- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zovifapp111
senior tag
válasz
spanglee001 #36315 üzenetére
-
zovifapp111
senior tag
válasz
spanglee001 #36315 üzenetére
A crysis3 megér egy külön misét!
Mindent gyilkol.... anno a húzott Q6600-nál állandóan kidobált,amig minden más játék stabilan ment vele!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
spanglee001 #36297 üzenetére
Ha úgy próbálod leszedni, hogy asztalra teszed a kártyát és függőlegesen vennéd le róla, akkor bizony megizzaszthat. Mint mikor a mocsárból próbálod kihúzni a lábad. Míg ha inkább leforgatod vagy letolod oldalra a sünit, sokkal könnyebb. X1950-nel csináltam ilyesmit utoljára, onnan az élmény.
-
daveoff
veterán
válasz
spanglee001 #36295 üzenetére
Ez az alpenföhn paszta(ami inkább ragasztóhoz hasonlít) engem is brutál megszívatott, megküzdöttem én is a ram bordák leszedésével. Csak a melegítés segít, én hőlégfúvóval csináltam, de jobb híján jó a hajszárító is. Ha hőlégfúvóval csinálod azért csak óvatosan, pár másodperc melegítés után óvatosan csavargatva jöttek le nekem a bordák, megizzasztott rendesen a művelet.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #36214 üzenetére
aquatuning.de oldalrol megkaod 3-4 napon belül
-
troll81
addikt
válasz
spanglee001 #36211 üzenetére
jo ötlet kiprobálom ha le akarom szedni
majd egy év mulva
nam hiszem h simán lejön olyan szinten ragad rámelegszik
-
vbbb
őstag
válasz
spanglee001 #36203 üzenetére
Az nem olyan, hogy ha megcsavarod vízszintes irányban akkor enged, de függőlegesen cibálhatod a ítélet napig?
-
troll81
addikt
válasz
szia én is gondolkodtam max le köszörülöm ha megunom de nekem sem jött le
ugy h ott marad
-
Repsol600
addikt
válasz
Le kell jönnie.
-
HSM
félisten
válasz
spanglee001 #36024 üzenetére
Nem lehet, hogy eddig csak nem hallottad?
Amúgy tuningra, és nagyon magas FPS-kor (bőven 100 felett) szokták csinálni.
(#36023) asdxv: Az egyik legjobban sikerült Asus VGA. Ezt még jól kitalálták, és nagyon jól össze is rakták. Gratula hozzá!
-
oravecz56
aktív tag
válasz
spanglee001 #35928 üzenetére
Jok a ventilátoraid (noctua NF A14 pwm)1500 fordulaton talán a legjobb erre a hütöre
Statikus nyomás 2,08 mm H 2 O talán a legmagasabb a 140mm- esek között. -
belinho
senior tag
válasz
spanglee001 #35923 üzenetére
A ventikkel van a baj, túl lassan pörögnek, így nagyon csendesek, viszont nincs akkora légszállítás.
A gyári kisebb ventik koncentráltabban szellőztetik a bordát, meg gyorsabban is pörögnek, de ahogy írtad zajosak is emiatt.
Szóval tekerd feljebb a Noctua-kat egy picivel, ami még nem zavaró. -
HSM
félisten
válasz
spanglee001 #35921 üzenetére
"szerk: Legközelebb gyárilag vízzel hűtött kártyát veszek, agybajt kaptam az elmúlt pár nap során
"
Léggel hűtött karik közt is találni jókat, amiből kb. néma kari készíthető. Ilyen a Sapphie Vapor-X 7970/280X, meg a 280X Toxic is.
Nálam a Vapor-X egyedi ventivel alulfeszelve, 1000/1450Mhz-en, 1,1V-on 15per valley: [link]
Az az 1500rpm-es venti pedig igencsak csendes.Mondjuk ha jobban meg akarod hajtani, akkor fel kell áldozni a némaságot, vagy marad a víz.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Bocsi hogy beleszolok csak segíteni szeretnék .
A vrm --en a termál pados bordákat hanyni kellett volna mert a peter-en keskenyebb és 8mm-rel rövidebb a nagy borda.Lehet a 2-őn már nem.
Eszakos forumtárs tapasztalatát követtem és nem bántam meg köszönöm is neki,hogy nem cseréltem le..A másik oldalra tettem bordát a fém hütö egységre végig és hűtőn 80mm-es ventivel.A TO-n van egy fém hűtő lemez termál pad alatta a vrm másik felén.
A másik hiba lehet a gpu-ra nem fekszik fel a kör alaku talp rész elég ha 0.05mm-rel távolabb van, bajvan.Nekem tényleg kb 18-20 fok -al lett hüvösebb.1150/1550
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
azok jok,de rakd ujra össze mert másis manaszkodott,hogy nemfeküdt fel rendesen a gpu-raa hütés
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35921 üzenetére
Peter 79XX
EKL Alpenföhn
25 °C
44 °C
50 °Cezek a mért adatok 100% terhelés alatt a pter hütéssel,a viz nemsokkal hoz kevesebbet,viszont gyárihoz képest nem 5 fok a külömbség.ezért irtam,hogy valamit elrontottál.vagy a paszta rossz vagy a ventik nemjok amit rátettél.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35918 üzenetére
furmark csak a vga-t terheli.tök mind1 milyen proci van alatta és az mennyin megy.ez egy vga teszt semmi több.power limitet told fel +20-ra és akkor 99-en fog menni.de igy ,hogy nemis hajta ki fullra elég rosszak a höfokaid.az egy dolog,hogy leirás szerint csináltad,viszont akkorsem jol van összerakva a gpu-n valami,mert peterrel max 65foknak kellene lenni.a gyári hütést is elég lett volna ujrapasztázni és akkor csendben tenné a dolgát.nekem a gyárival 1200mhz-en sem megy fel bf4 alatt 84 fok fölé a gpu.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35918 üzenetére
Persze hogy nem megy mert túlmelegszik és visszaveszi a kártya.
Tedd vissza a gyári VRM hűtőt és nézd meg úgy a VRM-re hőpadot tegyél ne ragaszd.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
spanglee001 #35916 üzenetére
valam it nagyon nemjol raktál össze,mert nekemis dual x van és gyári hütövel ugyanilyen beállitásomn még 70 fokot sem éri el 60% ventivel
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35906 üzenetére
A ramsütiket is felraktam sekisui kétoldalas hővezető ragasztóval. Itt vettem a hardver aprón. Szerintem csak kompatibilitásban van különbség köztük. Tesztet nem de fotókat találsz róluk ott látható a sima a 79xx és a 2 közötti különbség. A VRM hűtőt nem tudtam rátenni mert kicsi volt lehet a kettőnél már orvosolták. De ott is thermal padot cseréltem.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001 #35904 üzenetére
A peter 2-re csak az apostoli leveleket adta ki a google
A Peter 79xx kizárólag 7950-70-es kártyákra készült mivel egyedi a GPU elhelyezése.
Az én kártyámon Peter 79xx van Nactua ventikkel. 60-65°C felé nem ment furmark alatt bár töredelmesen bevallom nem sokat futtattam. Inkább BF4-et nnyomok vele Ghostot meg WoW-ot. Ezeken 50-55°C felett még nem láttam, MX4 pasztával van feltéve. -
CsonkaImo
addikt
válasz
spanglee001 #35902 üzenetére
Alapórajelen a 80°C elég sok. Nekem ugyan ilyen kártyám volt +150mhz emelés volt a gpu órajelen, és így is csak 74°C volt a max. 100%-on meg soha nem mentek a ventik. Ha nincs megfelelő szellőzés a kártyának, addig a hűtő csere sem hoz nagy javulást. Abban az esetben ha a szellőzést nem tudod javítani akkor az Accelero lenne jobb választás. Hivatalosan elveszik a garancia, de ha ügyesen csinálod a nagyker nem veszi észre a cserét. (Csavar feje ne sérüljön, azt nézik nagyítóval.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged