- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42714 üzenetére
Bakker... Most toltam egy kis Black Ops 2-t. Full full grafika ami csak van benne... AA meg minden. No, itt tényleg ér valamit az AA.
Hát, ez az az áll leesős kategória olyan "gyönyörű". Legalábbis nekem... Full fix 60fps van... Nagyon állat..
Az első pályán annyi feketét irtottam, hogy holnap még kávét inni se lesz kedvem.Gta-s modról már hallottam. Majd utánajárok. : ) Most lehet ez a black ops 2 jobban bejön.. hehe.
-
Picturemaker
őstag
válasz
lowzor #42664 üzenetére
Nem akarlak én győzködni: [link]
Nyilván a nagyobb felbontás, nagyobb részletesség mellett kell nézni. Természetesen van különbség, de ami játszható sebességen fut a 3770K-val az a tesztben szereplő leggyengébb procival is megy megfelelően. A proci erő kis felbontáson jön elő látványosan.BogyóBP: asdxv-nek kicsit igazat adva nem árt meghúzni kicsit azt a procit.
-
Picturemaker
őstag
-
ati3x
senior tag
válasz
lowzor #42654 üzenetére
csak a modulok számát.. Az 6600k 4 magos, két modulos.. De ahogy néztem ez a teszt "3 magot" használt, azt is elég érdekese, 1-et olyan 65-75%-ban, a másikat kb45-50%-ban, a harmadik magot meg kb 20-25%-ban. A 4. mag meg egy-egy pillanatra "ugrik" be.. Legalábbis a task managerben nézve...
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42592 üzenetére
Bakker, úgy néz ki igazad volt!
Visszavettem a cpu-t alapra, de feszt annyit hagytam neki, amennyit a tuningolt órajelesnek állítottam be.
Plusz a ramokat is auto-n hagytam.
Mert ugye nekem 1866-os ramjaim vannak, de ezt valahogy fel kell ismertetni a bios-ban különben csak 1600-asnak látja. Nem lényeg, szóval ezt is alapra állítottam..És nem fagy kI!
Már vagy 15 perce nyomom a gta4-et!
Viszont most nem tudom melyik lehett a bűnös a ram vagy a proc vagy mindkettő... De akkor így még emelhetem az órajelet csak több feszt kell adnom neki, nem?
Köszönöm!
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42589 üzenetére
Egyszer a phisics-nél vagyott ki egyszer meg már az első teszt közepén. A tengeralattjárós közepénél.
A proci húzva van, de alig. A ram meg alapon.
Plusz így megy már a gép vagy egy éve. És mikor ipg-ről ugyanilyen procibeállításokkal játszottam gta4-gyel az nem fagyott ki... Igaz akadt is rendesen.
Szóval továbbra se értem. -
kovsol
titán
válasz
lowzor #41900 üzenetére
Pedig az BF3-4 szereti az FX procikat. Eleve már mikor írták a motort figyelembe vették az új FX procik képességeit, miközben a HT -t támogató intel procikkal tiszta mikro akadás volt a játék kezdetekkor.
(#41902) miresz singleben érthető, hogy kihajtotta maxon a CF -t. Nekem 7870CF 1200/1450 + 3570k@4800 nem volt elég a végig 99%/99% -ra CF esetén multiban. Volt olyan pálya ahol bement néhol 70% -ra is a gpu, de úgy általánosságban elmondható, hogy átlag 90+% kihasználtságra elég volt ez a proci. Más játékokban kedvezőbb volt a helyzet azért. Pl egy Tomb Raider esetén már tuning mentes cpu is elég volt a maxos CF kihajtáshoz.
Azt megjegyzem, hogy ahol leesik a gpu használat ott se lehetett akadásról beszélni természetesen. -
katt777
félisten
válasz
lowzor #41897 üzenetére
Hát, én 2014-ben nem neveznék szépnek egy 16-szögletű kereket, és nem ez az egyetlen ilyen elnagyolt objektum a játékban. Hogy vannak rondábbak is, ez tény, nem is vitattam. Ahhoz viszont, hogy ne legyen CPU-limit, grafikai számítások kellenek.
A többit magam is tudom, eddig is erről beszéltem.
Aki multira gondol, az nem írja, hogy egy FX 4GHz-en kihajtja, 7970-et meg 4GHz-en max. tényleg 8 magos, single-ben. -
Frozzy
őstag
válasz
lowzor #40317 üzenetére
itt is írták nem egyszer fórumon.. pont kaptam privit is, hogy msije van a srácnak és magasfrekis hangokat hall magas teljesítményél.. szóval tudom miről beszélek..
pontosan nem tudom, hogy milyen karija van havernak csak anyit tudok, hogy asus..
de jól látom, hogy te egy elvetemült asus párti vagy?
mert akkor több kérdésem nincs is.. olyan mintha egy apple júzernek magyaráznám, hogy 300ezret miért ad ki egy telefonért amikor csak fészbukozik rajta
-
Jolet
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
lowzor #40276 üzenetére
Rendben... akkor megszületett a döntés!
-ha valaki priviben ajánl érte 5K-t, akkor már rendelem is! Ha viszont nem kell senkinek, akkor mindenkit figyelmeztetek, hogy a Gigát fogom megvenni!, amiért felelősséget nem vállalok, vagyis minden felelősséget rátok hárítok, mert hagytátok megvenni! -
marcusa
addikt
válasz
lowzor #40279 üzenetére
Az, hogy ennyien kapnak kupont, nagyon lenyomja az árakat. Nézd meg a Splinter cell Blacklist-et, vagy az új batmant, 2-3k között lehet kapni már őket aprón, boltban meg mégis 8-10k körül van az áruk. Nem azt mondom, hogy lehetetlen eladni 6k-ért, de nem hinném, hogy annyiért kapkodnának érte, bár ne legyen igazam.
-
-
-
-
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39164 üzenetére
Értem tehát az egyik legjobban tuningolható 7850-et viszonyítod az egyik legkevésbé tuningolható 7870-hez. Így okés. De láttam már olyan Asus oc-s verziót ahol alapból 1100-on futott a kártya.
Egyébként semmi gondom a 7850-nel.
Az árazással van gondom csak. Úgy tudnám elképzelni reálisan, hogy van a 7850 utána +10k a 7870 és R9-270, majd plusz 10k a 270x. Így lenne értelme az olcsóbbat választani és tuningolni. Aztán hogy anno mik voltak az árkülönbségek nem tudom. V.színű jobban megérte a 7850 mikor még nagy különbség volt a kettő között.
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39159 üzenetére
Többiek beszélnek helyettem. Egyetértek velük.
kovsol kollega hatására most meglestem a részetes specifikációkat is. 256 számolóegységgel és 16 textúrázóval van több a 7870-ben. Azért ez valamit csak jelent. Ha nem most, majd később.
No, de én már lehet inkább a 270x-szel szemezgetek. Ott nagyobb a memória átviteli sebesség. Kb 30k Mb/sec-kel gyorsabb, mint a 7870. Árban meg szintén kb ugyanott van. (most ilyen 5 ezer forintokon ennél a kategóriánál én már nem akadok fenn).Egyébként én meg pont a fordítottad vagyok.
Én szeretem mindenből a lehetőség szerinti maximumot venni, hogy mindenféle trükközés nélkül kapjam a maxot. Majd azt még lehet húzni ha arról van szó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
lowzor #39159 üzenetére
Akkor a te kártyád gondolom az első szériából van, hogy ilyen jól megy.
Nekem a Dual-X-es új kártyám (1 hónapos) 1125/1350-en már hibázott 1-2 helyen, úgyhogy 1100/1300-on használom. Próbálgattam 1150-re húzni, de átlag 40-50FPS-es játékban +1FPS-t kaptam az 50MHz-ért.
1050 és 1100 között több volt a különbség, én úgy éreztem 1100 fölött már nem érdemes tartani. -
kovsol
titán
válasz
lowzor #39156 üzenetére
Most szerintem az egész fórumon nem találnál egy darab 7850 -t ami viszi az 1250/1450 -t.
Amúgy meg a +25% számoló egység biztos csak viccból van benne. Vannak olyan alkalmazások ahol kijön a többlet (most mielőtt kiforgatod a szavaimat, nem arra gondolok, hogy +25% al erősebb lesz ott). Meg én nem szeretem határon járatni a cuccokat, meg az emberek nagy része soha nem fogja cata limit fölé húzni bármi meglepő. Sőt egy kollégám nincs egy IT cégnél aki picit tuningolna rajtam kívül. Sőt értetlenkedve nézik a dolgot! Akkor máris nem olyan jó az a 7850. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39156 üzenetére
Kb 5%. Ami persze nem sok. De kilehet fogni rendesen OC-zható 7870-et is, biztos vagyok benne.
Ööö én azért ennyire nem bíznék a kártyában.Nekem halt már meg 2 év után kártya ami 25% pluszt kapott és ment gond nélkül két évig, majd egyszercsak meghalt. 100% a húzás miatt.
Szóval ha nem muszáj akkor minek húzzam.De tényleg, mért választanád a 7850-et? Csak azért, hogy elmondhasd fel van húzva? :S Nem értem. 1500 forinttal kerül többe a 7870 és 5%-kal leszel gyorsabb. Akkor mi értelme a 7850-enk? Tényleg nem vágom... Csakhogy elmondhasd mennyire tuningoltad?
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39106 üzenetére
"Amúgy ha alig van köztük árkülönbség, akkor tényleg a 7870, de Asus V2 alá nem adnám."
Igen, ennyi volt a mondandóm lényege.
Ha lenne köztük mondjuk 10k különbség akkor okés. Vegyük az olcsóbbat és húzzuk fel. De mindössze 1.400 forint volt a legolcsóbbak közti különbség.
@fLeSs:
Ja értem. Ez így logikus lépés.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #39091 üzenetére
Megedződtem a 6870 ref hűtéses CF-el
Ez egy nagyon jó kártya,csak sajnos ez a hűtés elég hangos tud lenni,ha elkezded pakolni neki.Most lepasztáztam a másikat is.Ott nem hozott ennyit a hőfokon(saját venti profil ami inkább hangosra van belőve,de hűtsön),de beállt 69 és 67 fokra a két kártya,viszont a ventik fordulata tovább csökkent 77 illetve 71%-ra.Ez a korábbi forró és 100%-os hangzavarhoz képest már-már üdítően halk
Szerencsére van lopakodó kis gépem ez meg csak játékra van,ilyenkor meg elnyomja a játék hangja,de alapon netezésre a 2 vga full hangtalan(32 fokon).
isizakhi03 : Elég jófajta anyag,de próbaképpen ki lehet próbálni a kártya tetejére(hátlapjára a gpu fölé) egy kis 8cm-es ventit ráapplikálni.Most tesztelgetem és jelen pillanatban úgy fest,hogy a fölső kártya nyugalmi állapotban hűvösebb mint az alsó,ami igen érdekes,mert cf-nél alap szabály,hogy a a felső kártya durván10 fokkal melegebb mint az alsó.A R9 290-eseknél is most olvastam,hogy a elég gagyira sikerült hűtést is így tuningolják és a gpu vagy a memória vezérlő hátára plusz ventit tesznek.
-
válasz
lowzor #39083 üzenetére
Ezért csinálom magam a teszteket (már amit tudok) majd valamelyiket publikálom is, igaz eddig Frametime-t én sem közöltem, mert ezt a szoftveres mérést nem tartom túl pontosnak, de ezekkel a kártyákkal készülő tesztemben most lesz.
A lényeg, hogy kíváncsi vagyok hozza e azt, amit elvárok tőle, vagy amilyen gyorsan jön, úgy távozhat is.
Reméljük a legjobbakat -
válasz
lowzor #39080 üzenetére
Már a könyökömön jön ki a 7950/70, volt vagy 10 darabom, kevesebb mint 2 év alatt
Ha nem jön be, átlibbenhetek Tahiti-re gond nélkül, de egy kis pihenő már kell, lehet elötte még visszanézek GTX-re is
Jó kártyák, de 2 év az 2 év még a Tahitinek is, sajna nem mindenhol elég már a kompromisszummentes játékhoz, ha kell a Smooth érzés.7870 CF a tesztek alapján kellő teljesítményt nyújt, a kérdés, hogy ez a difi a 7970-hez képest mostanra redukálódott e vagy nőtt.
-
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
lowzor #39062 üzenetére
Jófogás és társai rosszabbak a vaterától is, mert sok a csaló az ilyen helyeken és az árak is nevetségesek. Vaterán gondolom legalább kevesebb a csaló jóval. Hardveraprón pedig idáig egy csalóba botlottam a sok bizniszem során, de elintéztem, hogy ő is fizessen. Na meg az oldalról is repült az összes nickjével együtt.
A hardverapró a legnormálisabb amúgy tényleg, csak sajna rossz irányba megy. Régen normálisabb árak voltak.
G.styler: Asus oldalán ennyit ír: 10.2 " x 4.5 " x 1.7 " Inch
-
R3laX
addikt
válasz
lowzor #39019 üzenetére
Asus 680 DC2
. Na jó ne fessük az ördögöt a falra
.
-
R3laX
addikt
válasz
lowzor #39019 üzenetére
Ezért vettem 1. gen-est
. Vrm 1-2, + fesz szabályzás. Venti... meg remélem hmm
, mind1iknél előjöhet hasonló probléma... Többet kell takarítani a szobában is
. Asus is rosszalkodhat
. Látom van Gigás ciripelés is.., hát ne így legyen...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
lowzor #38990 üzenetére
Tudom pont azért írtam hogy ha gyári 1.21V-on tuti elég a feszültség a kártya végéhez.
Az enyém se mondanám jónak, 1125-1150 között van a vége, memória 1300 fölött nem szeret menni. 3DMark11 erejéig a max amit kibírt 1175/1350.A lényeg, hogy szerintem nem érdemes biossal babrálni, főleg nem másik kártya biosát rátenni ha még nem csinált ilyet.
-
Repsol600
addikt
-
Raidon
őstag
válasz
lowzor #38629 üzenetére
Aida szerint megvan pont a 12V bar fene se tudja kolcsonben van decemberben lesz penzem az ujra.
Volt hogy vmikor zorgott is szoval akkor vszleg a tuning is stabilabb lesz?
Remelem megfogja oldani a gondom mert eleg zavaro a problema...
illetve ezzel a tappal a tuning arthat a VGA-nak? -
Raidon
őstag
válasz
lowzor #38625 üzenetére
Az en problemamra otlet? Lehet regi es keves a tapom neki?
Decemberben ujitok be egy XFX 550 re az adatlapomon levo meg nincs meg de nagyobb lesz
most egy Chieftech van GPS 450 ...
Lehet az a hiba oka. A regi tapommal semmi gubanc nem volt az egy FSP Bluestorm pro volt 500WEleg erzekeny vagyok a mikrolaggra es mar elegem van hogy nem tudom mitol van ez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest