-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
kingpython #31534 üzenetére
Jah a gyártók a biztonságos oldalon akarnak maradni a táp megadásokkal, számolni kell azzal is hogy lehet valaki valami szar minöségü tápot vesz ami közel sem tudja leadni a ráírt teljesítményt. Fogyasztásban a 350w-ot nem nagyon fogod elérni az 1 kártyával.
-
HSM
félisten
válasz
kingpython #31534 üzenetére
Úgy tudom, a frissebb gyártású 7970-ekre is már két 8-ast tett a gyártó. Ez inkább elővigyázatosság, amúgy feleslegesen. A 280x vélhetőleg azonos órajelen valamivel torkosabb lesz átlagosan, főleg tuningolva, de közelse ilyen mértékben, hogy 500W vagy 750W táp kelljen alá.
-
KAMELOT
titán
válasz
kingpython #31532 üzenetére
Igen elég lesz!
-
HSM
félisten
válasz
kingpython #31517 üzenetére
Elvileg olcsóbb lesz, 90k körüli árakat hallottam rá, persze, majd kiderül.
Eddig talán ez az egyetlen 280X, ahol nem spórolást látok, hanem kis továbbfejlesztést. Persze, még nem is láttam a teljes portfóliót, illetve szigorúan magánvélemény.
-
HSM
félisten
válasz
kingpython #31511 üzenetére
Hát, hasonló árban a Ghz-et venném mindenképp, de amúgy jó lett a Vapor 280x, azon ahogy láttam, nem butítottak a régihez képest, sőt, talán picivel jobb is lett, hogy jócskán sűrűbb VRM bordát tettek rá.
A hátuljára is került egy lemez,, ami jól néz ki és védi, reméljük a hűtésnek sem árt.
-
Olympos
aktív tag
válasz
kingpython #31359 üzenetére
dehogy esett
ennyiért vettem két hete
(tegnap felvitték, most levitték, azt úgy néz ki, mintha esett volna.)
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
kingpython #30957 üzenetére
erröl beszélünk már egy pár orája
-
mezi84
csendes tag
válasz
kingpython #30952 üzenetére
de komoly innen szoktam vásárolni
-
Whysperer
addikt
válasz
kingpython #30881 üzenetére
2500k símán megy 4,2-4,5-t sé sz.tem elég is hozzá teljesen!
-
Rocko66
aktív tag
válasz
kingpython #30653 üzenetére
Rendben. Vapor x megrendelve...
Egy i5 2500K 4,2ghz-n elég a kihajtásához? -
Gróf...
aktív tag
válasz
kingpython #30636 üzenetére
Az én kártyám már legalább egy hete bezuhant 14 pengővel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kingpython #30638 üzenetére
-
válasz
kingpython #30568 üzenetére
dollar=euro
-
válasz
kingpython #30561 üzenetére
remelem erzed hogy tobb mint 2xer gyorsabb
-
válasz
kingpython #30554 üzenetére
moat futasd le extrem ahogy ok
-
mqm
senior tag
válasz
kingpython #30476 üzenetére
Nem hiszem ,hogy 63e. lesz M.O.-on is. + akár a végtelenségig is lehet várni úgy is lesz az 20k alatt is pár évtized múlva a mostani 79** sorozat.
-
pcsabat
őstag
válasz
kingpython #22197 üzenetére
iszonyat jól mennek ezek a 7950-esek. Nálam még a kis mezei Giga WF3 is lazán futkorászik (1.1V droppolt feszen) 1100 Mhz-n. 1.2V-on pedig 1200-on. Azt hiszem azt meg nem kell mondani, hogy ekkor pipálja még a GTX 680-akat is
-
daveoff
veterán
válasz
kingpython #22195 üzenetére
Mondom, nálam a 7870 is szép gyorsulást hozott, és az azért kellemesebb árkategória!
-
daveoff
veterán
válasz
kingpython #22183 üzenetére
Én 5870-ről váltottam 7870-re, és már ott tetemes volt a gyorsulás, nem hogy 7950-el....
De természetesen ez az igényeidtől is függ, hogy megéri-e neked. Ha megvárod a 8-as szériát, a mostani kártyád már nem sokat fog érni, persze ha ez nem tényező, akkor mindegy. -
TTomax
félisten
válasz
kingpython #21920 üzenetére
Nem tudom nem akarok hülyeséget irni... kérdezd meg itt,biztosan segítenek.
(#21924) kingpython
Szívesen! -
TTomax
félisten
válasz
kingpython #21917 üzenetére
Csak tippelgetni tudunk mi is,mert gyakorlatilag nem tudunk semmi konkrétumot.A Titan környékére várjuk teljesítményben,de ez mind csak találgatás...A jövőt nem nagyon tudjuk megmondani,csak a jelent.. a jelen pedig az,hogy kb 80%-al erősebb a 6870-nél a 7950... kb hoz egy 6870CF-et... persze csak ha húzol egy egészségeset a 7950en,azt pedig lehet mert benne van.
-
haddent
addikt
válasz
kingpython #21917 üzenetére
Hát senki sem tudja szerintem... Én tippre olyan 30% -ot mondanék... De teljesen hasraütés...
Na meg leghamarabb év végen, de valószínűleg Q1 -ben jön, az meg azért elég sokára van ám.. -
TTomax
félisten
válasz
kingpython #21912 üzenetére
Sokkal jobb,látom FHD monitorod van...vgat akkor cserélünk ha legalább megvan egy 50%-os teljesítmény növekedés...persze lehet egyéb okokból is,de ez most nem releváns.Nyugodtan cseréld le,megvan az 50% bőven,érezni fogod,meg leszel vele elégedve.A géped is megvan hozzá.
-
haddent
addikt
válasz
kingpython #21912 üzenetére
Mindenképp érdemes, sokkal jobb. Nyilván a 8 -as még jobb lesz, ha most el tudsz pötyögni a mostanival, akkor várhatsz is..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kingpython #21611 üzenetére
Tele van az internet tesztekkel, de PH-n is tesztelték.
Ott láthatod a különbséget. -
omikron23
senior tag
válasz
kingpython #21426 üzenetére
Szerintem már sehol... Én kb 2 hete vettem 2db 7970-et, egyikhez sem járt már kód...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
kingpython #21255 üzenetére
Mostis hirdetnek egy 7970 dual x-et 88k-ért.nem boost-os.nekem is ilyen van és 1200-at megy a gpu 1125mv-on
-
pcsabat
őstag
válasz
kingpython #21260 üzenetére
jó a windforce hűtés szerintem. Nem akarok általánosítani, a házam is elég szellős, nálam ez a 3. WF hűtéssel szerelt kártya. A GTX 460 SOC-t kivéve mindegyik némán tette a dolgát (a 660 GTX és a 7950 WF3 is). Utóbbinak akkor jön meg a hangja, ha 1100 mhz fölé húzom és fesszel is megkínálom rendesen. DE! Így is csak akkor ha valami igen GPU igényes programmal hajtom meg, pl. most egy RE 6 alatt így sem mennek 30% fölé a ventik és 50 fokos a GPU játék alatt (VRM meg 55).
-
haddent
addikt
válasz
kingpython #21260 üzenetére
Külföldi fórumokon csak dícsérik, itthon csak szapulják a Gigát
Nem volt vele dolgom, de úgy általánosságban utálják itthon a Gigát meg a WindForce hűtést, nekem anno GTX460 -al tökéletes volt.. De hát azért az rég volt, más volt. -
haddent
addikt
válasz
kingpython #21255 üzenetére
Semmi. Egyszerűen arra van építve, hogy 1.5X annyit zabáljon, mint egy normál kártya, gyorsabba, erősebben, de nem bírja teljesíteni, ha valóban meghúzod. De alapon jó választás. Bár azért már 3-4 hónapja volt ilyenem, azóta jöhetett másik batch/revízió, szóval fenntartásokkal vedd amiket leírtam..
Itt a DualX Flex bár most épp sikerült felvinni mégjobban az árát a Vapor-X fölé
Na mindegy.. alapon amelyik a legolcsóbb/legtöbb garis szerintem..
-
haddent
addikt
válasz
kingpython #21252 üzenetére
Nálam fordult meg ilyen. Ha elfogadsz egy tanácsot személyes tapasztalat alapján, akkor Sapphire Dual-X ha olcsóbban akarsz kijönni. Ha van egy kis plussz pénz akkor Asus DC2T V2 is jó.
Egyébként nem rossz a Vapor-X, a GPU -t jó hidegen tartja és csöndes, de ha komolyabb tuningot akarsz és nem vagy szerencsés, akkor a VRM át tud menni plazmavágóba -
haddent
addikt
válasz
kingpython #21122 üzenetére
Mindenképpen Sapphire, de ne Vapor-X -et. Olyanom volt, nem túl jó... Én a helyedben valami Sapphire HD7950 Dual-X -re vadásznék, abból is első generációsra, nem boostosra, nem oc -s, nem ilyen nem olyan..
Vagy Asus HD7950 DC2T V2. Ez a két kártya nagyon rendben van, persze a többivel sem nyúlsz mellé nagyon... -
pcsabat
őstag
válasz
kingpython #21122 üzenetére
itt a sapphire-t ajánlják, külföldön a gigabyte-t. Gondolom sokat segítettem
Mind a kettőből lehet kifogni kiemelkedően jó példányokat. A giga-nál előfordulhat memória hibás (persze ezt is ki kell fogni, az enyémnek pl. semmi baja pedig kap rendesen). Emellett a giga-nak igazán hatékony a hűtése és halk is (nem furmark alatt értem, hanem játék alatt még tuningal is) és ha kifogsz belőle egy rev. 1-t akkor se boost, se voltage lock nem fogja nehezíteni az életedet
A sapphire is jó kártya, ott talán a VRM hőmérsékletre szoktak panaszkodni. Viszont több jobb tuning-potenciállal bíró darabról lehet olvasni, mint gigabyte oldalon. Viszont a gari csak két év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged