- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #33630 üzenetére
Az akkor valami durván cicnogós példány lehetett, vagy a tápod nem szerette. Nálam is "cincog" finoman a refi, de messze megelőzi hangerőben a hűtés 30-35% felett.
Ugye ha nem hallja a z ember, akkor nem is zavarja.
A DC2-n más komponensek vannak, úg tűnik az nálad akkor jobban passzol a többi cucchoz.
-
trufa12
addikt
válasz
odorgg #33630 üzenetére
Ez lehet kontakt hiba is, nekem is jó múltkor ugye már el kezdett ciripelni , új alaplap, proci , lehet valahogy mozdult kicsit v akármi, vagy az hogy még teljesen új volt a slot a lapon, de párszor még szét szedtem össze raktam a gépet, és ez megszűnt. (vagy ha van is full terhelésnél nagyon minimális közelről ha hallatszik )
-
TTomax
félisten
válasz
odorgg #33575 üzenetére
Azért csak próbáld ki,még ha itt meg is akarnak gyözni róla hogy semmit....
-
válasz
odorgg #33571 üzenetére
SEMMIT nem kell a REG be matatni!
amit BIOS -ba beégetsz annyin megy, és felesleges a 5-600.W os limit 330.W főlé felesleges állítani mert azis ~400W ot jelent +20% al ami vidáman elég még NITRÓHOZ is 1,40V@1400.MHz előbb fog letiltani a FET -ekbe a hővédelem mit sem te 600W ot kiszedsz belőlük, főleg így hogy a DC2 -n nincs is hűtve igazán!
Ne legyél telhetetlen!
Trémárkolni meg ne akarjál első helyre kerülni, más értelme meg nincs ilyen mértékű OC -nak!
Csak a leendő tulajjal cseszel ki, ha ennyire szét hajtod azt a VGA -t! mert úgyis ismerlek max 1-2.hónapig(hétig) lesz nálad ez a VGA -
HSM
félisten
válasz
odorgg #33553 üzenetére
Nálam a Sapphire kártya ugyanígy viselkedett, pedig azon hűtve voltak a VRAM VRM-ek is.
Nem a túlmelegedés volt a gond a monitorozás szerint. Én arra gondoltam, a csipen belül nőhet az elektromos zaj, vagy pedig a gyorsabb ramból gyorsabban jövő adatok boríthatják a nagyobb tuningot, ugye ilyenkor a GPU is jobban terhelődik.
-
daveoff
veterán
válasz
odorgg #32936 üzenetére
Tegnap este én is mértem párat, meglepően jól megy a játék. Eléggé pályafüggő a teljesítmény, de szépen viszi a 7970, szintén 1100/1500-on.
1080p - ULTRA - 4x MSAA
Dawnbreaker
Conquest Large 642013-11-01 02:22:42 - bf4
Frames: 11234 - Time: 154282ms - Avg: 72.815 - Min: 53 - Max: 1372013-11-01 03:00:12 - bf4
Frames: 42034 - Time: 600000ms - Avg: 70.057 - Min: 51 - Max: 98 -
HeZzZ
senior tag
válasz
odorgg #32446 üzenetére
(#32446) odorgg "Esetleg tuningpotenciál is szempont lehet." nekem mindenképp az lenne de sztem nem vagyok egyedül.
(#32447)=HG= pláne hogy van 80-ért lightning
(#32449) Erdei88 az előző kommentemmel azokra az árakra gondoltam hogy itt miket kérnek érte. de alkudni mindenből lehet. 82-83 nál nem adnék többet speciel a vapor-x ért sem.
-
-
-
-
-
-
-
teratti
senior tag
válasz
odorgg #29761 üzenetére
Igen tudom, hogy ilyen hobbid van már üzleteltünk régebben....
Én pont fordítva csinálom, ha a gyári ilyen-olyan hűtésű kártyát melegebbnek vélem egy gyári jobb hűtésűt veszek inkább. Most is a Tahiti VTX HD 7870 tuningmentesen terhelés alatti 80 fokja nem nagyon tetszik. Ha eljutok a 7970-ig mindenképpen valami dupla ventis változat van megcélozva.
-
-
válasz
odorgg #29755 üzenetére
Úgy van! 72 fokos volt, 2 perc után beállt annyira szinte hangtalanul /hangfal legkissebb állásban elnyomja/
Jobb GPU hűtésben, mint a DCII, de ugye azért van felára is.
Amúgy abszolút jó cucc, csak a nyák merevsége ugye kérdéses, bár ha nem szereled ki be akkor nem fog zavarni. -
-
-
-
bisiz
tag
válasz
odorgg #29142 üzenetére
CCC-t használok, mert sapphire kártyám van. Abban lehet állítani a V-on? Vagy csak MSI-nél?
Nem tudom mennyivel ment jobban, mert a minimum FPS így is 20 alatt volt, viszont, csak egyetlen egyszer lassult be a gép nem pedig 50fps 15fps váltakozással jöttek a kanyarok
Csak a célegyenes előtt lassult be 1x.
-
bisiz
tag
válasz
odorgg #29133 üzenetére
Van a játékban, amit nem lehet ultra-ra tenni. Azok ugye high-on vannak, de amit lehet azt ultra-ra tette a srác és én is.
Ugyanazzal futtattam, de nekem nagyon lassú volt azzal az élsimítással. Ha kikapcsolom az élsimítást, akkor ilyen 49-19 volt eddig a csúcs
Most levettem a power controlt vissza 0%-ra meg a GPU órajelet 850-re.
-
bisiz
tag
válasz
odorgg #29131 üzenetére
Akkor vegyem vissza 3,1ghz-re azt mondod?
Ott is lassú volt a játék sajna, szóval csalódott vagyok. Milyen tápot ajánlanál amúgy? Keret van rá.http://prohardver.hu/teszt/sapphire_radeon_hd_7950_teszt/tesztkonfig_fogyasztas_tuning_specifikaciok.html
Ebben a tesztben corei7-el nézik a karit amúgy és 277w-ot írnak a teljes rendszer fogyasztásának, ami nem tűnik soknak, bár az AMD gondolom többet fogyaszt mint az intel :S Főleg tuningolva..
Biosban ezt az AMD turbo mod-ot amúgy ki lehet kapcsolni?
-
Weareus
addikt
válasz
odorgg #28984 üzenetére
Én nem tudom, hogy a 7970-nek kell-e az I7, de azt igen, hogy mikor a 7970 cf-emmel és az i7 2600 k-val toltam a kimaxolt Crysis 3-at, akkor, 30-50%-os (!!!) FPS-többletet eredményezett, amikor a parkcontrol nevű programmal kikapcsoltam a win7 "zseniális" cpu-magpihentető szolgáltatását, és azt azért mégsem merném állítani, hogy a C3 kimaxolt graffal a fenti konfig esetében cpu-limites lenne.
-
válasz
odorgg #28989 üzenetére
Azért mert: az 1 dolog hogy te win alatt úgy látod hogy használja mind a 4.magot meg a +4 HT szálat az adott játék, az csak a winfos jósága hogy szépen el osztja a terhelést és nincs kizárva hogy ténylegesen csak a 4.mag dolgozik fullon!
De ezt nagyon könnyen kiderítheted, ha nem nyúlsz semmihez csak kikapcsolod a HT -t és a játék ugyan annyi FPS -el megy, akkor az van amit mondtam tehát a HT szálak nem dolgoznak a CPU -ban csak a winfos trükköz!********************************************************************************
nanus : Hát a te elméleted RÉGEN rosszNe egy 5.éves fostalicska 2.magos CPU -t mutogass ami ráadásul még meg is van nyirbálva, és ne egy fél éves játékkal teszteld ami használ 6.magot mert az persze hogy szarrá terheli az őskövület CPU -t!
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #28073 üzenetére
Annál jobban járt, akinek 55-ért lett egy 7950-e.
De te se jártál rosszul, mert nagyon pöpec kis kari az a refi, ha nem zavar a hangja.
Nekem is van egy, és nagyon egyben van. Kár, hogy nem bírok vele egy szobában lenni a hangja miatt, mert amúgy gondolkozás nélkül azt tartanám meg hosszútávra játszani, hiába az a legkevésbé tuningos a három itthoni kari közül....
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #27872 üzenetére
Pontosan. Én a GTX670 refin voltam teljesen kiakadva, 100 000 forintos refikártya létére egy közepes 7850 korrektebben és igényesebben van felépítve feleannyiért.
De persze a 680 se kutya, egy jól kigyúrt középkategóriás kártyával versenyezni a felsőházban, felsőkategóriás árral....
A GTX580 méltó utódja csakis a 780 vagy a Titan.
Szerintem amúgy jók ezek a Radeonok nagyon, és időtállónak is tűnnek a nagyon erős compute képességek és a 3GB ram miatt.
Én nagyon meg vagyok velük elégedve.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
odorgg #27849 üzenetére
Grat az új kártyához, remélem elégedett leszel....!
Amúgy a ref hűtésről csak annyit, hogy nálam már megfordult 3db ref 7970, így van tapasztalatom. A lényeg, hogy a hangja teljesen elfogadható, 40% fölé még tuningolva sem nagyon ment a venti fordulat, és ott még "halk" volt ref-hez képest. A VRM része meg kifejezetten hűvös volt mindegyiknek, télen játékok alatt 50-60fok volt, a GPU pedig 70-80, ebben a nyári melegben szerintem +10fokot lehet rászámolni. Függ a házad szellőzésétől is. Ja és még annyi, hogy a a jelenlegi kártyámat, az ASUS 7970 DCII-őt kb ugyanolyan hangosnak érzem, ha nem hangosabbnak, mint a ref-et, és ez is 80fokos ebben a melegben......
-
válasz
odorgg #26934 üzenetére
No akkor úgy néz ki hogy nálad is sikeres volt a módosítás, jó mert eddig mindenki csak pozitív eredményekről számolt be akinek hegesztettem BIOS -t
HSM : Sz.tem semmi köze ahoz hogy bent van -e vagy sincs a 3.sor FET, annak max ahoz lenne hogy többet vagy kevesebbet drop -ol az adott kártya, tehát attól még nemfog többet menni a GPU -d! Lásd giga FW3 ott is bent van a 3ik sor mégse mennek jobban! -
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #26904 üzenetére
Igen, nálam is így megy a 7950. Vagy alapon +20% power limittel megy, 925/1250Mhz-en 1,038V-on, vagy ha kell kis extra kraft, akkor felhúzom 1050/1400-ra, de még mindig csak 1,1V-on, a gyári 1,188V helyett.
Igaz, én Afterburner-el oldom meg, én nem akarok a kari "agyában" turkálni. -
-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
odorgg #10671 üzenetére
Ez igaz!
Na mind1.. Végül is lehet jó az OC beállítás. Csak a hőmérséklettel van gond együtt!
Itt lesz nem sokára a mocsok hideg, lehet megnézem majd mit tud!
Majd egyszer lehetséges, hogy vizezve is lesz a konfig.. bár még annyira nagyon nincs tervben. Mert az megint sok pénz. Így is hétfőn jön a CF hez a intel konfig. A pénzköltésből egyenlőre elég.:-/ -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest