- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
polgi803 #31200 üzenetére
Viszont a tesztek alapján a VRM hűtést alaposan elbaltázták ezen a típuson...
Mondjuk az MSI-től egyáltalán nem lep meg a dolog.
Amúgy vitatahatalanul állatul néz ki, nekem is bejön(ne).
(#31204) tipuka: Nekem továbbra is a régi 7970 a favorit, esetleg a Vapor-x.
Viszont ahogy látom, a sima 280X Dual-X (ehh, ez a sok X
) úgy láttam, azért szépen meg lett kurtítva a régihez képest, kíváncsi leszek, valóságban mennyit fog számítani.
-
haddent
addikt
válasz
polgi803 #31031 üzenetére
Nálam pár napja be se tölt.. 1. nap ment, azóta Loading loading loading.. aztán fekete képernyő loading loading és ez a világvégéig, vagy épp kifagy..
Értem én, hogy béta.. de na... ezt a szerencsétlen 1 szar mapot tolták már alphában is hónapokkal ezelőtt, és akkor open beta és nem tölt be?? És nem vagyok egyedül, elég ráguglizni arra, hogy "battlefield 4 beta loading bug"
-
HSM
félisten
válasz
polgi803 #31016 üzenetére
Azt kell tudni, hogy 3 kijelző esetén az egyiknek vagy valódi DisplaPortosnak vagy aktív átalakítós displayportról meghajtott eszköznek kell lennie. A másik kettő lehet DVI/HDMI tetszőleges kombinációban.
(#31017) dandy91: Elvileg igen. Esetleg adhatsz neki 5-10% extra power limitet is.
Akkor többet tud boostolni, és annyitól még valszeg megsülni sem fog.
(Catalyst Control Center Overdrive/túlhajtás fülén találod.)
(#31015) Attix82: Nálam szerencsére nincs ilyen gond. 13.6 beta 2 driver, MSI AB 3.0.0 beta 15, Sapphire 7970.
-
HSM
félisten
válasz
polgi803 #30418 üzenetére
Az a kari is iszonyatosan igénytelen... Árnyékolatlan DVI csati, lapra fújja a meleg egy részét, rosszminőségű légkavarók, lespórolt VRM-hűtés... Szerencsére nem sokáig volt vele dolgom... Ez amúgy még a normálisabb Giga konstrukció, igénytelen, de legalább a kötelező benne van, vannak ennél sokkalta rosszabb konstrukcióik is.
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz
polgi803 #30099 üzenetére
Hát nem éppen mivel nekem alapon 1,6V. Inkább levettem, mivel amikor emeltem a VRAM MHz-ét akkor elkezdett hibázni. Nyomtam BF3-t 1 órát simán vitte. Valószínűleg a GPU hibázhatott régebben mert akkor 1100MHz volt 1,175V-on, viszont a ram meg 1500Mhz / 1,6V. Lehet mind akettő hibázott. Ilyen érdekes épületek jelentek meg játék közben.
-
KAMELOT
titán
válasz
polgi803 #30089 üzenetére
Nekem ennyit tud a kártya. De talán azért van nekem ugyan annyi pontom mint neked, mert nekem EXTREME HD a quality és neked csak HIGH.
Szerk: Egekbe nem húztam, mert voltage lockos.
GPU: 1075Mhz....1,182V
VRAM: 1575Mhz....1,55V (Itt az a érdekes, hogy amikor 1,6V volt a ram akkor hibázott...lehet a hőfokok végett) -
-
tipuka
addikt
válasz
polgi803 #29992 üzenetére
rakd fel a Sapphire TRIXX-et, én azzal húzom, lehet vele feszültséget is állítani és el tudod menteni veled a profiljaidat is. nekem most 1155/1565 -n van stabilan, annál feljebb még nem próbáltam, az 1200/1600-at az enyém nem viszi tesztelés alatt, annyit néztem még meg kíváncsiság képen
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
polgi803 #29976 üzenetére
Hát döntsd el, hogy milyen feszen szeretnéd járatni, mondjuk egy 1,2v mellett még egész normális fogyasztása marad a kártyának és megy is, kezd mondjuk 1050mhz-el és lépkedj 25mhz-enként kb 15 perc játék után.
Memóriát kezdheted 1400mhz-en és emeld 50-essével.
Valami izzasztós játékkal teszteld, először csak az egyiket húzd! -
daveoff
veterán
válasz
polgi803 #29982 üzenetére
Nem hát, teljesen jó az is amit kaptál. A tuning úgyis teljes mértékben attól függ, hogy milyen GPU-t fogtál ki. Annyi, hogy a TOP-nak 1000MHz az alap órajele, ez nem hiszem hogy sok plusz pénzt megér, amikor szerintem bármelyik kártya tudja ezt az órajelet.
(#29984) polgi803:
sima 925 MHz
top 100M MHz -
-
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #27404 üzenetére
Igazából a HD7870 nem rossz, mi az amiért cserélni akarod? Ha jól tévedek volt már 7950-ed (ugye
) tehát tudod mire számíthatsz. GTX760 nem minden esetben jobb mint a 660-Ti (amiből ma iPON-ban volt ASUS DCU2 volt 53,5k-ért + RoccatSavu).
Azt lehet, hogy 2-3 évig nem váltasz, de hogy ezek akkor mire lesznek elegendőek...aligha hiszem, hogy erre pontos választ lehet adni. A legésszerűbb (és a legolcsóbb) az, ha HD7870. Én nem cserélném 760-ra akkora különbözetért, amibe valszeg kerülne. -
katt777
félisten
válasz
polgi803 #27404 üzenetére
Mint írtam régebben (mondani a fórum korlátolt lehetőségei miatt nem tudom
): DX11.2. Én is úgy vagyok vele, mint te, hosszabb távra akarok karit, és ezért esik ki az nVidia. Nagyon valószínű, hogy 2-3 éven belül elszaporodnak a DX11.2-t használó játékok, akkor pedig az nV komoly sebességhátrányban lesz, hiába haladnak most fej-fej mellett a 760 és a 7950. Az AMD állandó driver-hibáira persze számítani kell, miközzben nV-val pl. nekem évekig semmi gondom nem volt, még TDR-hibám sem.
Whit3Rav3n: Tomb Raider? Az állítólag érzékeny minden tuningra, bár én 15%-ban túlhajtott HD4650-en gond nélkül végigtoltam. Anno a Borderlands nevű ipari hulladék volt olyan, hogy bármilyen látszólag stabil tuningot kivágott 20-40p játék alatt.
-
HSM
félisten
válasz
polgi803 #27375 üzenetére
Nem lettünk sokkal előrébb... Mondjuk ha a tuning nem számít, akkor jó majdnem mindegyik Sapphire, ami Dual-X-es.
Bár a Flex és a legújabb kiadás már annyira nem süti elvileg, de a régebbi Dual-X, illetve a Vapor-X verziók is jók. Illetve volt egy refi hűtős, ami nem Dual-X, az se nagyon ajánlható, arra vigyázz, ne olyan legyen.
(#27376) Abu85: Az én szememben az összes Kepler az, többek közt ezért is, fején találtad a szöget.
A felhasználó szempontjából mindegy, hogy szűnik meg az ugrálás, a nagyobb limit, vagy más profil miatt.
A powercolor 7950-em is BOOST, gyári BIOS-al, és a Sapphire 7970 OC with BOOST karim is BOOST GPU-ra épül, bár nem aktív benne a funkció, vagy legalábbis még sosem láttam a gyári 950Mhz alá esni az órajelét, +50%-on.
És biztos lehetsz benne, hogy látszódna az órajelugrálás, ha másban nem, a Kombustor FPS értékein.
A gyári BIOS-al a 7950-em ott azért veszít picit, +20%-al is csak ilyen 115 körüli átlagot csinál, míg kiütve a boost-ot 133-at.
-
-
-
Gubrush
csendes tag
válasz
polgi803 #18220 üzenetére
Szia polgi803!
Mint általános felhasználó, nagyon szívesen segítek információkkal a kártyával kapcsolatban, de előre szeretném jelezni, hogy távol állok az Extrém Gamer címtől.
OC nálam kimerül az ASUS alaplapon lévő TPU bekapcsolásában, benchmark (pl. Unigine féle Valley Benchmark 1.0) és diagnosztikai programok áttanulmányozásában (pl. AIDA64 Extreme Edition).
Benchmarkok pontszámai is maximum pillanatnyi örömöt tudnak okozni számomra, de egyébként teljesen hidegen hagy.
FPS-ek száma engem maximum annyiban érdekel, hogy maximum részletesség és 1920x1200 felbontás mellett kompromisszumok nélkül is játszható legyen minden korábbi és mai játék, ami érdekel.
Egy olyan konfigurációt akartam összeállítani, amely több évig megbízhatóan teljesít, garancia minimum 3 év legyen és beleférjen az elképzelt pénzösszegbe.
A kártya egyéni véleményem szerint (kevés összehasonlítási alappal) csendes, ára a többi gyártóéhoz képest alacsonyabb, de ugye ezt már írtam.
Amennyiben lenne bármilyen felvetés bárki részéről, (és viszonylag könnyen tesztelhető), a Gigabyte 7950-es kártyával kapcsolatban korábban tapasztalt / gondolt zavaró dolgoknak szívesen utána járok, megerősítek vagy éppen megcáfolok.
Eddig teljesen pozitív a véleményem a videokártyáról, illetve a konfigurációm többi, újonnan vásárolt részegységeivel kapcsolatban.
-
synthattik
aktív tag
válasz
polgi803 #18231 üzenetére
Vedd azt amelyik neked szimpatikus,nekem giga van 7950-ből,én elégedett vagyok vele,alapon húzás nélkül a kártya terhelve, max 55-56 fok körül van bf3 multi,fc 3,sleeping dogs ezeknél volt ilyen hőfok ehhez olyan 37-38%-on teper a venti ,ami még nem hangos.
Ha meg tuningolni szeretnék,akkor azért a ventiprofilt meg kell változtani,mert elég agresszívan akarja 60 fok alatt tartani a kártyát,és olyan 1100 gpu-nál,már simán menne 50%-on a venti, na ott már azért van hangja,az tény,hogy max 62 fokon láttam a gpu-t.
Szóval 1 normális profillal olyan 40-42% ventifordulattal 67c-ig engedi el a hőmérsékletet tuningolva,ami azért nem hangos és a teljesítmény is meg van.
Ez előtt szinte csak sapphire kártyám volt,és kicsit tartottam én is a gigától,de szerencsére csak pozitívan csalódtam benne.
Csak figyelj arra,hogy milyen rev. a kártya,mert ahogy itt olvasgattam van olyan amiben nem lehet feszt állítani.
Szóval dönts belátásod és a pénztárcád szerint.
üdv -
Low Noise
senior tag
válasz
polgi803 #18228 üzenetére
Én láttam nemrég egy eladó MSI 7950-est, de már elkelt [Hardverapro]
Azt írja az eladó, hogy alapjáraton is magasak a hőfokai.
-
Hoorus
őstag
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
-
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #18010 üzenetére
Unigine Heaven 4.0 és Valley 1.0 (ezek ráadásul látványosak is) és 3DMark is mehet, de ami itt stabilnak tűnik az nem biztos, hogy játékok alatt is az lesz. És a lényeg az, úgy ezek után BF3, FC3 és 2 nap múlva mehet a C3 is.
banderasz77: itt fagyott le?
Milyen csoda RAM van azon a kártyán?
-
-
gaben82
tag
válasz
polgi803 #17986 üzenetére
Az én giga 7950 wf3-am 1.1V-on viszi stabilan az 1100mhz-et. itt kb olyan halk mint a gyári értékeken.
1.225-ön meg az 1200-at is viszi stabilan, de itt már felmegy 80 fokig, ami nem gond, csak már hangosabb a venti, de még elviselhető, főleg ha játszol, akkor nem hallani, nem nyomja el a játék hangját egyáltalán. Szóval ne aggódj lehet tuningolni, egész jól.
Ramokat is lehet, 1.5V a gyári fesz 1250Mhz
1.525V-on bírja 1650-et is 1700-on már fagyott. több feszt meg nem merek neki adni, nem tudom mennyit szabad a ramoknak adni. -
daveoff
veterán
válasz
polgi803 #17014 üzenetére
Én az ASUS-t ajánlanám, mert nekem is az van, de ez 3 slotos, illetve nem tudom az ár mekkora szerepet játszik a vásárláskor. Azért hallgasd meg más véleményét is! Jók a Sapphire dualX-ek is, illetve a Powercolor is. De ha nem akarsz a boost-al bíbelődni, akkor marad az ASUS.
-
válasz
polgi803 #16629 üzenetére
Végig olvastad amit írtam?
vagy nem látod a fát az erdőtől?
mondtam hogy iPon on hibás a kép és a leírás is! olvasd el az előző HSZ -emet és nézd meg a képet is!
********************************************************************************
karesz501 Nemis olyan rég írtam erről(vapor-x) is hogy nagy átverés a dolog: igen az egyik BIOS csak 850/1250.es órajelen jár de a BOOST sírba kergető hatása ott is ugyan úgy jelen van szóval hiába csak 850.az órajel de a fesz ugyan úgy 1,250.v ami kib@szott idegesítő mert 850.es órajelet az én kártyám 0,875.v al viszi beton stabilan mia ráknak oda majdnem 3x akkora fesz?És a másik dolog is ugyan úgy ott van hiába húzod fel a power csúszkát +20.% ra meg emeled fel a gpu órajelét 1150.MHz -re ugyan úgy ledobálja az órajeleket 800.MHz alá is ha adsz a kártyának NORMÁLIS terhelést!
szóval az a boost nélküli bios csak annyi hogy a vapor-x en hogy nem kapcsol fel 925.re az órajel de a boost idegesítő dolgai éppúgy benne vannak. És a Vapor-X VRM hűtése is RITKA sz@r
-
válasz
polgi803 #16625 üzenetére
Jó akkor kicsit pontosabban fogalmazok: az összes Sapphire HD79xx szérián DUAL BIOS van! így jobb?
egyébként 11196-16-20G -t vegyél és tudok adni hozzá Boost nélküli BIOS -t
Ja és így néz ki az iPon -os kép ne tévesszen meg!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged