-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atomanti19
aktív tag
válasz
sixpak #34201 üzenetére
Nekem Bitfenix merch alpha házam van. Ha óldalról fújattam felborult a rendszer kb
proci is melegebb lett meg a VGA is
Elől kettő tolta befelé a hideget alul is 1 db oldalt 2db. Hátul 1db kifelé viszi a meleget meg fölül 2db.
De ha ment a két oldalsó akkor szörnyű volt. Ráadásul rohand hangos is volt, pedig elég nagy furattal van perforálva az oldallemez.Nem is értem minek oda venti hely... -
HSM
félisten
válasz
sixpak #33372 üzenetére
MSI Afterburner tud még unofficial OC módot, ami kiiktatja a TDP limitet, de az eléggé nem ajánlott kategória.
Arra viszont biztosan jó, hogy kipróbáld így a játékot, milyen, mennyire baj, hogy nem megy 1100-on. Ha nagyon hiányzik, még mindig el lehet gondolkozni a BIOS-os dolgon.
-
trufa12
addikt
válasz
sixpak #33073 üzenetére
Én vagyok az egyetlen akinek a világon hibátlanul le futott a program ?xD?
Pedig nem vagyok benne a fejlesztő brigádba(most már csak azt kellene meg tudni mi van fenn nekem , ami sok embernek nincs )
használok silverlightot, a dx et webinstallerből tolom, a 13.11v8 drivert használom ) van fenn ac3 filter codec meg 1 coreaac , win 8.1 enterpriseasrock z87 extreme 4 lap,...
Szóval nem értem, nálam miért ment le minden hiba nélkül, fagyásokat meg csak az oc-mnek köszönhettem. A program kb 5 sec alatt betöltött, nem szüttyögött nálam .
Akkor kérlek vedd úgy kolléga, én még most szólok hozzá aktívan és próbálok értelmes érvekkel jönni .
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
sixpak #32808 üzenetére
13.11 beta 6 óta van integrálva a driverbe. Simán a graf beállításokat állítja be úgy hogy jó legyen szóval kicsit hozzáértöbb felhasználóknak felesleges. Föleg hogy nem is megy annyira jól mert nekem bf4 meg crysis-ra is low/mid grafot akart beállítani 7970 cf mellett.
-
atomanti19
aktív tag
-
-
-
Anfänger
őstag
válasz
sixpak #30382 üzenetére
Ja,mindenhol lejjebb ment az ára. A asus 660 Ti-is olcsóbb 3 GB-al.
Én ilyet vettem. Nekem bejött, bár én is 7950-et akartam,de 2 hetet kellett volna várnom rá.(#30379) HSM. Épp nekem is van egy itthon. Igaz,hogy pontosan megmérni nem lehet a Vram höfokot vele.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
sixpak #29902 üzenetére
Nekem volt HD7770 simán ment. HD7970-el is simán megy.
1. Milyen WIN-ed van?
2. Lehet tele van szeméttel a géped!(#29905) tipuka: Én sem értem miért nem folytatták a sorozatot!? Most lett volna a HD8xxx sorozat.
(#29906) PAUBEN: Semmi gond! Visszaviszed és cserélik neked!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
sixpak #29271 üzenetére
Pedig nincs benne semmi nehéz
max 1.3 voltot adhatsz neki, nem öli meg.
Ha boostos akkor 1.25 voltot kap alapból. Az a lényeg hogy ne centizd ki.
A procit pedig érdemes biosból beállitani, ha csak nem tudsz mindenféle feszültséget is babrálni abból a progiból. Auto-n nem érdemes semmit hagyni, az nagyon bátran adagolja a feszt. 1.2v körül mennie kell 4.2-t. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
sixpak #29248 üzenetére
Nem biztos, hogy sokkal melegebb lenne magasabb órajelen, de valószinüleg sokkal hangosabb. Fesz emeléssel négyzetesen nő a fogyasztás.
Ha találsz egy értelmes órajel/fesz kombót, mehet úgy 24/7. Én a giga 50-esem (rev1) 1150/1600-on használom, 1225mv-n, ami terhelés alatt ~1.17v. 1175-t visz max, de ahoz 1275mv kellene és ott már sokkal többet fogyaszt, nem érné meg.
Egyébként a kép alapján eléggé úgy néz ki, mintha proci limited lenne - 77% gpu használat. Ha alapon használod a procid adj neki, ilyen ~4.2ghz-et biztos tud viszonylag kevés fesszel. -
N.Ferry
senior tag
válasz
sixpak #29248 üzenetére
Nekem is Vapor-X van alapfeszen(1.256) megy 1200-at szóval ki kell fogni,és még nem is mondanám nagyon hangosnak sem.
Én így játszottam vele,de azért mikor bejött a 40 fok(szobában is
),visszavettem 1100-ra,és azóta is így van,felesleges is magasabb órajelen járatni,így is levisz mindent.
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #29248 üzenetére
A memóriát érdemes 1400-1500-ig húzni, utána már nem sokat segít.
Poénból érdemes, miért ne, de 1100 felett hajtani szerintem nem érdemes, mert egyre inkább nő a feszigény és a fogyasztás és ezzel együtt a melegedés is sajnos. Én a 7970-el 925/1375-ön játszom alulfeszelve, elvisz így is mindent, a 7950 is így ment, max power limiten, alapon, alulfeszelve, halkan hűvösen.
(#29249) tipuka: Nekem használtan jó áron volt, így inkább ezt tartottam meg, kb. 10k-t plusszban megért a 7950-emhez képest.
Csak azért írtam amúgy, hogy sokan fikázzák a 7970-et, ha "csak" ilyen 1100 környékét tud, amikor úgy már masszívan 1200 feletti 7950 lépi csak le, ami azért nem túl gyakori, és borzalmas hangos, meleg úgy a legtöbb....
-
VGYke
addikt
válasz
sixpak #28044 üzenetére
Félreértés van. HD6970 alatt is állandóan a legfirisebb Catalyst drivert használtam. Kérdésem az, hogy kártyacsere előtt uninstaljáljam-e a legfrisebb drivert és úgy tegyem be az új Hd7970 kártyát, majd ismét installáljam a legfisebb Catalyst driver, vagy ezek a lépések feleslegesek, tegyem be a kártyát és minden jó?
-
szasanyi
félisten
válasz
sixpak #27317 üzenetére
Azt fogja, de felette valszeg nem. A GPU órajel és feszültség (valamint a VRAM de az csekély mértékben) határozza meg a kártya TDP-jét, amit ha túllép a VGA (akár már 950Mhz-nél is bekövetjezhet) akkor visszaveszi a GPU órajelét. Miután ez megtörtént, úgyra megemeli és újra átlépi, tehát visszaveszi... and again, and again. Ez a BOOST problémája, ezért van az órajel ugrálás és az ennek megfelelő, változó teljesítmény. Ez csökkenthető a powr limit (TDP) kitolásával max. +20%-ig, nyilván fogyasztás és hőleadás növekedéssel.
-
haddent
addikt
válasz
sixpak #27226 üzenetére
A VRM az a tápkör, és emiatt is ugrálhat az órajel. Ezek általában 110C -ra vannak hitelesítve, ennek közelében ledobálja az órajelet, de akár ki is fagyasztnhatja a kártyát, újraindíthatja a gépet stb...
Nálad ennek nem áll fenn a veszélye ahogy nézem, tehát próbáld meg a power limitet 20% -ra kitolni. Ha úgy sem megy, akkor kéne valami értelmes bios erre a kártyáraszacsee 13.6 beta mehet nyugodtan, nincs vele gond...
Jó, pontosítok mielőtt lekapod a fejem, ha mégis lesz: nálam nincs, mióta fennt van, és a többiek sem panaszkodnak itt a fórumon..
-
BeLucZ
addikt
válasz
sixpak #26977 üzenetére
starcraft2, arma sorozat, hitman absolution is igényli az erős cput,bf3 multi mondjuk 64 fős szerveren telt ház körüli értékekkel, crysis warhead első pályáján is vannak igen cpu intenzív részek ahol számít a magas órajel tapasztalataim szerint, sajna az is csak 2 magot használ mint az sc2, hirtelen ennyi jutott eszembe
-
válasz
sixpak #26977 üzenetére
Őszintén megmondom már nem emlékszem 1GPU-val melyik program lenne komolyabban CPU limites ilyen procival, esetleg majd aki skillesebb ilyen téren az tud valamit mondani, én eddig 2 VGA-ra koncentráltam.
Itt egy régebbi 1 GPU-s cikkem
Heaven és a Valley viszont 100%-ig GPU orientáltak.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
sixpak #26968 üzenetére
5-10% programtól függően. Mivel VGA limit van, sztem ugyanezekkel a beállításokkal nem lenne - szinte semmi - változás CPU@4.5Ghz esetén sem.
Erdei88: ja, ja. Az az igazság, hogy nem nagyon szoktam mérni az FPS-t játék közben, és a korábbiak alapján kevesebbre emlékeztem.
ricshard444: hát bizony jó lenne ha a minimum FPS 35 körül lenne, de szerencsére nem sok helyen van ez, úgyhogy nem olyan nagy gáz. Brutál a grafika no, de hát ezért könyörögtünk.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
sixpak #26316 üzenetére
Én 1175ön tolom 65fokon megáll 55%-os venti mellett,amit pont nem hallok ki a hangfalaktól
Bár nekem se kapja telibe oldalról venti a vga-t,de a légáramlás tökéletesen meg van oldva azt hiszemDe ha már írtam,akkor egy villámkérdés mindenkihez(nem tudom,hogy ide vagy a másik topikba tartozik inkább): Van értelme a 2500k-mat 4,6-ról 4,8-ra feltolni,hogy jobban kiszolgálja a vga-t,vagy nincs értelme?
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #26316 üzenetére
Hát nem tudom, így szemre túl magasan van az a két ventislot, nem bejön nekem az a ház.
Nem vagyok képben a mai jóvétel trendekkel, és nem is házhűzés topic, de itt nagyon ésszel kell kitalálni a légmozgást, hogy hamar távozhasson a meleg. Én mindenképpen nagyobb ventikben gondolkoznék, 18-20cm-esekkel, és ezekkel operáló házakkal. Nekem pl. a Silverstone FT01 nagyon bevált, igaz, nem épp egy olcsó darab, és inkább halk működésre van kitalálva, mint agresszív hűtésre, de szerintem így is nyugodtan rá lehet bízni bőven 250W felett is VGA-t, annak ellenére, hogy oldalt nem szellőzik.Viszont emiatt talán CF-re nem ideális, oda mégnagyobb légszállítás kell, lehetőleg telibefújva a VGA-k közé, vagy kifújós kártya.
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #26314 üzenetére
Mindent monitoroz, amit lehet.
A bekarikázottak szoktak a legmelegebbek lenni, de van egy alkatrész, ami szintén tud melegedni, és nincs mérve a hőfoka, és ezek pedig a memóriacsipek. Bár azokkal nem szokott gond lenni, de azért nem árt rájuk is odafigyelni, kelemetlen, kiszámíthatalan lassulásokhoz, fagyásokhoz vezethet, ha túlmelegszenek, és vélhetőleg az élettartamuknak se tesz jót ez.
-
Macka
veterán
válasz
sixpak #26035 üzenetére
Én már nem emlékszem, mennyiért vettem, ráadásul ez ilyen:
Hogy on is legyen: terhelés alatt (játékban) cicereg, de tényleg nem annyira hangos, hogy ne lehessen elviselni. De pár mp után a hűtés úgyis elnyomja.
Feleségem ráadásul nem is hallja, így egyre valószínűbb, hogy bennem a hiba.
-
válasz
sixpak #25746 üzenetére
Hmmm..... Érdekes
de igazad van megnéztem még 1X és most nálam is kb pont annyi lett mint nálad!
7950@925/1250.MHz 8F16X EQAA
És akkor 1úttal megnéztem Zsohi kollégának is 1000/1500.on
4X MSAA
és 8F16X EQAA
**********************************************************************************
#25784 Apone33 KIVÁLLÓ választás, ráadásul Seasonic beles, nem úgy mint a többi Be Quiet táp amik FSP belesek! -
BeLucZ
addikt
válasz
sixpak #24999 üzenetére
nem kell félteni ezeket a vgakat, nem cukorból vannak
de értelme csak akkor van a tuningnak ha legalább egy 15-20% plusz teljesitményt ki tudsz belőle hozni, mert az már adhat egy kis lökést necces helyzetekben, teszem azt 50 helyett 60 minfps az számíthat, de ha vmi totál gányul megy, ott loszart nem ér, illetve pár százalékért megint hülyeség tuningolni, de mivel a tahitik általánosan remekül húzhatóak ezért az esetek nagy többségében meg van az a +20%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged