- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
manapság az már közelebb áll egy cpu teszthet mint gpu
(#8116) soultrapp 4-4.2 Ghz kb mindegyik példánnyal megvan, javaslom próbáld meg megrántani még kicsit jobban akkor nyerhetsz még +10-15% cpu erőt, persze ehhez nem árt egy jó hűtés se rá. Azoknál a programoknál aminek fekszik a sokszálas feldolgozás nem lesz gond szerintem. Amúgy szerintem elég sok az a +20k ráfizetés, de cserében egy modernebb, halkabb, hűvösebb kártyát fogsz kapni ami időtállóbb.
-
glspeter1
őstag
-
glspeter1
őstag
Ezzel csak egyetlen egy gondom van. Ki fogtok röhögni, de elfelejtettem, hogy hogyan kell procit húzni
"amit nem művelünk, az elfelejtődik" vagy valami hasonló.
Az utolsó proc amit húztam, az egy C2D E6750 volt 4-5 éve.(#7347) kovsol: Gondolom, hogy ez már valamit változott.
-
-
-
mrhitoshi
veterán
Nálam is van valami akkor ezek szerint a CPU-val, bár szerintem ez inkább CPU limit jelent meg, de a 12.8-as driverrel 4100 pontot kapott a CPU a 3Dmark 11-ben, most viszont csak 3800-at, és a kombinált tesztnél érezhető is volt egy kis lassulás, viszont fagyás, vagy akár kékhalál nem jelentkezett.
-
Malibutomi
nagyúr
Amúgy a fesz változásra. Nekem feltünt hogy mintha jobban melegedne egy pár fokkal a kártya, de azt hittem képzelődöm. De az overclock.net-en is irják, hogy többet fogyasztanak most a kártyák. Lehet emiatt borult meg a procim, és kell neki egy kicsit több kakaó, mert a GPU jobban megszívja a tápot.
-
-
Tudnám hogy miért FELTÉTELEZEL rólam állandóan olyat hogy csalok
(még ha lenne alapja, és be bizonyítottad volna hogy igen akkor {esetleg}oké)De hogy tisztába legyél a dolgokkal íme csináltam =>
És még azt áruld el nekem hogy mi a rákos köze lenne a CCC beállításainak a CPU(Physics) pontszámhoz az csak a NYERS CPU erő! és marhára semmi köze a VGA -hoz!
tudom csak irigyked(tek)sz hogy a sz@ros 8.magos FX8120 -as procitokat le alázom a legkisebb i7.el! de hadjuk a témát.......... nincs kedvem ezen vitatkozni
*********************************************************************************************
asdxv nekem vissza veszi rendesen 300/150.re ahogy eddig!
-
Pala
veterán
Ott is ilyen mértékű, olykor még nagyobb.
Nemigen szoktam benchmarkokkal példálózni, de 12.8-as driverrel 3DM11 Performance módban 8000-8100 pont körül kaptam (7970 alapórajeles eredmény), 12.11-re váltás után 8700 lett belőle.Minden kártya majdnem egy lépcsőfokot feljebb ugrott!
-
szasanyi
félisten
Nagyon bízom benne! De én csak a végleges drivert teszem majd fel, mert addig úgysem játszok. Dishonored mindent visz, nekem az nagyon bejött és nem szerencsére nem is rövid.
De legközelebb a MoH Warfighter majd a Far Cry 3 érdekel, addig meg hátha kint lesz a WHQL driver. Ja, és közben be kell raknom egy Maximus V Gene lapot is, legnagyobb örömömre.
-
mrhitoshi
veterán
Olyan +200/+300 pontot kapnék, ha lenne egy jobb procim. Szóval 3DMark alatt ez nem igazán lényeg.
Játékokban is megnézem majd. Viszont most csak 3DMark alatt néztem meg, hogy megy e, játékok alatt még nem, szóval lehet nem lesz stabil.Szerk.: A pluszpontot a Grafikus pontnál értem. Összesítettben jóval többet kapnék egy jobb processzorral.
-
Tomix24
addikt
MSI Afterburner - Kiírja.
Ami most fent volt játék, azoknál mérve.
Dishonored - 1080p FXAA - minden maxon - 400MB
F1 2012 .1. - 1080p - Ultra - 8xFx16xAA - 973MB
F1 2012 .2. - 1080p - Ultra - 0xFx0xAA - 624MBDirt Showdown .1. - 1080p - 8x16xAA - Ultra - 723MB
Dirt Showdown .2. - 1080p - 0x0xAA - Ultra - 498MBBattlefield 3 - .1. 1080p -Ultra - 992MB
Battlefield 3 - .2. 1080p -Ultra - AA -off - 975MBMax Payne 3 estére lesz meg.
-----------------------------------
Battlefield Single-be is épp elfogyna, de mégse 0x AA mellett, minden maxon-nál meg lehet leszabályoz..
Bár 30FPS körüli értékkel amúgy sem jó játszani, ha elég a VRAM ha nem -
torma1981
veterán
Ha így vesszük akkor igen. Nem is várja el az ember hogy realtime-ban legyen a rendszer.
De ha ezeket a dolgokat tudják akkor tüntessék fel. De mindent ránk akarnak sózni és utána csak a vevő bosszankodik.Ők vannak értünk nem mi értük.
Csodálkozik egy pincér ha egész végig paraszt meg lekezelő volt ,hogy nem kap borravalót.
És még én vagyok a bunkó. Az én pénzem ha akarok adok ha nem nem. -
torma1981
veterán
-
Winne
nagyúr
Nekem is van kereskedelmi tapasztalatom, de ez máshol még működik, vannak ilyen jellegű jó tapasztalataim.
@(#6563) Gabás: a kettő nem ugyanaz, hiszen az új emelt ár az újonnan rendelt termékre vonatkozik, ami még le sincs rendelve általában. Az én esetemben még a termék meg sem érkezett. Ilyen esetekben a beszállító rugalmasságától függően a viszonteladó is árkorrekciót kap(hat).
-
csoty
aktív tag
Tudom, az a top verzió, nekem a sima van HD7870-DC2-2GD5-V2
Asic: 71.1%
-
Alpachino
veterán
A kollégának, meg ez : HD7870-DC2-2GD5-V2
-
Semmi értelme nem lenne(25-30.FPS nek) 7850@7870 NEM alkalmas 2560x1440 felbontáshoz
Oda egy húzott 7970 es kell, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a beállításokkal! Nekem 50 FPS alatt már nem tűnik folyamatosnak egyik játék sem! De ez egyén függő van akinek a 25-30.is vaj simának tűnik!
szasanyi a beállításoknál lehet aktiválni legalul van a Benchmark futtatás felett!**************************************************************************
zolika010 igen az MSi AB progival az OSD server opciója tudja ki írni! -
-
Attix82
addikt
Valami biztos nem volt kerek, mert elméletileg ha a CPU kihajtja a VGA-t akkor limit nélkül 99% kell tolnia.
Ezt vizsgálva: [link]
PL 1650x1050 PL: 70 fps - 2560x1600 PL: 42 fps
Valami miatt csak csökkent az FPS érték, és nem a CPU miatt.
Dirt ShowDown néztem , igaz NVidia VGAval, de ott Low 200+ fps a menübe, ultra meg 60-70 Vsycron nélkül természetesen. (GPU 99%, 2500K 4.4Ghzen). Benchmarknál meg non stop 99% volt a GPU.
-
TomiLi
addikt
Hu... azt kihagytam a képletből, hogy én nem nagyon szoktam multi-val játszani (maximum autós játékokat, de nem ezeket az arénában halomra gyilkoljuk egymást stílust.)
Azt már nem mertem mondani, hogy m-ITX-ben gondolkozom, már ha ez számít valamit a képletben.
Ahogy látom csak elég lehet egy liano (trinity az drága lesz szerintem ebben a szegmensben, és amit eddig lehet tudni róla, hogy nem lesz sokkal erősebb sem - cpu fronton)
-
Látom még mindég nem vagy képben!
belinkelsz majdnem 27.ért egy CPU -t amit én linkeltem i5-750+H55.giga lap majdnem ugyan ennyibe kerül és még alaplap se kell hozzá mivel azzal együtt kerül annyiba! és arról még nem is beszéltem hogy az a i5-750@4000.en oda-vissza-keresztbe alázza(bárhol bármiben) az A8-3870BE -det! no akkor miről is beszélünk?
70-80.e ret én a i5-3470+alaplap hozzá -ra értettem mivel az én 28.e res variációm ugyan azt a teljesítményt hozza közel 3ad áron!
********************************************************************************
csucsbicep : nemrég járt nálam egy i5-3470 és 3900.MHz et bírtam belőle kicsikarni de 24/7.be nem használható így, ami stabil az a 3800.MHz és bizony semmivel nem volt jobb mint a 4000.en járó i5-760 -am! pedig nem egy játékkal és programmal teszteltem! arról nem beszélve hogy 2X annyiba kerül és szinte semmivel nem jobb! Továbbra sem látom értelmét leváltani a 760.asom egy ugyan olyan gyors csak 2-3X annyiba kerülő fejlettebb platformra! -
Ezzel az erővel i5-3470 et se érdemes venni ~50.e ért! a i5-750@4000. kb pont az a teljesítményt hozza mint a i5-3470 tuningolva(~3800.MHz) már amennyit lehet rajta húzni stabilan egy jó lapban! 50.ből meg már kapok egy i7-860+egy komoly lapot hozzá! ami szarrá alázza a i5-3470-et! és akkor még hol van az alaplap a 3470 hez!
Nem mindenkinek telik 70-80.e alaplap+cpu ra! arról nem beszélve hogy 3.ad áron lehet ugyan olyan teljesítményű(sz.ted elavult) 1156.os cuccost venni! az egy dolog hogy a i5-760-at nem nagyon tudod fejleszteni tovább max egy i7-860.ra de az ár/érték/teljesítményét nézed nincs miről beszélni!
És áruld el azt is hogy mire nem elég egy i5-760@4000.MHz a jelenlegi állás szerint, mert játékokra még 2.év múlva is elég lesz sz.tem a i5-3470 2.év múlva ugyan olyan gyenge lesz és ott nem ~30.e ret(fentebb linkeltem lap+cpu-t) fogsz kukába dobni hanem 70-80.e ret mert 2.év múlva a 1155.ös lapba sem fogsz erősebb procit venni boltban!
-
-
-
miresz
veterán
Lejárt a szerk. idő.Nem értem miért olyan meglepő ez mert amit havernak hoztam Sapphire 7870 az is ment 1270/1400-at,és ott sem volt fesz emelés,de ott is a Trixxx engedte neki emelni 1,3V-ig.
Találtam egy tesztet a kártyáról,és itt is látszik meddig enged emelni feszt,és mennyit megy a kártya. [link]
-
No arra én irtó kíváncsi lennék! hogy megy egy 7870 1400.MHz es gpu val! de 1350.en se!
és ha ilyen jól megy a kártyád légyszives csinálj egy Heaven tesztet az alábbi beállításon!
és egy GPU-Z képernyőt ahol látszik hogy a teszt alatt 1245/1450.en járt a kártya!
ha mákod van és az alapfeszed 1,21.v esetleg mehet ennyit a VGA bár én nem láttam még 1200.felett járni 7870 et! és +feszt meg nem is igen fogsz tudni adni neki!
*********************************************************************************
#4827 tick sajnos igen HD4xxx től már sajnos mélyrepülésbe vannak a giga kártyák! még a HD3870.es szériájuk az jó volt! -
A sorrend majdnem helyes annyival ki kell egészíteni hogy:
Asus, Sapphire, Powercolor, HIS kb teljesen azonos kategória!
Mármint olyan értelemben hogy mennyi hibásodik meg és milyen és mennyi probléma van velük!
XFX sem lenne rossz ha nem írnának rémesen borzasztó VGA BIOS -t a kártyáikra mert magában a HW amúgy rendben van!
MSi itt már akadnak bőven gondok bajok mind HW mint BIOS téren eléggé vegyes a felállás van néhány jól sikerült VGA -juk de többnyire inkább átlagos-átlagon aluliak!
VTX3D nem rossz de mivel ezt is a TUL gyártja ahogy a PowerColor -t is így direkt nem csinál azonos minőséget saját magának nem csinál konkurenciát! némileg gyengébb alkatrészekkel szerelik a kártyáikat és sajnos itt is jellemző hogy elcseszik a VGA BIOS tervezését!
a sor legvégén a GIGABYTE tanyázik rengeteg hibás - bugos kártyával és a borzaszó olcsósítás hatására leg gyengébb alkatrészekkel szerelve a kártyáikat, és a búcsúba illő anyaghasználattal a hűtésen, burkolaton!
-
csucsbicep
nagyúr
Azt azert tegyuk hozza, hogy nem mindegy konkretan melyik kartyarol beszelunk. Pl. Asus eseteben sokkal jobb a V2-es verzio, mint az elotte levo. A Powercolorok nagyon jok lettek, mind a 78xx, mind a 79xx-as szeriban. A Sapphire-t nem kell bemutatni, nagyon sok fogy belole. A HIS kartyak szinten nagyon jok, csak iszonyu ritkak. MSI kartyak szerintem nem nagy durranasok, a TwinFrozer eleg durva ventiszabalyzast kapott, igy eleg hangos lett.
-
BalaNce87
addikt
-
akela91
addikt
Ez mind igaz és egyet is értek vel hogy egy fos, de miután visszavettem az órajelet nem fagyott ki többet, úgyhogy biztos azért fagyott ki. 1200-on már nem bírta, csak 1175-ön. Ettöl függetlenül én ezzel teszteltem, és sikerült belőni minden játékra, hogy hol a határ. De akkor Dirtel teszteljetek, ha az megbízhatóbb ebből a szempontból, én csak saját tapasztalatot mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest