-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
Raggie #42094 üzenetére
Bennem nem kelt fizikai rossz érzést, HA ! Sportmotort veszek belőle
Nekem szenvedélyem a Sportmotorozás, egy szezonban áprilistből november végéig 20-25 ezreket szoktam gurulni.
Ha gépről van szó akkor már igen, mert csak én használom. És már van azon a szinten a gépem, hogy bármire elég lenne amire egy embernek szüksége lehet. Szóval, ha innen már fejlesztek, az azért van mert kevés az FPS Player unknownban, vagy akárhol... Nah az már nekem is rossz érzés fizikailag.
Elég sokáig fejtegettem ezt a mondanivalómat. A lényeget mégsem sikerült megfogalmaznom, aki érti az érti, aki nem az nem
-
Baryka007
addikt
válasz
Raggie #42090 üzenetére
Nekem más a bajom... Emlékszem 2008-2010 között... a HD 4XXX és 5XXX sorozat fénykorában, amikor még JÓ ! Volt az AMD... Csúcs kártyát kaptál 120 ezer forintért... Attól drágábban csak a dupla gpu-s kártyákat kaptad meg.... Ugyan úgy csúcs kategória legalja 68 ezer magyar forinttól indult újonnan...
Noh ez hiányzik nekem, nagyon elkanászodott a VGA piac, és RAM téren ugyan ez a helyzet... Ne mondjátok már, hogy 30k ft ér veszek újonnan egy jó minőségű 8gb ddr4 ramot
Vicc.... 250 alatt ma már nem raksz össze időtálló gépet ( de még abból se )
És erre még jön az Intel, jó hogy nem kell Alaplapot váltanom inteléknél ha Core i3 ról Core i5 re váltok... Kb így látom, és mondom ezt úgy. Hogy kb fél évvel ezelőttig minden ismerősömmel AMD-t vetettem mert milyen jó az...
Fél éve azt mondom nekik, 1070 vagy MINIMUM 1060 6gb .....
És még egy kis off, de ez már nagyon off A haverom szerint, amiben sok rációt nem látok, de hátha van benne igazság megosztom. Az AMD átfog térni a Szerverpiacra és ott fogja hagyni a Gamer konkurenciát. Ezt én nem hiszem, de ha így van akkor nagy baj lesz. Se az intelnek se az nvidiának nem lesz konkurenciája gamer téren...
-
Hólyagovics
csendes tag
-
dealerman
aktív tag
válasz
Raggie #41781 üzenetére
ezt elfogadom az amd részéről,de miért csak alap órajelen megy akkor ? 850/1250
lecsatlakoztattam délután a TV-t róla minden frankó volt,most estére nézem megint 500-an pörög és le se szarja,hogy OC-van beállítva
totál random szerűen csinálja,néha jó néha nem............... mi a franc lehet ?
-
Giot
addikt
válasz
Raggie #41643 üzenetére
Hatékony.
Oldalról egy 14cm-es noctua lélegezteti közvetlen. Előlről egy 14 és egy 12es. A használt levegőt pedig egy 12-es szipákolja. Felül perforált a házikó.
Mikor terhelés nincs gyorsan hűl a vga. Gyárilag 1050mhz-en dolgozik a GPU gondolom ez is hozza a forrófejűséget.
Hanem mi a helyzet a referenciával? Mennyire zajosak? -
PlayMax
nagyúr
válasz
Raggie #41259 üzenetére
Az a baj ezzel a kártyával ,hogy húzva 1200/1250Mhz-re sem megy 70/71 fok fölé ,általában meg 1125 Voltagen 1100Mhz-en használom mert így is szinte mindennel max. -on tolom vele és 63 fok egy óra játék után is ,jól összerakta ez a fránya Asus.
Szóval ez a kártya nem fog meghalni egyhamar ,de az igényeimet tekintve lehet nem is fogom lecserélni még egy jó darabig ,nekem 38k-t nevetve is megért garanciálisan. -
válasz
Raggie #41231 üzenetére
Az, hogy az egyik venti konkrétan megállt 2,5 év után, az nem függ attól, mennyi a kártya TDP-je. Az azt mutatja, hogy gyenge minőségű ventivel szerelték...
Az MSI GTX 460 pedig azért jó összevetési alap, mert ennyi idő után is működik, pedig a 7-ből 4 évet 7/24-ben ment, míg a Sapphire Radeon 7950 OC esetében ez nem volt általános (voltak ilyen időszakok is, de nem ez volt a jellemző)...
-
válasz
Raggie #41222 üzenetére
@Raggie: Az AMD kariknál a Sapphire az egyik legjobb gyártó mindig. A Toxic és Vapor-x kártyák egyszerűen csak a legjobbak a piacon, de a "sima" custom hűtős Sapphire karik is jobbak a többi gyártónál.
Nem tudom, az, hogy a 7950 OC Twin-X hűtésének mindkét ventije hamar felhangosodott, és 3 év alatt teljesen megadta magát... nos nálam nem ezt jelzi. Lehet, hogy a későbbi sorozatokba már jobb hűtőventit pakoltak, de van MSI GTX460-am, ami a mai napig tök jól elvan a gyári hűtésével, pedig lassan 7 éves, hozzá képest a Sapphire hűtése egyszerűen silány...
@DjDanee87: 150e volt a 7970, most el lehetne adni talán 30-40e körül ha jól sejtem.
Én le vagyok döbbenve azon, hogy 40 felett vannak a 7970-esek, sőt, van, aki 60-ért adná. Teljesen elborult dolog. Persze tény, hogy az új kártyák tömeges megjelenéséig és polcon való elérhetőségéig így lesz. De utána lezuhan a zérus szintre...
-
and1ao
őstag
válasz
Raggie #41216 üzenetére
Arra azért kívácnsi lennék hogy informálódsz arról amikor van egy 1 ugyanolyan névvel GV-R795WF3-3GD amihez van rev1.0/2.0 és mindkettőhöz 2 BIOS létezik egy 900/1250 és egy 1000/1250-en mindkettőhöz rev1.0/2.0 is. rev2.0-nál lehet feszt állítani egyébként de azt hogy milyen rev egyik shop se fogja neked feltüntetni de ha találsz szólj és náluk vásárolok legközelebb
. Szóval ez legkevésbé múlt rajtam hogy milyen lesz rng és melyiket szedik le a polcról.
Mellesleg a második gagyibyte kártyám volt egy geforce 8600 volt egyszer giga az is egy híg fos volt ez is az pedig megkapták a második esélyt
-
and1ao
őstag
válasz
Raggie #41213 üzenetére
Hát azért nem egy valami se, és vannak olyanok mint én pl akik a csoda Gagyibyte 7950-el szopnak hogy nincs fesz szabályzás és 1Ghz megy 1.250mV-al alapból csak hőt meg áramot fogyaszt feleslegesen (hozzátenném hogy a csoda WF3 hűtés is egy híg fos így).
BIOS flash után meg meg se akart mozdulni a kártya vissza kellett raknom a gyári BIOS-t, a jó istent is leszidtam az égről.Speed(R): ha beáll majd az ára a custom hűtős RX 480-nak szabadulok meg ettől én is eddig nem láttam értelmét pedig amennyit szívtam vele megérte volna.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Raggie #41138 üzenetére
Óóóó, hát szerinted mennyien tartják be az ESD szabályokat?
Én egyenesen rosszul vagyok, mikor hw.aprós fotókon azt látom, hogy az elektronika lent van a szőnyegen, vagy pléden, stb... és sajnos nagyon sok ilyet látni.
- jelen esetben persze nem tudom, hogyan kezelték a VGA-t. -
válasz
Raggie #40887 üzenetére
Akkor nézd meg csak a CPU-kat, a VGA-k nélkül. Én ugyanis azt írtam, hogy a tuningolt i7-3770k kevesebbet eszik, mint a tuningolt FX-6350, ez egyébként annyira igaz, hogy a linkelt oldalon beírtam őket, és a tuningolt i7 konkrétan kevesebbet evett, mint az FX-6350 alapból...
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Raggie #40880 üzenetére
Nálam egy jó darabig egy FSP Hexa 500W-os hajtotta a kártyát a 4,2Ghz-en pörgő 3770k mellett és simán elment vele 1,1Ghz-en. Ehhez képest a Raider 550-öt sokkal jobb tápként tartják számon, ha jól emlékszem ajánlották is anno hogy váltsak arra és ne a Hexa 500-ast nyüstöljem ezzel a konfiggal.
-
Speed®
titán
válasz
Raggie #40880 üzenetére
Catalyst..ha eltérő verzió, máris okozhat eltérést. Érdemes lenne ABvel ránézni. Nálam pl. a friss 16.3.2 Crimsonnal 1125/5500on GPUz indításra fagy a vas..15.7.1el meg totál stabilan megy 1200/6000 mindenben..megy is vissza, amíg nem kell kifejezetten valami miatt frissíteni.
-
-
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Raggie #40869 üzenetére
Egy ilyennel tényleg teljesen meg lennék elégedve csak azt nem tudom hogy van-e lehetőség erre. Szerintem maximum levásárlási lehetőséget kapok és az egyetlen 290X-ük egy OC Sapphire modell 150k-ért.
Vagy van arra valamilyen jogom hogy készpénzben visszakérjem a teljes árat?
Jó lenne tudni ezekről, de az iskolában nem tanították -
ricsi8800gt
addikt
válasz
Raggie #40863 üzenetére
Referenciát nem is érdemes ide venni.Derekas tuning?Hamár Tahitiröl beszélünk és 7970 Lightningrol akkor ami volt nekem az 1270 MHz ment el.Aventary kollégának ami van és Chiller hűtésel el ment vele 1350MHz-ig.Ja és én léggel mentem el vele 1270 gpu MHz-ig és 8200 Mhz-es memórával.R9 280X-eket mind levertem vele amik nekem voltak,Azok nagy része meg halt 1230-50 köszt,memóriába meg nagyon le voltak maradva a Lightninghoz képest.
De amigy ezt az 1256mV-ot értelmetlen húzni jobban,Na de halesz másik Lightningom akkor azt is meg osztom veletek napokon bellül -
ricsi8800gt
addikt
-
CirrMee
addikt
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Raggie #40827 üzenetére
Már régóta produkál [ilyet] de eddig megoldotta ha a ramot visszavettem 1,5V 6000Mhz-re.. de akkor úgy tűnik most a sok küszködés után végleg megválok a tőle.
Ha valamire 3 év gari van iPON-tól akkor az hardvereknél ugye rendes 3 év gari? Mert mobiltelefonoknál előfordul hogy van üzleti, meg gyártói, és elküldenek a gyártóhoz ha már nem első évben vagy. -
válasz
Raggie #40822 üzenetére
Tévedésben vagyok, megnéztem, és nekem is Dual-X-es hűtésem van, de ez a kártya, viszont csak 810Mhz-es, valamiért nem rémlett a Dual-X, de hát csak takarításhoz szoktam kivenni.
A hűtés-heftelést megpróbálom majd, én csak a ventiket nézegettek, nekem úgy tűnik, hogy a hátsó kerreg, de már felpörgéskor, majd elhallgat idővel, viszont a fordulatszám emelkedésekor (mikor dolgozik a kártya), a hangja bántó lesz, szóval félek, holmi ház-megmacerálás nem fog segíteni.
-
válasz
Raggie #40820 üzenetére
Nekem nincs rajta, hogy Dual-X, és azt sem mondanám, hogy kiemelkedően jó lenne. Oké, már 3+ éves, de konkrétan az egyik ventije csapágyas, csúnyán nyekerek. És mivel első szériás 79x0, ezért nem megy rá mindegyik AC hűtés, vagyis inkább elviekben csak az Accelero Xtreme IV 280(X) megy rá.
Nekem az 1100Mhz-s GPU-hoz 1,12V kellene, de gyári hűtéssel az már veszélyesen melegszik, szóval meg kell elégedjek az 1,09V-on elérhető 1080Mhz-vel... (no nem ezen a 20Mhz-en múlik a világ, csak hát még forróbb is a kártya, a mellett, hogy lassabb...)
-
-
válasz
Raggie #40813 üzenetére
Nekem Sapphire 7950 Boost van, nos, alap 810/1200MHz-en valóban nem melegszik, de így a teljesítménye sem túl ütős. 1050/1500Mhz-en, 1.094v Core mellett viszont pl. az Ashes of the Singularity bench alatt 82°C-ra felmelegedett úgy, hogy a szobában a hőmérséklet nem érte el a 20°C-ot. Azért ez így ciki.
-
-
-
-
akela91
addikt
válasz
Raggie #40763 üzenetére
"Szellőzése a háznak mondhatni tökéletes. még a VRMnek is (alaplapi) van hűtőventije, soha nem volt melegedési problémám, előző vga-val 1175MHZ-en se ment 60 fok fölé."
egy HAF912 plus -ban van, minimum 8 venti, mind megfelelően irányítva. Mondom GTA V alatt nem megy csak 60 fok közelében 1100MHz-en.
-
akela91
addikt
válasz
Raggie #40761 üzenetére
Köszi. Pont MX-4 -em van itthon, illetve afterburner riva combot használok, de ott nem láttam vga vrm-re utaló jelet, majd HWMonitort belövöm akkor. VRM-nél akkor 90C alatt kéne tartani, és ha így is droppol, akkor más a ludas ugye?
Jólvan, este witcher 3 teszt, aztán az úgyis eldönti kell-e foglalkozzak a problémával.
-
akela91
addikt
válasz
Raggie #40759 üzenetére
Aham, akkor újrapasztázom este, bár ha a vrm melegszik túl akkor nincs sok értelme, ott gondolom valami gap pad van. Egyébként mivel monitorozod a vga vrm-et? A ventiszabályzást átállítottam 65 foktól 100%-on pörög, furmarkkal 2 perc alatt ott van 72 fokon, és még nyár sincs.
-
gubabela
senior tag
válasz
Raggie #40652 üzenetére
A gyári csavarokat nem tudtam használni a backplate miatt, m2-es 6mm-es csavarokat kellett belerakni, a rugós megoldás a felfogatás miatt nem lett volna jó, de jó hír, hogy ref. pcb-s így elèg sokminden jó hozzá. Biztos jó lesz az r9 390 nem panaszkodtak a hütèsère. Melyik gyártóèt veszed?
-
gubabela
senior tag
válasz
Raggie #40650 üzenetére
A varázslós boltból rendeltem, a neve thermal grizly minus pad 8, 8w/mk-s 1mm-es ment a ramokra, 1,5mm-es a vrm-ekre. Pasztának cooler master e1-et tettem fel, mert sokalltam kicsit a max hőfokot. Nem mertem hajlítgatni a ram hűtőt, de a kièkelèsre azèrt figyeltem, szerintem jól sikerült. Ráadásul mèg rajta van egy backplate (modding miatt) is így nem is jók hozzá a gyári csavarok, ezeket is cserèltem.
-
ST05
őstag
válasz
Raggie #35192 üzenetére
mankó cpu... többre most nem tellett,( nem bányászom) egyébként vicc, hogy 2GB rammal a pentium
60-80% gpu kihasználtságra hajtja a platinum7970et: : bf4 test range/single, 14x9 felbontás, full-ultra settings [link]HSM: köszi
véégre felgyorsult a vx450 ventije, kellett hozzá úgy 360w
-
Raggie
őstag
válasz
Raggie #33837 üzenetére
Megcsináltam. A VRM-ekre a pcb hátuljára felraktam bordákat gap-pad-el. További 2 fokot nyertem vele. Most már a 15 perces Valley-nál maximum 81 fok. Még be kell szereznem egy 12 cm-es ventit amit oda tudok irányítani házon belül a sünikre, és sztem még 2-3 fokot lejjebb mennek a hőfokok.
Most melóben vagyok, de ha hazaértem csinálok fotót.
(elég abszurdul néz ki mondjuk a fekete pcb-n az ezüst süni rózsaszín(!) thermal-pad-el!)
-
Chapel
addikt
válasz
Raggie #34078 üzenetére
Igen, fel van tolva +20%...
R3laX: CCC nincs fent, csak a vga driver, a fölösleget kipucoltam, de sehol nem jelzett hibát, meg hát sokan használják így és teljesítmény csökkenésről nem tudok...hát most jó hogy beírtam ezt srácok, akkor valami itt nem kerek.
Este csinálok egy printscreent a beállításokról, hátha Ti kiszúrtok valamit benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged