Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
Üdv mindenki!
Olyan kérdéssel fordulnék a topiclakókhoz, hogy GSOD-al gariztatni VGA-t mennyire esélyes ?
Van még 2 év gari a Giga rev1 7950WF3 kártyámon és az említett jelenséget produkálja de elég random módon.
Csak azért a kérdés mivel ha a szerviz azt állapítja meg, hogy nincs garanciás hibája az eszköznek akkor fizethetem a szerviz bevizsgálási díjat meg a futár díjat oda vissza... és feleslegesen nem igazán szándékoznék kidobni 10K-t ha amúgy sem szokásuk garisan cserélni az ilyen hibát produkáló kártyákat :/ ...Előre is köszi a válaszokat.

-
Repsol600
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Van 1-2 bolt ami csak felárért adja a 2-3 év garit.

-
-
Repsol600
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem, ez ilyen, mivel ugyan az a 2 GPU. Ref. Asus 7970 is így írta ki.
-
KAMELOT
titán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Válaszd azt!

-
-
KAMELOT
titán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
7970-re válts! Másra nem nagyon érdemes!
-
Speed®
titán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Elég lesz 1 thread a témában ;p Azon kívül használd a keresőt/olvass.
Ugyanaz a kérdés, mint anno 7870/7950 témában..kismillióX volt már..
Leginkább azt lehet rá mondani, hogy felesleges agonizálni, próbáld ki. -
Apollo_21
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Átvariálva a kérdésedet...kissé...érdemes váltanom egy 270X ről egy 280ra? NEEEEEM!!!!

-
Sziasztok.
Gigabyte HD7950 Windforce 3 3GB Erről a fajta VGA-ról mi a vélemény?
Nem követtem a topicot ezért kérdezem hogy aki esetleg tud jót/rosszat az ossza meg velem, köszönöm!
Kaptam egy ajánlatot és nem tudom eldönteni hogy váltsak-e rá r9 270x-ről.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Akarom kérdezni,hogy szerintetek miért van az,h újonnan a sapphire 7970 136ezerbe kerül?
Még az r9 290esek 90-100 körül vannak!pl
-
Petyyyyy
addikt
-
NastyHUN
csendes tag
Lepucoltam az előző drivert, (igaz nem csökkentett módban)
Azelőtt sem csináltam ilyet, (kb évente cserélek videókártyát) eddig ez nem volt gond.Másik gépben nem tudom próbálni, viszont a kártya jó, láttam működni abban a gépben, amiből kivették.
Táp átalakítóval ?
Ezt hogy érted ?
2x8 pines (6+2) dedikált kábelek.Viszont most jut eszembe, hogy a kártya DVI kimenetére egy DVI/VGA átalakító van dugva, és abba meg a VGA-s monitorkábel, mivel sajnos a monitorom nem tudja a DVI-t.
De ez utóbbi gondolom nem számít neki. -
NastyHUN
csendes tag
Sziasztok.
A napokban szereztem egy 7970-es kártyát
ASUS DirectCU IIAnnyi a rumlim vele, hogy bebootol a gép, de amikor bejönne a win 7 desktop, akkor csak fekete háttér van és azon tudom mozgatni az egérkurzort.

Numlock aktív, gép nincs megfagyva, sőt hallom a rendszerhangokat, ahogy felállnak az appok a háttérben.
Csak épp kép nincs.Egy Corsair CX 600-as táp hajtja meg.
Létezik, hogy kevés neki ?
2 x 8 pines dedikált tápot kap.
Igaz a 2x8 pin, az lényegében 2x6 pin + 2-2 kiegészítő pin.Gyári fogyasztása a kártyának 300 W
Van a gépemben 2 db SSD Raid0-ba kötve (ez a rendszermeghajtó)
ezen kívül 2 sata vinyó szintén Raid0-ba kötve
ill. egy adattároló sata vinyó szimplánCore i7 3.4GHz-es proci
meg 2x4GB RAMEzekhez együtt kevés lenne a 600W ?
5let, vélemény, javaslat ?
-
Habugi
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Kezd olyan érzetet kelteni a Lightning'érád, mint zack-é volt amíg meg nem unta..
Prémium kategóriás VGA-tól ez elég meredek élmény sorozat!
Mint neki is említettem anno, a Te türelmed is példa értékű!
(#37969) Garsza:
Nem túl szerencsés dolog szakmai topicban hírdetni..

-
Sondi1986
addikt
A harmadik HD7970 Lightningom is beteges.

Az egyik ventilátor nem forog rajta, de ha manuálisan felteszem 100% a fordulatot akkor egy kis idő után bekapcsol, de ahogy vissza állítom automatába, akkor megáll.
Még jó hogy tél van és egy venti is képes viszonylag lehűteni BF4-ban, de megy vissza gariba ez is, de már tele van a fa***m a Lightningokkal!!!
-
Garsza
veterán
Helló Azon gondolkodom hogy lecserélem a VGA -m egy ilyenre. Az volna a kérdésem hogy BF4 alatt a Meantle API kihatással van a CPU teljesítményére is vagy csak a GPU -t használja ki jobban.
És hogy szerintetek meg e éri váltanom (elsősorban pártatlanok hozzászólását várom). -
hadde
tag
Extreme beállítással!

-
HSM
félisten
El lehet szúrni a BIOS-al, persze, ha nem rávalót tesznek rá.

Tudtommal sajnos mindkettő BIOS írható/olvasható ezeknél.
Priviben elküldöm a gyári BIOS-ait a karinak, hátha segít.
Úgy látom, a Tiéd is Hynix-es. 
(#37951) vbbb: Gyanús nekem, hogy valamit elmókoltak abban a BIOS-ban.

-
vbbb
őstag
Na erről beszélek, itt valami nem kóser. Én is ilyen adatokat találtam a neten. Nem értem miért adott alapba 1050V-t. Ahogy javasoltad, 1125V-t adtam neki sőt, még a 20%-ot is lehúztam...gondoltam miért ne. Ezt kaptam eredményül:
Ez a kártya már járt valakinél, csak "bevizsgálták" és eladták megint a garanciával megtoldva. Szóval lehet valaki mókerolt a BIOS-al? Vagy ugyan ez miatt küldte vissza ezek meg csak kipróbálták Windows alatt. Kellene nekem valakitől egy másik gyári BIOS, bár az még mindig nem magyarázza, hogy a BIOS 2 Boost-on sem működik rendesen a kártya és azt ugye nem lehet flashelni tudomásom szerint. Most BIOS 1-en szórakozok egyébként. Gondoltam arra is, hogy az alaplap BIOS-ban van valami elállítva, nem ad elég kraftot a PCI-E 16x csatinak, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.
Most kipróbálom játékokkal is, mert ez így még nem jelent semmit stabilitás szempontjából.
-
vbbb
őstag
Nos itt van még a csodás 7970 OC kártyám, nem tudtam még visszaküldeni. Gondoltam próbálkozok még egy kicsit vele. Betoltam neki az 1000MHz/1500MHz-t - 1450 helyett - a plusz 20%-ot és a feszültséget 1050-ről 1100-ra emeltem. És működik! Röccenés nélkülkül itt szalad mellettem a 3DMark majd mindjárt jönnek a játékok is. Ha ezt nem így csinálom akkor kidob belőle!
Most akkor vissza tudom így küldeni egyáltalán garanciába? Az felhasználói kis könyvben nincs benne, hogy figyelj csak rakd fel mellé az MSI afterburnert vagy a Trixx-et és unlockold majd emeld fel szépen a feszültséget mert csak úgy működik egyáltalán az alap 950/1425-ön vagy a boost értéken ami 1000/1450. Ez így nekem nem kóser vagy ez így normális és én vagyok túl régimódi?
UPDATE:
Hál istennek lefagyott, de azért tovább jutott mint előtte bőven.

-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Ha mini DisplayPorttal szeretném használni a kártyám, akkor ez a kábel elvileg megteszi, ugye?
-
szacsee
nagyúr
Lehet hülyeséget mondok, de Hiren's boot CD-n van VGA ram tesztelő progi tudomásom szerint.
Esetleg valamelyik játék benchmarkja loopolva is megtenné, de nem tudom melyiket lehet belőni, hogy folyamatosan menjen... bár 1-2 játék ha nem piszkálod a menüt elindít egy intrót amit a játékmotor generál... Dirt, Grid is azt hiszem ilyen, de rég játszottam velük. -
fanti
addikt
Sziasztok!
Van egy Sapphire 7950 DualX Flex Edition kártyám, nem Boostos.
Most 1000Mhz-es GPU frekivel használom, de a TriX alatt a VDDC-t 1.206-ra állítva megy 1125Mhz-en is satbilan, és csak 6 fokkal több mint 1000Mhz-en a GPU hőmérséklete, azaz 73 fokos.
Kérdésem az, hogy használhatom így? Menyivel jobban degradálódik így a kártya? A VRM-et nem tudom monitorozni, de az a nagyobb frekitől károsodhat?
-
hadde
tag
Szia!
Én is jártam így, nekem azt mondták h valami beragadt a driverral, használd ezt a programot és rakd fel ujból a drivert és úgy nézd meg h ugyanúgy csinálja e!
Sok szerencsét hozzá!
Nekem ezután rendben működött, semmi probléma nem volt! -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Vettem 1 sapphire 7970-et.
1 napja megy a gépben.
De sajna memóriatuning nem megy benne.Felhúztam 1500ra,ment a 3dmark,illetve több mint 1 órát furmark is.
De utána képhibás lett játék alatt.
Próbáltam csak kicsit húzni 1375ről 1400ra.De ott is jelentkezett némi képhiba.
Az alap órajelén stabilnak tűnik.
De mivel próbagaris csak.Szeretném tudni,hogy bírni fogja-e.
Mert már jártam úgy kártyával,h rá nem sokra adta meg magát.
Tudtok ajánlani valami jó programot ennek kiderítésére?
unigine heaven vagy más folyamatos menő program jó lesz? -
kissz84
tag
Időközben kiteszteltem a vaporokat mind a kettőn 8 pines táp csati van néztem is mert van két gigabyte windforce hd 7950 em is tallonba és azokon csak 6pin és egy 8 pin van.
Hát mondom nézzük mit bírnak gigabytok meg álltak 1100/1325 ott stabil fesz emelés nélkül 73 % mentek a ventik automatán és 64 fokig.
A vaporok rendesen elkapták őket 1170/1400 stabilan 55 fok max 45% ventin.
Mindegyik 1 másfél óra ultra bf4 64es szerveren. asszem nincs kérdés melyik szett marad
-
-
hadde
tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
BF3+4, NFS, Alien stb... FHD
-
Sondi1986
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Alapon van, mert a legelső kártya is néha piros halálozott, és azóta minden alapon használok.
Haverom HD7970-vel rendesen futott semmi fagyás, az ipontól kértem csere kártyát még az első esetnél és bennfentes létemre kaptam egy HD7850-es, avval is rendesen ment a BF4 semmi fagyás 3 héten keresztül.
Most meg ismét kezdődnek a gondok.
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986
üzenetére
Érdekes, nekem amióta stabil a procituningom, egy árva fagyásom nem volt BF4-ben, semmi leállás, fagyás, kék/piros, vagy bármi... Jópártíz óra alatt sem.
Win764bitsp1+14.9driver+DX Api. Mondjuk 290-essel, de nem hiszem, hogy ez lényeges különbség lenne.(#37918) vbbb: Kár érte....
Reméljük, sikerül venned majd valamit jót már végre....(#37922) Sondi1986: Valami pedig akkor mégsem oké...

-
vbbb
őstag
Nos elértem az út végére. Az új tápegységgel is ugyan azokat a hibákat produkálja a HD 7970 OC-m. A BIOS 2 alapba nem működik nagyobb igénybevételnél (játék vagy teszt és +20%) a BIOS 1 meg csak ha 50MHz-t leszedek a GPU órajeléből. Felvettem a kapcsolatot a bolttal a garanciáztatás vagy a visszatérítés végett. Nagy kár mert kíváncsi lettem volna mit tud a kártya.
-
-
hadde
tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Értem köszönöm

Nem nekem lenne hanem az egyik ismimnek 1000W Thermaltake táp, i7 3820 már megbírná mozgatni? -
Az attól függ, hogy mennyibe fájna. Ha annyiba, mint a mostani kártyád, akkor ne habozz. Máskülönben nem éri meg 7970-ből cf-t építeni. A cf nem hoz x2 akkora teljesítményt, (bár ezt gondolom te is tudod) sőt nagyon rosszul skálázódik sok esetben. Meg is akarják szüntetni a cf-t, helyette másban gondolkoznak már a grafikus gyártók. + Sokat is esznek a 7970 kártyák + ott a táp kérdés, ha nincs egy bika tápod (min. 700-800W seasonic, enermax) ne is vedd fontolóra. De ha ezek nem jelentenek számodra problémát + költség + fogyasztás + táp (ha nincs elég nagy teljesítményű), akkor építhetsz belőle cf-t. Ja és még valami, az adatlapodon lévő 3570K proci, nagyon talán erős tuninggal hajtaná meg csak a két kártyát.
-
KidT
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off, de olyasvalaki keresek akinek nincs szüksége a kártyához kapott mini display - display port átalakítóra. Ez vagy hasonló lenne az. -
-
hadde
tag
HA 7970 Lightningből cf rendszert építek megéri e vagy inkább felejtős?
-
kissz84
tag
Szervusztok beszereztem két vapor-x 7950 et csak a legújabb driverrel kifagy 3ds órajelbe lépéskor a régi driverral oké volt kérdésem az lenne ki melyik drivert ajánlja a legjobban bf4 hez?

-
hadde
tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Újrapasztáztam MX2vel, 1200/1500 röhögve 60-62 fokon viszi, BF3-4 multi meg sem kottyan de több a min FPS-em a 290en után de ettől függetlenül ugyanúgy játszható
-
-
hadde
tag
válasz
CsigaGyilkos
üzenetére
Nem mindegyikkel van baj, én 35ért vettem egyet aminek a jobb ventijéből kitört egy lapát és az ég világon semmi baja

-
Bocsánat, hogy még csak most reagálok, de nem volt időm. Vissza olvastam nem keveset és sajnos látom többeknek halálozott el Lightning kártyája. Zack -nek konkrétan x3 cserélték... Nem örülök ennek. Abban a tudatban voltam, hogy vettem egy megbízható kártyát.
Mindenesetre az enyém még tökéletesen működik (le is kopogom) és elégedett vagyok vele +1 év garom még van.
Vásárlás előtt úgy volt, hogy r9 290 kártyát veszek (ott meg eléggé dicsérték a Lightningokat), ezért azt gondoltam, hogy 7970-ből is jó választás lehet a kártya. Nem baj mert ahogy olvastam az Asus-ok sem tökéletesek a 7970 sorozatból, úgyhogy nem bántam meg így sem a Lightningot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindenesetre az enyém még tökéletesen működik (le is kopogom) és elégedett vagyok vele +1 év garom még van.