- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Azt ugye tudod hogy a jobb hütö miatt a gpu által leadott hömennyiség nem változik, csak hatékonyabban vezeti el a gpu-ról és sugározza ki a környezetbe.
Vagyis a házadban nem a gaming-vaporx csere miatt van hüvösebb, hanem a 290-290x csere miatt.
Ha ugyanazon a kártyán csak hütöt cseréltél volna, akkor most valószínü hüvösebb lenne a gpu, és ugyanolyan meleg lenne a házadban. -
Asbee
veterán
Miért mindig csak a magad esetéből indulsz ki? MSI hűtést 290-en külföldi oldalakon is elég jónak mondják. Giga és Asus felett. Te kifogtál egy melegedőst, bár nem tudom mit hogy állítgattál, mert úgy emlékszem egyik pillanatról a másikra csak úgy jobb lett.
Sosem értettem, hogy lehet olyat kijelenteni, hogy egyik kártya márka jobban megy mint a másik ezért ajánlottabb. Ilyen nincs. Vagy te belelátsz a világ maxwell készletébe és tudod melyik mennyit megy? Vagy minden vásárló tapasztalatát tudod?
Nyitott ház szinte semmi előnyt nem hoz ezeknél a kártyáknál. Egy jó házszellőzés ahol a meleg ki van tolva rendesen sokkal jobb.
A giga hűtése kompromisszumos kicsit. Ha tuningolsz nem lesz halk. Úgy viszont 80-85 fokon tartható ami viszont nem gáz ennél a kártyánál. -
lowzor
veterán
"Az StriX, Giga G1 jobban ajánlható, mert jobb a hűtés, és jobb a tuning is."
Szóval szerinted az MSI-nem odadobálják a gyengébb minőségű chip-eket? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Teljesen gyártófüggetlen a tuning.
Az meg már ránézésre látszik, hogy nem sokat ér egy ekkora hűtő egy ilyen fogyasztású kártyán, pláne tuninghoz. Tehát érdekes, hogy hőfokrekordokra számítottál vele.
-
Cole86
senior tag
Ez kissé hüleség, nekem is gaming van és alulfeszelve viszi az 1030mhzet 1300as memóriával, 73 fokos 55% ventivel.. full defaulton pedig szintén ekkora ventivel max 78-79 fokig ment fel és hangja szinte alig van.
Asus, gigabyte alatta van tuti, sapphire trix kb egy szint hangban, az talán 1-2fokkal még jobb lehet (de csak 2év gari és nincs rajta hátlap) , a vapor-x lenne a legjobb választás ,de az meg más árfekvésű már.
Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő... rossz lóra tettél..
ennyi a rövid véleményen a 290es karikról, nálam már mindegyikből járt pár, szerintem eléggé konzekvens a
véleményem..1-1 gyengébb chip bármelyik gyártónál és típusnál lehet, ezért kár azonnal véleményt formálni, csak mert valakinél jár egy ilyen is..
Szóval a gaming egy erősen ajánlható márka a 290esekből.
-
Joshi
titán
Tudtommal a Dell is LG kijelzőket használ, az tény hogy jobb minőségű de jóval drágább is. A több monitoros kiépítésnél nagyon fontos a káva szélessége vagyis hogy minél inkább nincs annál jobb. Na ebből a szempontból sokkal előnyösebb az LG 22MP65HQ mint a te ajánlásod.
-
bladegery
senior tag
Egyenlore most csak egyet akarnek venni, aztan meg mondjuk egy honap mulva a masik kettot. Neztem reviewkat az aocrol es nem voltak rosszak.
Nezegettem ezeket a delleket, tenyleg egeszen mas kategoria, viszont eleg szeles a kavaja.
Mindenesetre meggondolom az ajanlatodat, koszi -
MPowerPH
félisten
Nincs. Pont e miatt a helykinalat miatt vettem ezt a hazat, hogy minden biztosan, kenyelmesen beleferjen. Tervben volt a vizhutes, sot, el is kezdtem osszeszedni a cuccokat, csak kozbejott az autovetel. Igy most egyenlore uresen tatong, remelhetoleg csak tavaszig.
Cseneles: Atcsereltem, mert a GPU jobban fut, mint a cpu, annak meg tok felesleges az X60, eleg neki a H90 is. Most lassan visszakotok mindent, es meglatom beindul e.
-
side1111
csendes tag
Jaj, igen.. igaz is.. odaírtam.
Egyébként egy i5-2500k van alatta meg 4 giga ram, ami tudom hogy kevés, de ramot majd adok hozzá még 4 gigát, az jó lesz 1 darabig, procit meg majd ha jön a skylake
Egyébként masszív a cucc, féltem is rendesen
Nem akartam húzni főleg egy ilyen procivalA táp dícséreteket meg köszönöm
-
Sz.tem én cseppet komolyabb(65.ropis) és pontosabb cuccal mértem a fogyasztást! => Kalibrált VOLTCRAFT VC870 -el
510-520W ot mértem konnektor felől, tápom Seasonic Platinum 1000W 93% hatásfokával számolva ~485.W ra jön ki táp felől!
És ezt olyan helyen mértem ahol szépen megtekerte a CPU -t és VGA -t is!
------------------------------------------------
Kolléga leírta hogy ADATA HM 650 tápja van, igaz ennyire részletesen nem, de nekem van itthon elfekvőben pont egy ilyen tápom, és egyből tudtam hogy milyen és miről van szó! -
Francokat lesz kevés 636.W ot tud 1.ágon Minőségi CWT -beles táp bőven bírni fogja, még szénné tuningolt 4770.K val, és szintén jól meg húzott 290X OC -val is!
Nálam 1170/1600.on járó 290X + 4400.on járó 4770K fullra kimaxolva evett 490W ot! szóval nála a sima 290 még kevesebbet fog kérni!
-
mcwolf79
veterán
jól teszed.
Players kollégával amúgy sincs értelme "vitázni" , mert totál el van szállva. Jön folyton a LN2 és a Classified VGA eredményeivel, és folyton úgy adja elő, mintha mindenkinek az lenne, mert mindenki havonta csereberélné a VGA-kat. Mintha mindenki szénné húzott VGA-val gépészkedne. Időpocséklás 1 másodpercet is fecsérelni rá.
Mi nem megyünk oda trollkodni, ők se jöjjenek ide. (bár néha felbukkan némelyik) -
Asbee
veterán
Hagyjuk nem érted, miről beszélek. Téged ugyanúgy nem lehet meggyőzni, ahogy te akarod őket. Meg akarod nekik a tutit mondani, amikor úgysem lehet. Ezt kellene megérteni. Minek mész oda erősködni, ha értelmes vitát úgysem tudsz kialakítani. Ezt kellene belátni, elszámolni 3-ig és tojni rájuk. Viszont ezt itt zárjuk is le, ez sem ide való téma.
-
Asbee
veterán
Ha téged nem érdekelne, akkor nem járnál oda be. Tényleg ennyire nehéz hagyni a fenébe, aztán bizonygassák egymásnak. Aki kártyát vesz általában úgysem adott kártya topikban kezd. Mint írtam, ez is lecseng szépen, aztán lehet majd ott is normálisan beszélni. Nem hinném, hogy pár ilyen mérés miatt tömegek lesznek megtévesztve. Aki meg nem elfogult, úgysem csak egy topik alapján vonja le a következtetéseket.
-
mcwolf79
veterán
Minek jársz oda?
Régebben hébe-hóba én is bekukkantottam nosztalgiázni (mivel nekem is 780-am volt), de nem éri meg. A sok véresszájú NV-fan amit ott művel néha ,az bélforgató. Kb. amit Players benyögött itt pár napja azért ott már lincseltek volna. Nem lehet néhánnyal (és általában azok a legvérmesebbek) értelmesen beszélgetni/vitatkozni,mert csak hajtják a saját szemellenzős marhaságaikat.
Ne menj oda, és problem solved! -
HSM
félisten
Nekem ez a kedvencem: [link]
Azért az vicces, hogy supersamplinggal a 280X versenyez a 970-el, a 980-al épp pariban van a 780Ti, a 290 meg elhúz a 980-tól is, a 290X meg kiosztja az egész mezőnyt....Az tényleg mókás, hogy az összes program, amiben nem olyan hű, de jó a 980/970, az mind "szar bench"-nek van beállítva a topikjában...
-
ÁdiBá
veterán
Az álltalad tapasztalt tényezőt, jelenséget rengeteg dolog befolyásolhatja. Nem kezdem itt el felsorolni mindenki tisztában van vele mik azok. Én rengeteg grafikont végignyálaztam mikor erről beszélgettünk, guru3d is ahol külön mérik mennyire stabil az fps nem csak az átlagot és a minimumot. De ott se tapasztalták ezt a jelenséget.
-
Erdei88
veterán
Nekem mások a tapasztalataim. Eddig 2 játékot próbáltam Metro LL Redux és Max Payne 3. A beállítások maradtak, és mindkét játékban egyenletesebben teljesített a 970.
Írtam is Metro LL-ben, hogy kinek, hogy bírja a 2X SSAA-t. A 970-nek ez nem okozott gondot.Nem tapasztaltam fps droppot sem. Szerintem a 290-nél jobb a 970. 290X-et nem próbáltam az lehet erősebb
-
-
bombibmw
veterán
Ez lehet,de például nálam a Valley hiába fut le szépen szépen 1333MHz-en,a BF-ben tök esélytelen,hogy bírni fogja a kártya.
Olyan 1280-al még tudok játszani simán(24/7 1200 alapfesz),de a Valley-ban sokkal feljebb is tudok menni.
A BF4 egy elég jó mérce a procinak és a VGA-nak is,megterhelőbb játékkal nem is nagyon találkoztam,talán csak a Crysis3-al.
De abba is hagyom,csak érdekel a két kártya közötti különbség,amit eddig nem sokan tudtak prezentálni
számok formájában,vagy csak nekem(és még sokaknak) nem volt elég meggyőző. -
törölt tag
-
Na ezt vártam már...
Valaki,akinek van/volt mindkét kártyája végre leírja a személyes tapasztalatait...
Tény , hogy nagyon jók az új NV kártyák, de ez már akkor is kellett...Érdekes módon, én a magas hőfokokon kívül nem találkoztam a sláger amd bajokkal.. A fogyasztás nem igazán mérvadó, mert egy szét OC-zott 970 se 165 wattot eszik, az tuti.. A driver-ekkel nekem soha nem volt bajom, a hőfokokat pedig orvosoltam..Ennyi
Mondjuk nálam már eldőlni látszik a kérdés, ilyen 290 árak mellett nem fogom apró pénzért elherdálni a kártyát, hogy 105-140 k-ért vegyek 970-et... Akkor már inkább vennék 290X-et 120-130-ért
-
törölt tag
Nem lehet, hogy akadások valami más miatt voltak? Nem rosszból kérdezem de itt és még sok helyen azt mérték, hogy gyorsabb pl: a 970 strix mint a ref 290x
[link]
Valaki magyarázza már el, hogy most mi van. Abu véleményére nagyon kiváncsi lennék most.Abu ha olvasod légyszi írd le, hogy ez miért van/lehet.
-
törölt tag
Miért ne lennél "haver"? Leírtad a tapasztalataidat midkét kártyával kapcsolatban.
Ha nem (nagyon zárójelbe teszem)
(((980 Classified))) karit vennék akkor bizony most szívesen kipróbáltam vona egy 290x lightning, vagy vaport.
Bár ha tovább csökkennek az árak lehet, hogy kipróbálok ln2 teszt erejéig egy 290X Lightning karit. (1500MHz gpu?
)
-
ST05
őstag
amikor a 150-es árat közöltem, még nem volt hír az árcsökkentés, fene se gondolta h várnom kellett volna picit, remélem nincs azért harag, van 8db sztem ez elfogy és nem lesz ez mindig ilyen kedvező 130k . . .
szval szerintem ez ne zavarjon. . .(#18364) zack: nem biztos hogy jól tudom, de garinál-cserénél nem az árával megegyező vga-t ajánlanak fel, hanem hasonló teljesítményűt... ( hiába volt mondjuk egy 7970ghz mondjuk 100ezer, most ha nem tudnának uolyat adni, akkor egy R9-280 at ajánlanának fel,,,nempedig R9-290-et ami most 100k....)
-
TTomax
félisten
Fene tudja,a tiéd se 130K volt mindig a világ meg nem Győrnél ér véget.
ahová meg 1150en nem elég oda 1300on sem lesz az még ha mondjuk víz alatt is lenne,amúgy a te kártyád árához se sokat kellett volna rakni egy 290CF-hez,de hát az az én szememben sosem lesz egyenértékű egy erős kártyával...
-
deadwing
addikt
Igaz
Játékban max 1-2%-ot jelent FPS-ben. Semmi értelme húzni őket, ha nincsenek brutál módon meghűtve, akkor meg főleg.Szerk:
Működik végre a CF az új béta katával. Ójje.
Ezt is megértem, hogy 1 hét alatt javítva lettNemsokára BF4 memory leak probléma tesztelés következik.
-
törölt tag
"Tehát fogalmazhatunk úgy, hogy a Vapor egy 4GB Toxic" Ez így igaz! Megtaláltam a régi és egyben utolsó még ATi Radeon kaimról a képeket 5870 Toxic!
De ott virít rajta a vapor felirat is.
(nagyon szerettem ezt a kártyát!) Kérlek ne töröljétek ezt a hsz-t úgy örülök, hogy megtaláltam a képeket róla.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged