- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
addikt
Nah jövök a klubba egy VTX3D Radeon HD7970 X-Edition-el. Nyugdíjazom a jó öreg 6950/6970-et.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Tudtok ajánlani alternatív hűtést erre a kártyára?
-
vbbb
addikt
-
vbbb
addikt
válasz Rendo84 #36058 üzenetére
Hmmm...memóriára, VRM-re próbáltad már ezt:
Akasa AK-TT12-80 Thermal Adhesive Tape
Több helyen olvastam, hogy jó cucc. És nem kell kutyulni.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Na szopat a kari, le kellett vakarni minden amd-s cuccot (ati driver cleaner) mert a bejelentkezés után kifagy a gép közvetlenül a zászló után. Most indult újra és még mindig kifagy...nem már...újra kell telepíteni a gépet egy kártya miatt?
Csökkentett módban és a driver telepítése közben még jó volt, de ahogy fent van a driver fagy.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz lowzor #36131 üzenetére
Szóval kivettem a karit (6950), beraktam a másikat. A Windows elindult és fel is ismerte, telepítette az új kártyát majd restartoltam. Bejött a zászlóig és nagy feketeség, kifagyott. Csökkentett módban megy, ott szedtem le minden drivert és telepítettem megint. A probléma ugyan az, most megpróbálom a beta driver, de lehet hogy hardver hiba vagy nem bírja el az 500W-os tápom?
Amúgy a régi kártyával tökéletesen indul a rendszer.
-
vbbb
addikt
válasz lowzor #36133 üzenetére
Fogalmam sincs mennyit kaphat. Most leszedtem a két HDD-t meg egy ramot kivettem, de így se indul. tuning nincs rajta.
Újra fogom telepíteni a gépet, de vannak kétségeim ezzel kapcsolatban. Olvastam amúgy, hogy 500W-nak elégnek kéne lennie egyébként. Főleg, hogy a bootoláskor nincs is terhelve a rendszer.
-
vbbb
addikt
válasz lowzor #36140 üzenetére
Ez most csak azért indult el szerintem mert megint csutkára levakartam az amd drivereket. Kár, hogy ilyenkor nem tudok semmi tesztet futtatni, mert mindenhez a catalyst kell. Újraindítom és marad ebben az állásban akkor egyenlőre, telepítek.
Tolom a gyárit amit a lemezzel adtak.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz lowzor #36143 üzenetére
A kártyát eBayen vettem, elvileg van 'money back guarantee' amit el is indítottam. Megadtam a számomat a supportnak, írtam az eladónak és most várom mi fog történni. Elvileg most már tényleg vigyáznak a vevők jogaira. Majd levonják neki a paypalról én bukom a postaköltséget és húzza a faxxára ezt a hulladékot.
Amúgy azt állította, hogy 2 hónapos a kari, sőt ki is próbálta csak nekem csak most és tutira új. Ja igen és ezek szerint van rá garancia, de akkor miért nem küldte oda vissza? Utálom az ilyen "embereket", csak még mindig nem látom az értelmét ennek.
-
vbbb
addikt
válasz fatal1ty1984 #36145 üzenetére
Sajna nem tudom kipróbálni.
Rengeteg embernek előjött ez a hibajelenség különböző márkájú kártyákkal, csak be kell írni a Google-ba. Többeknek az alaplap BIOS frissítése megoldotta, de nekem az utolsó van fent elve, szóval létezik, hogy nem kompatibilis a lapom vele? Ha így van több Gigabyte alaplapot a portára se...
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Köszönöm a segítséget és a biztatás mindenkinek, holnap megpróbálom!
A másik amit nem értek, hogy miért nem működik a kártya a lock-olt BIOS-al? Abban az állásban is kéne működjön nem?
-
vbbb
addikt
válasz oravecz56 #36172 üzenetére
Na ez elég érdekes lenne. De azért rápakolom a gyárit feltétlen.
Közben visszaírt a tulaj, hogy nála nagyon szépen működött (bár nem használta csak gyorsan kipróbálta az én kedvemért ugye) szóval holnap meglátjuk! Én is írtam neki, hogy akkor örülhet mert lesz egy jó kártyája megint nekem meg pénzem.
Amúgy van rá esély, hogy helyrerakjam a kártyát szerinted?
-
vbbb
addikt
válasz fatal1ty1984 #36186 üzenetére
Mind a kettő BIOS ad képet. Nemsokára ráizgulok a témára.
(#36172) oravecz56
Valami mókolás biztosan volt, mivel különbözőek a BIOS verziók rajta. Egy gyári kártyán meg nem hiszem, hogy ilyen előfordulna.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz oravecz56 #36188 üzenetére
Amióta írtam neki tegnap, hogy szerintem BIOS csere történt a kártyán és ezért hibás a kártya, nem is válaszolt. Ezt én megerősítésnek veszem. Adná az ég, hogy meg tudjam csinálni, egy akkora lebaszást fog kapni, hogy lobog majd a haja. Bár ezt amúgy is fog kapni. Beszámítom majd, hogy mennyit kellett vacakolni és részleges visszatérítést fogok követelni.
-
vbbb
addikt
-
vbbb
addikt
Jelentem alássan egyik gyári bios sem működik a kártyával. Én nem tudom mit csináltak vele, vagy már eleve hibás volt, de ez kukás. Még az alaplap biosát is lecseréltem az összes létező verzióra eredménytelenül.
Holnap viszem haverhoz és kipróbálom nála, neki valamivel erősebb tápja, Corsair 600W-os...de sok esélyt nem adok neki.
Szerintem visszaküldés lesz belőle, mindenesetre annyit tanultam, hogy vga árkategóriás cuccot használtan/"újonnan" kéz alól többet nem veszek megbízhatatlan forrásból. Lásd eBay...
köszi a segítséget mindenkinek....
-
vbbb
addikt
válasz spanglee001 #36203 üzenetére
Az nem olyan, hogy ha megcsavarod vízszintes irányban akkor enged, de függőlegesen cibálhatod a ítélet napig?
-
vbbb
addikt
Na jó hírem van srácok. Visszakaptam a pénzemet!
Kicsit fenyegetően léptem fel a fiatalemberrel szemben - párom szerint túlzottan is - és teljes visszatérítést kaptam. Buktam két napot az életemből, némi idegeskedést és a postaköltséget amit saját magam álltam mert ez a hülye nem fogadta el az 'open case'-t az eBayen. Ha elfogadja akkor teljesen ingyenes lett volna nekem.
Ezen már nem múlik, viszont sokat tanultam belőle...így is megígértem neki, hogy nem adok negatív kritikát én pedig betartom a szavam...mondjuk semleges-t még tudok írni.
-
vbbb
addikt
Nemsokara remelem boldog tulajdonosa leszek egy Sapphire 7970 3GB Dual-x OC Edition kartyanak.2 ev gyartoi garival szereztem olcson, ezert veszem ezt es nem 280x-et. A kerdesem az,h. milyen ezeknek a kariknak a hutese?Eddig minden amd kartyamra Arctic huto kerult,most gondolkodom egy 7970 Hybrid vagy Gelid Icy Vision,
egyebb megoldason.Ugy neztem terhelve 50dB a teszteken...velemeny? -
vbbb
addikt
Ez is ugyan az (volt), csak más felületet használ. Azt hiszem az msi afterburner-től kérték a használati jogot csak másképpen néz ki, de ugyan az...bár most azt hiszem változtattak valamit, és lenyúlták a technológiát amit amúgy is ingyen használtak.
-
vbbb
addikt
válasz Habugi #37579 üzenetére
Pár játékban artifact hibák jönnek elő elég rendesen maximális beállítások mellett, lentebb nem próbáltam még. (Metro: Last Light, CoH2) kezdjek el aggódni és küldjem vissza vagy rakjak a memóriákra hűtést esetleg tápcsere (500W FSP)?
Nem csináltam semmit a VGA-val, teljesen alap állapotban használom.
Köszi! Látom megrángattad a cpu-t rendesen.
-
vbbb
addikt
A legutolsó driver-t raktam fel, most kipróbálok egy másikat. Van akinél elmúlt ez a hiba ez miatt.
A kari amúgy gyárilag tökéletesen tiszta volt, nem takarított. Ez elvileg egy vásárló által visszaküldött termék amit ellenőrzitek és megadták rá a két év garanciát megint.
Szóval még próbálkozom, de van még 13 napom visszaküldeni és utána veszek egy 770 GTX Phantomot 10 év garanciabővítéssel.(#37582) Habugi
1425MHz-n megy gyárilag, nem változtattam semmit, ez OC Boost Edition. Visszább veszem és megnézem mit csinál úgy. Egyébként a GPU 55C-re ment fel maximum, elég jól szellőzik a házam.
Ez mi a makkom? Lehet tényleg driver hiba, ezt írta ki amikor először telepítettem a kártya vezérlőt:
Naplót nem nyissa meg természetesen, hiába kattintok rá.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Habugi #37584 üzenetére
Driver pucolás most volt meg, ott ahol artifact hiba volt (MLL menübe és CH2 performance test) most nincs semmi, viszont MLL-nél kidobott megint a játékból hibával mint ha nem kapna elég dilajt a kártya. Steam-es változat minden utolsó patch-el, nem hekkelt.
Levettem 1300MHz-re a memóriát és nyomnák a folytatásra az utolsó mentésnél, de rögtön kidob az asztalra megint. Hömm....
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Precision-x (EVGA) még fent volt, de nem ment elvileg a háttérben.Töröltem ami csak volt a 'Profil' mappában az Afterburnben, újraindított mindent defaultban.
Most rámentem még jobban és GPU-t izzasztottam, nem jelzett semmi hibát, vígan bírta volna tovább és nem is szemetelt vagy ilyesmi. Szerintem azért ilyen hőfokoknál ki kellett volna jönnie bármilyen hardverhibának nem? Akár tápegység akár GPU, VRAM stb...
-
vbbb
addikt
Rendben, telepítek.
-
vbbb
addikt
Teljesen szűz rendszer, friss driverek. Mit futtassak? A játék megint kifagy ugyan ott, szóval elkezdem újra előről, hátha hibás valami.
-
vbbb
addikt
Valaki képben van csavarok terén? A régi hűtést felraktam a régi kártyára, de kettő csavar hiányzik. Sok jelentőségi nincs, rajta van rendesen, de kéne azért hozzá ha el akarom adni eBayen.
Annyit tudok, hogy süllyesztett csillagfejű és 8mm hosszú a fejátmérő olyan 4.5mm. Meg sűrű menetes és 2mm a szárvastagság vagy mifene.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs