100 másik, de rá már régóta várunk, hogy optimalizálják...
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Eme apropóból volt akkor a múltkori 680-770 kérdés?
9892:
Nem követem annyira az árakat, de szerintem nem érné meg lecserélni max egy sima 780-ra, de az ugye borsos lehet! -
andro93
aktív tag
válasz
ricshard444 #9848 üzenetére
Mégis megy a 290? Ha igen, mi a baj vele?
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
ricshard444 #9848 üzenetére
3gb-os 580nem jó elődnek?
-
viktor82
őstag
válasz
ricshard444 #9836 üzenetére
Köszi,amint észhez tér a win a frissitésektől már neki is állok!
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9827 üzenetére
Én nem vagyok biztos abban, hogy annyival jobb a ref + ~20k after hűtés mint amennyivel drágább egy jó nonRef kártyát venni. Sőt... Ez inkább annak lehet alternatíva akinek már meg van a ref és nem bírja elviselni... persze akkor is zsebbe köll nyúlni rendesen (VGA árának 1/5-e hűtőért az nem éppen csekély többlet), ami ráadásul nagyon nem lesz rentábilis eladáskor. De persze az is lehet, hogy ilyen "apróságok" csak nekem fontosak, mivel számít a pénz.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #9827 üzenetére
Hiába halkabb és esetleg hűvösebb a gpu,ha a vrm-et egyik se tudja jobban lehűteni...
,és akkor ehhez hozzájön a mókolás,rengeteg hely kell neki,meg 2 értelmes venti is majdnem 10k,én nem szenvednék vele sose az biztos,de kinek mi.
Jani18 : Teljesen fals dolog összehasonlítani egy használt árat egy másik dolog új árával,ezt sose értettem,hogy mire jó
-
andro93
aktív tag
válasz
ricshard444 #9783 üzenetére
Tomb Raiderben teszteltem úgy, hogy kitoltam a power limiter maxra, +200mV, így még 1175-ön sem szemetelt, viszont csökkent az fps, ami nem jó jel. A vrm is felment pár fokkal 100 fölé, a gpu meg majdnem 90-re. Ezek a mérések születtek, minden maxra volt húzva, élsimítás is 4x SSAA:
Alapfesz:
1100/1450: 76,5//75,7//76,2 fps
+200mV, power limit kitolva:
1165/1450: 62,1//65,2 fps
1170/1450: 60,8 fps
1175/1450: 66,3 fpsTehát számít a power limit valamennyit.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #9771 üzenetére
Tetszene, ha le tudnám tölteni, de mindig broken archive
Pedig birom az ilyen sandbox témákat -
SkyS1gn
félisten
válasz
ricshard444 #9762 üzenetére
-
válasz
ricshard444 #9768 üzenetére
ehhez hasonlót még sohasem láttam DX alatt
Crysis 3-ban hasonló, vagyis jóval szebb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #9768 üzenetére
Miből van a kép amúgy?
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #9748 üzenetére
A +200mV-ot úgy kell előcsalogatni hogy az MSI AB parancsikonját meg kell hackelni a képen látható módon.
[link]A lényeg hogy létre kell hozni 2 másolatot az MSI AB parancsikonjáról, egyet ami beállítja a + feszültséget
és egy másikat ami visszaállít mindent alapra. A Tuning paracsikon úgy nézzen ki mint a képen. Az alapra beállító, meg ugyanaz, csak a végén a szám 0 legyen./wi6,30,8d,00 = alap
/wi6,30,8d,10 = 100mV
/wi6,30,8d,15 = 132mV
/wi6,30,8d,18 = 150mV
/wi6,30,8d,20 = 200mVHasználata: katt a tuning parancsikonra, és utána katt az MSI AB ikonra és elvileg +200-on fog állni.
Ha kijátszottad magad akkor a nullázó parancsikonnal visszaállítasz minden alaphelyzetbe.Megjegyezném, hogy hónapok óta nem használtam az Ab-t mert nekem a GPUTweak jobban bevált, és most amikor újra feltettem az AB-t hogy ne írjak nektek hülyeségeket, okozott pár kéretlen újraindulást. Úgyhogy eszembe is jutott egyből, hogy miért nem használtam.
De akinek jó az AB próbálja ki nyugodtan -
válasz
ricshard444 #9753 üzenetére
Ha kivenném a másodlagos, tápcsati nélküli VGA-t, lehet megoldódna az a maradék napi 1-2 is, de 1 monitorral meg nem tudok mit kezdeni a mindennapokban.
Miért nem az R9-ről hajtod meg azt is, nincs a másodlagos monitoron digitális bemenet?
-
válasz
ricshard444 #9702 üzenetére
Amíg nem próbálod ki másik lapban, addig sajnos nem fogod megtudni, hogy a kártya-e a ludas, vagy csak inkompatibilitásró van szó.
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #9745 üzenetére
Enged az többet is csak kérni kell
(#2691) MastR 2013-11-23 19:58:44
(#9747) players111: Simán
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ricshard444 #9737 üzenetére
Ja igen, de max 100mV
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ricshard444 #9735 üzenetére
A fesz értékeket lefordítanád %-ba AB-hez?
-
andro93
aktív tag
válasz
ricshard444 #9733 üzenetére
Mennyi feszt adsz neki 1190hez? A memória 1400 fölött már bs, vagy csak csíkozódik a kép?
-
válasz
ricshard444 #9701 üzenetére
Hát én amióta (kb 2-3 hónapja) R9 290/X mellé nem használok AB-t azóta semelyik driverrel nem láttam kéket,
-
válasz
ricshard444 #9701 üzenetére
Ebből kiindulva:
Ugye az Asus progijával beállítható a 2D és 3D órajel, lehet úgy erőltetni az elöbbit, hogy végig annyin menjen ténylegesen a cuccos vagy a Powertune felülírja és kedve szerint dobálja az órajelet ugyanúgy? /és a kékhalált.../
Pug: Hiába írtom ki ezeket, ugyanúgy beadja gyors órajelváltások miatt, kegyetlen idegesítő mikor beszélsz valakivel mikrofonon vagy játszasz egy gyengébb játékkal, közben kifagy az egész kékkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #9678 üzenetére
DX11-ben úgy ~1 GB-tal kevesebb az igény.
Az asszinkron compute és az asszinkron DMA az oka. A hardver egyszerre több parancsot is feldolgozhat párhuzamosan, ami megnöveli a memóriahasználatot. DX-ben sorban jönnek a parancsok és sorban történik a feldolgozás is. -
válasz
ricshard444 #9587 üzenetére
Amúgy a hivatalos eltérés az elvileg +-5% lehet.
-
válasz
Ha a GPU-Z-ben látja azt a 11.30-at, nah arra mindenképpen érdemes kakkantani...
Amúgy igen, a software-es mérés értéke nem mindig több a lókakinál......
-
HSM
félisten
válasz
Láttam már jópár tápot, ami multiméterrel mérve is 11,5V környékére esett komolyabb terhelésen....
Ha ennyire ing a fesz, azért nálad is rámérnék, minden rendben van-e, mondjuk a csatlakozós probléma is lehet a háttérben. Nálam a Giga lapok teljesen jól mérték a 12V-ot, nem túl pontosan, de mondjuk egy max 0,2V-on belül, ami teljesen elfogadható szerintem arra a célra, amire való. Azért is kérdeztem, a VGA VRM méri-e, mert az már jóval pontosabban mér, közel multiméteres pontossággal.
Wiki szerint +11.40 V tól 12.60 V-ig okés. De nyilván nem szerencsés feszegetni a határokat, mert egy tökéletlen csati, vagy a kábel végi dugó, és már baj is van....
(#9588) Th1sN04ll: Semmi köze a hatásfoknak (gold, platinum ilyesmik) a kimeneti feszültséghez.
Van pár elég gyenge silver táp pl., amiknél egy korrekt bronz is kenterbe ver. Azért a Gold és Platinum tápok már általában minőségiek, de nem szükségszerűen.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Az a táp kategóriájától is függ, egy gold, vagy platinum cucc nem igen hiszem hogy droppolhat 12v alá, gondolom én
-
thomasvold
őstag
válasz
ricshard444 #9439 üzenetére
Ez így van. Mondom úgy, hogy soha nem volt Sapphire termékem, nem hiába. Szeretek mások hibáiból tanulni, sok utána olvasás után is az a véleményem, -külföldi és belföldi tesztelők tapasztalataira támaszkodva- hogy a Sapphire picit alább adja minőségileg, mint a többi gyártó. Persze nem magára a kártyára gondolok, az hozza a kötelezőt. Hanem magára az összeszerelés minőségére és a silány körítésre,amire a kártya épül. Nem csoda, hogy "csak" 2 év garanciát adnak rá, már ha a kettő dolog összefügg. Nem kell félteni a többi gyártót sem, a Gigabyte is "gagyi" és az MSI sem remekel annyira, mondom úgy,hogy mindkét gyártó megfordult nálam többféle verzióban és zörgött-rezgett, memóriahibával meghalt, stb... Az Asus is hatalmasat csúszott a minőség csúszdáján lefelé, de én még mindig azt mondom, hogy talán a legjobb alternatíva lehet a többi gyártó között, természetesen úgy, hogy árban vagy egy szinten legyen vagy pedig olcsóbban, mint a többi gyártó. (Ez most így is történt, lásd.: Asus R9 290 DC2OC-4GD5. Aki régóta vásárol alkatrészeket és csak az Asus-tól vásárol, az jól tudja, hogy a 90-es évek végétől, durván 2005-ig, tényleg a minőségről szóltak az Asus termékei. Ez már nem így van, felhigultak. De még mindig azt mondom, hogy ha az ár rendben van, akkor még talán mindig ez a gyártó lehet a jobb választás a többi gyártó terméke között. Ez szigorúan személyes vélemény, viszont az Asus hanyatlását tapasztalatból írom, visszatekintve több mint 10 év távlatára.
-
mcwolf79
veterán
válasz
ricshard444 #9257 üzenetére
Valami nálad nagyon nem zöld (nem 100 % hogy VGA fronton) mert ilyen anomáliákkal és nem találkoztam sem a 290-nel,sem a régebbi kártyáimmal.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #9255 üzenetére
Akkor mi lenne egy év múlva downclock?
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
ricshard444 #9221 üzenetére
Ugy már más, ez a minimum!
-
andro93
aktív tag
válasz
ricshard444 #9202 üzenetére
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
ricshard444 #9169 üzenetére
Remélem a következő széria nem egy elvetemült hajszárítót fog kapni.
-
Bossi
őstag
válasz
ricshard444 #9112 üzenetére
Ez így van nekem is amikor terhelést kap pár pecig csinálja írtam levelet az üzletnek és a válasz:
"az említett probléma nem garanciális jellegű"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #9103 üzenetére
Userek válogatják, aztán ha kifognak egy tuningos darabot, akkor azt nem árusítják tovább.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
ricshard444 #9103 üzenetére
Mint ha olvastam volna hogy EVGA válogatja, ne kérdezd hol, fogalmam nincs
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #9041 üzenetére
Persze, gyakrlatban felesleges erőltetni, mert a Hawaii GPU-ba nem bírja a vezérlő az órajelet, 100Mhz-ért meg kár is hozzányúlni. Csak elméleti síkon lenne érdekes. Persze, a 64 raszterező így is elég potens, hogy nem járnak fullon, de sokkal vadabb dolgokra lennének képesek legalább egy 1500Mhz-es buszon.
Azzal egyet kell értsek, hogy full-hd és átlagosabb élsimítás mellett a 64 raszterező alszik. Viszont elvileg ez a kari 4K ready, oda meg kell a raszter powa rendesen. Vagy akár 2560*1536-ba is erős szűrők mellé.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #9038 üzenetére
Nem olyan sok az a memória-sávszélesség. A Tahitibe azért raktak "csak" 32 ROP-ot, mert a 378bites memória miatt így is jobban ki lehetett hajtani, mint a 256 bites karikon. Nagyon szépen ki is jött a Tahiti-LE-vel szemben. Hiába húztad az LE-n a GPU-t, elverte a 7950 is jóval kisebb órajelen a memória miatt több játékban is.
Itt pedig 64 ROP van rákötve egy összességében alig gyorsabb buszra. Ha kiszámolod, lényegesen szűkösebb sáv jut nekik, mint anno a Tahitikben.Szóval szerintem ha jól ki akarja valaki ezt használni, ahhoz nem ártana azért némileg magasabb órajel. A Tahitiken is hozott azért plusszt 1500-1600-ig tuningos GPU-val.
Kéne egy nagyon tuningos példány, és jól kitesztelni mondjuk 1500Mhz-en mit tud extra magas szűrőkkel, nagy felbontáson.
-
válasz
ricshard444 #9025 üzenetére
Van alternatívája az új lapnak, bár macerás. Kell egy powered 16->16 riser. Hátránya, hogy ezután normál házba nemigen fér így be a kari, előny, hogy sokkal hatékonyabban hűthető. (akár szobaventit is állíthatsz mellé
)
#9021: váá, nekem ez vt az első, ahogy betettem a karit a gépbe, alig tudtam kivárni az eredményt
-
gombcomp
senior tag
válasz
ricshard444 #9023 üzenetére
Tapasztalatból mondom,hogy az R9 széria tápigénye keményebb mint a
79xx szériáé volt. Nálam alapból megy az alaplapi molex,és ennek ellenére
kb. 400 Watt-tal több tuning alatt a hálózatból felvett teljesítmény mint a
régebbi CF-nél volt. -
HSM
félisten
válasz
Szerintem egy sima, átlagos, de jóminőségű, modern lapon nem lehet ebből probléma. X58 annyiból nem szerencsés, hogy ott a csipszet igencsak torkos, ha jól emlékszem 25W körüli TDP tuning nélkül, tuninggal lényegesen több, ami jelentős plusszterhelés, míg egy modernebb lap csipszete beéri 5-10W-al is és tuningra sem lesz több. Persze, egy modernebb lapon is okozhat jelentős gondokat, ha valaki plussz tápcsatis lap nélkül rádug egy CF-et.
Szerencsére azért jobb a CF-es lapok többségén ott figyel az extra csati. Ilyen szempontból igen tanulságos az eseted.
-
andro93
aktív tag
válasz
Akkor marad a 290?
Ref. Msi, Giga, Asus 290/290x közül csak a giga nem matricás? Illetve gigából a 290X sem matricás ugye? -
Sogron
tag
válasz
Alaplapcsere...
-
Joshi
titán
válasz
ricshard444 #8969 üzenetére
Természetesen csak csipkelődtem és bizony nekem is adódtak problémák a zöldekkel is. Mondjuk azt soha nem értettem hogy miért költ valaki valamire amit igazán nem is használ ki. Hobby? Szerintem válassz más hobbyt talán kevesebb idegességgel jár.
(#8971) andro93: állítólag a Gigabyte kártyákon nincs matrica, ezt az eladóm mondta mert ugye én nem újonnan vettem a kártyát. Egyébként ez volt az első kérdésem mielőtt megvettem a kártyát ami egyből felkavarta az állóvizet a hirdetés hozzászólásában. A lényeg hogy ha vizezni akarod a kártyát akkor csak ref kártyát vegyél, olcsó viszont léggel használhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest