Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Dobozában mindenével adtam le gariztatni a kártyát, miért ne úgy kapnám meg az új kártyát bontatlanul?
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Alapon is némelyik tud hangoskodni, a frissebb gyártásúaknak elég magas az alapfeszük feleslegesen. Ami nálam járt, 1,18V-ot kapott a 925MHz-hez, ami elég vicces, nem emlékszem már pontosan, de 1,05V körül elég volt neki hozzá. A hangban meg a difi hatalmas....

Hangtalanságot ne várj tőle, de átmeneti kártyának szerintem tökéletes, ha épp ilyet tudsz szerezni. Elég masszív konstrukció.
-
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Alulfeszelve alapórajel vagy max 1Ghz körül szerintem egész élhető kitolt power limittel is.

De nem szabad olyan néma működést várni, mint egy komoly nyitott hűtőstől hasonló körülmények között. -
Malibutomi
nagyúr
Akinek van tapasztalatae, 7970 ref hűtés mennyire hangos?
-
FaTHI
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a Tabletemnél 2x-cseréltek, de a régi gari maradt.
-
F e Z o
veterán
Ma telefonáltak a Telemat Kft.-től, hogy megérkezett a kártya garanciás javításból. 7970 Lightning helyett MSI 280x Twin Frozr-t kaptam, a garancia ideje a régi kártyáé maradt, de annyival hosszabbodik, amennyit gariban töltött a kártyám. Így még majdnem 2 év van rá.
Tehát akinek Telemat Kft-s 7970 Lighting-je van, gariban ilyenre számíthat.
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
HA!-n rengeteg hibás HW-t adnak-vesznek. Meglepne, ha ezzel bármi probléma lenne.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Rakosgattam már ide-oda másik slotba is.
Először azt is hittem hogy e felső PCIE a hibás, mert az alsóban ment, de aztán kiderült hogy azért mert mikor alul volt, akkor a kábelek kicsit tartották felfelé.Addig logikáztam hogy végül feltünt, hogy slottól függetlenül, ha felfelé tartom akkor okés, ha lefelé megnyomom kakás.
Költözés után vagyunk, szóval esélyes, hogy valahol megnyekkent sajna
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hadd legyen captain obvious - DVI/Dsub kábel rendesen rá van kötve a kártyára?
Volt már vízcsorgás a háton vissza nem csavarozott csatlakozó miatt, mikor szétesett és furcsa színű volt a kép a 8760-on.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na kinyomoztam mi okozza a hibát nálam. Sajna úgy fest valami megszakadt a kártyában. Ha nem hagyom hogy lógjon a saját súlyátol hanem picit tartom, akkor tökéletes, ha elengedem/ picit megnyomom lefelé azonnal szétesik a kép. Sajna cserés lesz.
-
zoli121
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
De hibásként árulnám
-
zoli121
aktív tag
Üdv. Elméleti síkon egy olyan HD 7970 ami nem ad képet mennyiért lehetne eladni?

-
4264adam
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A modok miatt az Online-on nehézkesen vagy nem is tudták kiszűrni a csalókat. Ezért vették vissza.
-
4264adam
nagyúr
Na szuper a Rockstar új GTA V patch-e. Eddigi 70FPS+ most már csak 60+ ás 50-re is be tud esni. Ugyanakkor most már a procik nem 90% és felett mozognak hanem csak 70-80%. Más is ezt tapasztalta?
-
4264adam
nagyúr
-
Még valami.
Érdemes biost frissíteni, amit fentebb írtam? Az a legfrissebb erre a kártyára a lista alapján.
Addig nem teszem amíg meg nem erősít valaki aki használja azt a biost.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Bocsi, elkerülte a figyelmem. Kb 15 körül néznék házat.
Most próbáltam a GTA V el kb 30 percet de szerencsére nincs probléma. A GPU hőfok sem ment 46 c° fölé. Jó ez a Peter.
Igaz eddig a hozzá adott külön tartón voltak a ventik, de most, hogy kiszedtem inkább dróttal a hűtő bordához erősítettem. Meglepő, de jobb így a hűtés mint a Peter külön slotos megoldása. -
4264adam
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen hallgasd! Elég tuti lett
-

-
4264adam
nagyúr
válasz
Ateszpapa
üzenetére
Mit jelent neked az az ár ami még elfogadható?
Én kolink házban vagyok(alsó tápos, 4 venti), semmi bajom vele elfér minden hőfokok rendben. 3.000Ft-ért vettem innen. Elég feltenni a ház oldalát, már egy hátra kiszívó ventillátor sokat jelent. Van 10k-ért is szűrős házak. de 18-ért itt aprón a legjobbak vannak.
-
bruno44
csendes tag
nagyon jó kis topi

-
Huhh remélem csak a por.
Peter hűtés van rajta.Néztem a bioszt és ez van az egyes állapotban: 015.012.000.006.000000
Rakjam fel ezt?
2013-04-27 05:17:00 015.034.000.002.000000 ez a legfrissebb ha jól látom.
Venni is fogok valami porszűrős házat.
Tudtok ajánlani valami jót és nem megy rá az ember gatyája?

-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Tudtok adni egy leírást, hogy flasheljem a bioszt?
Még sosem csináltam, de gyorsan tanulok.
Az egyes állásban van most, úgy tudom azt nem lehet módosítani csak a kettest, igaz?
Kivettem a gépből. és megtisztítottam.
Apró, finom szemcsés por volt rajta, valszeg a padló szőnyeg miatt, hiába porszívózunk belejut a gépházba, mert nincsenek porvédők, sőt a gépház oldala is le van szedve.
Vissza raktam, és működik! Eltűnt a csík!
Ráeresztettem egy negyed órát a furmarkot, és semmi gond (kop-kop-kop)
Ezek szerint a por okozhatta!?
-
Sziasztok!
Tegnap bekapcsoltam a gépet, netezgettem egyszer csak csíkos lett a kép.
Újra indítottam, de már a BIOSban is van 2 függőleges csík.
Ha betölt a win, akkor nincs kép, csak csíkok.Meghalt volna a kártyám?
Van valaki aki esetleg meg tudná javítani, vagy kuka lett?Gigabyte HD 7970

-
Malibutomi
nagyúr
Na srácok erre adjon valaki ötletet.
7950 wf3. Alapfesz 1094mv, 900/1250mhz.Játszok a gta-val, egy idö után elkezd grafikai hibákat csinálni. Elöször azt hittem az új betadriver, de aztán feltünt hogy a hibàzás után a fesz átvált 1125mv-ra. Akármit csinálok úgymarad, amíg ki nem veszem a kàrtyàt, és át nem rakom másik slirba. Akkir újra 1094mv, és müködik rendesen.
-
.
-
snecy20
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
A Dying Light nem is mérvadó, korunk csúcskonfigjait is letérdepelteti a remek optimalizációjával.

Amúgy az én közepesen gyenge vasam is, hála a 7950-nek tökéletesen elvitte magas beállításokkal az új Metal Gear Solid-ot, COD AW-t, Dragon Age Inquisition-t, Far Cry 4-et, viszont Assetto Corsa, Project Cars, Dying Light alatt már megsemmisítő erejű volt a vereség, bár nem a VGA hibájából. -
4264adam
nagyúr
válasz
snecy20
üzenetére
Jó lesz ez még egy ideig. pl: GTA V Azért high/Very high FHD-ban 60+FPS ha ilyen kaliberű játékot ilyen részletesség mellett futtat akkor nem kellene baja lennie egy ideig. Dying Light nekem a Medium és HIGH között nem sok különbséget tapasztalok de előtti beállítosokkal FIX 60FPS van.
-
snecy20
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Gondolom azért a DX12 elterjedéséig elleszünk még vele...

Igazából mostanra, tehát 2015 első harmadára éreztem úgy, hogy a jelenlegi gépösszeállításom nagyon elfogyott, bár a 7950 azért jó pár játék esetén kihúzott a bajból. Igaz, ahol egy FX6300 a proci, ott már évekkel ezelőtt sem lehetett olyan sokat várni teljesítmény terén.
-
snecy20
nagyúr
Mit gondoltok, ez a 7950/7970 széria van még annyira erős és időtálló, hogy egy 1 éven belüli platformváltás esetén is érdemes legyen átmenteni az új gépbe? Vagy 60k körül már van szignifikánsabb jobb alternatíva videokártyára?
FX6300 + 1333Hz 8GB -ot váltana majd remélhetőleg egy i7 4790k környéki CPU, 16GB 2133Mhz RAM, SSD-vel. -
F e Z o
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Akkor ez is egy már gariztatott kártya...

(#39336) FaTHI : Beszéltem a Telemat Kft-vel, március 6 óta van bent a karim. Április közepén azok a kártyák jöttek vissza gariból, amiket februárban adtak le. A garanciám annyival fog hoszabbodni, amennyi időt garanaciában töltött a kártya. Ha fejlemény van, természetesen jelzem.
-
FaTHI
őstag
válasz
Winchester95
üzenetére
A Lite Edition az mindegyik 1100Mhz-en megy. az egy módositott Biosos kari.
-
F e Z o
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Az én a BE lite karim is ennyin boostolt, igaz nem gyengén túl van feszelve 1150-en. (1,25V)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Az egy érdekes dolog

Meg ez trifrozr, nem twf
Ezt az MSI vs ASUS gyalázásos videót! Komolyan nem értem, honnan veszi a bátorságot (ez esetben az MSI), hogy egy rivális céget megalázzon a saját maga reklámozásában. És ezt Mo-n is láttam már sokszor.
[link] -
Winchester95
őstag
Ezt én is értem.
Csak azt nem mit keres a dobozon a piros matrica hogy LITE edition.... -
törölt tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Úgy már okés, mert a boost 1150 és a memória is 6000. [link]
-
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Bocs kifelejtettem, 7970 rol van szo boost edition lightning LITE
1150 gpu/default clock 1600mhz memory -
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Úgy, hogy az nem alap. Szerintem valami kóser hűtésű házban BC-t bányásztak vele... Vagy nem tudom, de a legdurvábbaknak sincs 1050 felett az alapórajel, és az is tuti, hogy az nem TWF hűtéses cucc.
RBE-vel pakold vissza az órajeleket.
-
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Moddolt biosos?
Igen hasznaltan.gari is van ra elvileg.
Nem tudom miben lite, ha 1150 1600 as orajelek vannak alapon.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
A moddolt bios-os... Használtan vetted?
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
ADOTT EGY MSI TWF4 ES LIGHT LITE EDITION (Dobozra irva) viszont alapon 1150mhz és 1600mhz memoria.
Akkor ez most pontosan melyik??
-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Muszáj.
Bal oldalt legfelül volt a topik. 
-
4264adam
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
modulos, de gyere szálas teljesítménybe velem

Hoolywood Undead mindig jó volt

-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
4 modul.

-
4264adam
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Még az I5 3470-et is mind a négy magot 90% felett pörgeti a GTA FHD-ban

-
4264adam
nagyúr
válasz
snecy20
üzenetére
Mivel a GTA IV engine fut alatta csak jól skálázva így minden jó lesz nálad is! Ez az a játék ahol az AB szerint végig 98-99%-on pörög a VGA-m és néha látom 50-60FPS között az értéket. Általában 70-től felfelé van, de ha gondoljátok tele szemetelem pár screenshottal a forumot. Igen FHD! Mi a pontos proci típus?
-
4264adam
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Eddig maximum 5GB-ot evett meg szóval nem nem gond a 4GB! Én ajánlom a beta drivert, ha nem azért mert legális szoftverem van akkor bizony a driver tehet arról hogy még ilyen vajsima futást(képfrissítést) még életemben nem láttam AMD alatt!!
-
snecy20
nagyúr
Ja, akartam is kérdezni hogy az új béta Catalyst hoz valami sebességnövekedést? Érdemes cserélni rá a tavaly szeptemberit?
-
4264adam
nagyúr
GTA V szépen fut 7950-en 1050/1500-on. Gyári beállitások MSAA nélkül High/Very high/ 16X és így sem láttam soha 50FPS alatt inkább 70FPS+-ban fut a beta driverrel.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
snecy20
üzenetére
Sokallom ezeket az értékeket.
GPU fesz ellenőrzés, gép és vga teljes takarítása, megfelelő házszellőzés biztosítása akár új ventik beszerelésével, adatlapod kitöltése. Ha mindezek után is 80°nyitott gépházzal, akkor előveheted az újrapasztázás gondolatát, ha az sem segít, akkor új házba kell költözni ahogy írtad is.Persze ennél egyszerűbb a saját ventiprofil készítése, de akkor hangosabb lesz az üzem.Alulméretezett házban mindegy milyen profilt állítasz... -
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
+5 % áramfelvételen megyek, és így is nagyon jelentkezik a hőtöbblet.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Csökkentek feszt, de akkor no overclock.

-
snecy20
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Mondjuk azon már eleve gondolkodtam, hogy egy gépházon belüli hatékony szellőzéssel sokat el lehetne érni.
Meg egy jóval kevésbé melegedő tápegységgel is, bár ahogy nézegettem az alap probléma ott van, hogy a VGA és a gépház alja között nagyon kicsi a hely, egyszerűen beragad a meleg, a videokártya ventijei sem tudják honnan szállítani a hűvösebb levegőt. Szóval már csak egy nagyobb gépházra váltással, ill. tápegység-cserével nyerhetnék jópár fokot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Tekken 7 Playstation 4
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az új albumba még nem másztam bele

Játékban nincs előnye nagyon a gyengébb(de több) szálaknak, szerintem.