Hirdetés
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
Na, mi a fene? Fél szemmel néznem kell a hőmérékletet és az aktivitást a CCC-ben, mert van, hogy simán 2D-ben, böngészés közben, mozgóképeket meg extra bővítményeket nem használó weboldalak látogatása esetén is felmegy a kárty 70-75 fokra, maximális aktivitás mellett. Ma vettem ezt észre először.
Kártyát tapogatva valóban forró is... Valami Malware-re gyanakszom így hirtelen., tudtommal csinálnak hasonlókat... -
snecy20
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Az mondjuk szép, meg voltam róla győzödve hogy a BF4 "szerény" memóriaigényű - én valami 2.5GB-nél nagyobbat nem is nagyon mértem emlékeim szerint. Amúgy manapság már 4GB rendszermemória egyenlő a kínhalállal.
De szerencsére még a memóriabővítés a legkevésbé költséges manőver minden egyébhez képest. -
HSM
félisten
Mint írtam, windows 7 64bit, Mantle és kikapcsolt lapozófile. Ha van elég lapozófile, akkor persze, hogy megy 8gb rammal is, ezt én is tudom.
Más gond nem lehetett, tökugyanazon a gépen 16gb-al előtte atom stabilan futott, és csak annyit csináltam, hogy a 4modulomból kettőt kivettem. A hibaüzenet is egyértelmű volt, amit dobott, hogy nincs több szabad memória. -
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogy mi az a legkisebb processzor,ami gyári órajelen,tuning nélkül ki tud hajtani egy hd 7970-et?Intel.AMD. -
HSM
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Nyiss még ki néhány ablakot (esetleg cifrább weblapot), mindjárt nem 200MB lesz az a böngésző.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem a BF4 pl. izomból ki is dobott memóriaelfogyással, mikor véletlen kikapcsolva felejtettem a lapozófile-t, és kivettem 8GB ramom tesztelni és csak a másik 8GB maradt benn.
-
-
HSM
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Áhh, dehogy. Csak egy sima Win7 SP1 64bit, és Chrome/FF jó sok nyitott ablakkal.
A gond igazából, hogy maga a windóz is kapásból megeszik magának nagyjából egy bő GB-ot, még mellette nem árt, ha a windóz talál magának még fél GB-ot legalább gyorsítótárnak, és akkor máris ott tartunk, hogy csak 2GB van minden másnak.... Még alig nyitottam ki pár ablakot, de a FF már 630MB ramot meg is evet.... Könnyen elfogy az. Mondjuk nálam nem volt virtuális memória, a valódi dolgokban hiszek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ezen nem kell csodálkozni hogy 4gb rammal swap-pel a vinyód...
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Azt majd megoldhatom. Amúgy arra gondolnál, hogy a vinyó okozza a belassulást? Nem kizárt nyilván. Majd ha sok pénzem lesz, akkor a rendszer mellett adattárolásra is SSD-t használok majd, és minden gond megoldva.

-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Ezt nem tudom, nem rendelkezik a gépház olyannal.

-
snecy20
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
Végülis egyéni preferencia kérdése csak, mert én is ha csak egy 20 centivel távolabbról nézném a monitort, már elég lenne egyel gyengébb élsimítási fokozatra váltani.
Ami a procit illeti, az a plusz 400Mhz hoz még kb. 7%-os gyorsulást, de ezzel együtt is beesik az FPS bizonyos helyeken. De ez már tényleg Off... lehet ki kéne próbálnom az új béta Catalystot a 7950-hez, állítólag javít a GTAV helyzeten. -
Habugi
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
"Pont emiatt mosolygok kicsit azokon akik 27"-esben vettek FullHD monitort, és bámulják 60 centiről a fűrészfogakat."
Nálam év végén halálozott el egy 20"-as 1680as Prestigio, ajánlás után vettem a jelenlegi 24"-est, nem csalódtam benne, sőt! Szerintem simán csak jobb a szemed és/vagy érzékenyebb vagy a recékre mint az "átlag". Játéka válogatja egyébként, hogy a 2/4/8X példának okáért MSAA árán milyen vizuális kielégülést kapsz. A játékok többségében számomra a 2X már bőven jó, igaz nem mondanám hogy közel ülök a kijelzőhöz.
Speciel a GTA V-ben valamiért a 2X recésebb mint "lenni szokott", azért használom 4x-esen, viszont így teljesen jó, a 8X-nek nem látom értelmét, megsem néztem még mennyire terhelné jobban a kártyát.
De mondom, simán elképzelhető hogy pusztán csak jobb a szemed.A #39461-es postodban leírtak és azon beállítások ahogy nálam megy igen nagy kontrasztot mutatnak, holott a configunk eléggé hasonló. Nálad egy modullal kevesebb van ugyan, de annak a fél Ghz-nek simán érezhetőnek kéne lennie..

Bűvöltem igen sokat a gépet/procit, nagyjából még megvan fejben hogyan sikerült ideálisan "összehangolni" a Tahitivel, akár húzva volt utóbbi akár nem.Ránézek majd mi történik ha kikapcsolom az egyik modult és visszarakom alapórajelre a kártyát, procit pedig 4.5-re lövöm. Emlékeim szerint 4.5 volt az a pont, ahol a játékok oroszlánrészében rendesen kipörgette már az alapórajeles kártyát, nem véletlen javasoltam.
Meglepne ha 3db modullal nem ugyan ez történne, optimalizálták ugyan a GTA V-öt de a szálkezelése közel sem egy Crysis3 színvonal..

Tekintve hogy nálam elég volt, a te 7950esedhez is elégnek kéne lennie a 4.5-nek de mégha ez téves feltételezés is, azt a fél Ghzet akkor is simán észre kellett volna vegyed.
Ha gondolod privátban folytathatjuk, mielőtt itt valakin elhatalmasodik az FX-itisz, egyben türelmedet kérem, manapság elég lassan válaszolok. -
snecy20
nagyúr
válasz
Habugi
üzenetére
Élsimítás nélkül fut így is kifogástalanul, viszont anélkül nagyon kutyán néz ki a játék még 21.5"-es FHD-n is iszonyű recékkel, egyszerűen kell rá a 8x élsimítás, csak akkor meg sebesség nem lesz. Próbáltam előbb, ezen a helyzeten az a plusz fél Ghz sem segít.
Pont emiatt mosolygok kicsit azokon akik 27"-esben vettek FullHD monitort, és bámulják 60 centiről a fűrészfogakat. Ott már brutálul kijön a nagy képponttávolság.
Én saját káromon "tanultam", 27"-esről simán váltottam vissza 21.5"-esre, és még így is zavaró a jelenség. -
Habugi
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Nem kell ehhez a játékhoz i5..

Procit húzd fel legalább 4.5-ig, CPU-NB-t 2.4-2.5re és máris faszábban fogja pörgetni a kártyádat.
Nálam FHD VeryHigh, MSAA-val nagyon ritkán esik be 60fps alá, procilimit sincs, pedig a húzott Tahiti majdnem 290 szint..Azt már csak nagyon halkam merem megjegyezni, hogy YT-on fellelhető felsőbb kategóriás VGA-kkal készült OSD-s videokon amik i5 mellett készültek, minden másodikon látni némi cpu limitet a GPU Usagen.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A simább futás érdekében nem bánnék egy ilyen felbontást jelen esetben - vagy inkább egy 1280x720-at idomulva a 16:9-hez -, viszont FullHD-sként ehhez a felbontáshoz vagyok láncolva, minden más nagyon trágyán mutat ha lejjebb veszem a natívról.

-
snecy20
nagyúr
válasz
üzenetére
Milyen felbontáson próbáltad?
Malibutomi: Mondjuk a kor színvonalát tekintve sosem voltak kimondottan szép játékok a GTA-k. A GTA3-mal majdnem egyidős volt a Max Payne 1-2, és jó pár kört rávertek ezutóbbiak a GTA-ra, ha már külső nézetest hasonlítunk külső nézetes játékhoz.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Amúgy egyetértek, nem mondom hogy rossz lenne, mert el lehet ütni vele az időt, de alapvetően a játékmenetbeli fogások már ki lettek pörgetve a GTA3-San Andreas-GTA4-ben, így 18-20 óra játék után is csak masszív önismétlést érzek, csak szebb köntösben.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
snecy20
üzenetére
Hát igen, randa egy gém. Aztán meg kitikusok mondják, hogy "Jaj, ez a Witcher-ig messze numero uno lesz nyílt világú látványban.!" Aha, hogyne. Játszottak ők a Dragon Age 3-al? És a megnemmondommianeve (kicsit Bioshock és Skyrim keverék, indie szerű fejlesztési háttérrel, fantasy, fps lövölde) játékkal?
-
snecy20
nagyúr
Tettem én is próbát GTAV-tel, vegyesek az érzéseim. Persze, a lassan kukázandó procim behatárolta rendesen a lehetőséfeimet, ergo magasan szárnyaló FPS-eket csak agyonbutítás mellett kaphatnék, szóval kellettek a kompromisszumok. FullHD felbontáson negyedével levett látótávolság mellett, kilőtt FXAA és MSAA mellett, normálra visszavett shaderrel és V-Sync OFF-fal tűrhető a ehlyzet, mert legalább a textúrákat fenn tudtam hagyni very high-on. A kezdő jelenetek után még mondom örültem is hogy milyen faszán megy minden, aztán a nagyváros harmadolta a sebességet.
A VRAM igény kicsit azért megdöbbentett, hiszen ez egy két éves játék amit ugye még régebb óta fejlesztettek, és a 3GB-ot megkajálja rendesen. Szóval konklúzió, hogyha van egy HD7950 szintű kártya mellett egy olcsóbb i5, ott már gond nem lehet. Persze nem ide tartozik, de a grafikától annyira hasra nem estem, nem tűnik sokkal szebbnek a GTA4-hez képest, viszont a gépigénye háromszorosa... -
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
A vastagságra azért figyelj, melyiket hova teszed.
-
norbert1998
nagyúr
Vettem gap padokat. (félig meddig)
A mostaniak cafatokban vannak, úgy legoztam őket össze. Nem túl szép, de hatásos. -
MurdR
veterán
Na, akkor már ki is jelenthetem, hogy büszke tulaja vagyok egy 7790-nek.
működik 
-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor viszont telibe kell tolni oldalról a kártyát egy ventivel, vagy backplate-et feldobni rá. Utóbbi is hozhat néhány fokot.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ha nincsenek kritikus ponton a hőfokok, akkor nem valószínű, hogy javítana a stabilitáson a művelet.
-
norbert1998
nagyúr
Normális pasztázás (meg esetleg előző tulaj által jól elkúrt gap-pad igazítás) okozhatna kicsit több stabilitást? 1.1V felett rohadt instabil, ha 1050 MHz fölé megyek, 1.1 alatt meg nem tudok 1050 fölé menni.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Ha este haza érek meglesem.
Köszi!

Sajna a GTA V állandóan kifagy d3d ini hibával miután felraktam a win7. Win 8.1 el nem volt probléma. Lehet azt is visszarakom. (eredeti)
-
snecy20
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Szeretek kvantumlépésekben haladni. A 2006 végén vett Gef7900GT-m 2013-ig bírta... Igaz, hogy már csak az aktuális COD részek futottak rajta elfogadhatóan. Amúgy igaz, hirtelen csak az új bolti árakra néztem rá, úgy tűnik 90-ért már mennek a garis 290X-ek, ami már közelít a korrekthez. De amúgy szó is volt róla itt pár napja, hogy nem olyan égető még 1-2 évig cserélni ezt a Radeon szériát, én első körben többet nyerek a minimum 2x erősebb procival és az SSD-vel, mert eddig ezek nem játszottak.
-
snecy20
nagyúr
Úgy néz ki év végén az i7 4790k konfigba "átmentem" a 7950-em a régiből, és egy évig utána még nem is tervezném cserélni. Igaz, így egy kicsit farnehéz lesz a gép (
), de egy 30-40%-kkal erősebb VGA-ért nem feltétlen költenék még vagyonokat. Gondolom 80-90k-ért még nagyon nem kapni kétszer erősebbet... -
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Mind2 1280x1024 max. 1920x1080 csak a régi CRT-vel menne.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
GPU-Z bug.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ugyan kérlek...[link]

Peti - Ezek az Asusok már csak ilyenek. Minél féltégla, annál hűvös.

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Azért ne csodálkozz egy fál háznyi hűtőborda mellett...
-
Van nálam egy Asus 7970 DC2 TOP kártya.
Érdekesen az egyik legjobb hűtéssel rendelkezik.
Halk, kevesebb a hőfok mint pl egy 7970 lightning vagy WF3 as gigabyteon, ref asuson, sapphire dual x en. -
mycso
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Van pár fogyasztási adatom dokumentálva, pl idle a mostani konfigom 100W körül eszik, aztán most nézem annó egy p4 630 + 7900GS konfigom idle 140W-ot is bevett, E5200 + 8800GT 110W körül.
Ami az igazi különbség az a terhelés alatt jön ki, ahogy te is írod a nagy teljesítmény azért fogyasztás növekedéssel jár.
Míg a régi konfigok teljes terhelés alatt olyan 240W körül elvoltak, addig a mostani olyan 480W körül eszik.más:
Vettem egy Zalman Z11 házikót, hááát a 7970-em éppen, hogy belefért, picit kellett alakítgatni:Egy papírlapot nem tudok átdugni a kártya bordái és a ház HDD kerete között.
-
Sziasztok!
ASUS HD 7970 DC II TOP ról vélemény?
Mire figyeljek vásárláskor? -
snecy20
nagyúr
Én ha úgy érzem hogy az adott hónapban semmi erőforrásigényes munkálatot nem tervezek, és csak net+letöltés+filmnézés várható - vagy akár nyáron, 35C-ban, klíma nélkül, amikor semmi kedvem nincs órákat rohadni a gép előtt játékokkal - , akkor simán visszaváltok régebbi konfigra integrált VGA-val, aztán meg van oldva.
Amiatt, mert a fő gép még idle is kétszer annyit fogyaszt, mint a direkt erre a célra tartott takarékosabb netezős. -
HSM
félisten
válasz
snecy20
üzenetére
Erre több megoldás is van. Nálam pl. most notebook van asztali gépnek, kb. mindenre tökéletes a kétmagos i7-es 2700Mhz-es procijával, és a kalibrált 24"-os IPS monitorral, külső egérrel, világítós billentyűzettel együtt fogyaszt 35W körül könnyű felhasználással, amiből 15W a monitor.
Ha bekapcsolom a külső USB-s winyóm, az még bő +5W.
De asztali fronton se volt vészes a helyzet, egy i5 4690K-s gépem volt 16GB rammal, 100W alatt volt netezésnél monitorral együtt, és terhelve a 900Mhz-en hajtott R9 290-es VGA-val, 4,4Ghz-re húzva a procit, 2133Mhz-re a ramot fogyasztott a gép BF4 Mantle alatt, ami a procit is és a VGA-t is izomból hajtja, 315W-ot monitorral együtt... Ezek teljesen baráti értékek szerintem, egy régi core2-es gép sem volt energiatakarékosabb, csak nagyon-nagyon sokkal lassabb.... -
snecy20
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Dehogy...a technológiának, és a gyorsaságnak ára van.
Meg annak is, hogy 10 év alatt, a korai Athlon64-ek, meg Gef6800GT-k óta minimum tízszereződött a teljesítmény. Viszont ezzel együtt van törekvés a fogyasztás lefaragására is technológiai szinten, szóval nem lehetetlen ma már nagyon erős gépet építeni viszonylag alacsony fogyasztással. Nálam nagyon sokat megy a gép havi szinten, kicsit vissza is sírom a C2D E8500-as időszakot, jobb volt a számlára nézni hó végén. 
-
snecy20
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Azért jól megszaladtak a fogyasztási értékek... 10 éve egy 220-240W-ot leadó 300W-os táppal vígan el lehetett lenni...
-
Értem

Most ugye a konfigom adott:
Amit leirtam+ m5a 78L-M LX3 1db 250gb sata hdd 1db odd 2venti 8gb hynix ram.
És egy fx6100 -as proci
Alapon.
Gondoltam felhúznám 4GHZ re csak a táp miatt gondolkoztam.
De ezek szerint menne akkor. -
F e Z o
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Az ex 7970 Lightning-om 1150MHz@1,25V feszültség mellett 4,1-re húzott 3770-nel 425W-ot vett fel kombustor alatt a gépem konnektorból.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Az egész rendsze eszi azt. Lehet, hogy 15 GHz-es 8300-ás FX megy mellette!

A különbség a többihez képest tényle elég riasztó
De biztos, hogy azok ugyanazzal a géppel lettek készítve? -
Létezik hogy tényleg ennyit fogyaszt a Lightning BE 7970?
Én egy Corsair 400W 80 (12v ágon 360-at ad le) futtatom és tökéletesen működik.
Boost gyári órajelen. -
norbert1998
nagyúr
válasz
bakosadams
üzenetére
Vasfűrész
Amúgy tényleg, az megoldja.
-
bakosadams
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Köszönöm. Ugy latom ezek a ram sünik csak a memoriakat tudjak hűteni. A VRM részre túlságosan nagyok. Esetleg mas ötlet?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bakosadams
üzenetére
Tessék, 5 db 200 fprint.
-
bakosadams
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
En egész tűrhetőnek mondanam. Az En kártyám 86% Asic minőségű igy durván alul lehet feszelni. Mx4 ujrapasztazas+alulfeszeles csodákat tud tenni

-
bakosadams
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem hűtés ügyében.Keresek Hűtőbordat a VRM-re illetve a hűtendő részekre. A kartyam referencia nyákos. Tudnatok segíteni? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kártyát tapogatva valóban forró is... Valami Malware-re gyanakszom így hirtelen., tudtommal csinálnak hasonlókat...

De szerencsére még a memóriabővítés a legkevésbé költséges manőver minden egyébhez képest.

Win7+Mantle+Maxgrafikán.

Nekem a BF4 sose dobott ki

Amiatt, mert a fő gép még idle is kétszer annyit fogyaszt, mint a direkt erre a célra tartott takarékosabb netezős.