- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Egyébként ezeken a kártyákon ki cserélte a biost, az üzlet mókolt vele, a nagyker, vagy visszaküldték a gyártónak, és ők javították? Mert ha az üzlet akkor ez szerintem nagyon gáz, egyáltalán forgalmazhatnak ilyen "javított" kártyákat újként? Nekem is volt ilyen kártyám, én azonnal visszaküldtem mikor szarakodott, akkor az enyémet is eladták LE-ként?
-
odorgg
addikt
válasz
Repsol600 #36696 üzenetére
Legegyszerűbb, egy másik gépben megnézni. Esetleg bios reset, driver csere, vagy ránézhetsz egy másik PCIE slotban.
Nem hiszem hogy táp, filmezés alatt sem kap nagyobb terhelést, mint amíg életre kel a win. Esetleg egy Prime-ot, vagy linxet rátolhatsz, hátha mégis tápgond. -
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Úgy néz ki meghalt az Asus ref. 7970 kártyám.
Filmet néztem, egyszer csak fekete képernyővel kifagyott a gép, semmire nem reagált. Nyomtam egy resetet úgy nézett ki minden ok, Win indul semmi hiba, akarom indítani megint a filmet ugyan úgy kifagy az egész... reset... asztalig megint ok, most próbáltam Youtube-ot ahogy bejön az oldal fehér képernyővel kifagy az egész megint. Ezután megint csak reset segített indítok egy játékot megint ugyan úgy kifagy az egész gép vagy fehér vagy fekete képernyővel.Szóval 2d ok de amit 3d terhelést kap azonnal fagy. Én a kártyára tippelek, esetleg mi lehet még a hiba?? Táp?
-
hadde
tag
El tudja nekem vki mondani hogy mit jelent a Lightningen az LE jelző?
-
Asrach
tag
És értékelem is a segítséget egyébként nem babráltam még ezt a kártyát sose.
-
Garsza
veterán
válasz
Asrach #36687 üzenetére
Azt neked kell eldönteni mit csinálsz a kártyával, mi csak tanácsot adhatunk. De az biztos hogy paszta cserével nem nyersz 30 °C ott valami más gond van. Gondolom nem szedted le a hűtőt azelőtt mielőtt megnőttek a hőfokok. Ha nem akkor a paszta az nem párolgott el a GPU és a Hőtő blokk közül.
-
Asrach
tag
nem arról van szó szerelgetek én ha kell .
Egyébként én eddig garanciális ügyintézéssel mindig jól kijöttem általában az volt hogy felejánlottak egy új karit amire ráfizettem 10000 ft és annyi PCX-nél korrektek ilyen téren szerintem. -
odorgg
addikt
válasz
Garsza #36682 üzenetére
"törekedni kell a javítás 15 napon belüli elvégzésére"
Esetemben ez volt már 1 hónap, 1,5 hónap, de a rekordom 3 hónap. Ez mind olyan hardver volt, ami teljesen üzemképtelen volt, tehát sokat nem kellett keresgélni rajtuk a hibát.
Jó tapasztalatom eddig csak PH-s garival volt, ott elküldtem, megkapta, majd küldte a csere terméket.
"És ha megsérül neki valami csavar ófej és gariztatásnál kiszúrják abba is bele kötnek."
Én inkább kockáztatok. Persze küldje gariba, ha életében nem fogott még csavarhúzót a kezében, illetve ha nem bízik a kézügyességében, vagy szimplán nem meri bevállalni a dolgot. Viszont nem árt tudni, hogy annak is vannak buktatói, pláne korrektségben vérszegény, kis hazánkban.
Na ja, Mátrixnál 10 fokot nyertem pl. Mondjuk ezt már újra pasztázta valaki előttem, csak olyan szinten spórolt a cuccal, hogy halvány foltokban tartalmazott csak a GPU, és a hűtő, pasztát.
-
weri
senior tag
Ha nyomatékos csavarhúzóval kezelik ezeket a csavarokat akkor nem lesz rajta felületi sérülés, mivel legalább 4 ponton kell tartania a hűtőt a gpu-n így sztem muszáj egyenletesen meghúzni a csavarokat (persze ezt lehet érzésre is), ha nem így teszik ezt meg akkor könnyebben bele köthetnek a garanciába. Láttam XFX kártyát elég csúnyán gyárilag pasztázva (mindenhol volt belőle a gpu melett).
De garancia maradni fog abban az esetben ha felületi sérülésnek nincs nyoma. Akkor számít a garancia ha a csavar le van ragasztva valamelyik matricával (pl. tápegységek). -
KAMELOT
titán
válasz
Kean_Sorbo #36658 üzenetére
1 monitornál IDLE---300 / 150Mhz
2 monitor esetében IDLE---500 / 1400Mhz -
Garsza
veterán
válasz
odorgg #36681 üzenetére
Nekem még nem volt gondom gariztatással. Annyi hogy ki kell várni az idejét. Ami Magyarországi törvények alapján max 1 hónap lehet ha jól tudom. Újrapasztázással biztos hogy nem nyer 30 °C max 10 °C.
És ha megsérül neki valami csavar ófej és gariztatásnál kiszúrják abba is bele kötnek.
Mondjuk én az enyém még újkorában átpasztáztam. Találkoztam már olyannal egy előző kártyámnál (Asus GTX560Ti) Hogy a gyári pasztázás levegős volt. De ott is csak pár fokot nyertem csak. -
odorgg
addikt
válasz
Garsza #36679 üzenetére
Jogos. Én meg értem, de az adott kisker/nagyker nem biztos hogy ilyen megértő lesz. Olvastam már pár ilyen esetet itt a PH-n.
Ettől függetlenül, a garanciáztatással járó huzavonát én kerülném ha lehet, volt már benne részem párszor. Mindig megszívattak, és ezzel nem vagyok egyedül.
Csak végső esetben gariztatok, ha tényleg döglött már az adott cucc.
-
Garsza
veterán
-
odorgg
addikt
válasz
Asrach #36670 üzenetére
Ha nem hibázik 100 fok környékén, akkor mit sem ér a gari. A hőfokokra hivatkozva, nem fogják cserélni.
Ezeken nincs még gari matrica, egy pasztázást biztos megpróbálnék.
Ha bejön, akkor probléma letudva, és nem kell esetleg heteket, vagy hónapokat szívni, a hazai hiperszuper garanciális ügyintézéssel... -
Asrach
tag
XD de megnéztem lol pörögnek rendesen
-
-
Asrach
tag
Lehet hogy az lesz hogy visszaküldöm elvégre még garanciás a cucc. és addig nem akarom szétszedni .
-
Asrach
tag
Én magam állítottam 66% ra sőt sokszor már 70 re vagy a fölé hangos mint az állat de mintha nem érne semmit az egész kb olyan. a Ház hűtése kiváló egyébként (cooler master cm storm stryker)
-
Asrach
tag
66%-os hűtéssel megy a cucc próbáltam lejjebb venni a gyári órajeleket de alig csökkent a hömérséklet kb 3 fokot
-
Garsza
veterán
válasz
Asrach #36661 üzenetére
Ott valami komoly gond van. Nem hiszem hogy az újra pasztázás hoz 30 °C. Elsőnek azt kéne tényleg megtudni pörögnek e a ventik, ha igen akkor lehetséges hogy elment a gáz a hőcsövekből. Vagy valamiért lelahulhatott a hűtő. Nekem is ugyan ilyen kártyám van és gyári értékeknél nem mevy 60°C fele. És nekem is 1.5 éves kb. Ha a ventik pörögnek és a borda se mozog rajta akkor gariztas. Ja és akkor is ha nem pörögnek a ventik. Mondjuk szerintem gyári venti profilnál 98 °C már elviselhetetlenül hagosaknak kéne lenni a ventiknek a kártyán.
-
Asrach
tag
A kártya mindössze másfél éves és még a szerényebb játékoknál mint pl League of Legends ott is felmegy 80 fokig.
-
Asrach
tag
Szügségem lenne néhány hozzáértő segítségére.
Egy ideje már azt vettem észre hogy az ASUS 7950 3Gb DC2 v2 Top videokártya hőmérséklete túl magas régebben jó volt nem ment 68 fok felé de most az a helyzet hogy felmegy akár 98 fokra is ha teljesítméyn alatt van.
A videokártyát teljesen kitakarítottam pormentes de semmivel nem lett jobb a helyzet.
A kártyát sosem húztam vagy ilyesmi.
Kérdésem az hogy mi lehet a gond illetve a megoldás? -
Petyyyyy
addikt
válasz
Kean_Sorbo #36658 üzenetére
Az érthető is, hiszen több megjelenítős módra vát, bár akkor is inkább fixen a magasabb értéken kellene járjon, nem? Azóta meg már újrarántottam a rendszert - 8.1 lett - és rendben is van minden.
-
zack
nagyúr
Nem a GPU és a VRM melegszik túl. Azok optimális hőmérsékletűek. Gyanítom az a része melegszik, amit valaki írt egy másik topikban. GPU melletti résznél vannak nem hűtött alkatrészek, amire házilag szoktak bordát tenni, és megoldódik, csak ezt nem vállalom be, ismerve az Ipon-os garanciát, ráadásul közel sem biztos hogy ez a baj, és már csak az hiányzik, hogy ezért bukjam a garit.
Olyan léghűtési rendszer van a gépben, ami keveseknek, tehát a VGA jóval több hűtést kap eleve, mint egy normál házban.
-
zack
nagyúr
válasz
Petyyyyy #36653 üzenetére
Biztos. Eddig úgy néz ki. BF4-nél nem volt egyértelmű, mert random csinálta, melegedéstől függetlenül, és csak bizonyos pályákon, ugyanakkor volt hogy 3-4 órán keresztül semmi hiba, de volt olyan is hogy egyből villódzott. Nem igazán derült ki mi okozza, de driver, és játék hiba is közrejátszhatott.
Most viszont elkezdtem a Sniper Elite V2-öt, és itt egyértelmű hogy túlmelegszik, mert csak bizonyos idő után jönnek elő, és onnantól egyre erősebben.Persze ettől még garis, mert a gyári venti profillal gyári órajelen menni kellene hiba nélkül. Csak addig állítom magasabbra, amíg nem lesz garanciáztatva.
(#36655) joshua7
Igen, őt kerestem! Neked is köszi!
-
zack
nagyúr
Nekem is gariztatni kell a 7970 Lightningot.
Nem szűnnek a textúra hibák.
Valaki említette még annó hogy van egy PH-s tag aki szervizes az Ipon-ban...Fel is vettem vele a kapcsolatot, de most megint fel kellene, de nem emlékszem a nick nevére, és nem akarok 500db pü-t átolvasni.
Ha valaki elküldené a srác nevét pü-ben úgy könnyebben megtalálnám a pü-k között. -
Petyyyyy
addikt
válasz
fatal1ty1984 #36649 üzenetére
Nekem meg csak ehhez a kettőhöz van kulcsom. Azért köszi.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
fatal1ty1984 #36647 üzenetére
Akkor szúrok egy reinstallt.
Személy szerint te mit javasolsz: Win 7 vagy 8.1? -
Petyyyyy
addikt
válasz
fatal1ty1984 #36644 üzenetére
Most épp egy egy teljes vizsgálatot tolok vírus meg malwarekergetővel, de közben nekem is ez az ötlet körvonalazódott sajna. Lehet köze a jelenséghez annak, hogy UEFI módban lett felhúzva a rendszer?
-
Petyyyyy
addikt
Na, kipróbáltam a délután bedobott módszereket, visszatértem 13.12-re de semmi javulás. Még mindig ugrálnak az órajelek.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #36633 üzenetére
Szeretnék ilyen teszteket látni.
Leheőleg olyat, amiben minimum FPS-t is mérnek, és lehetőleg frametime varianciát is.
Én nem nagyon szoktam ilyenekt látni.
Attól hogy valamit nem látsz át (játékok vs. HT viszonya), attól még nem biztos, hogy a hozzászólásom kéne "letipizálni", jelentsen ez bármit is.(#36634) belinho: A konzolok nem HT-sak... Szerintem várjuk majd meg a portokat, min hogy fognak menni.... A régi GTA amúgy 3 szálat kezelt, és szignifikánsan rosszabbul futott HT-val.
-
belinho
senior tag
A legtöbb játék jelenleg is vga limites, eddig nekem sem volt semmi probléma a 3570K-val, csak egyre több lesz a konzolport, lásd az új Wolf, ami már i7-re van kalibrálva a konzol miatt, s jön majd a GTA V- ami szintén az lesz, az előző is zabálta a procit, erre az újra felettébb kíváncsi leszek.
-
HSM
félisten
válasz
belinho #36631 üzenetére
Nem egy nagy csoda az HT, majd rájössz Te is.
Garantált válaszidő rovására gyorsít picit, ami sokszor többet ront a helyzeten, mint segít, ráadásul priorizálni se lehet rendesen, ha aktív. Konzolokban sem véletlen van 8 független, gyengébb mag ilyen megosztott vackok helyett. Nekem volt HT-s I7-em, egy 920-as, 3 évig volt rajta kikapcsolva a HT....
Azt ne felejtsd el, hogy a 4 mag HT-val is 4 mag... Bár nem vitatom, egy valódi hatmagos i7 jóféle, azt én is elfogadnám a 4670K helyett a hozzávaló lappal együtt, de még nem éreztem eddig sehol kevésnek a tuning nélküli 4670K-t, pedig egy 290-es Radeon mellett van.... -
belinho
senior tag
-
Petyyyyy
addikt
Kicsit utánaolvastam ebédszünetben, úgy fest van még remény. Az alábbi ötletek/tippekk kerültek elő az IDLE órajel ugrálás megszüntetésére:
- PMB.exe tiltása
- Visszatérés egy korábbi driverre
- CCC-ben Overdrive kikapcsolása
- Egyedi 2D profil létrehozásaHazaérek rá is lesek mindegyik módszerre, addig meg heavy breath.
-
-
belinho
senior tag
Azért azt is nézd, hogy az már i7 és nem i5. Én most a Wolfenstein-el nem tudok mit kezdeni, mert már próbáltam 4.2GHz-en is a 3570K-t, de továbbra is pár helyen 100%-on dolgozik mind a 4mag.
Én például a 3570K-ról majd i7-re váltok, főleg ha egyre több lesz a konzolport!
Ricshard444 tesztje is elég jó volt ez ügyben. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #36622 üzenetére
Csak annyiból fura, hogy nekem 3570K-m volt tuning nélkül, ami elvileg csak 300mhz-el (~10%-al) gyorsabb a 3450-nél, és ahhoz képest, bár akkor a BF még nem volt meg, nem volt 10-15%-nál nagyobb gyorsulás sehol az új procival.
A Crysis 3 is végigment nálam, majdnem maxon, de 10-15FPS-ek ha voltak is, a VGA sara volt... Akkor még a 7950-em volt, és nem is nagyon húztam....
-
KAMELOT
titán
Ja full HD-ban esetleg. V-Sync meg minden, ami lehetséges maxon van és bekapcsolva. 1440p-ben több pixelt kell számolnia a VGA-nak. És csak +30FPS a minimumhoz az tényleg kevés!
1920x1080 --- 2 073 600 pixel
2560x1440 --- 3 686 400 pixel pontosan 1,7x több pixel(#36621) HSM: Igen ennyire csirke a 3450. Crysis 3 maxon 10-15FPS volt. Majd ma kipróbálom mennyit ad ott neki!
-
HSM
félisten
-
KAMELOT
titán
i5-3450 + 7970 alapon----BF3 1440p ultra minden 45-60FPS
i7-4820K + 7970 alapon---BF3 1440p ultra minde 75-85FPS
Ennyit segít egy jó proci! -
Garsza
veterán
atiflash rom not erased error 0fl01
Mit tegyek ha romcserénél ezt a hibaüzenetet kapom az aláírásomban szereplő kártyánál?
-
Petyyyyy
addikt
Flashelés kész, az 113-AD48800-100 BIOS ment fel sikeresen, de még mindig váltogatja az órajeleket.
-
Petyyyyy
addikt
Ezzel a leírással ugrok neki a dolognak. Érdekes mód Rufus-ban nekem 16kb volt a default Cluster méret, nincs itthon kissebb, csak 32 gigás pendrive. A többi ponton nem volt eltérés. Kívánjatok szerencsét.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
fatal1ty1984 #36610 üzenetére
Eddig nálam is volt normális hónapokig, nem értem mitől kergült meg. Mindegy mi van megnyitva ami nem game, akkor is váltogat.
BMW001 Na ezt örömmel hallom. Utána is olvasok akkor a dolognak. -
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
A következő a helyzet: 7970 Matrix - 14.4 driver és nulla futó alkalmazás mellett is váltogatja a kártya az órajeleket 300/150-ről 500/1650-re. Eddig "elkerülhető" volt a dolog, úgy, hogy nem telepítem a monitor driveré-t. Hónapokig úgy tűnt bevált a módszer, de most valamiért megint visszatért pár napja a dolog. Nem rég volt újrahúzva a rendszer és a régiben is volt 14.4, akkor nem volt ilyen gond, szóval teljesen tanácstalan vagyok.
Nem okoz nagy gondot, csak így a szokásos 33 fok helyett 40-nen tanyázik, ami nálam nem oké.
Valakinek valami ötlete? -
joshua7
veterán
válasz
fatal1ty1984 #36601 üzenetére
3d11-et mérnél vele? Érdekelne a graphics score. A procinak se add 5.3-nál alább.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #36603 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #36601 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett... Tuningra biztos nagyon jók voltak a korai 7970 csipek, a maguk magas szivárgásával, inkább ezért mennek jól, nem a refnyáktól.
Ugyanakkor a későbbi revíziós (ugye az XT2 csipek, vagyis a 2. revízió, ami a Ghz Edition alapja is) kevésbé voltak torkosak, de a kisebb szivárgásuk miatt tuningban hamarabb végük volt, de mégis kellemesebb kártyák voltak. Pont amiatt, amit írsz, hogy a tiéd is jó tuningos, de mégi víz alatt érzi csak igazán jól magát.
Nálam van egy referencia 7970, későbbi gyártású Asus, és 1125-öt megy kb. 1,25V-al. Szóval a ref nyák nem garancia semmire. Jó kártya amúgy, de semmiképp nem mondanám gy tuningcsászárnak.
Pláne, a sima refik a 6 fázissal, nem voltak éppen a legerősebbek. A speciális változatok, pl. a Te Sapphire OC-d a 7 fázisos refnyákkal azért erősebb. A kék-nyákos Sapphire-okon meg 8 fázis van, az sem mellékes....
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
juve600 #36600 üzenetére
az a boost edition biztos nem a legjobb 7970-esek ami az aláirásodban van. a legjobbak a referencia kártyák voltak és pár egyedi hütös ami még referencia nyákot használt,mint pl az én fekete nyákos dual-x-em
asic 83.1%
GPU - 1Ghz - 0.86mv
- 1375mhz - 1.258mv
mem - 1860mhz a végefüt mint egy kazán az tuti,kellett is rá a full cover blokk a lég helyett,viszont megfordult nállam pár referencia darab és 90%-a vitte az 1300mhz-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged