- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #10193 üzenetére
Leírtam az okokat de újra mérem nektek a jelenlegi driverrel beta 7 1150 1300 mhz-n. Meglátjuk alpacsi mégerősebb cpu-ja mennyire számít bele a graphics score-ba! Ja és még valami eszembe jutott az első méréseim 1.0.2 dm11 el készültek az újabb beta driverekkel egyszerűen ujrainditotta a gépet ez a dmark verzió indításkor. Ezért most 1.0.3 advanced van most!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #10188 üzenetére
Meg 1550 mhz-n ment a vram neki.
Nekem 1350 mhz-n. Meg 1200-on csak a trémark 11 volt stabil. Amit linkeltem teszteket azok különböző órajeleken futottak azért mert az az utolsó órajel amin lefutnak. Alapfeszen minden. Amúgy a trémark 03 jó stabilitás teszt! Ha az lefut akkor játékokba is stabil az órajel! Korábban írtam is hogy alapfeszen a játékok mennek sokáig 1170 mhz-n szóval az a vége alapfeszen!
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10174 üzenetére
Igen
....de én nem is állítottam soha és nem is kértem egy 7850 tulajt sem, hogy az 1300-as eredményeimhez viszonyítson
Ezért is szerencsés az alap eredmények viszonyítása, mert közhelynek számító mondás most is érvényesül, vagyis a tuningra nincs garancia
hiába kukkoljátok a hynix-es ramokat a jobb tuning reményében, de mint látható, ezek is okoznak kellemetlen meglepetéseket.....
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10154 üzenetére
Tessék az én 7870-em 1150/1300MHz-en....tanulmányozd, vond le a konzekvenciát és magyarázd el lécci, hogy mire jutottál
És viszonyításképpen 1285MHz-ei is újra :
kovsol : nem vagyok naív
viszonyt te nem vagy ebben a témában igazán mérvadó, hogy ilyeneket kijelents, hogy ahová az "50 kevés a 70.es is az lesz"....mivel nem próbáltad mindkettőt, a kollégával ellentétben
és a jővő játékait ne keverd bele lécci, mivel nem erről volt szó eredetileg
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #10139 üzenetére
...és miért pont 1150-hez képest??..
Még mindig nem értem....
Mert eddig arról volt szó, hogy a 7850 1100-on hozza a 7870 alap 1000-es szintjét... most ezek után nem nehéz kiszámolni a következő órajel szinteket
Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy a 7850 1200-on hozza a 7870, 1150-es szintjét ?
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #10137 üzenetére
"Ezt hozza a 7850-em (Hynix rammal lenne még benne +2-300pont)"
Az enyém hynix ramos tudod, aztán mégse bírja még az 5600-ot sem nem hogy az állítólag elvárt 6000mhz-et...ahogy beszéltük én már csak a szememnek hiszek.
Akkor Te shappireod 1150/1300-on megy fixen? Ilyenkor megugrik kicsit a vérnyomásom az Asusom miatt...
-
Alpachino
veterán
-
Chapel
addikt
válasz
lowzor #10133 üzenetére
Ez egyszerű, van itt több 7850 a fórumon, nekem pl 3550 i5-ssel nem tudom kinek, milyen cpuval van a 7870-ese, de ha van egyezés akkor teszteljünk és nézzük meg mi igaz ebből
(#10132) Alpachino:én fokozom i5 3550-el 7100-7200 között van a cpu score, nincs húzva,alapon.
-
Pocok77
tag
-
gyuromoj
veterán
Gianni-tól vettem. Írtam neki hogy holnap megy vissza, azt mondta hogy 1-2 hét lesz mire lezajlik a csere, ha télleg garanciális a hiba. Addig marad a jó öreg HD4670. (még jó hogy nem adtam el)
(#9948) csucsbicep
Végülis csak CS fog menni addig, meg HD filmek, azzal sztem még az alaplap VGA-ja is elbír. -
seederking
őstag
Ez is olyan dolog,hogy ez mindenkinek lehet saját véleménye/felfogása.
Nehéz lenne benyelnem nekem is azt,hogy egy gyári órajelen járatott hardver és egy húzott között nincs különbség a meghibásodás kockázatát tekintve.
Mert a "Hawaii neki" kijelntéssel majd nem az jön le,hogy jobb is neki ha húzod.Mert hát hawaii-n kinek ne lenne jó -
seederking
őstag
Ez az,mindenki a saját tapasztalata szerint véleményez.Ami nem is lenne gond addig,amíg ezt nem általánosságban jelenti ki.
kovsol : "Egy biztos, hogy a gyártok olyan alkatrészt nem raknak rá a cuccra ami szerintük nem bírja legalább addig, mint a garancia időtartama." ezt adom
-
kovsol
titán
Fél év után nem lehet kijelenteni, hogy mi időtállóbb. Majd mondjuk 2 év múlva már jobban látszik melyikek kezdenek el nagyobb számban elhullani. Egy biztos, hogy a gyártók olyan alkatrészt nem raknak rá a cuccra ami szerintük nem bírja legalább addig, mint a garancia időtartama.
-
Chapel
addikt
Ezt annyival egészíteném ki, már az itten tapasztalatokból kiindulva:
Már nem igaz az, hogy ha hynix ramos, meg V2 akkor az tuti jó tunningra. Sok ellen példa lett itt hirtelen, tehát leginkább most az van, hogy kb. mindegy milyen ram vagy gyártó, vagy lehet húzni rendesen, vagy csak módjával (mint nálam). Abszolút az épp aktuális kézben lévő karitól függ a dolog.
Ha nem igaz töröltetem, de én ezt vettem le az elmúlt napok szakadatlan teszteléseiből.
asdxv:Remélem nem kell a Shappirenál maradni, mert pont amiatt vettem a drágább asust, mert a tanács az volt hogy ha lehet akkor mindenképpen azt vegyem inkább.
-
DeathAdder
veterán
Így van, ezt teljesen alá tudom támasztani.
Nem valami tuningos az Asus V2
Ha tudnám 1.3v-ig húzni, akkor megpróbálnám mi a vége, de mégsem szerettem ki belőle csak mert nem egy tuningos darab
Hihetetlen mennyire halkan dolgozik és teszi a dolgát, öröm hallgatni ahogyan "szól" a gépházbansoultrapp 6970-em volt előtte szóval nyugodtan mondhatom nem hogy jobb, kevesebbet eszik és halkabb (de sokkal), hanem erősebb kártya is a 7850 (12.11beta6)
-
soultrapp
senior tag
azért milyen furcsa,januárban még hogy örültem,hogy vettem egy fain erős kártyát...
Most meg.....
De vannak olyan tesztek ahol nem sokkal jobb a 7850 a 6950nél.
De már csak azért is,hogy legyen 2gb leakarom cserélni,ezt már januárban is tudtam.csak akkor +15lett volna a 2gbos . és az 1gbos is 65 volt. -
seederking
őstag
No most fölrántottam a cpu-t 3.8-ig.Kb fél órája megy a prime 61 max fokon.
Úgy néz ki "eldöntőben" van a cpu kérdés,de csak később lesz megvalósítva(év végén)Addig tuning,ha bír(om)ja.Hogy ne csak off legyen
Ha sikerül belőnöm 3.8-ra az már elég lenne ideiglenesen a 7870 mellé vagy mindenképp 4.0ghz legyen a cél?
-
-
keszegduda
őstag
Nem mindenáron taposnám ki a lelkét, volt előtte gtx 460 sli-m, a vram kifogott rajtam és azóta megfogadtam hogy 2gb alatt semmit nem veszünk. Ezért piszkálja a fantáziámat a 7950 mert az akkor ezek szerint 7970ghz szinte feltolható lenne könnyedén fesz. emelés nélkül (talán) és akkor min. 2 évig csend vga fronton.
MSI-t nem ismerem, biztos jó lehet. Abból is van 2 féle. ASUS és GIGABYTE-ban pl. eddig nem csalódtam. -
DeathAdder
veterán
Nemtudom milyen biosa lehet.
Szerinted érdemes megpróbálni mókolni, vagy inkább hagyjam a fenébe?
Azért szeretném megemlíteni, hogy nagyon sok kártyám volt már, de ennyire halk, hideg, keveset fogyasztó, erős és picike még soha az életben
Mi az már hogy nem akar 50 fokra se felmászni és csak egy 6-os tápcsatin eszik?Tuningja lehet nem a legjobb, de így is +30%-ot rányomtam és nyertem 15 fps-t crysisban (az egyben).
Akkor néztem nagyot, amikor 1450 felemésztett videómemóriát mutatott az afterburner cry1 alatt
Amikor meg visszavettem gyári órajelekre 1200-1300 at (tehát kevesebbet) -
seederking
őstag
hogyan kell beállítani,hogy ott yes legyenmeg van sztornó..
köszönöm uram
Még annyi,hogy hozzá tudom adni MSAB-ben,hogy a gpu kihasználtságot is mutassa?
Mert akkor telibe kapnám az adatokat
Hozzá lehet ezt még adni (tudom,hogy hogyan kell) csak nem "üti" a cpu hőfok monitorozás a gpu kihasználtság monitorozását? -
DeathAdder
veterán
Ennyi a vége 12.10-el és 12.11 betával is.
És még hynix ramos is, szóval lehet keresni az állakat a padlónLehet a ram menne tovább (de annak ugye már nem sok értelme lenne), de a gpu már 1150-nél nem kezdi el mutatni a benchmarkot (leáll a folyamat és feladatkezelőből ki kell kapcsolni).
Több feszt kellene neki adni szerintem, de 1225-től többet tweakben nem tudok -
taranis
addikt
Kíváncsiságból rátoltam megint a Time Square-es Crysis2 benchet, most lefutott 3x 1.21-en is. Érdekes. De az tény, hogy korábban 1.20-on ment. Másik érdekesség, hogy egy mai bench során ezen a pályán meghalt a karakter
Ilyet se láttam még, pedig nagyon sokszor futtattam már le.
-
seederking
őstag
7870-en nem lehet látni a ram tipust/hűtő miatt/,nem igaz?Vagy valahogyan ki lehet deríteni?Mondjuk Dual X-es,szóval csíkos,hogy elpidás.
Tolok neki akkor 1,26-ot.Először a ram-ot húznám meg,mert azt ha pl 1300ra vette, elhasalt(alapon).Szóval valószínű ott hamarabb megtudnám mi a határ.A gpu-val 1100-ig tudtam menni.(de 1150-et nem próbáltam)Nem tudja valaki egy phenom ii x4 955 3.6-ra húzva milyen fesszel érdemes próbálkozni.Gyárin hagytam de megpróbálnám alul feszelni mert így nőtt kicsit a hője az axtu-t nézegetve.
Ht szorzó maradhat 12x-esen?NB 2600 -
Baxo89
tag
Jól van értelek benneteket, de ti könnyen beszéltek nektek meg van az i5 meg i7 stb. alapból ebbe a configba raktátok a karikat, én meg szeretnék megbizonyosodni, tesztekkel és a Heaven-nel nem volt gpu limitem viszont játékban igen pedig már örültem is. Megpróbálok még egy prime-ot stabilon futtatni, ha nem jó akkor valahogy cserélek ha eltom passzolni ezt a konfigot..
-
Alpachino
veterán
Fillérekből....?
gondolom ami neked "fillér" az másnak gondot okozhat....erre nem gondoltál ?
tasakos : Ha egy olcsóbb Z68+I5, az mindjárt 50K alsó hangon az itteni aprós árakkal számolva....persze vehetnél egy H-s lapot is 10K-ért, de ha már váltanál, akkor ezt én nem ajánlom a későbbi fejleszthetőség miatt sem.
-
Pocok77
tag
-
jozsi252
veterán
Okés mostmár értem akkor, köszönöm a segítségeteket
Annyit szeretnék még kérdezni hogy végre eljutottam oda hogy van időm beledobni a gépbe a kártyát. Melyik drivert szedjem le AMD.com-ról?
12.10
vagy a legújabb 12.11 Beta-t?
Arra értem hogy melyikkel lesz stabilabb a rendszerem?
-
->Raizen<-
veterán
Amilyen gigabyte vgaim voltak eddig nem nagyon panaszkodtak ra az emberek. Itt a ph topicokban legalabbis nem. De azert vga vasarlas elott utanna nezek mar mindig az adott szerianak panaszkodnak e ra de regen nem volt igy. Naluk sem minden termek hibas en vagyok a jo pelda ra nem fogtam az evek soran ki egyetlen egy hibas darabot sem.
-
seederking
őstag
Áttértem Msi AB-re.
Első "komolyabb siker" tuning terén.
A feszt olvasgatás és Alpachino kolega tanácsára próbáltam 1.250mV ~1200Mhz mem órajel alapon.
Szépen növekszik,.Csak most már azt kellene tudnom pl merjek-e tovább menni.Mert pl 1300-on már elhasalt ezzel a fesszel.Plussz nem tudom hogy kellene a ram órajelet is párhuzamosan emelni/próbálni.
-
Garsza
veterán
Köszi a válaszokat.
Még nem biztos hogy veszek mert egyszerűen nem bírok dönteni hogy mit csináljak.
Arra gondoltam váltok Intelre a teljesítmény és fogyasztás miatt
Asrock Z77 Extreme4 + I5-3570K párosra gondoltam ez 84500HuF volna
Közben hirdetem a jelenlegi procim meg alaplapom a procira úgy néz ki van vevőm de a lapért nem nagyon kapkodnak 43000HuF ért hirdetem (sok volna érte?) és félek a nyakamon marad úgy hogy most azon filózok hogy inkáb veszek bele egy fx-8320 procit. (meg egy kicsit sajnálom is a lapom). -
pr05p3c
tag
Hát szerencsére jelentős eltérés (itt) nincs, a cpu kihasználtság egyébként 30-40% körül volt nekem a teszt alatt. A driver jutott még az eszembe, nekem 12.11 beta3 van(lusta vagyok "percenként" frissíteni az újabbakra, várom a véglegest), szóval ha neked frissebb van, akkor talán az is hozzáadhat egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged