Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
őstag
Ha az msi afterburner-ben be van állítva a +20% attól még az Overdrive-ot is engedélyezni kell vagy tiltani? Nem írja felül egyik a másikat?
-
Apollo_21
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Driver törtés után sem megy tovább..ez a "jó" benne
Most csak az IGP-hez van Omega driver..semmi más.. -
válasz
Apollo_21
üzenetére
Többnyire (80%) minden VGA így döglik meg, hogy amíg nem telepítesz fel Driver -t hozzá addig működik, ahogy felteszed a DRIVER -t azonnal vége van!
Próbáld csak ki elindítod a gépet csökkentett módban és leszeded a vga drivert, restart után szépen menni fog tovább is nem csak a win logóig!

Sajna az ilyen hibákat nem igen lehet megjavítani! Nagyon érzékenyek az AMD karik VRM -jei, a piszkálásra!
Nekem hálistem utoljára egy HD4890 Toxic karim halt meg így! pedig én nagyon vigyáztam rá! és mégis megdöglött a VRM rajta!
De mivel bolti garis volt és csak 1.hetes simán megoldottam gariban! -
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Ismét itt..de utoljára valszeg

Ma ismét megmakkant a kártya, tehát ezt leoffoltam.
Másik gépben nempróbáltam még ki..azóta drivert win-t és linux-ot is próbáltam rádobni..semmi érdemleges eredmény nemszületett..eladásának valamennyire normális áron számítsak így vele?
Tehát nem 50mondjuk hanem 25..? -
troll81
addikt
sziasztok 7970 nél a zizegés mennyire megengedett?
ez mi okozhatja konkrétan?hibára utalhat e? 
-
szacsee
nagyúr
Mentsd le a biost GPU-Z-vel és töltsd fel valahová és oszd meg a linket itt, hogy ránézhessünk.

Nyák rev számát, vagy azonosítóját is írd ide be.
VRM oké, a GPU meg el van szállva, mintha pl a GPU a besüllyedés miatt nem érintkezne a heatsinkel.
Ahogy nézem fix a felfogatás és nicns O gyűrű a csavarokon, így ha újabb GPU-hoz gyártott hűtőt tettek volna a régebbi "süllyesztett" gpu-ra, akkor fennálhat ez az eset.
Nincs egy darab 0,5mm-es réz lemezed?
-
odorgg
addikt
Mekkora az alapfesze a kártyának? Ha esetleg 1,25V-ot kap, akkor azért is lehet olyan meleg. Egyébként csinálhatsz forró vízes, vagy vasaló, tesztet, hogy megnézd minden hőcső rendben átforrósodik e. Ha azokkal nincs gáz, akkor a felületek nem érintkeznek normálisan. + alátét csavarok alá esetleg....
-
vbbb
őstag

Mi a manó ez a sok kiterjesztett asztal a CCC-ben? Ennyi monitort tudnék ráaggatni?
-
szacsee
nagyúr
Nálam Vapor van de gondolom az Asus sem űrtechnika.
Sapphire-on 4 gumigyűrű is van a hűtő felőli oldalon a gpu 4 csavarjánál és az "anya" rész henger alakú és átmegy a nyákon, így fekszik fel tökéletesen. Nálad miképp van megoldva ez? Rugós csavarok vannak hozzá?
A csavar felőli oldalról nézve a nyákon átmegy az "anya" rész, vagy valahol felfekszik a túloldalon?
Bakkker most nézem olyan a képen, mintha 2 hőcső ki lenne lyukadva...

Jobbról az első és a harmadik a végén a lezárásnál. -
Apollo_21
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Procit csak a delid miatt vizeztem be, meg mert hajtott a kíváncsiság mit is tud a csúcsléghez képest.
Radit a vizesbe mondták hogy bőven elég a 240es slim..aztán amikor hozzájuk fordultam volna h bocs de ezt a 8ezres kompaktom is tudja...mondták h ja akkor vegyél nagyobbat..tehát a hozzáértő se mindíg hozzáértő.
Vga-t vizezni pénz híjján nemakarom, nemis fogom, csupán reméltem hamár Vapor-X és elég sokan vannak róla jó véleménnyel, vettem egyet használtan.
Házas résszel nemértek egyet, egyáltalán.
Maga a ház elhelyezése, és a levegő átjárhatósága is sokat segít. Nekem egy íróasztal oldallapja és egy ágy oldala között van, nem a leg levegőcentrikusabb hely.
Proci vízes rész annyira nemgáz..kicsit túl is van feszelve a topic szerint de így képes 4,5re 1.3on..nekem megfelel..max 60 környékén szokott lenni melegebb időkbe 65.
Inkább ez a vga-s dolog amihez annyi eszem van mint egy marék lepkének
Tehát itt kell fejlődni
-
KAMELOT
titán
Hát ez a baj, hogy nyitott! Oldalán kéne lenni egy ventinek ami fújja be a friss levegőt!
Nekem alapon 32C, furmark terhelve 70C. Ami fura az nálad az idle 50C.(#37764) Apollo_21: Vizezni ilyen 3770K és társait éri meg. Mondjuk a VGA-t vizezni nem rossz dolog, csakhát érteni kell a felhelyezéséhez. Na meg a 240-es radi nem fog neked annyira hűteni! Oda legalább egy 360-as kéne. Vízhez meg legalább 932-es full tower kell!
-
Apollo_21
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Volt annyi is igen, litániát nemírok igazából mert most "jó". Win7 ultimate
Elötte léggel próbáltam megoldtani de nemsok szerencsével, 2hónapja direkt ezért a VaporX-et Peter-re nemlett jobb..sőt!!Ismét abból indult a baj ami a régi karimnál is, hogy hőcsőves buherálsással akartam a vrm-et kompakt vízzel hűtvén jobb belátásra bírni, valszeg most is ezzel sikerült fél napra mükdésés
képtelenre javítanom
De tuti még1x nemvágok bele se vízbe se szuper ajánlott csúcs léghűtős vga vételbe se...megyek a saját fejem után..és a ház szükségén is elgondolkodtat ez az egész...
Alig jobb a proci amióta vizezve van...házsem a legjobb helyen.
Az egészbe csak temetve van a pénz, és nincs akkora haszna mint gondolnám/gondoltam.
Most +ba megis táltosodott tuning ügyileg is...1,25V mellett most röhögve tud 1150/1450 et. -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Gondoltam megnézem a pasztázást 7950-en,
mert az előző kártya hűvösebb volt.
Így nézett ki a paszta.
Kitakarítottam,visszaraktam,de vmiért még melegebb lett a kártya.
Végül inkább leszedtem,raktam rá újat.
Kicsit jobb lett,de nem lett jobb,mint a szétszedés előtt.
Valami 5let,tipp,miért,vagy tudtok ajánlani valami jó pasztát? -
szacsee
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Meglestem, 5760x1080-ban egy review beállítása szerint kb 30-33%-ot ver a 7950-re, 1980x1080-ban a beállításod szerint 54 AVG jött ki, igaz CCC-ben nincs minden csutkára tekerve.
Kösz, hogy meglested!
-
vbbb
őstag
Úgy néz ki megoldódott minden problémám a játékok futtatásával...MSI Afterburn-be rá kellett húznom a +20%-ot. Én kérek elnézést, nem tudtam, hogy gyári OC kártyánál ez alap szabály.
Ha akarom húzni a kártyát akkor a BIOS-t a kettes állásba kell kapcsolni? Mert ha beállítok 1000MHz-et a GPU-nak és 1450MHz-t a memóriának akkor a jelenség megint előjön. Szóval nem kap elég kraftot gondolom.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Visszatettem utolsó próbaképp...most újramükszik..és a vrm sem ment fel még 100ra...
Soha még1x nemveszek használt vga-t
Föhetne a fejem h mit és miből veszek..mondjuk attól h hirtelen "jó" lett még újrabeadhatja a kulcsot..vagy az alkatrész ami miatt ezt produkálta..ugye nemderült még ki
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Visszatérve a tegnap elírtakra..IGP tuningal próbálkozom azóta..és sikerült ugyanazt a hibát produkálni mint a VGA-val..tehát sztem nincs elég fesz...mert h adtam +ba az IGP-nek és az jólett...elképzelhető hogy valamelyik 6+2pin-es vga kábelem rossz/kontaktos vagy nemad annyi delejt a táp?
-
-
szacsee
nagyúr
asdxv Tomb Raidert néztem 5760x1080-on 290X HQ-ban 74FPS Uber módban, az enyém 49FPS-t produkált, ami elég szép különbség, viszont a procim nem volt annyira húzva.
A kártya még nem kapta meg a végleges hűtést, ezért nem cibáltam meg jobban.DroiDMester: 7970/280X viszonyával tisztában voltam, anno mikor hegesztetted a biost a VGA-mhoz, akkor mintha mondtad is volna, hogy kb 1100-on fogja meg a 7970Ghz edisünt. Az a bios már rá van sütve a boostos helyére, átkapcsolva menni is fog. Lehet vízzel kevesebb fesz is elég lesz neki. Kinyírni sem akarom a kártyát, de azt sem akarom, hogy parlagon heverjen a sok FPS.

Kicsit játszottam múltkor a TDP limittel és az 1100-at 195-ös TDP-re állítva nem tudta tartania frekit, csak ha +20% volt a power limit. Jól saccoltad meg a 215W-os TDP keretet anno (azt hiszem ennyire állítottad), de majd megnézem RBE-vel. 1Ghz-en kb 70W-ot jelez a HW info fogyira, ami tudjuk, hogy fals de viszonyszámnak nem rossz, 1100-on pedig 125W-ot csókol be ugyanazzal a játékkal, ami majdnem a duplája.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Sapphire 7970 Dual-X karim van/sztem csak volt

Kb 2órával ezelött gondoltam mókolok a vrm hűtésen mert nyaldosta a 100fokot ETS2 közben...
Oké tettem + süniket rá...cucc visszatesz, gép winlogós dolgon túlvan, amint indulna az üdvözöljük felirat..kissé fakó de full fekete képet kapok, bejelentkező hang meg minden progit hallani fülesen át h betölt elindít..de a feketeséget nézhetem ameddig akarom semmi nem történik..slotot megnéztem nem koszos, kártya érintkezői nem koszosak, bios reset, elem csere/kivétel megvolt.
Visszaállítottam az eredeti állapotokat is, de a "hiba" ugyanaz.
Most igp-vel semmi baja... másik gépben még nem néztem meg. De morcos lennék ha meghalt volna. -
válasz
szacsee
üzenetére
Gondolom azt tudod hogy a 280X = 7970 GHz editionnal! sőtt ha a referencia 280X et nézem még -50.MHz -el kisebb a GPU órajele 7970GHz(1050/1500MHz), 280X(1000/1500MHz)
És azt se felejtsd el hogy a 280X ek jóval gyengébb(olcsósított) nyákot/VRM -et kaptak!
És tuningban is nagyon gyengék ~1100.MHz körül megállnak GPU -ba mint a szög!(tisztelet a kivételnek ami nagyon ritka)a 7950.nek pedig +100-120.MHz kell hogy beérje a 7970.et! a memóriák meg szokták bírni a 7970.es 1500.MHz -ét!
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: egy 7970GHz hoz képest egy alap órajeles(1000/1250) 290X 25% al gyorsabb, ha OC -t nézzük ~1150/1500.MHz -et szokásuk vinni(gyári hűtéssel) a 290X -eknek ott már 40-45.% al gyorsabb mint a 7970GHz

-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Teszteltem picit és tartósan is tudja a hűtés szerencsére tartani a fenti hőfokokat.
Lenne viszont egy kérdésem. 7950@1000/1350-en ketyeg, ami kb 7970 szint.
Tudnátok kb viszonyszámot mondani, hogy 5760x1080-as felbontáson kb a 290X, illetve a 280X mennyivel gyorsabb?
Saccra a tippem 280X alapon ~5%, húzva 7-10%, 290X alapon 15-20% húzva 22-25% max.
Jól tippelek, vagy valamit benéztem?
Játékok tekintetében Assetto Corsa és Iracing ami érdekel, ezekről viszont nincs teszt még nagyon. -
troll81
addikt
sziasztok segítséget kérnék tőlek 7970 cf et csak megépítem a két kártya órajelét milyen programmal tudom összehozni? akár privátban is köszönöm elöre is

-
Béka 3
tag
Én szétszedtem kb 1 hónapja mert még soha nem volt szétszedve és már melegedett szegény kártya. Kicseréltem a pasztát és hűtő lapokat is sokkal kevesebb volt a hőfok. Pár napja észre vettem melegszik a Dióda alap helyzetben 45 fok körül van de mondjuk már egy videótól már 66-69 fokra is felmegy.
Megnézem hátha rosszul van-e fönt de ahogy nézem ezt nem nagyon lehet rosszul feltenni. -
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Itt teszem fel a kérdésemet mivel hd6970/6950 topic kihalt.ASUS hd6970 referencia hűtős kártyám van.
Az lenne a problémám, hogy Alien Isolation játéknál
GPU dióda (DispIO) 71-74°C Annyira nem vészes
GPU dióda (MemIO) 78-80 °C Talán még ez se.
GPU dióda (árnyaló) 100 °C Szerintem nagyon magas.
Ezek normális értékek vagy nagyon gáz? Újra pasztáztam az egészet, cseréltem rajta a kis hűtő lapokat is.
Régen nem volt ilyen a magas érték. Mi lehet a gond?Válaszotokat előre is köszönöm.

[ Módosította: radi8tor ]
-
Májsztró
addikt
Sziasztok !
Vásároltam egy Powercolor 7950-es kártyát , kérdésem az volna ,hogy ennek mivel lehet a magfeszültségét állítani? MSI Afterburnerrel próbáltam, úgy néz ki ,hogy sikertelenül. Segítségeket várom

-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Kollégám vett itt az aprón egy 7970 TOP asus kártyát.
Most szeretné összekötni a erősítővel, de az eladó nem adta hozzá a DVI-HDMI átalakítót (állítólag ő is így vette), a kézikönyv szerint DVI-on megy ki hang is ezen kártyán.Milyen kábelt kellene venni ami jó lesz?
Google keresgetés után olyanokat is olvastam, hogy csak kizárólag a saját gyártmányú AMD-(ATI) DVI-HDMI átalakítók lehetnek jók.Köszi a segítséget!
-
vbbb
őstag
válasz
Babáresz
üzenetére
Köszi, de most nem cserélem el a karit.

(#37700) Apollo_21
A táp már megérett a cserére, már a második konfigurációmat hajtja, ventilátort is kellet benne cserélnem. Néztem egy jobbnak mondható online teljesítmény kalkulátort ahol meg tudtam adni a paramétereket viszonylag pontosan és ott kb. 460W körüli értéket hozott ki. Ha belevesszük, hogy ez nem hardveres mérés, hanem csak viszonylagos akkor tényleg elképzelhető, hogy határértéken van az erőforrásom. Amúgy is akarok tuningolni stb. és tetszik az EVGA 10 éves garanciája, no meg végre moduláris tápom lesz felesleges tyúkbelek nélkül.

És már találtam is kábelt tesztelni amíg nem lesz táp..legrosszabb esetbe 2 hét, mert akkor tudom haverhoz rendelni. Ez van.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most csak az IGP-hez van Omega driver..semmi más..

De mivel bolti garis volt és csak 1.hetes simán megoldottam gariban!

ez mi okozhatja konkrétan?hibára utalhat e?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Föhetne a fejem h mit és miből veszek..mondjuk attól h hirtelen "jó" lett még újrabeadhatja a kulcsot..vagy az alkatrész ami miatt ezt produkálta..ugye nemderült még ki