- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
Bigemperor #26726 üzenetére
Dehogy gyengébb... Zöld fórumban sok ám a vérpisti. Ma átnéztem segítséget kérni, és fél nap alatt kb. 3 hozzászólás volt aminek lényege, hogy "szar az ájemdé kúúvajó a zőcség.. jáájjj már aszittem tényleg ájemdére váltassz HÁHÁH jól átba**tál!! heheh jóvicc vót!".
A 770 az egy OC -zett 680. Nem több nem kevesebb. Tesztekre felesleges várnod, mert mint mondtam, OC -zett 680. NV oldalon 780 alá nem mennék semmiképp, de abból meg lassan kijön egy 7970 crossfire ami a Titánt is elveri. Jól döntöttél ne aggódj.
Az Asus meg azért nem ajánlott, mert mint írtam is, OC -ra nem jó (a 7970). De minőségben semmi gond vele. A 7950 -ből az elsők közt van (a V2)szasanyi jó, de hát ha nem jó mégsem miből áll visszatérni?
-
szasanyi
félisten
válasz
Bigemperor #26726 üzenetére
Teszt alapján úgy tűnik ez nem igaz. Ki és miért mondd ilyet? Volt neki huzamosabb ideig 680 és most vett 770-et?
Szóval még1x kérdezem: a legújabb BETA driver jó?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Bigemperor #26721 üzenetére
Hivatalos AMD partner de jelenleg asszem már egy ref desing kártyát sem gyártanak. Szóval attól még szinte minden szériánál terveznek egy saját designt amire átállnak.
-
válasz
Bigemperor #26708 üzenetére
Azért nem ad 3.év garit a zafír mert így 2.év garival olcsóbban tudja árulni! Jobban örülnél ha 116,5.k helyett 125.é vetted volna 3.év garival? Mert kb ennyivel lenne drágább ha 3.év garival adná a cuccait a zafír, mellesleg ami működik 2.évig hibátlanul az 3.ig is fog, tehát nem sok értelme a +1.évnek
Én jobban örülök hogy csak 2.év garit adnak és olcsóbb mint pl az ASUS
A gagyibájtot meg most ne soroljuk ide, hiába 3.év gari de van hogy 3.hetet se bír ki a VGA, meg nem beszélve a rengeteg egyéb más hibáiról/nyűgjeiről!
-
odorgg
addikt
válasz
Bigemperor #26710 üzenetére
Gáz vagy nem, ez van. Tedd túl magad rajta és játsz
-
odorgg
addikt
válasz
Bigemperor #26708 üzenetére
A 770-es egy átnevezett 680-as épp akkora oc-val, hogy nagyábol megelőzze a 7970 Ghz editiont.
Nv-nél is vanak 2 év garos gyártók. Ha fontos a 3 év, akkor nem zafírt kellett volna venni -
odorgg
addikt
válasz
Bigemperor #26702 üzenetére
Mit vársz tölük, hogy Radeont ajánljanak?
Hogy ha olyan gamekkel játszol amik AMD-n futnak jobban akkor azt kell venni, ha olyanokkal amelyeknek NV fekszik, akkor azt...
Sajnos olyan világot élünk, hogy a szoftverhez kell hardvert venni
-
haddent
addikt
válasz
Bigemperor #26691 üzenetére
Ha tudod és van elég pénzed 780 -ra elcserélheted, semmi másra ne cserélj semmit!
-
Macka
veterán
válasz
Eszedbe ne jusson cserélni semmit!!!
-
E1even
senior tag
válasz
Még mindig azt mondom, hogy hagyd meg a 7970 Vapor-X-et.
Az elkövetkező nagy AAA-s címeket az AMD támogatja, jobban lesz rá optimalizálva, lesznek olyan speciális effektek, amik csak AMD-s karikon fognak futni.
Szóval jó-jó a 770 is, de a 7970 GHz Edition még jobb, több érv szól mellette. -
HSM
félisten
válasz
Bigemperor #26595 üzenetére
Túl komolyan veszed ezt a hosszútávra tervezést. Egy gépet nem így érdemes összerakni. Sosem láthatod előre, merre fognak menni a trendek, illetve abban se lehetsz 100%-ig biztos, hogy mennyire fog az adott masina megfelelni a várakozásaidnak. Pedig tök egyszerű, ha valami nem jön be, felrakod az apróra, és veszel másikat.
Én is találtam egy jó árú 7950-et újonann apróban, és már vettem is meg, kiteszteltem, és mikor láttam, hogy tök jó (nem előtte!), adtam is el a 2-hetes Sapphire 7870XT-m, amivel amúgy tökéletesen meg voltam elégedve, de kíváncsi voltam, mit tud a 7950, és ha már az is tetszett, inkább az erősebbet tartottam meg. Aztán találtam egy nagyon jó árú 7970-et, most az is itt figyel a gépben, és majd ha az egyiket eladom, a használt árak és a megelégedettségi mutató alapján fogom kiválasztani, melyik lesz áruba bocsájtva. Mert nem tudhatom előre. A jelenlegi árakon a 7970 maradna.De az is lehet, kijön a 8970, és eladom mindkettőt, és veszek egyet, ha úgy jobban megéri.
Pedig anno a refi 5850-em 3 évig megvolt, ennyi ideig nem találtam semmit, amire megérte volna lecserélni.Pedig az utolsó évben már nagyon szerettem volna egy legalább 2GB-os és kicsit halkabb karit.
(#26597) asdxv: A Sapphire 7970-ek 2,5 slotosak! Azt hiszem a Vapor is, de az enyém biztosan.
(#26598) Cole86: Az a HIS egy abszolút minőségi, jól összerakott kártya, kitűnő minőségű alkatrészek felhasználásával. Arról van itt szó, hogy ez a VRM típus hajlamosabb sokkal az átlagosabb típusoknál erre a jelenségre. Az 5850-em is eszeveszett cincogásba kezdett 100-200+ FPS-nél vagy erősen húzva, mégse volt semmi baja, 3,5 éves, és hibátlanul dolgozik az új tulajánál.
Ez a milliárdos cég duma ez ne haragudj, de nagyon gáz. Ha mindenki így gondolkozna, senki nem gyártana VGA-kat, gondolom nagyon boldog lennél.
Ha pedig annyira rossz a kari, akkor gariba cserélni fogják. Ennyi. De ez az önhatalmúlag nyírjuk ki a kártyát, és ártatlan mosollyal vigyük vissza garanciába, hogy gyárihibás volt, ez a hozzáálás inkorrekt, és számomra emberileg elfogadhatatlan. -
E1even
senior tag
válasz
Bigemperor #26596 üzenetére
Igen, jól.
Én is mATX-ben (Maximus V Gene) használtam/használom a Matrix-ot és semmi hátrányát nem tapasztaltam úgy, hogy mellette volt egy SB Z hangkari is.
Ha hosszabb távra tervezel gépet, akkor szerintem a gari az elég fontos tényező. -
lowzor
veterán
válasz
Bigemperor #26595 üzenetére
Igen, a Vapor-X 2 slotot foglal, míg a DC2T és a Matrix 3-at. Jó az matx lapba is, ha alá nem akarsz tenni semmit.
-
Tarill
őstag
válasz
Bigemperor #26590 üzenetére
nem megbántani akarlak csak az egészből az jön le hogy jó dolgodba már nem tudod mit csinálj
-
E1even
senior tag
válasz
Bigemperor #26585 üzenetére
Újonnan a Vapor-X jobban megéri, ha csak az árát nézzük.
Viszont az Asus mellett szól a 3 év gari, és a Matrix-on is lehet ugyan úgy emelni a feszt, mint a Vapor-X-en.Ha használtan nézed (sok garival és megbízható eladótól), akkor is a Vapor-X lenne a jobb árban.
Viszont most egyáltalán nem lehet kapni, csak Asus DCII-eseket és Matrix-okat és ezekre is elvileg több gari van, mint a Vapor-X-re lenne.Szóval Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb.
-
lowzor
veterán
válasz
Nem mondanám rá azért, hogy szar, minőségben nagyon odaüt. Garancia meg ugye csak a gyári órajelre van. Az Asus azért odafigyelt szerintem, hogy a horror árhoz azért gyönyörű minőséget adjon. Szerintem vannak olyan kártyák a piacon, amik drágábbak, de nincs bennük ennyi anyag. Aki megveszi, annak a pénz úgy sem számít szvsz.
Nekem nagyon megtetszett: [link]
-
Tarill
őstag
válasz
hallod, nem unod még? egy hete itt sírsz a topicba hogy mit vegyél, 500x lett tanács adva ami segítene de te továbbra is ugyan azt kérdezgeted, ha meg megvetted a kártyát akkor használd ne azt lesd hogy tudnád már most továbbadni mert egy másik kártya +0,8 fpst hoz egy játékban ami amúgy is 117-el megy
-
lowzor
veterán
válasz
Bigemperor #26575 üzenetére
Nekem külsőre nagyon bejön a Matrix, a tuning az tényleg lutri annál is, mint bármelyik más kártyánál. Akinek kell a presztízs, az úgyis megveszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bigemperor #26575 üzenetére
Én azt venném amire több garancia van. Később ha megunod jobban eladható.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Bigemperor #26567 üzenetére
Nem értem,ha már megvetted a Vapor-t,akkor miért akarod máris cserélni,főleg,hogy ki se próbáltad?
Nem tetszik a külseje,vagy mi? -
HSM
félisten
válasz
Bigemperor #26563 üzenetére
Az én szememben jobb kari a Vapor-X. Ellenben nyers erőben ránézésre jobb a Matrix. A +1év gari jó dolog, ezt nem tudom helyetted eldönteni, szükséged van-e rá vagy sem +15k-ért.
(#26565) DroiDMester: Szuper, akkor most már pontosan tudjuk, miért is volt olyan jó ez a kártya BOOST ide vagy oda, míg mások szívtak, és fúj, boost....
Halkan megjegyzem, más gyártó is beletehette volna a 7970 értékeit gyárilag, mégse tette, szóval nyugodtan lehetne a boost-technika helyett a kártyák gyártóit szidni.Bár nyilván egyszerűbb gyengébb VRM-el kiadni, hogy max 162W, mint kicsit megpumpálni a VRM-et, és kiadni 210W-os limittel, khm...
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Bigemperor #26546 üzenetére
Majd ha összeállt a rendszer szeretnék kérni egy kis tuningos mark eredményt,ha lehet
-
E1even
senior tag
válasz
Bigemperor #26546 üzenetére
Inkább vettél volna 7970 Matrix-ot, mint ahogy írtam.
De a 256GB-os Samu 840 Pro SSD is megoldható lett volna, és egy kis kedvezmény a kettőre együtt.
Mondjuk a Samu SSD az már több, mint valószínű, hogy radi8tor1 fórumtársé lesz. -
válasz
Bigemperor #26524 üzenetére
Ha megvan és megfelel akkor nem érdemes variálni
-
válasz
Én a vapor tartanám meg, ha fontos szempont a tuning.
-
haddent
addikt
válasz
Én a DC2T -re szavazok a hűtés és a PCB miatt, de azt tudd, hogy ott overvoltage nem lesz!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Bigemperor #26502 üzenetére
Gratula!
Szerintem jó döntés volt,már csak "pár" alkatrész és ki is próbálhatod. -
E1even
senior tag
válasz
Bigemperor #26448 üzenetére
Vegyél 7970 Matrixot.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
+1 a Vapor-X-re
-
daveoff
veterán
válasz
Nekem most asus van, minőségre, és kinézetre nagyon komoly kártya. Az enyém szerencsére jól megy tuningban is. Szerintem, ha tuningosat akarsz, akkor aprón keresgélj, ha nem lényeg a tuning, akkor vedd meg az asust, új kártyánál úgyis lutri. 3év gari se hátrány. VaporX-et nem ismerem.....
-
eszakas
őstag
válasz
Ha nem akarsz tuningolni az ASUS hidegebb és halkabb megoldásnak tűnik, csak sok helyet foglal. Kinézetre viszont a legszebb szerintem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Vapor-X
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Bigemperor #26422 üzenetére
Én is majdnem 1 hónapig nézegettem a kártyákat,mire eldöntöttem hogy Vapor-X-et veszek,és nagyon nem bántam meg.
Szerencsére kifogtam egy elég jól húzhatót,és a vrm része egyébként még így se melegszik nagyon egyáltalán!
Egyébként meg ha 4-5 évre tervezel szinte ugyan mindegy hogy 2 vagy 3 év gari van rá(itt majd az esetleges eladást értem).
A lényeg,ha engem kérdeznél akkor +1 a Vapor-nak! -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Bigemperor #26419 üzenetére
Na látod ezért kérdeztem meg, hogy mik az igényeid/elvárásaid.
Tuningolni szeretnél?
Igen: Akkor 7950-et vennék a helyedben mert 7970 szintre húzható és szerintem itt a fórumon nagyon készségesek lesznek és segítenek is neked (a választásban is).
Nem: Ebben az esetben majdnem mindegy melyik 7970-et veszed meg a jelöltjeid közül eggyikben sem fogsz csalódni. Bár szerintem egy picit jobban jársz az ASUS-al mivel arra 3 év garit adnak Te pedig ugye hosszabb távra tervezel.
770-et csak indokolt esetben ajánlom tehát ha 3D-t szeretnéd kipróbálni neadjisten érdekel a Physix vagy esetleg nem tervezel 1080p fölé menni.
Azt is fontold meg, hogy esetleg egy használt VGA-t veszel olcsóbban. Itt aprón egész jó darabokat ki lehet fogni.
Aztán ha megbabonáz a next gen és rájösz hogy neked egy PS4 kell (MOST!) gyorsan el tudod adni és nem buksz rajta akkorát.Hozzá kell persze tenni, hogy 3-4 évre tervezni ilyen dolgokat baromi nehéz (Én még egy évre sem tudok, meg veszek minden vackot
). Így gen váltás előtt különösen nehéz megjósolni mire lesz elég mondjuk egy 7970 két év múlva. Lehet, hogy akkor már APU-kal fogunk játszani.
-
Macka
veterán
válasz
Bigemperor #26419 üzenetére
Szerintem, de lehet, hogy nem jól tudom (majd kijavítotok):
- GTX 770 szinte kottára ugyanaz, mint egy 680, csak kicsit tuningolva van. Az új driverbugról nem is írok.
- 7970-ből inkább Sapphire, a tuningpotenciál miatt, meghúzva (a Ghz ed. talán még alapon is) bőven a 680 fölött van, ergo a 770-nél is gyorsabb. Apróban találni rev 1-est, én azt venném meg, 1200 körül mennek.
- 7950-ből a Powercolor V2 jó választás, a 7970 szintjét 1125 Mhz körül hozza, tehát így kb megfelel a 680/770 -nek.Hogy én mit vennék? Radeont, a többi az anyagiaktól függ. Ha megteheted, akkor 7970-et.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Bigemperor #26415 üzenetére
Akkor valami használt 7970-et vennék a Te helyedben (pl SSJameszes-től Ő úgyis most akarja eladni az egyiket.
)
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Bigemperor #26394 üzenetére
Igazából milyen igényeid vannak? FullHD, Physix, 120fps, Eyefinity, Surround 3D stb.
(ugyanis azokhoz szabva kéne VGA-t venni)
-
Cole86
senior tag
válasz
Bigemperor #26394 üzenetére
Ha nem sürgős és tudsz várni minimum október,november környékéig akkor várd ki egy közepes vagy alacsonyabb kategóriás karival, pl 7850/70 esetleg jó áron gtx 660/ vagy 660ti, azok nem fognak annyit bukni az árukból mint a 7970 vagy gtx 680/770esek, esetleg még a 780asnak is leverheti az árát, ha beéri vagy beelőzi a hd 8000es széria emberi áron..
-
Asbee
veterán
válasz
Bigemperor #26389 üzenetére
Én lehet bevállalnám a gtx770-et ha most vennék karit. Az ára nem rossz kezdésnek... Vapor X sem rossz kari. bár pár embernek voltak vrm melegedés gondjai. Asus 7970-et a fesz állítása hiánya miatt, ami mostanában gyakori, nem vennék.
(#26390) Cris99: Sapphirenál csa az SKU számot kell csekkolni. Az legyen pontos és abból tudod melyik kari.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Bigemperor #26384 üzenetére
Nekem nemrég óta van Sapphire 7970 Vapor-X-em: szép,nagyon jól hűt,jól húzható.Viszont vizet sajna el kell felejteni nála tudomásom szerint.
-
haddent
addikt
válasz
Bigemperor #26380 üzenetére
A GTX770 az egy OC GTX680, ami pedig nem épp egy vadállat, főleg Compute -os játékokban. Szerintem egy HD7970 meghúzva (ez így sportszerű hiszen a 770 is egy húzott 680..) sokkal jobb. Szóval én arra voksolok, de a DC2T viszont sok esetben voltage lockos, arra számíts.
(A GTX780 más eset, az már jobb jelentősen)#26382 Cris99 vannak olyanok is, ami teljesen ref., csak az az egy hiányzó táp fázis is rá van építve. Szerintem azok is megfelelnek a blokk alá!
#26384 Bigemperor mint mondta, a 770 -ről nem érdemes úgy beszélni, mint egy külön GPU -ról. Húzott 680... A bug mizéria az most kivétel nélkül minden nvidia -nal jelen van, mert érkezett egy nagyszerű kis driver (amely többeknél elvileg még hardveres hibát is okozott). Az Asus jó is, nagyon, de a 7970 DC2T szinte biztosan fesz.záras lesz.
-
Cole86
senior tag
válasz
Bigemperor #26380 üzenetére
Utolsó 2, de inkább csak azért mert az asus 7970dc2-t alig lehet húzni pár megaherzet.. amúgy jól néz ki, hűvös és halk csak 0 % tuning kb az új szériáknál (ugró feszültség zár miatt)
gtx 770esek meg 680asok kicsit jobb memóriával és olcsóbban most már..
Én 7970est vennék egy sapphire vapor x-et ghz editiont hasonló áron inkább amúgy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged