- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
válasz
deicide #6612 üzenetére
egyelőre hiába volt ilyen hír nem igazán lettek olcsóbbak sőt még drágultak a 7970-esek!
Novver: ez még pont nem de már írták ugyanazon az oldalon, azt mondom épp h jelenleg ebből nem érezni még semmit nagyker szinten sem, a kérdés az h mikorra ér ide mert sokaknak lehet beragadt 79xx drágább áron...:S
-
-
DjDanee87
addikt
válasz
deicide #4124 üzenetére
Hát nem megy gond nélkül a váltás 6970->7970re (+ ház csere). Valami ötletet várnék, leírom részletesebben mi volt, hátha valaki tud valami okosat mondani.
Először is kikaptam mindent a régi házból, újba be. Előbb még a régi kártyával raktam össze. Elindítottam a gépet, hogy letöltsem a driver sweepert. Mikor indult a win 7 érdekes módon azonnal kijött, hogy a változások miatt toljak rebootot, holott csak a házat cseréltem le akkor még. Reboot után azt írja nem eredeti aWin7em (most erre hogy jött rá 1 év használat után így hirtelen?)
Mindegy nem ez a lényeg (vagy mégis?), szóval letöltöttem a driver sweepert végre. Majd uninstallt csináltam a CCCvel és reboot - csökkentett mód. Driver sweeper AMD Display clean. Gép kikapcs.
Volt egy driver mentes gép, fogtam beraktam 7970et és indítottam, hogy feltegyem az új drivert. Érdekes volt, hogy indítással rögtön felpörög a venti és nem is veszi vissza, végig megy 100%on. Letöltöttem drivert, telepítettem. Rebootot nem kért, de én csináltam, mert jobb egérre nem volt ott a CCC.
Reboot után is ventik végig 100% és továbbra sincs ott jobb egér gombbal a CCC.Mit kúrhattam el ?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
deicide #4038 üzenetére
Nálam sehogy sem cicereg pedig csináltam már vele 5000 FPS is.
5850 akkor már rég zenélt...
Amúgy a CrySis betöltő képernyőnél a reklámokban cincog az 5850 es.
Mostani HD 7970 megse szólal pedig 2000 FPS többet ír ki.De igazából nem zavart. Páran mondták szintén hogy ez előfordul és nem hiba jelenség, így ezek az információk után nem is foglalkoztam a dolog jelentőségével. Ez már 2 éve biztos volt.
Mai napig szépen megy a kártya a báttyámnál, még ha cincog is. -
Cybertrone
veterán
-
p87
senior tag
válasz
deicide #2531 üzenetére
Nem szabadna visszaugrania, nekem jó.
CCC-ben ki van kapcsolva az overdrive.
Ha meglévő afterburnerre raktátok fel akkor valószínú az lesz a baj, teljesen uninstallálni kell, és a maradék fájlokat is törölni kell amit meghagy a telepítés helyén.
Telepíteni, beállítani cfg-ben az 1-est, indítás, majd elfogadni a felugró ablakot, újraindítás és jónak kell lennie. -
válasz
deicide #1480 üzenetére
Ugyanezekkel a beállításokkal radi8tor1 7970-e 1280/1640 órajeleken:
1920 x 1080/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 7964
Average Frame Time: 13.2ms
Average FPS: 75.9Sapphire HD 7970 OC: 1280/1640MHz 1.300V
+22% a GTX480 SLI-nek AvP-ben (114k volt három hónapja a 2db kb 3 hónapja, azóta sajnos ennek is elszállt az ára)
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
deicide #1270 üzenetére
Én is tapasztaltam ezt a venti fordulatszám mizériát.
Az a megoldás rá, hogy ki kell kapcsolni Afterburnert.
CCC-ben kézi ventivezérlésre tenni 20%-al.
Utána kivenni a pipát (auto ventivezérlés).
Afterburnert ismét elindítani.Ha újraindítod a gépet, akkor már nem fog süvíteni Afterburner betöltéséig.
-
Cybertrone
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
deicide #1104 üzenetére
Szerintem az Afterburner még bugosan kezeli a kártyákat. Néha ír hülyeséget. Valszeg lesz még frissítés.
Az AMD azt mondta nekünk, hogy a Catalyst Overdrive-ot használjuk tuningolni. Ott úgy állították be a max szinteket, hogy a legkiegyensúlyozottabb legyen a termék temérdek program eredményét mérlegelve. Fölé mehetsz, de a tapasztalataik szerint ez esetenként inkább lassulást hoz, mint gyorsulást. Valahol persze gyorsulást jelent. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
deicide #1098 üzenetére
Az AMD azt írta nekünk, hogy lehet tolni a feszt, csak ésszel, mert a kártya lehet, hogy nem gyorsul tőle. A 300 wattos cap él, ami azt jelenti, hogy magasabb fesszel hamarabb belefut a termék a határba, aminek az órajel dinamikus csökkentése a vége. Ezért nem fagynak ezek 1200 MHz-en, mert ha a terhelés túl magas, akkor a kártya inkább visszaveszi az órajelet, mintsem, hogy fagyás legyen.
Ami nagyon fontos, hogy senki se cserélje le a GYÁRI BIOS-t. Ne is írjátok át, mert ez biztosítja a termék védelmét és a stabilítást. Kikapcsolt védelemmel gyorsan instabillá válhat a rendszer, vagy tönkre is mehet. -
proci985
MODERÁTOR
már a Cayman is eléggé szépen skálázódott felfelé (felbontásra kb a három monitorral eyefinityben ott vagyok ahol te az egy 27"essel). gyanús, hogy a a 79X0át is 1440p re vagy fölé, ill három monitorra optimalizálták.
tippre a gpunkénti 1.5g vram is limitáló lehet pár újabb játéknál, legalábbis ekkora felbontásban. Stalker CoPben láttam 1.8giga vramot AA nélkül, AAval meg közölte, hogy nem elég a hardverem és nézzem meg, hogy biztos teljesítem e a minimális rendszerigényt. 69x0 topikban BF3ra is 1.6-1.8akat mondanak 1080pben.
-
jozsef m.
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged