-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
-
odorgg
addikt
válasz
trufa12 #33631 üzenetére
Amiről szó van, az nem kontakt hiba. A rosszúl szigetelt tekercsek nyávognak.
(#33632) d3lete
Milyen grafikai beállításokkal játszol? Drivert cseréltél már?
(#33634) zack
Felesleges babrálni, mindenre elég a 226W-340W-os intervallum. Dmarknál limitálhat max, ha 1,3V feletti feszekkel próbálkozol. 24/7-es oc esetén meg koppig húzod az erre vonatkozó csuszkát az adott szoftverben, és tuti nem foglya lejebb venni a VGA az órajeleket emiatt.
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33521 üzenetére
A furmark arra jó, hogy megnézd, nem-e fog túlmelegedni a kari extrém terhelésre. Ettől még korántsem biztos, hogy stabil is lesz.
Stabilitásteszre nem igazán jó, ez a tapasztalatom.
(#33522) Muerte75: Meg kell nézni, melyik device, amit felül akarsz írni, és beírni a felülírási parancsba a megfelelő device ID-t.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
trufa12 #33468 üzenetére
Nálam azért előfordult olyan is,hogy a valley vagy mark lement rendesen aztán gameben pár perc alatt megfeküdt.
Én ezért mondom,hogy bőven elég 1-2 kör valley vagy mark,aztán egyből rászabadítani valami game-re,ha ott elvan több órán keresztül,na akkor tuti a tuningod.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
trufa12 #33418 üzenetére
Pasztázni próbáltad már?
Nekem elég "abnormálisnak" tünik ez a 100+ vrm,nálam spec. 1200/1600 nál se ment még 90 felé se nagyon.
Mostanában meg csak 1150/1500 -on van hajtva,itt meg szinte hűvösnek mondható.Weareus : Köszi az infót,legalább procit nem kell cserélnem.
Mondjuk még azért örlődök,hogy 7970cf vagy 290 persze nem refis,szóval arra még várni is kell. -
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33418 üzenetére
Ugyanaz a beállítás, ami Furmark alatt nekem 98 fokig melegítette a VRM-et (amit írtam, 1,1V 1000/1450Mhz) az játék alatt a 70-et csak ritkán érte el, csúcsértéknek, de inkább 65-67 fok volt a jellemző.
Ja, és 2000-2300rpm közti automata ventivel, ami még teljesen vállalható szerintem, pláne 2000-2100 között, ahol nekem főleg tanáyzott. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
trufa12 #33392 üzenetére
AMD vs nVidia témával ne ezt a topicot bombázzátok. Azért van saját topicja, hogy akit érdekel a téma az átnéz oda.
-
gyuszaa
őstag
válasz
trufa12 #33299 üzenetére
Stabilitástesztre nem jó a furmark.
Egyébként nekem 3dmark ice storm (a mobilos teszt, sok fps) alatt marhára cicergett a 7850 és 7870XT (nem annyira hangosan), de ez a vapor néma.
Tekercsek szigetelésétől is függ, hogy mennyire képes elnyelni a rezgéseket ilyen helyzetekben.
Itt szépen le van írva a coil whine eredete. -
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33286 üzenetére
Topikjában kérdezd, mindegyiknél más.
Én anno az összes tesztprogit ráengedtem, és fél év használat után egy linx/gyorsított film kombó 5 perc alatt megfektette.
Én hiába írom le, mitől döglik meg egy X58/Bloomfield kombó, ha nem stabil, mert azzal sokat molyoltam anno, ha neked már egészen más cuccod van.
(#33287) trufa12: Kéne szerezz kölcsönbe egyet valakitől.
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33284 üzenetére
Nem attól függ, jó-e vagy rossz.
Régen az elsőgenerációs Corsair HX620-am jobban cicergett ugyanazzal a géppel pl. mint az utána lévő Enermax Modu82-m. Pedig nem rosszabb táp minőségre...
Ja, terhelésfüggő is a ciripelés, minél nagyobb a VGA terhelése, annál erősebb a hang. Én ahogy írtam alapon használtam, alulfeszelve, úgy tök jó volt, nem cincogott, csak nagyon kicsit, nem hangosabban, mint bármelyik másik hasonló kari, és raktam össze már párral gépet. OC-zva már picit hegedült, de hamar elnyomta olyankor a venti.
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33281 üzenetére
Halkan teszem hozzá, hogy erősen tápfüggő is, mennyire ciripel. Ja, és tipikusan nagyon nagy FPS-nél, 100-150 felett. Ezek a karik mind ilyenek többé-kevésbé, valamelyik kicsit halkabban, valamelyik kicsit hangosabban, de mind csinálja terhelés alatt.
(#33282) trufa12: Én egy ideje leszoktam a CPU-tuningról, megmagyarázhatatlan dolgokat tud produkálni. Mondjuk ilyet még pont nem láttam.
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
trufa12 #33220 üzenetére
akor codoznod kell nem bf-ezni,bár a bf-ben is van hasalás+számtalan dolog ami nincs meg a cod-ban
COD Ghost gépigény
CPU: Intel® Core™ 2 Duo E8200 2.66 GHZ / AMD Phenom™ X3 8750 2.4 GHZ or better
RAM: 6 GB RAM
VGA: NVIDIA® GeForce® GTS 450 / ATI® Radeon™ HD 5870 or better
DX: DirectX 11
http://gepigeny.hu/
HDD: 40 GB
Hang: DirectX 9.0c compatible 16-bit sound card
Hálózat: Broadband Internet connectionrengeteget fejlödött az évek alatt
-
HeZzZ
senior tag
válasz
trufa12 #33189 üzenetére
ez nem attól függ. a frostbite 3 messzemenően más kategória mint az AC3 felturbózott, de régi motorja. a dice hihetetlenül jól tudta optimalizálni a játékot. én is msot toltam végig az ac3 mat és szegényebbek voltak az fps-ek mint a bf4 ben
(#33209) Gaboo007 van benne valami, de az AMD mantle API-ja nem elfelejtendő dolog
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33144 üzenetére
A D3 furcsa egy játék... PL. anno a várostromos részen, sok ellen mellett a lézeres varázslóval ilyen 3-4 FPS-re is be tudott akadni az amúgy vajsimán futó játék....
Ez még anno az 5850-emen... XD
(#33145) freestyée: Van baj ezzel a friss drivberrel...
(#33146) trufa12: A fos friss driverek csinálják.... Március óta van 7900-as karim, és azóta megy TriXX-el vagy AB-vel. Soha semmi gondom nem volt velük.
(#33147) daveoff: A user errort kizárnám. Csak simán frissítettem a drivert a 13.6 beta 2-ről a 13.8 beta 1-re, szar lett, instabil. Visszatettem a 13.6 beta 2-t, tökéletes lett. Utána újra teszteltem CF-et, hogy hű, de jó lett a 13.8 beta 2 a framepacinggal, felraktam, kipróbáltam, szar volt az is. Ment vissza a 13.6 beta 2 és jó lett. Namost, vagy nálam van valami anomália, ami csak a friss driverekkel jön elő win7 64 bit alatt, vagy az új driver gagyi. De hozzááteszem, a 13.1-el se volt semmi bajom, azt is sokat használtam, meg még néhány beta is volt fenn, de azok is jók voltak. Csak a frissek bohóckodtak.
(#33149) Fail3D!: Hát ez külön érdekes, ha a kari tuningpotenciálját is kinyírták... Lehet, valami powerplay okosságot reszeltek benne? Az magyarázhatná a tuningprogramos anomáliákat, a netezős és videózós anomáliákat egyaránt.
-
-
tipuka
addikt
válasz
trufa12 #33070 üzenetére
Nekem az van és vannak benne bugok, kettőt most leírok, aztán többet nem offolok.
A grafity mozog a levegőben, amikor nem közvetlen a falra/sziklára nézel.
(első pálya)A másik, hogy estem már be a textúra alá és újra kellett kezdenem az egész missziót, mert a checkpointra kattintva ugyanoda a textúra alá dobott vissza. (amikor egy kis lukban mászkáltok fel a létrán) Amúgy én is lehidaltam az első pályától, a többi se rossz, de nem olyan élmény a többi, de így is tetszik/ tetszene, ha menne normálisan.
-
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33005 üzenetére
Ja, és az OC BIOS-ával, ami 1000/1450Mhz gyárilag, és Afterburnerben bekapcsoltam a "Force constant voltage"-et is, különben nem lehet neki feszt állítani.
A memóriák feszültségét úgy állítod, hogy az Afterburnerben (3.0.0. beta 15) a core voltage mellett jobbra lenyitod a fület, és ottvan.
Ja, és le kell törölni az Afterburner könyvtárából az "MSIAfterburner.oem" file-t, hogy ne Lightning BE-nek lássa a karit, mert ha annak látja, nincs feszültségállítás.
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #33002 üzenetére
A régi 7970-emre gondolsz? Végülis nálad kötött ki?
Az egész pontosan 1,256V-on elszaladt 1150-en, a memók pedig ha jól emlékszem 1,52V-on mentek 1650-et. Ha többet adtam nekik, nem szerették, ha kevesbbet, szintén. Én azért az 1550-hez is adtam nekik ennyit, a memóriát nem szeretem kicentizni sosem.
1150/1550-en használtam jópár napig teszt céllal, és nálam nem volt semmi gondja úgy. Valley tesztre szemetelve ugyan, de 1200-as GPU-val is lefutott 1,3V-on. Tomb Raiderben néztem amúgy az 1150-et, Planetside2-ben, meg jópár óra valley, meg egy kör 3Dmark, és sehol semmi szemét, vagy fagyás nem volt.
Nálam is 50% limittel ment, i5 3570k-s proci, Giga z77x lap, és Enermax modu82 625W-os táp.
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #32940 üzenetére
Attól függ... Pl. második monitort meghajtani tökéletes, és akkor ha jól emlékszem, nem kapcsol fel a HD7900 a többmonitoros órajelére, ~30W-os állandó fogyasztásnövekedést generálva...
De pl. youtube videók esetén se mindegy, IGP 2W 7970 meg olyan 35W körül kér, amíg megy a háttérben... Szóval azért hasznos lehet az IGP nagyon...
Egy 290X-nél, ahol meg mégdurvábban rosszak ezek a fogyasztások, ott meg már mondjuk egy youtube vidin 70W-ot lehet spórolni, ami mondjuk nálam dupla fogyasztást jelentene üresjáratban lightosan videózva. Így se tetszik, hogy 80W üresjratbana youtube nem 82-85W hanem 115-120W, de ezért még pont nem kapcsolom be a HD4000-et, de azért bosszankodom magamban miatta, ha pl. nyitva hagyok egy weblapot egy beágyazott videóval, és mondjuk egy fél óra múlva veszem észre, miért fogyaszt 120W-ot a gép, amikor csak netezek...
-
HSM
félisten
válasz
trufa12 #32871 üzenetére
Akkor megérte váltani, örülök...
Az a hátlapi fém lemeznek elvileg fel kéne feküdnie a socket hátlapi fémlapja mögé... Akkor van baj, ha a lapon van ott valami alktrész, ez sajnos néha előfordul.
Ha csak csavarok fogják, de jól, akkor végülis nagy baj szerintem nincs. Bár azért nyilván jobb, ha hátul nagyobb felületen felfekszik egy ilyen nagyobbacska hűtő.
Nekem pl. egy ilyen szörnyeteg figyel a lap hátulján (a jobboldali nagy az): [link](#32879) trufa12: Adtál neki nagyobb TDP-limitet BIOS-ban? Ha igen, fel kéne kapcsoljon... Én adtam neki 100A-t limitnek, non-stop tekeri a turbo 3600-3800-on, pedig amúgy csak 3,4Ghz lenne az enyém.
(#32873) Biguli: Azért ne felejtsük el, hogy egészen mostanáig (290X) ez volt az AMD csúcs-VGA-ja, míg az említett Phenom 2 X6 proci azért már nem mai csirke....
Persze, nem egy gyenge proci, de már látni a hiányosságait egy ennyire erős VGA mellett több játékban is.
-
-
Biguli
csendes tag
-
Sontir Fel
őstag
válasz
trufa12 #32825 üzenetére
Ez nálunk régi story, sose fogjuk kinőni. Na perszr ma már BF4 lesz, ha az ea is úgy akarja, egy időre most pihentetem a bencselést. Na meg most be kell látni, hogy a,konfigom lemaradóban van. Z68 vs Z77, i7 2700k vs i7 3770k, ref 7970 vs matrix... Ujítanom kell valamit
a memóriám 1,6 alapfeszen, 1,64 fölé nem vittem most.
erről jut eszembe, mik a tapasztalatok bf4gyel, hogy muszikál a játék? Tunningnak mennyire hálás?
-
Raggie
őstag
válasz
trufa12 #32744 üzenetére
Az, hogy milyen játékot milyen FPS-el visz nem annak a függvénye, hogy a "kártyán minden rendben van-e". Az számít, hogy a grafikai Motor erőforrásigénye és a kártya ereje milyen viszonyban áll. Szimplán lehet, hogy csak annyi történt, hogy a BF4-es Motor ennyivel erőforrásigényesebb.
Ettől függetlenül lehet(sőt valószínűnek tartom), hogy az újabb driverekkel, (a Mantle-ről ne is beszéljünk) egyre jobban fog majd menni, de fogalmazzunk egy kicsit szabatosabban, és ne azt okoljuk, hogy a kártyán mi van rendben, vagy melyik egy darab kiemelt paramétere okés.
kis kiegészítés: nem hiszem, hogy a 7870 olyan stabilan vitte volna a BF3-at... többen is panaszkodtak a Topic-ban, hogy 7970-essel is leugrott az FPS-ük 40 köré BF3 multiban több esetben is. Ilyen szemszögből a 40 FPS a BF4-ben szebb grafika mellett, már nem is olyan rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest