- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Th1sN04ll #12177 üzenetére
Kettő dolog lehet. Vagy a fórumtársnál nem szellőzött kellően a ház a próbálkozások ellenére, vagy nem 100%-os a kártyája. Ez lehet sosem fog kiderülni, melyik. Mindenesetre maga a konstrukció azért nálam látható, hogy képes igen jó hőfokon halkan működni.
Amúgy ha meglesed, nem sokkal olcsóbb. Ez már nem az az agyonolcsósított retek, amit korábban rendszeresen nyomatott a Giga, rekordolcsón.
Én inkább egy költséghatékony cuccnak nevezném, ahol azért igyekeztek a minőséget nem feladni az ár érdekében. Szerintem jól sikerült ezt.
-
Bossi
őstag
válasz
Th1sN04ll #11645 üzenetére
"Mert ha eldurran a vrm mehetsz a szabadalommal a p*csába sajnos" na de, ha VRM1 ami a melegebb az is max. 83 fokos akkor nem durran el vagy?
(#11649) Habugi jól gondolod 50db kisebb részre szedhető szét így mindenhová rakhatsz ahová kell...
(#11651) N.Ferry nem alap az alpap ugye 947MHZ nekem 1070MHZ-en ment... és azért ez csak egy hybrid hűtés nem full víz...
-
-
Joshi
titán
válasz
Th1sN04ll #10191 üzenetére
Szerintem meg átb_sztak az alaplappal ami most már tökmind1 de ez van. A biosban is 8x-t ír de nem lehet átállítani legalább is nem tudom a mikéntjét már csak azért se mert ez a bios felület is új. Az auto helyett GEN1/2/3 lehetőségek vannak de nem befolyásolják a sebesség értékét. A 14.1-es driverről inkább nem nyilatkoznék a 14.2-et meg ki se próbálom amíg nem lesz whql..
-
Joshi
titán
válasz
Th1sN04ll #10180 üzenetére
Na de az embernek R9 270-es kártyája van!
Oké hogy erősebb a proci de a grafikus teszteknél nem lehetne ennyivel több pontszáma.
Leteszteltem az első négy grafikus tesztet és monitoroztam a proci kihasználtságot, szerintem itt valami nem kerek.
R9 270@1200/1500 + i7-3770@4,1Ghz
R9 290@1100/1250 + i5-4670k@4,2Ghz
És itt van az én AIDA64 monitorozásom ahol egyértelműen látszik hogy a proci bőven elég. Akkor kérdezem én hogy mitől lettek az R9 270-el több FPS-ek a graphics teszteken?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #10045 üzenetére
Sajnos olyanokat írnak amiket kipróbáltam, vagy lehetetlen. Sehol nem találok rá már új lehetőséget amit kipróbálhatnék...minden lehetségest megcsináltam:
Alaplap bios, vga bios frissítések, új win 7-ről 8.1, külön a kártyákat, cmos reset, a tápkábeleket másképp csatlakoztatni, (azon az egy kártyán nem világít a 2. zöld led, akármelyik csatlakozót dugom bele), több driver, chipset driver frissítés.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, de sajnos egyik sem használt, a gép ugyanúgy fagy. :/
-
Sonja
nagyúr
válasz
Th1sN04ll #10001 üzenetére
Pont ami kellene ide.
"1. Improve SLI and CrossFire compatibility.
2. Improve USB keyboard and mouse compatibility."Én simán feltenném.
Régebben is használtam béta BIOS-t Gigabyte laphoz (kénytelen voltam). Ott nem volt gondom ezzel.
(#9998) Gilthanas: Az szép.
Jól dolgozik a program.
-
Joshi
titán
válasz
Th1sN04ll #9976 üzenetére
Nem minden full cover vizesblokk hűti aktívan a vrm-et, az enyémen is az alábbi képen látható módon oldották meg. Az a baj hogy általában a gpu és a vrm között mindig van egy kondi sor ami miatt csak körülményesen lehet megoldani a vizezést a vrm-hez.
Az én blokkom. Nálam kb azonos hőmérsékleten van a gpu és vrm is, furmarkkal terhelve olyan 50-55 C°-nál beáll. -
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9605 üzenetére
Egészen pontosan az.. De átmenetileg.
Players111: Hidd el én is örülnék, ha tudnám, hogy nincs ilyen a gépemben.. De valamit tenni kell.. : )
h1mpi: abszolút gyári tartozék Military Class 5-ös minősítési alkatrészek
Ha találtok valakit aki venne egy hibátlan 290X Tri-X kártyát (aminek a ventije rezonál), hogy hűtést levegye róla és levizezze vagy nem zavarja a rezonancia akkor irányítsátok hozzám
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9436 üzenetére
utolsó OFF:
ha zavar a degradáló megjegyzés (amit én írtam), akkor nehéz napjaid lehetnek itt a fórumon, mert ennél keményebb kritikákat is kap bőven mindegyik gyártó, napi szinten...
egyébként pedig kérlek, hogy jelöld meg pontosan hol és milyen formában személyeskedtem?de akkor csak leírom a hibajelenséget:
a fórumtárs kivette a Sapphire Tri-X kártyát az egyik foglalatból, betette egy másikba és ennek következtében elkezdett a burkolat vagy a ventilátor zörögni, 50-65%-os fordulatszám között. -
Gilthanas
aktív tag
-
andro93
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9366 üzenetére
Bocsánatot kérek, club 3d akart lenni.
(#9365) Joshi: de a referencia Gigákkal tudtommal nincs gond, javítsatok ki ha tévedek.
Én is gondolkoztam, hogy cserélem az Asusom egy 290 referenciára, és vizezem, de jelenleg még nincs rá szükség, talán nyáron, de akkor már inkább megvárom a következő generációt, és majd a 390-re veszek blokkot.
Lőhetnél pár képet a gépedről, kiváncsi vagyok, hogy néz ki zöld vízzel. -
andro93
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9359 üzenetére
Nem tudom miért akarnék egy olyan kártyát venni, amiről alig van tapasztalat még itt fórumon is, konkrétan rajtad kívül nem tudok olyanról, akinek itt PCS kártyája van. De mivel te "túlláttál" az Asus/giga/Sapphire/Msi márkákon, elmondhatod, hogy azon kevés emberek egyike vagy itthon, akinek egy PCS 290x kártyája van.
Egyébként biztosan korrektül összerakott kártya, csak ugye a 2 év gari miatt nálam pl nem játszik.Az pedig, hogy divat lett Asust venni, szerintem nem véletlen. Ha egy átlag felhasználó 290-et akar venni, utánajár a dolgoknak pl. itt fórumon. Gigát kapásból nem ajánlják neki, Sapphire jó lenne, de az meg csak 2 év gari, tehát marad az Asus, meg az Msi. Xfx, PCS, inno 3D, meg hasonlók szintén csak 2 év garisok, de azokról kb 0 a fórumos tapasztalat. Jelenleg már kapható Msi 290 is több helyen, de mikor én vettem a 290-em, akkor csak Asus volt kapható, ezért vettem azt.
-
HSM
félisten
válasz
Th1sN04ll #9286 üzenetére
Persze, egy telónál van értelme, mivel azt sokat fogdosod, nekem is gyönyörű, kellemes tapintású szépen megmunkált alumínium az egész hátulja az Xperia P-mnek.
Ugyanakkor egy VGA-t ideális esetben addig tartassz a kezedben, amíg beszereled a gépbe, másodszorra pedig, amikor kiveszed, mikor eladod.Sorját meg ilyen szörnyűségeket nem találsz rajta, nagyon szép a Vapor is és a Toxic 280X is. A Vaporon még egy kis vékony fólia is volt, nehogy szállítás közben megkarcolódjon, lehet a Toxicon is.
Nagyon igényes, szép színűek, a Vapor selymes fényű fekete átlátszó berakásokkal és egy ezüst csíkkal, a Toxic pedig sötétebb matt fekete a narancs alapon csavarozva, állati jók szerintem.
Nagyfelbontású képek: [link] [link]. A toxicon főleg ez a rész tetszik: [link], és képzeld hozzá hogy kellemes világos narancsszínben diszkréten világít a Sapphire felirat működés közben. Nagyon állat, és nagyon messze van a bazáritól vagy igénytelentől, szerintem.
(#9287) t72killer: Pont itt a baj. Nincs hőcsere. Ugyanis a VGA hőjét az a pár csavar, ami tartja a burkolatot szinte semmi hőt nem fog átvinni rá. Nem kell ide teszt, semmi különbség nem lenne.
-
holapito
tag
válasz
Th1sN04ll #9230 üzenetére
Oh elnézést én csak iponból rendeltem mindig. A merilin megbízható garancia ügyileg vagy ilyesmi , meg ahogy nézem ezek csak kiszállítanak ugye személyes bolti átvétel nincs ?
Van euróm is de nincs olyan kinti ismerősöm aki elintézné a gariztatást meg az bonyorúlt lenne..
-
andro93
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9230 üzenetére
Azért annyira még nem rossz a ft, hogy pl a Fractal Design Core 3k ház, amit kinéztem 18 helyett 27 legyen.
Iponról fogom rendelni 18ért. De vga fronton is kicsit ek vannak szállva az árakkal.Egyébként vga ügyben érdemes szétnézni Lec fórumtárs oldalán.
Tri-X oc 124k-ért nem rossz vétel. -
-
HSM
félisten
válasz
Th1sN04ll #9179 üzenetére
Ha az FT01-em hűtésére gondolsz, hogy karcsú, 200-250W-ot röhögve meghűt, mivel remek a kialakítása, én ezt karcsúnak semmiképp nem mondanám. Sok középkategóriás divatos ház megirigyelhetné. Ha meglesed, a két 18-as venti eléggé direktbe tolja be a hideget a legjobb helyekre.
[link] (A PCI slotba még nem raktam be az X-fim, amúgy így fest most a masinám.)
Épp erről beszéltem, 2 jó helyre tett venti szénné tud alázni akár 6-8 bénán elhelyezettet is.Ezzel a képet is letudtam.
-
andro93
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9174 üzenetére
Alapból a ház se valami fullos, elég kis darab, meg csak 1 11cm-es venti szívja be a levegőt, és egy 9-es ki.
Ráadásul nagyon kicsi a szobám is, és csak úgy tudom megoldani a gép elhelyezését, hogy közel van a radiátorhoz. Annyi szabad hely van az egész szobába, hogy ha bent edzem, akkor pont elég hely van fekvőzni, és ennyi. -
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
Th1sN04ll #9126 üzenetére
Én a helyedben gyorsan elállnék a vásárlástól amíg lehet. Nekem ezzel a problémával van garanciáztatva a kártya. Semmi sem oldotta meg ezért küldtem vissza. Ha nem akarsz minimum egy hónapot várni és fontos a beton stabil működés, akkor amíg lehet vidd vissza és állj el a vásárlástól, majd hozz el egy másikat. Nekem konkrétan terhelés után random időközönként dobálta a BS-t. Kétszer még bios-ban is előfordult. Azóta kipróbáltam a gépet több különböző szériájú Radeon-nal is (volt rá időm, a garancia miatt) és egyiknél sem fordult elő a jelenség, szóval biztosan a kártyával van valami gond.
-
HSM
félisten
válasz
Th1sN04ll #9138 üzenetére
Az a vicc, a Z87 lapomon a legfrisebb, F8 és a korábbi F7 hivatalos BIOS is csinálja. Csak a kettő közötti F8d béta jó. Azért vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a lap sara, mert ezzel a BIOS-al hónapok óta atom stabil, és az összes többi komponensem a Z77 rendszeremből lett átmentve, ami több BIOS-al is hibátlan volt.
(#9139) gombcomp: Hogy túllihegve?
Tisztában vagyok vele, hogy az alul és rosszul megtervezett tápellátás az ok. Ugyanakkor ha valóban 75W felett kér a slotból, az egyfelől rossz tervezés, másfelől szükségtelen, nem megfelelő megoldás. Ugyanis tudtommal a 300W kiszolgálható PCI-E 2.0 kompatibilis módon, 75W alaplapból, 75W a 6-pines csatiból, és 150W a 8-pinesből.
Nem hinném, hogy a fórumtársnál a ASUS Rampage IV Black Edition lap lenne a szűk keresztmetszet.
Reméljük, az AB uninstall megoldja nála. Ezenkívül nyilván nem azt mondtam, hogy mind szar, hanem hogy feltűnően nagy arányban fordulnak elő gondok a korábbi generációhoz képest. Ott is előfordul néhány hibás kártya, de ilyen-olyan SOD-k azok nem.
A hivatalosan kiadott Elpida-s BlackSOD javítás sem hiszem, hogy a véletlen műve.
(#9140) daveoff: Nekem egyáltalán nem lényegtelen, játék, munka alatt mennyit fogyaszt a gép.
Nem azért vettem 460W-os Platinum hatásfokú passzív tápegységet, és energiatakarékos Haswell rendszert, hogy a gagyi energiamanedzsmentű VGA-m feleslegesen 20-asával dobálja el a wattokat pl. egy youtube videónál. Már bocsánat, de botrány, hogy 70W-ból tudja megoldani ugyanazt a videólejátszást, amit anno az i5 3570K procim megoldott 10W-ból, de még a Tahiti is megoldja 50W-ból. Nem is beszélve arról, hogy az NV mégnagyobb GPU-val rendelkező 780-asa megoldja az egészet baráti 25W-ból: [link]
Játék közben is nagyon nem mindegy, mennyit fogyaszt, mert attól függ, mennyire tudod halkra méretezni a hűtésedet, mivel gondolom, játékosok sem szeretik a sült PCB szagát.
Tudom, tudom, vegyek 5000 helyett 15 000-ért eszköztáras segédmonitort, ha már ilyen szupermodern VGA-t veszek, vagy bohóckodjak a kérdéses minőségű displayportos ó'csó kínai átalaktóval, LOL.Igen sokaknál nem jelentkezett a BS, de túl sok esetben igen, hogy azt pusztán véletlennek, vagy user errornak gondolhassam. Követem egy ideje a topikot, képben vagyok, mik történtek.
-
HSM
félisten
válasz
Th1sN04ll #9132 üzenetére
Mindenképp megpróbálnám AB uninstallálás után, illetve Catalystben egy Overdrive menüben nyomott "alapértelmezés" gomb megnyomása után.
Amúgy ezek a gondok csak a 290-es szériára jellemzőek, nekem a 280X-ekkel/7970/7950-ekkel egy árva fagyásom nem volt, pedig lassan egy éve itt mennek a gépben.
Igaz, nem is a legolcsóbb kártyák voltak a szériából, hanem minőségi, prémium darabok.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Th1sN04ll #9122 üzenetére
Az 55-65 fok alap órajeleken van?
Nálam is hallani,hogy van valami a gépben,de abszolút nem zavaró,főleg ha játszom,akkor meg fülesezek.
Ez a bs érdekes egyébként,én saját tapasztalatból kiindulva sok bs-t user error-nak gondolok.
Pl. Nálam ha fent volt az ab,majd mellé felraktam a trixxx-et,és azt is indítottam,akkor mindig bs-t kaptam.
Olyat is tudtam produkálni,hogy ha oc-s órajelen hagytam a trixxx-et,és csak neteztem,meg youtube,meg mondjuk még 3-4 ablak megnyitva,és ugráltam köztük folyamatosan akkor néha dobott kéket is.
Viszont így hogy csak a trixxx van fent semmi baja,ha nem játszom,akkor átváltok az alap órajeles profilra,és semmi baja nincs semminek!
Szóval sok esetben program érzékenyek szerintem a 290-ek,igaz ez bosszantó,de kis finomításokkal ez megoldható.Gilthanas : A kábelezéssel kezdjél valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest