- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
E1even #30473 üzenetére
"Notably, the Crossfire connectors are gone. Crossfire will now be handled via PCI Express. Additionally, the Radeon R9 290X will sport two DVI outputs, a DisplayPort output, and an HDMI output."
Én azért bízom benne, h. nem pletyka, utálom ezeket az unintelligens szalag-összektőket, arról nem is beszélve, hogy vsz. könnyebb lesz cf-ben két kártyát nem egymás mellé rakni, mint így, ami a gyári/hagyományos hűtést használóknak (akik cf-et, netán cfx-et akarnak) mindenképp jó hír...
-
E1even
senior tag
válasz
E1even #30465 üzenetére
A PH cikkében van egy webcím is (a 3. képén), hogy hol lehet előrendelni: http://bit.ly/AMDRedTeam.
-
KAMELOT
titán
válasz
E1even #30465 üzenetére
Láttuk! 600dollár okés ár érte. 1000 lesz a dupla GPU-s változat. Árat jól belőtték. Reméljük tuningban mégtöbbet mutat majd.
-
HSM
félisten
válasz
E1even #30228 üzenetére
Na, így már kerek a történet, köszönöm.
Sajnos a 7970 Vapor-nál nem volt jó ötlet a memóriák 40-50W fűtését is révinni a GPU bordájára.
Sokkal jobb ilyen téren az Asus meg a sima DUal-X, ahol a hagyományos, fém hűtőkeretes-merevítős megoldással van megoldva.
(#30229) belinho: Köszi a tippet, de text editorral fele idő alatt áthekkelem az AB profil file-ját, mint amíg egyáltalán betölt a fos CCC....
Engem nem zavar, hogy nem kerekek az órajelek, ha valakit meg igen, majd tesztel magának kerek órajelen.
(#30231) ÁdiBá: Ami ilyenkor fontos, hogy friss windóza legyen midkét tesztalanynak.
Be tudnak egymásnak kavarni, ha már egyszer fenn volt a konkurencia, hiába törlöd a másikét. Nekem anno érdekes volt, a radeon 4850 után berakva a GTX260-at az ment hibátlanul, míg a GTX260 után a 4890-nek minden baja lett, amíg nem kapott új OS-t, milyen érdekes....
Másfelől nem egészen értek egyet a tesztmódszereddel. Ha 5 percig kavarogsz multiban a pályán, az nem igazán egzakt mérés. Már csak azért sem, mert ha ott van előtted 5 karakter vagy nincs, nem ugyanaz. Úgy kéne mérni, hogy ugyanazt kelljen renderelnie a két kártyának. Nem véletlen terjedtek el a "fix útvonalas" tesztprogramok, mint 3dmark, Valley, és barátai. Hátránya ezeknek, hogy lehet rájuk optimalizálni a drivert, és ilyen esetben nem reális erőviszonyokat mérnek.
Amit én ajánlok még tesztelni, sniper elite v2 bench, vagy a Tomb Raider beépített tesztje. -
KAMELOT
titán
válasz
E1even #29543 üzenetére
Kicsit lemértem az én 7970 DCII
IDLE 30 fok 10% venti....szinte hangtalan-----tuningban ugyan az.
LOAD 66fok 30% venti itt már kicsit hallani----tuningban 70fok 1100/1500Mhz
Néztem tesztet a HIS-ról. Azt írja IDLE 38db LOAD meg 43db. Nekem a 38db idleben elég hangosnak tűnik.
Vagy a teszt rossz vagy tényleg annyi.
Fontos a borda nagysága és a hőcsövek minősége is. -
HSM
félisten
válasz
E1even #28063 üzenetére
Hát éppen ez az... A kevésbé informált réteg miatt kell az átnevezés. Ő nem fog tudni mit kedzeni azzal, hogy most a 9870 vagy a 7970 a jobb....
Ha viszont a 9-es szériába belezsófolják a komplett kínálatot, akkor máris könnyebben választ (megfelelő) kártyát a user.
Ahogy eddig a kilátások festenek, semmi rossz nem fogja érni az átnevezett kártyákat vásárlókat, mert "játékos" szemszögből jelenleg semmi komoly előnyt nem látok az új kártyák mellett, ami miatt nem lenne szerencsés az átnevezés, vagy átvágva érezhetnék magukat az átnevezett karikat vásárlók, de javítsatok ki, ha tévednék.
(#28064) ricshard444: Azért a jó áru jó áruk hamar elkelnek... Nem 70-ezerért.
Most is van fenn egy Asus 70-es DC2, 70-ért, de bakker, no gari, meg szét is volt szedve, kinek kell olyan? Nekem nem kéne az 100% ilyen áron.
(#28066) players111: Ja, gagyibájt, kitudja miért, hogyan, stb.... Nem ebből kéne kiindulni. Nekem gagyibájt se kéne ennyiért, újonann se.
60K-ért még messze van szvsz, mikor normális 7970-eket fognak normális áron utánad vágni.
-
haddent
addikt
válasz
E1even #28052 üzenetére
Na igen, hát akkor végső soron mégiscsak igazam van na
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztan én is, de nekem kifejezetten az ellen van bajom, hogy az nV fogta, átcímkézte, megmarketingelte, hogy új ilyen olyan csodagémingszérijaminden és közben ugyanaz. Attól még, hogy az AMD meghagyja a Tahitit erős középkategóriának az új széria mellé, (Azaz konkrétan csak "flagship"-peket csinál újat), az nem jelenti azt, hogy ő is él ezzel a csúnya és elítélendő húzással, átveréssel.
Ha mégis így lesz, akkor természetesen az is pont úgy elvetendő, mint az nV -nél.ÁdiBá a GTX580 nagyon király vga volt, de nem fair kiállítani még a 7950 ellen sem... Szerintem elég melléfogás lenne egy ilyen csere (főleg ha jól tudom neked még HD7970 CF -ed is volt? ), dehát te tudod... Én GTX770 alá nem mennék, de az is egy 680 amivel húznád a szádat egy-két játéknál már... GTX780 az már igen
-
E1even
senior tag
válasz
E1even #27931 üzenetére
Ja, ezek OC hőfokok, a GPU 1200MHz-en simán ment alapfeszen (1.225V-on), a memóriák 6420MHz-en mentek.
És a teszt 3DMark13 alatt csak a Fire Strike volt simán és Extreme-ben.
A Valley-nél pedig Extreme HD-n ment párszor, és Custom és Quality High beállítással egy pár teszt. -
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
E1even #27584 üzenetére
Én találok ezekben kivetni való dolgot.
ABU is tévedhet ilyenek tekintetében, jelenleg lehet hogy a konzol fog megjelenéskor dominálni, de itt a kérdés az hogy meddig.
Azért a PC kicsit gyorsabban fejlődik mint egy konzol.
Jönnek a következő generációs OS-ek, hozzá tartózó új hardverekkel és az új API rendszerekkel, és megint az lesz mint a PS3 nál volt.
Mikor megjelent, csúcs volt, mikor jöttek az új hardverek a PC-re, hol is volt a PS3?Az hogy jelenleg hogy oldható meg, hogy az új generációs konzolokon található next generációs játékok elinduljanak hatékonyabban PC-n, az e pillanatban problémás, illetve kivitelezhetetlen.
De tuti hogy nem megoldhatatlan egy bizonyos idő múlva.
Ez miatt gondolom én, nem kevés munkája van a Microsoftnak és egyéb fejlesztő csapatnak.Kicsit durva lenne azt látni, hogy fiuk ha játszani akartok vásároljatok konzolt.
Ezt így pár millió PC-s felhasználó arcába melyik gyártó meri megtenni? -
HSM
félisten
válasz
E1even #27203 üzenetére
Mindig is többe került a PC, mint a konzol de azért a pénztemető túlzás.
5-6 éve olyan 60K-ért vettem csúcs-egymagos GPU-t, egy 3870-et.Ma is kapok majdnem csúcs egymagos GPU-s kártyát nem sokkal többért (7950 mondjuk 75K körül). A hozzávaló mondjuk közepes i5 konfig se egy hű, de nagy költség, ha nem veszel hozzá flancos lapot meg memóriát.
Egyikünk se jövőbelátó, de jelenleg bőséges felhasználóbázisa van a PC-s játékoknak. Arról nem is beszélve, hogy bár egyre kevesebb új VGA-t adnak el, de a játékosbázisba bele kell számolni azokat is, akiknek régebbi kártyájuk van, pl. barátom mai napig egy 4850-el tolja, egy Phenom2 720-al, anyagi okokból, de jól elvan vele. Saját tapasztalat, hogy egy 5800-6800-6900-as kártyákkal is remekül el lehet lenni. Szóval az, hogy nem rohan hirtelen mindenki új VGA-t venni, és egyre több IGP-t adnak el, attól még rengetegen tolják régebbi vassal is. Pl. én is egy éve gyarapítottam az IGP eladásokat a 3570K-val, mégse használom az égvilágon semmire.
Persze, ingyen hasznos, hogy van.
Én látok fantáziát PC-re a Kaveri-szerű APU-kban, de azok jók lesznek GPGPU-nak, grafikára továbbra is szükség lesz egy épkézláb dGPU-ra. -
fsb1000
nagyúr
válasz
E1even #27181 üzenetére
Abu nagyon jól látja a dolgokat. Már 3-4 éve megmondta, hogy a dVGA-nak befellegzett, a fermit tök felesleges volt piacra dobni mert csak veszteséget termel.
És a számok is őt igazolják, mert egyre kevesebb dVGA-t vásárolnak.
AKi még teheti most meneküljön ki ebből a csapdahelyzetből. -
szasanyi
félisten
válasz
E1even #27181 üzenetére
Az a különbség, hogy ő szerintem viccelt, mint megrögzött PC-s és tuningos.
Csak "pókerarc" és elsőre nem mindig nyilvánvaló mit gondol komolyan, és mit szán iróniának.
KAMELOT: a "kölcség" nem csak attól függ mikor-, hanem sokkal inkább mit mire cserélsz.
Egyébként ~15 éve ez a hobbim, nagyon sokszor vásároltam jó áron (nagyker) mégsem sikerül jobbra upgradelni 0 ráfordítással. Te minden bizonnyal nagyon tudsz vmit.
Az "olcsó" nem igazán aposztrofálható, lévén túl szubjektív jelző. Lehet, hogy az másnak már sok, vagy az is, hogy az sem sok amitől Te már tátogsz. Ilyen ez a filmszakma.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
E1even #26599 üzenetére
Köszönet mindenkinek, aki bármiben is segített, hozzászólt. Nem vagyok fps hajhász, nem érdekelnek az újabb dolgok, most is csak azért veszek, mert a 4,5 éves gépem eladtam. A Crysis 6455455, a Battlefield 4342432 részei sem fognak lázba hozni. A tuningot ésszerűen azért kipróbálom.
-
válasz
E1even #26548 üzenetére
Minek kéne MÉREG DRÁGA MatiX -ot venni
mikor a Vapor-X még jobb is nála, és még jóval olcsóbb is nem beszélve arról hogy több mint valószínű hogy tuningban is leveri a matrix -ot a vapor!
A MártiX és ARES széria a leg idiótább találmánya az ASUS -nak, méreg drága és SEMMIVEL NEM JOBB mint egy átlagos ugyan olyan típusú másik VGA!
Persze akinek van felesleges pénze kidobni az ablakon, az nyugodtan vehet ilyen paraszt vakítós VGA -kat és villoghat vele(mert másra nem jó) hogy neki 150.e res 7970 -e van! -
glspeter1
őstag
válasz
E1even #25212 üzenetére
Látom ezt az oldalt nem sokan ismerik. Ráadásul tegnap itt még 106000Ft volt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
E1even #25188 üzenetére
Értem.
Köszönöm mindenkinek! Egyenlőre csak nézelődök.
Túl sok energiát, pénzt nem akarok belefektetni már a HD7970-esbe.
Ha letudom gariztatni a mostani kártyámat (SappHire RadeonHD7970 ref.) akkor kicseréltetem egy jobb, és halkabb hűtővel ellátott HD7970-re.
Ha nem tudom legaranciáztatni akkor pedig marad ugyan ez a felállás míg nem érkezik meg az új széria.
Egyenlőre a processzorban található IGPuval tolom! -
válasz
E1even #24276 üzenetére
Nálam Maximus IV Extreme -nél 16x + 16x +16x + 4x + 1X,
vagy 8x + 8x + 16x +16x + 4x + 1X, ként van az elosztás!
igaz itt van a lapon egy NF200 + PLX Chip isAmúgy meg sz.tem semmi hátránya nincs hogy csak 8X ben megy a VGA -ja, mert elvileg a PCie-3.0 8X az pont olyan sebességre képes mint egy PCie-2.0 16X
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
E1even #17688 üzenetére
Óhh király, akkor nem csak én gondolom ugyanígy.
A gari max eladáskor fog számítani nekem (kb. két év múlva) addig remélem elég lesz ez a vga. Azt egyébként sem értem, hogy az Asus pl. a gigánál is miért drágább ~10%-al? Oké hogy asus, meg dcuii, de a giga se rossz a wf-al - szerintem, akkor meg miért?
Köszi a választ -
Garsza
veterán
válasz
E1even #16827 üzenetére
Az nem zavar nem tervezek CF et. Csak az hogy 9000 drágáb. De nekem is az asus fele húz a szívem. Sapphirt akartam de az jelenleg nincs a nagykernél. Egy 7870DCII ről váltok amit vissza vittem gariban és nem tudták megjavítani és nem is tudnak helyette másikat adni.
Mi külömbség a V2 és a sima DCII között mert az még nem biztos hogy melyik volna.
-
válasz
E1even #10784 üzenetére
Na akkor mindjárt levegős teszt lesz, ugyanis szopik a liba, a blokk nem megy fel
De amúgy vagy az MSI háza táján, vagy az EK-nál kéne egy két embert megrugdalni, ugyanis a EK oldalán feltett kép nem fedi a valóságot.
EK oldalán fentlévő kép: [link]
Már eleve mikor levettem a hűtőt fogtam a fejem, mert az EK oldalán 2x6-os tápcsati van, nekem meg 1x6 és 1x8.
Meg egy rakat cucc máshol helyezkedik el. Pedig az oldalon, és a kártyán lévő számok egyeznek.Szóval most 2 lehetőség van, vagy lesz egy eladó kártyám, vagy egy eladó blokkom
Bár utóbbi esélyesebb. -
ZozzHUN
addikt
Szokásos gyenge VRM, tessék Gigabyte-ot venni, ott erősítettek ezen a fronton
Cybertrone: Hagyd már ezt a TDP limitet, 20x elmagyaráztam, hogy nem az... És alá is támasztottam.
SSJmeszes: Nézd meg, ha referencia nyákra épül, akkor ott is le fog kapcsolni kb ilyen feszültségnél. Gigabyte-ot néztem meg havernál a 7950ből, és tényleg simán bírja az 1.25V-t, szemben a Sapphire és az ASUS referencia nyákos megoldásaival (OC és DCII Top verzió is lekapcsolt 1.2v alatt-fölött nem sokkal, alig bírták a tuningot, slussz poénként DCII Top hibás hűtővel jött, Sapphire pedig CCC resetet csinált alapjáraton is...)
TESCO-Zsömle: Nincs ref kártyákon különbség, csak azt tudom, hogy 7950nél a Gigabyte WF3-nál jobb a VRM, és megnéztem személyesen is múlt héten, tényleg jobban bírja. Tippelnem kéne akkor 7970 fronton is ez a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest