Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zovifapp111
üzenetére
Relatív dolog ez a prémium kategória kérdés.
Külföldön nem volt ez prémium kategória (árát tekintve). Itthon adták nagyon drágán a Lightningokat (kivéve egyszer mielőtt elfogytak - akkor jól leakciózták) -
zack
nagyúr
válasz
zovifapp111
üzenetére
Nem kell 280X. 290 vagy 290X. A kettő között 2k difi van Iponban, így az X-es verziót célzom meg.
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986
üzenetére
Milyen lehet a többi, ha a minőség-garanciás csúcskártyájuk ekkora selejt....

(#37290) Asbee: A 7900/280-as szériát eléggé benézték... A Lightning BE, a 7950 TF, a VRM-melegedős BIOS csalással gyógyított első revíziós 280X... De még a mostaniakra se sikerült azt a szerencsétlen kilógó ramcsipet hűtés alá hozni.

-
Asbee
veterán
válasz
zovifapp111
üzenetére
Bocs de ez tipikus, hogy egy szériával gond van és akkor már rossz az egész gyártó. A BE-el valami nem oké. Szinte egyik sem bírja a gyári órajelet. Nézd meg a simát. Azokra nincs panasz.
-
Sondi1986
addikt
válasz
zovifapp111
üzenetére
MSI kártyáknak nincs baja csak a Lightnigot nem úgy rakták össze ahogy kellet volna, hogy ennyi hibás darab van belőle.
-
Apollo_21
addikt
Örülj hogy csak 2hétig tartott, nekem velük cirka 2hónapig
Nagyjából ugyanilyen kivitelben hangoztak a párbeszédek hogy miket és hova tegyek amiért és ahogy kinéz a kártya...közben még azt is rám akarták verni hogy biztos az utólag rákent mx4 a hiba forrása..mert megállapították hogy nem a gyári szürke paszta van felkenve
-
zack
nagyúr
Így volt az első kártyánál. Mögöttem nagy sor, én meg vitáztam velük emelkedett hangon. Jó reklám volt ez nekik, mert az az 5-10 ember látta miről megy a vita.

De elegem van a folyamatos kardozásokból, és abból hogy utána egész este fortyogok az idegességtől egy olyan ügyből kifolyólag, amiben vétlen vagyok, illetve kiszolgáltatott alanya az egész ügymenetnek.
Volt olyan, az elmúlt években, ahol nagyobb összegről volt szó, és messzebb is kellett mennem ami a szankciók beígérését illeti, átlépve a törvényesség határait. Nem akarom ezt. Normálisan idegeskedés nélkül szeretem az ilyen helyzeteket megoldani, és volt arra is példa másik bolt esetében, hogy gálánsan azonnal polcról cserélték a hibás terméket, hogy ne legörbült szájjal távozzak.
Itt addig van kinyalva a vásárló segge, amíg a pénzt le nem rakja a termékért, utána kezdődhet a kardcsörte, ha garanciális probléma van vele. -
weri
senior tag
Hmmm... velem meg nem tortent ilyesmi az iponal, de egyre tobbet latom a panaszokat felejuk :s Viszont azt hogy ervenyes-e a gari az adott termekre, azt szerintem nem a boltnak kell eldontenie hanem a gyartonak. Jah es ha akadekoskodni akarnak, akkor kemenyen be kell oket fenyiteni, aztan csondbe maradnak.
-
zack
nagyúr
válasz
Sondi1986
üzenetére
Miután megvádolt az Ipon az első kártyánál, hogy szétszedtem 8 naposan, mert 1mm-t fel volt pöndörödve a széle a gari matricának, és csak feltételesbe vette át, az a csepp bizalmam is szertefoszlott. Kicserélték, de nem kívánom senkinek hogy 2 hétig olyan feszült legyen mint én voltam, hogy a garit bukom e vagy nem.
A 2. kártyával azért húztam ilyen sokáig többek között, mert nem mertem beadni az Ipon-ba, vajon mit találnak ki megint, mert ott is elég hamar kiderült, hogy nem jó. A pontot az "i"-re az tette fel, amikor megkerestem pü-be azt az embert, akit ti ajánlottatok, hogy majd segít. Ezzel nem is lett volna gond, azt mondta segít, de amikor közölte, hogy az előző 8 naposan visszavitt kártyámat úgy jellemezte, hogy "egy okádék szar szétszedett hulladék volt örüljön ha nem te vagy az eredeti tulaj, hogy kapott valamit helyette" úgy gondoltam akkor inkább az MSI-hez fordulok, mert elegem van az alaptalan vádaskodásokból, és gyanúsítgatásokból. El nem tudom képzelni, ilyet hogy találhat ki bárki is, hogy egy 8 napos kártyát megbontok úgy, hogy a gari cimke nem sérül leszedés közben csak az utsó 1mm nem ragad oda a szélén.
Írtam neki választ, hogy lehet a kártya meg lett bontva, de akkor az az Ipon-nál, vagy a nagyker-ben, vagy bárhol máshol, de nem nálam.
Elegem van, hogy kardoznom kell ha a jogos garancia igényemet akarom érvényesíteni, amit szó nélkül, heves elnézések közepette kellene teljesítenie a kisker-nek, nem pedig megvádolni, hogy egy szemét szar ember vagyok, aki egy szétszedett kártyát akar garanciáztatni. Jól tettem, hogy az MSI-hez fordultam, ők meg akarják oldani, hogy elégedett vásárló legyek a végén, sűrű elnézések közepette. -
Habugi
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Azabaj, olyan mintha vennél egy 70k-s olajsütőt ami képtelen lenne annyira "felforrósítani" az étolajat 30perc alatt (és a specifikációi alapján ehhez maximum 10p kéne neki..), hogy használható legyen. Visszaviszed gariztatni, hogy srácok ez nem frankó (provolone..), 3-4hét múlva szólnának hogy mehetsz érte, majd amikor a kezedbe adják tágranyílt szemekkel közölik veled, barátom márpedig nálunk kiválóan felforralta a vizet 10perc alatt!
- Ja vagy úgy.., ez igazán jó.., esetleg ha napraforgó olajjal is megnéznétek az igazán üdvös lenne.

- Kedves uram, tudja mi az olajsütőt vízzel teszteljük, semmi baja.
- Értem.., akkor ..[ választékos káromkodás ] de azt is lóháton, viszont látásra!Persze, nyilván az olajat nem szokás a szószoros értelmében forralni, de mégis máshol van a forráspontja mint a víznek, némiképp.
Kb olyan a viszonyuk mint a szintetikus teszteknek - játékoknak, a VGA-t is játékra veszed nem Valleyra, teljesítményre is mást kíván az olajsütőtől az étolaj mint a víz.Szóval én csak azt mondom, hogy ez gáz.
Elhiszem, hogy a dolgozókat büntetné egész nap az égett olajszag ha azzal is szíveskednének tesztelni a hibával visszaküldött olajsütőket, az egyetlen probléma, nem értem hogy nekem ehhez mi közöm van.
-
Habugi
addikt
Ez eddig oké, de mint írta is benchmarkra/szintetikus tesztekre bíztatták azok a trógerek, amik tudjuk mennyire hozzák ki a hibákat. Játékkal nem tesztelnek, mert akkor nem maradna új kártya a polcaikon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A magam részéről szurkolok.., elkél.
(#37278) HSM:
Jó, ezt már letoltuk egy párszor. Igazából kár volt szóba hoznom, neked ettől nem fog romlani a tapasztalatod visszamenőleg, ahogy nekem sem javulni..

(#37279) Sondi1986:
Megvan a maga diszkrét bája a jelenetnek amit leírsz ez vitathatatlan..

Ugyanakkor pedig, amikor adott esetben valaki 2-3x kapja vissza ugyan azt a hibás VGA-t (alkalmanként 3-5hét után..) mivel a szintetikus tesztek nem adják ki a hibát, na az már kevésbé mókás. Extra adalék az élményhez, hogy hiába küldesz felvételt/videót a jelenségről, játékon belülről. -
Sondi1986
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Iponosok mondták hogy cseréljek kártyát valakivel hátha a táp nem bírja, és adjak neki max feszt 1,3mV.
Haverral cseréltünk 1 hétre kártyát.
Evvel prímán muzsikált a BF4.
Mikor vissza tettem a ligftningot.
Egy óra BF4 után újra lefagyott:
de néha elsötétül a kép és kilép az asztalra.Nekem ez már 3-4 hónapja van, és driver gondra gondoltam utána jött a proci hát ha nagyon fel van húzva, a táp is szóba került de a 12V ága 564W tud leadni akkor csak bírni kell.
Most jött el az az idő hogy inkább vissza küldöm. -
Sondi1986
addikt
Az én Lightningom is szarakodik.
BF4-ben, vagy watch dogsban kilépked, vagy lefagy fél 1 óra után. Szolt 1-2 iponsonak, azt mondták hogy küldjem, benchmarkal, de azon meg 2 nap alatt csak 1x láttam egy kis hibát.
Azért vissza küldöm, hát ha ők észre veszik.

zack Ha át kapcsolod a biost 1050-re akkor nálad is világít az összes VRM led?
-
isti101
tag
üdv
melyik lenne a legjobb?-MSI HD 7950, http://www.msi.com/product/vga/R7950_TF_3GD5OC_BE.html#hero-overview
-Gigabyte HD 7950 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4121#ov
Sapphire HD 7950 http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1157&pid=1841ezekben gondolkodom , használtan vennék egyet, csak nem ismerem ezeket az újabb kártyákat, melyikkel nincsenek gondok? melyik stabilabb?
köszönöm -
zack
nagyúr
válasz
zovifapp111
üzenetére
Dehogy volt. Ez a gyárból jött, teljesen más csomagolásban. Eredeti doboza megvan, mert az előzőhöz nem kérték. Nem baj az hogy a gyárból jött, az sem hogy nem bontatlan, de azért használtat ne kapjak már.

Szerintem kárpótolni fognak, és akkor egy szavam se lesz.
-
Habugi
addikt
Eddig abban a hitben éltem, hogy ez a hűtetlen vramos "móka" és az ebből eredeztethető arctifactolás főleg a 280x-eket bünteti, a minimálisan megemelt órajelek miatt.

Beleolvasva az utóbbi pár oldalba, azért van/volt ám itt is probléma rendesen.
zack.., példa értékű a türelmed
, már régen falhoz vágtam volna..(valamelyiket..
)8. hónap hűtetlen vramokkal probléma mentesen.., last man standing
, úgy érzem mákom van, kopp-kopp.. -
zack
nagyúr
És akkor itt a csavar...Mind a két BIOS-ba 1150/6000 van.
Ezt már valaki mókolta. 
Pedig ez egyenesen az MSI-től jött. -
Asbee
veterán
válasz
zovifapp111
üzenetére
Azért egy lightningnál elég erős kijelentés, hogy a tuningot ki kell szolgálni. Ezekre e BE-kre valamiért nagyon szar chip kerül. Itt van a gond.
-
zovifapp111
senior tag
Igazad van!Prémium minőségű kártyák,viszont a tuningot ki is kell szolgálni(+fesz+hűtés)sokszor felesleges pár képkockáért éshát kinek mi a tuning?És akkor még ott vannak a inkompatibilitási problémák("ezt a procit,kártyát ,ramot nem szereti a lapom",pedig elméletben mindennek simán kellene mennie

-
HSM
félisten
válasz
zovifapp111
üzenetére
Emlékeim szerint Attix82 fórumtárs is találkozott ezzel a problémával BF4-ben, kb. az összes olyan 7970-el, amin van hűtetlen ramcsip, beleértve a Lightninget is.

Szóval nem egyedi eset. Nála a memória órajel 1250MHz-re visszavétele oldotta meg, de ez elég gáz "megoldás" egy prémium terméknél.

-
zack
nagyúr
válasz
zovifapp111
üzenetére
Szerinted ha az integrált VGA-val jó, akkor mit nézzek még meg?
A lapom sem egy utolsó darab... Biostar TZ77XE4. Sosem volt fent egyszerre két VGA tweaker progi.
Sőt. A videót úgy csináltam, hogy egyik se volt fent (már).De egyébként nincs másik VGA-m ezért pedig nem fogok másikat venni, hogy megnézzem. De teljesen felesleges erről beszélni, mert ha BIOS-t átkapcsolva nem lesz gond, akkor meg is van a hiba forrása (túlzott gyári tuning).
-
zovifapp111
senior tag
Érdekes jelenség!3-ból 3?Azért a mikrosztár nem egy utolsó márka,főleg egy lightning!Ha van rá lehetőség esetleg egy másik lapban kipróbálni a kártyát vagy a te lapodban más kártyáját,erre gondoltam ,vagy catalyst,afterburner,riva,trixx stb.egymással akadása(nálam már produkált két program egyidejű használata ilyen anomáliákat!Rózsaszín képernyő,durva akadozás,villodzás,stb...
-
zack
nagyúr
válasz
zovifapp111
üzenetére
Az integrált VGA-val semmi gond nem volt BF4 alatt (Intel HD4000).
Átkapcsolom a BIOS-t 1050/5600-ra, megnézem így.
-
szacsa33
tag
Üdv.
Nekem is Lightning-om van,régebben írtam ide mikor megvettem,nekem is ezt csinálta a kártya.
Visszavettem az órajeleket akkor oké volt.Később porszívóvá alakítottam a PC házat vagy négy ventive
, azóta bírja a tuningot is gond nélkül.
Bár a kártya hőmérsékletei nem csökkentek látványosan.
Lehet az elején bejáratós ez a típus.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
A liIghtningnak is épp az a baja, hogy hűtetlen egy memóriacsip rajta....
(#37250) zack: Kérj inkább egy 280X Vapor-X-et, vagy Vapor-X Tri-X-et. Azokon rendesen hűtve van minden, és bírják a kiképzést. Vagy egy jobb 290-et, pl. a Sapphire Tri-X, vagy PC PCS+. Vagy ha nagyon olcsón van, a Giga 290 WF3 is teljesen jó szvsz, 875/1250-en nálam tök halk, és bőven hozza egy húzott 7970 sebességét BF4-ben így is.
-
zack
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Az, hogy próba erejéig megnéztem, az nem jelent semmit.

A videókat alap órajelen csináltam, 1150/6000-en. Az első dolgom volt mindent alapra visszaállítani, azért ennyire hülyének ne nézzél már.
(#37249) asdxv
Mennyivel gyengébb a 280X Gaming? Megcélzom a 290-et, aztán meglátjuk mennyit kérnek rá. Ha túl sokat, lehet visszakérem a pénzt és veszek máshol, mást.
Mit érdemes venni ami teljesítményben nem lesz visszalépés? -
zack
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Lényegében az első pár napot volt nálam, a második volt hosszabb ideig, de az is úgy, hogy a használati ideje alatt szinte az elejétől produkálta a képhibákat, csak akkor még azon rugóztunk, hogy lehet driver, vagy a BF4, de ezt is visszavihettem volna jóval korábban. Ez a harmadik meg múlt hét pénteki átvétel.

-
aya
addikt
Akiknek asus 7970 kártyájuk van:
Felraktátok a vrm heatsink hütőbordát a kártyára? -
-
ffodi
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Bizony, régebben nyomattam rendszeresen, manapság nem nagyon van rá időm, illetve kezd kihalni a játék.

Szerk.: Már én is kijöttem a gyakorlatból az biztos. Nehogy mindjárt elindítsam, és megnézzem mennyire.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Igen.
AB-ben nem tudsz VRM-et monitorozni, használj GPU-Z-t.
Szerk.: A tápnak bírnia kell, valószínű még így sem vagy határterhelésen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
MVDDC GPU-Z szerint 1,602 V, akkor is ha nincs terhelve a kártya, teljesen alapra visszaállítva mindent, nincs tuning.
A GPU feszt visszaveszi idle, a memória fesz az mindig maxon megy.
Annak úgy kell mennie? -
ffodi
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
1,2 V annyira még nem vészes. Ha le tudod hűteni tisztességesen, akkor talán nincs akadálya a használatának.

Persze azért érdemes játékok alatt is kitesztelni.....és figyelni a hőmérsékleteket, különösen a VRM1-et.
-
rayoliviero
veterán
Már megcsinálta a srác. Én tápom táplált minden, az övé pedig csak az egyik vga csatira volt kötve, de gond nélkül működött. Valami dróttal összekötötte és úgy indította.
De nem az volt a fagyás oka, hogy kevés a tápom. A gpu-nak kellett plusz fesz. 1.2 V-ra növelve stabil 1200 MHz-en is és a 3570k-t 4,2 GHz-re húzva is vitte a kis 425-ös Enermaxom tápom gond nélkül magában.
Azt gondolom, hogy tartósan nem tesz jót már ez neki. Nem? Mert nagyon a határon lehet szegény.

-
ffodi
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Próbát lehet tenni, de akkor ne úgy, hogy egyik vga csatira az egyik a másikra a másik táp.
Egyik táp táplálja az alaplapot és a meghajtókat, a másik pedig csak a vga-t. A másik tápot manuálisan kell indítani, de gondolom ez nem új infó.

SSJmeszes:
A beta-kkal sem szokott baj lenni, így nyugodtan felteheted.

-
KAMELOT
titán
Egyik progival sikerült monitoroznom a VRM-et. GPU 62 fok, VRM 72 fok.
-
KAMELOT
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Azt ne csináld! 1 tápra kell kötni mindent! Vegyél használtan egy V700 30K körül!
Szerk: Még egy próba erejéig sem!(#37223) HSM: Bekapcsoltam egyből láttam, hogy 105fps a max....azelőtt 85fps volta max feljebb nem ment! Nem viccelődök én itt!
-
KAMELOT
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Milyen két táppal egyszerre?
-
KAMELOT
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Hát ideje lenne cserélni egy nagyobb tápra. AMúgy meg az max loadon...játék közben nem zabál annyit!
-
SSJmeszes
senior tag
Srácok, az MSI Afterburner -t érdemes béta verziót használni, vagy inkább maradjon az ember a végleges/kész verzióknál?
-
KAMELOT
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Akkor állítsd be ugyan olyanra a dolgokat és kész! Akkor nem lesz gond!
-
KAMELOT
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Valószínűleg kevés a fesz a kártyának. Hogy vannak a beállítások?
-
rayoliviero
veterán
Enermax Modu82 425 tápom van. 3570k 4.2-re húzva, Asus 7950 1000-re tuningolt gpu-val játék alatt megfagy rögtön a kép. Ezt a táp okozza, hogy kevés neki? Elvileg a gpu-nak még 1100-at is bírnia kell.
-
zack
nagyúr
1170 / 6600-ig jutottam. A memóriát feleslegesnek tartom tovább húzni. GPU hibázik BF4 alatt 1180-on.
-
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ha meg játszol minek megy a rádió?

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- GIGABYTE RX 9060 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Végül is türelmes voltál,nem is kicsit!
,de ezen kívül teszi a dolgát és nem prémium katos.!
Nekem is volt MSI kártyám ,persze nagyon régen és nagyon gyenge (HD 4350),de szerettem! 

Kb olyan a viszonyuk mint a szintetikus teszteknek - játékoknak, a VGA-t is játékra veszed nem Valleyra, teljesítményre is mást kíván az olajsütőtől az étolaj mint a víz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sőt. A videót úgy csináltam, hogy egyik se volt fent (már).
Sorry.