-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Firestormhun #27612 üzenetére
Ok, köszi. Azért rossz ez, mert nem csak annyi gond lehet, hogy az NV effektek nem lesznek láthatóak... TW2 esetén halálra idegesít a mikrolag van mi a bánat ez, bár maga az FPS érték tökéletes lenne. Full patch, eredeti játék meg minden, de hiába ez nem tűnt el.
-
KAMELOT
titán
válasz
Firestormhun #27612 üzenetére
Elég durva!
-
szasanyi
félisten
válasz
Firestormhun #27609 üzenetére
Ez nem sok...
The Witcher 3 & Watch Dogs tuti NV-s lesz?
-
szasanyi
félisten
válasz
Firestormhun #27463 üzenetére
Na, ettől most sokat kétségbe estek, ebben biztos vagyok!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Firestormhun #27463 üzenetére
Amúgy nem csoda, hogy ilyen hamar visszavonul. Majdnem 1 évet késett a referencia 7990-es.
-
haddent
addikt
válasz
Firestormhun #24532 üzenetére
És akkor mégis hogy a ****-ba kéne dx11 -be vágni?
Mert megint megnéztem a configban, api level 2 -őn van, rágugliztam, és az api level 2 az a 11
Nekem is villog összevissza néha, "jó kis játék" ez -
válasz
Firestormhun #24532 üzenetére
Nekem is a legújabb Beta van fent, egyetlen gond, hogy 70%-n pörögnek max a GPU-k
GTX topikban is előjött ez a hiba. 2x SSAA mellett nem ment még 50 alá, de inkább kilőttem így megvan a stabil 60, viszont ha mennének rendesen a GPU-k akkor 2x-el is meglenne bőven.
Rálehet fogni a warez cuccra, de kétlem, hogy ez a gond. -
kockaharcos
senior tag
válasz
Firestormhun #15070 üzenetére
(#15060) hsz-ben én is ezt írtam.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Firestormhun #15055 üzenetére
Ezek biztosan nem diszkrét videokártyákra útal.
Nem létezik hogy semmi nem lépett előre a következő generáció. Ráadásul minden oldalon 2500 fölött stream procikról beszélnek az emberek.
Én egyenlőre ennyit olvastam, hogy ebből mi lesz valódi az nem tudom.
2560 Shader
160 (texturázó, szűrő)
384 Bit / 48 rop
322GB/s -
BeLucZ
addikt
válasz
Firestormhun #15059 üzenetére
Mondjuk el tudnék képzelni egy valós 128 ROPos 8970-et büntetne rendesen, mostani 7970 is nagyon jó lenne +16 ROP-al is már, emlékszem még gbors kolléga írta, hogy ebben szűkölködik a tahiti
48 roppal lenne az igazi a mostani széria -
kockaharcos
senior tag
válasz
Firestormhun #15057 üzenetére
Ez egy 7970 átnevezve
-
BeLucZ
addikt
válasz
(#15055) Firestormhun : ok nem szóltam
-
torma1981
veterán
válasz
Már csak az áruk kérdéses.
-
Macka
veterán
válasz
Firestormhun #13336 üzenetére
Szerintem annál keménzebb dió a FC3. 1210 Mhz-n stabil volt Unigine-nel, FC3 már csak 1180.
CF-ben okozhatja az a laggot, hogy az egyik VGA egz gyári OC-s (1080) 7970, a másik pedig egy Ghz edition, ami 1100-re boostol??
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #13264 üzenetére
Ettől HDAO a HDAO, nem csinál annyi fake árnyékot, mint a HBAO és az SSAO. Ez áll a legközelebb a valósághoz, de ennek a legnagyobb az erőforrásigénye. Az AO-nak nem az a célja, hogy rakjon egy csomó helyre árnyékot, amitől kontrasztosabb lesz a kép, hanem az, hogy olyan helyre rakjon árnyékokat, ahova a valóságban is kerülne. Ezt próbálják különböző algoritmusokkal szimulálni. Igazából egyik sem az igazi, mindegyiknek megvan a gyenge pontja, de a legközelebb a valósághoz a HDAO áll. Ennél jobbat csak a Hitman Absolutionben láttam, de ott a fejlesztők egy saját SSAO-t írtak a HBAO és a HDAO előnyeinek összegyúrásából. Ez is járható út csak győzze számolni a hardver.
-
haddent
addikt
válasz
Firestormhun #13262 üzenetére
Hát ez pont nem.. de miért HBAO? Ha jól olvastam HBAO az az nvidia mókolt, HDAO pedig AMD-é
-
válasz
Firestormhun #13095 üzenetére
Várjuk
-
válasz
Firestormhun #12833 üzenetére
Kitudja mikori kóddal rendelkezett az a példány
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #12555 üzenetére
A parancslistát a Catalyst is támogatja, de specifikusan, vagyis csak azokban a programokban melyek aktiválják ezt a funkciót (Jelenleg csak a Civilization 5 támogatja, de a Far Cry 3 is fogja, ha nem veszik ki a végleges kódból. A többi játékban ez a funkció nincs meg, ahogy az AC3-ban sem). Egyébként könnyen látható a támogatás megléte másképp aligha tudnák a Radeonok elverni a GeForce-okat a Civilization 5 alatt. A multi-threading hiánya a Civ 5 LGV benchmarkjában kapásból -30-50%. Ez az oka, amiért az Intel HD Graphics 4000 a felét sem tudja a Llano és a Trinity IGP-k teljesítményének.
Lehet, hogy valamelyik későbbi driverben általánosra lesz rakva a támogatás, de amíg évi max. egy játék készül így, addig nem ez a fejlesztési priorítás, mert arra az egy játékra lehet specifikusan is készülni.
A parancslistával az a fő gond, hogy rengeteg megvalósítási megoldás van a program oldaláról. Ez vagy hatékony vagy nem. Például láttunk már rá példát, hogy nem volt hatékony. A Batman: Arkham City azután kezdett el jól futni, miután egy patchben kivették a multi-threading támogatását a DX11 renderre.
Az AMD parancslista támogatása teljesen a Civ5-re van szabva, ami logikus, mert ez az egyetlen játék, ami támogatja. Az NV általános megoldást használ. Ez elsősorban abban egyedi, hogy a driver egy processzormagot csak arra foglal le, hogy a menedzselje a parancslistát. Ez a processzormag a feldolgozás során nem csinálhat mást. Ez a megoldás a kétmagos processzoroknál nem ideális, mert gyakorlatilag direkten elvesz egy feldolgozási szálat. Bizonyos játékokban még a négymagos processzorokkal is gond lenne így, de ez függ a játék működésétől.
Jó általános megoldást erre nem lehet csinálni. Az NV is specifikus kóddal segíti már a Civ 5-öt, mert az általános támogatás nem hatékony.(#12597) TTomax: Nem a BF3-ra koncentráltak annál a drivernél. Ez csak így jött ki. Ha megfigyelted a radikálisan új architektúrák támogatását, akkor érzékelhető, hogy az első rendszer megjelenése után 6-9 hónappal mindig jött egy olyan driver, ami általánosan gyorsított a feldolgozáson. Ez volt a G80-nál, az R600-nál és most a GCN-nél is. A Ferminél is ez lett volna, csak ott a hardver a tervekhez képest késett fél évet, és addig a szoftverre vonatkozó fejlesztések nem álltak le. Annak az ütemén az NVIDIA nem változtatott.
(#12601) MaximumGame: A Far Cry 3 teszt az egy review kód volt. Nem béta, de nem is végleges. Az még változni fog, bár kétlem, hogy jelentős módosítást lenne.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Firestormhun #12333 üzenetére
Én, mikor leváltottam az EVGA GTX580 3072MB videokártyámat kicsit tartottam is az AMD-től.
Hiszen, anno a fermi rendkívül stabil grafikuserő volt számomra minden játékban.
7970 kártyánál volt pár hónap mikor húztam a számat, mert nem igazán azt kaptam amit vártam. Nagyon gondolkodtam az eladáson, de helyette inkább beszereztem még egy HD7970 kártyát. (GTA4, CrySis2 stb.)
Azóta (kb 8-7 hónapja) nagyon sok minden változott. Jelenleg mindenhol hozza azt a tempót a kártya, kártyák amiért fizettem.
De tényleg van egy olyan két olyan program amivel nem tudsz mit kezdeni. A Kepler is elég rosszul viszi a GTA4-et. Ez nem újdonság. Majd ha a rockstar kiadó alatt dolgozó csapatok, csapat megtanulnak játékot írni PC-re akkor nem lesz ilyen gond.
Ezt azért hoztam fel mert nem biztos hogy a kártya driver-e rossz, a játékot is érdemes lenne megvizsgálni.Bár kicsit fenntartással kezelem azt hogy a CrySis2-ben már nem menne úgy a kártya mint a GTX580.
GTX580 vs 7970 -
Löncsi
őstag
válasz
Firestormhun #12333 üzenetére
Witcher 2 nagyon eszi a hardvert, simán lehet h instabil...
-
válasz
Firestormhun #12330 üzenetére
Sejtettem, hogy a szandekosan bugositott Crysis2-re alapoztad a velemenyed
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Firestormhun #12328 üzenetére
12.11b driverrel is lassabb?
-
odorgg
addikt
válasz
Firestormhun #12231 üzenetére
Nyomoztam kicsit, és TPU-n van 1 voltage unlock bios hozzá, azzal elméletileg megoldható, ha így van akkor viszont szerintem a TOP biosával is mennie kell a fesz emelésnek. Na majd kiderül ha úgy alakul
SVLaller+Reggie0: Beszéljétek meg privátban pls, ez nem a 'jövő technologiái" topik, és a személyeskedést is lehetne offolni+ az offot is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Firestormhun #11902 üzenetére
Köszi az összefoglalót, elteszem. Van ilyened 7800-as szériához is?
-
E1even
senior tag
válasz
Köszi a tapasztalatokat!
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Következtetés?
Referenciát kell venni, és vizezni! -
stranger28
addikt
válasz
Firestormhun #11802 üzenetére
Legalább ezer forinttal többet ér majd az unlockolt használtan.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Állt ezt így szokott lenni egy idő után meglépik ezt. Úgy látszik a Gigával te egyből beletrafáltál.
-
E1even
senior tag
válasz
Sajna ez van, követik az NV példáját (vagy az NV követte őket, de ez teljesen mindegy
).
De szerintem sem olyan nagy probléma, így is lehet húzni (már amelyiket) őket rendesen. -
laca000
őstag
válasz
Hurrá, életem legfontosabb, legszívbemarkolóbb problémája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest