-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zack
nagyúr
válasz
Petyyyyy #36653 üzenetére
Biztos. Eddig úgy néz ki. BF4-nél nem volt egyértelmű, mert random csinálta, melegedéstől függetlenül, és csak bizonyos pályákon, ugyanakkor volt hogy 3-4 órán keresztül semmi hiba, de volt olyan is hogy egyből villódzott. Nem igazán derült ki mi okozza, de driver, és játék hiba is közrejátszhatott.
Most viszont elkezdtem a Sniper Elite V2-öt, és itt egyértelmű hogy túlmelegszik, mert csak bizonyos idő után jönnek elő, és onnantól egyre erősebben.Persze ettől még garis, mert a gyári venti profillal gyári órajelen menni kellene hiba nélkül. Csak addig állítom magasabbra, amíg nem lesz garanciáztatva.
(#36655) joshua7
Igen, őt kerestem! Neked is köszi!
-
-
odorgg
addikt
válasz
Petyyyyy #36529 üzenetére
Nem új kártya, ha eddig nem hajolt meg, talán már nem fog.
A Mátrix logó világításának csatlakozóját lehúztam a nyákról, mert este filmezésnél pont a szemebe világított.
Mondjuk egyébként is utállom a kék led fényét, és alapjáraton valami kékes fehér színnel üzemel. Ha valami nem túl erős piros lenne, azzal kiegyeznék, de alapjáraton nagyon irritálja a szemem, ez a kékesfehér valami.
(#36548) hadde
Nálam a Mátrixnál a paszta csere 6 fokot hozott. 71-röl, 65-re csökkent a hőmérséklet. Majd kis alulfesz, meg egyedi ventiprofil, és most 59-60 fok a max.
-
Attix82
addikt
válasz
Petyyyyy #36114 üzenetére
És melyik memória modult méri? A hűtöttet vagy azt a 3 chippet amin nincs semmi....nem mind1.
De tovább nem szeretnék vitatkozni ezzel kapcsolatban, ami nincs hűtve az hibázni fog előbb vagy utóbb.
(#36116) asdxv
Nem hinném. Jó pár fajta 7970/280x járt a kezem alatt..... egyedül a SP Vapor X tudja amit tudnia kell.
-
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #36027 üzenetére
Jól mér a HWiNFO. A GPU VDDC nevű mező a kari BIOS-a által kért feszt mutatja. Ha a valós, aktuális feszre vagy kíváncsi, amit a kártya kap, akkor a VRM szenzornál lévő feszültségértéket kell keresni. Viszont a Matrixon lehet, nem fogja látni, az nem teljesen szokásos felépítésű cucc.
-
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #35540 üzenetére
Akkor 60hz-en sosem lesz smooth egy 24FPS-es vagy 25FPS-es film.
Ezért jó, ha a monitor tudja az 50 vagy 72hz-es frissítést.
MPCHC-ban lehet is nyomni, asszem CTRL+J, hogy kirajzolja, mennyire smooth, ott szépen látni a hullámvasutat, ha nem egész számszorosa az FPS-nek a képfrissítés. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #35306 üzenetére
De könyörgöm, játékra?
Állati jó, hogy gugolva oldalazva nem tudom mondjuk egy FPS-ben újratölteni a fegyvert, mert 3 gombnyomás már sok neki.
Ráadásul játékra finom működésű billentyű kell, sokat számít. Az olyan nyalánkságokról nem is mondok semmit, milyen hasznos pl. két kis finom pukli a W gombon, vakon megtalálod azonnal.
Pedig én nem is "Tesco" klaviatúráról váltottam, hanem csak egy egyszerűbb Logitechről rendes (bár belépő) játékos keyboardra. -
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #35040 üzenetére
Nem.
Pl. a refi Asusom is 1,17V gyári feszű, pedig tök sima, 925/1375Mhz-es példány.
Gondolom, nem véletlen adnak neki ennyit, hanem, hogy a gyengébb csipek is bírják.
Aminek árthatna a magas fesz, az a VRM, ha magas ASIC a csip, de az bírja erővel a Lightningon, így nem aggódom. -
Haffner1986
csendes tag
válasz
Petyyyyy #34586 üzenetére
Köszi de akkor pl ez mi?
http://www.overclock.net/t/1275384/atiflash-experimental-unlocking-hd7950-to-hd7970-card-spits-back-you-gay-with-smiley-face/10
Ha legörgetsz az oldal közepére gpu-z képekkel ilusztrálva van a külömbség és az bizony 7900 széria a képen nem 6900 és csomo ilyen oldal van csak ugye az angol tudásom szerény és gondoltam itt majd kapok válaszokat szép magyar nyelven.
Azért köszi! -
fatal1ty1984
őstag
-
polgi803
őstag
válasz
Petyyyyy #29969 üzenetére
De most mondták,hogy az nincs,viszont beszámítják egy esetleges alkatrészbe a hibázásuk árát...ugyis venni akarok alaplapot is...már nem várok ki tudja meddig megint...meghúzom és kész...nem igazán fogja meg ugysem semmi ezeket...ha meg széria hibás lesz akkor kicseréltetem top-ra....sz@rok már rá...ki vagyok éhezve...
-
-
Weareus
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
Petyyyyy #16368 üzenetére
No, kérem íme az eredmény ami picit rosszabb mint gondoltam, és bizony nem körözi le a 3 slotos DCUII hűtést. Egyébként GPU-Z logfájlból vettem, FC3 alatt (1080p, Ultra, HDAO, noAA):
GPU LOAD 99-100%, GPU terhelés 100%, GPU max. hőfok 63 ℃, VRM 1 max. hőfok 57 ℃, VRM 2 max. hőfok 60 ℃
Ezekhez a max. VDDC 1.086V míg a ventifordulat ~2140 f/min volt (itt már nem hangtalan a PCS+ hűtés, a zárt házból minimálisan, de éppen kihallható)Eleven82: huhh, az tényleg gázos. Órajelek alapon?
-
szasanyi
félisten
válasz
Petyyyyy #16368 üzenetére
No, igen... szerettem Philt, de már 5 éve hordtam, gondoltam ideje komolyabb arcra váltanom.
Letesztelem mindjárt, és mondom a végeredményt~1 óra múlva.
Sontir Fel: köszi neked is.
Szóval a lényeg, hogy nálad is van mikrolag vagy mi a bánat ez... ugye? Pedig leszedte a frissítést is a gfwl első bejelentkezéskor amit fel is telepítettem, de mintha meg sem tettem volna. Sajnálom, hogy sem a patch sem a driver nem (és együtt sem) oldotta meg ezt mert amúgy látványos, jó játék.
Eleven82: eszerint nem az AB volt a ludas?
-
szasanyi
félisten
válasz
Petyyyyy #16246 üzenetére
Igen sikerült. Sajna a VGA hűtése hangosabb ha a +20% oda van tolva, egyébként nem. Akkor viszont jobban melegszik (max. 63 fok volt), ezért a hűtő 50%-on megy ahol már van hangja de hangosnak még nem mondható. Meghallgattam a fiam gépében az MSI GTX560-ti TFII kártyát, az egyértelműen hangosabb.
-
-
p87
senior tag
-
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
Petyyyyy #7966 üzenetére
Talán azért lett melegebb a VRM mert a "régi" lemezt rajtahagyták,és nem a
hozzáadott alutömböket ragasztották fel.Mellesleg az sem ér túl sokat,mert
nem kapcsolódik fizikailag a bordához,tehát csak a levegő hüti.
"Moreover, a solid heat-spreader plate will allow us to do without the included aluminum heatsinks:"
Már a bejelentésekor megmondtuk,hogy ez lesz... -
SzlobiG
félisten
válasz
Petyyyyy #5970 üzenetére
Szerintem van rá mód, de nálam az se működött jól. Unlockolt bios-t felteszel amivel kitolódik a ccc limit és így valszeg jól működik viszont nálam az unlockolt bios-al alapból nem vette vissza 2d-be.
Szal ezt nem is fogom megpróbálni megint ennyit nem ér. Nem nekem kell trükköznöm, hanem az AMD-nek kell normális drivert írnia.
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Petyyyyy #3704 üzenetére
Én Frapsal mérem folyamatosan, de olyan mint ha a híd közepe fele valamilyen bug lenne, hogy a semmi megöli a kártyát...
Meg ami picit fura, hogy egész más értékeket ír az FPS mérő, mint amit kaptam eredményként a becnhmarkban.
Bár a metró így is, úgy is elég bugos játék, de azért már egy 7970-essel játszható a dolog.
Mindjárt végig viszem, de még egy jelenettel nem találkoztam ami 14 FPs minimumot csinál. 25 FPs nél lentebb nem igazán megy le a játék. Azért gondolom hogy picit sz@r ez a benchmark.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest