Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Th1sN04ll #9138 üzenetére

    Az a vicc, a Z87 lapomon a legfrisebb, F8 és a korábbi F7 hivatalos BIOS is csinálja. Csak a kettő közötti F8d béta jó. Azért vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a lap sara, mert ezzel a BIOS-al hónapok óta atom stabil, és az összes többi komponensem a Z77 rendszeremből lett átmentve, ami több BIOS-al is hibátlan volt.

    (#9139) gombcomp: Hogy túllihegve? :U Tisztában vagyok vele, hogy az alul és rosszul megtervezett tápellátás az ok. Ugyanakkor ha valóban 75W felett kér a slotból, az egyfelől rossz tervezés, másfelől szükségtelen, nem megfelelő megoldás. Ugyanis tudtommal a 300W kiszolgálható PCI-E 2.0 kompatibilis módon, 75W alaplapból, 75W a 6-pines csatiból, és 150W a 8-pinesből.

    Nem hinném, hogy a fórumtársnál a ASUS Rampage IV Black Edition lap lenne a szűk keresztmetszet. :DDD Reméljük, az AB uninstall megoldja nála. Ezenkívül nyilván nem azt mondtam, hogy mind szar, hanem hogy feltűnően nagy arányban fordulnak elő gondok a korábbi generációhoz képest. Ott is előfordul néhány hibás kártya, de ilyen-olyan SOD-k azok nem. :N A hivatalosan kiadott Elpida-s BlackSOD javítás sem hiszem, hogy a véletlen műve.

    (#9140) daveoff: Nekem egyáltalán nem lényegtelen, játék, munka alatt mennyit fogyaszt a gép. :U Nem azért vettem 460W-os Platinum hatásfokú passzív tápegységet, és energiatakarékos Haswell rendszert, hogy a gagyi energiamanedzsmentű VGA-m feleslegesen 20-asával dobálja el a wattokat pl. egy youtube videónál. Már bocsánat, de botrány, hogy 70W-ból tudja megoldani ugyanazt a videólejátszást, amit anno az i5 3570K procim megoldott 10W-ból, de még a Tahiti is megoldja 50W-ból. Nem is beszélve arról, hogy az NV mégnagyobb GPU-val rendelkező 780-asa megoldja az egészet baráti 25W-ból: [link]
    Játék közben is nagyon nem mindegy, mennyit fogyaszt, mert attól függ, mennyire tudod halkra méretezni a hűtésedet, mivel gondolom, játékosok sem szeretik a sült PCB szagát. :U
    Tudom, tudom, vegyek 5000 helyett 15 000-ért eszköztáras segédmonitort, ha már ilyen szupermodern VGA-t veszek, vagy bohóckodjak a kérdéses minőségű displayportos ó'csó kínai átalaktóval, LOL.

    Igen sokaknál nem jelentkezett a BS, de túl sok esetben igen, hogy azt pusztán véletlennek, vagy user errornak gondolhassam. Követem egy ideje a topikot, képben vagyok, mik történtek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák