- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
->Raizen<-
veterán
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bigdigit #5798 üzenetére
Nálam semmi gond nincs mióta a 9.12Hotfix fent van,pedig nyúzom én is egész nap,tesztek,játékok,filmek,9.10driverrel csinálta,azóta tök jó!
Hozzáteszem alapon használom a kártyát,és nálam akkor csinálta amikor a proci 3550 1.35v ment,lehet hogy a proci végett fagyott ki.
3000Mhzen nem tapasztaltam ezt a jelenséget! -
fanti
addikt
válasz
bigdigit #5783 üzenetére
Mi is ez a csíkozás pontosan?
Vagy milyen hibát kell nézzek milyen progiban?Nekem pár napos a Sapphire 5850-em, Giannitól vettem 70k-ért, és eddig teljesen tökéletes, pedig sem az XP-t, sem a Win7-et nem tettem ujra, csak a régi drivert (9.9) cseréltem le a 9.11-esre.
Amivel eddig teszteltem az az Ati által kiadott DX11-es szélmalmos demó, a crysis maximális beállításokkal, és a modern warfare2.
FullHD-ben mindezt.Te milyen hibákat tapasztalsz és hol?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bigdigit #5417 üzenetére
Nálam is vannak ilyen gondok,néha beáll a kép simán meg csíkokba is befagy és összeesik a képernyő,9.12 driver remélhetőleg változtat a dolgokon,ha nem akkor garanciába cseréltetem én is.
Kicsikét el vagyok kenődve.lamantin: Ez most elírás abban biztos vagyok,ennyiért 4890kapsz nem 5850et.
-
Lacika001
aktív tag
válasz
bigdigit #3736 üzenetére
Ezzel lehet floppy-t emulálni, amit megformázol DOS indítóként, majd ezzel[/L] formattáld a pendriveot, a dos fileok helyeként meg a floppy-t kell megadni. Az MSI unlockos BIOS engem is érdeklene, de nem "merem" felrakni amíg valaki nem mondja hogy biztonságos.
Egyébként ha az asus biosát raknám az MSI-re akkor a feszt is lehetne állitgatni?
(elvileg referencia mindkettő) -
00roli00
aktív tag
válasz
bigdigit #3720 üzenetére
Winflash alapból nem megy olyan karikkal, melyeken ddr5 memó van, ezért nem is indul el. Én megcsináltam a boot pent, de valamiért nem akar bootolni vele. Ha ebben segítene valaki azt megköszönném. Az unlocked bios amit találtál milyen kiterjesztésű? Amit én találtam az vmi A11. Lehet én vok hülye, de úgy tudtam hogy bin ill. rom lehet. Egyébként az msi 5850 bios alapból nem unlockolt?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
bigdigit #3727 üzenetére
Annyira hangosan ciripel?
Amúgy ilyennel nehogy vissza vid, mert akkor annyit érsz el vele, hogy elküldik bevizsgálni onnan 2-3 hét múlva jön vissza lehet, hogy még a boltban is ál egy hetet, már kb 1 hónapnál járunk mire vissza kapod ugyan azt a karit, mert semmi baja nem volt, a ciripelés ugyan úgy meglesz, mert nem tudnak mit kezdeni vele, meg nem is akarnak semmit kezdeni vele, nekik az a lényeg, hogy megy!
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3587 üzenetére
Én is majdnem mindent kipróbálok, maradjunk annyiba, hogy nekem külön írják a drivert... menj és vegyél GeForce-t, ennyi lenne... nem muszáj itt kínlódni a Radeon-al.
Én mindig is mondtam, hogy nálad más lesz a hiba, hardver, szoftver de nem, te mondogatod, hogy driver, hát akkor user error van, ennyi.
Egy beteg vinyó, kábel, szar kodek, bármi be tud kavarni... az is lehet, hogy instabil a tuningod, mert akkor is csinálhat ilyeneket, és nem minden a Prime meg a LinX. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3588 üzenetére
Mert az MSI bios-ában maximálva vannak az órajelek, és csak "kicsit" enged tuningolni. (5850 esetében nem tudom mennyi pontosan.) Vagy módosítod a saját bios-át, vagy rátöltesz mondjuk egy ASUS bios-t.
user error:
Érdeks, hogy milyen problémák vannak.
Nálam az egész Radeon-os pályafutás zökkenőmentes volt, pedig még CF is volt a gépben. Az elején a monitorozó progik kavartak be, de azokat nem használva nem volt semmi bajom a driver-ekkel. Valszeg én is azok közé tartozom, akiknek az ATI külön driver-t ad. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bigdigit #3395 üzenetére
Ez gáz ... rengeteg embernél működik. Valami probléma van azzal a Win 7-tel, próbáld frissíteni az MS Update-en, vagy kérj supportot az MS Magyarországnál.
Keldor papa: Előfordulhat, hogy az új driver bizonyos helyzetekben lassabb. Erre már felhívták a figyelmet. Egyszerűen a 9.10-nél az volt a fontos, hogy minden tökéletesen megfeleljen az MS követelményeinek. A sebességre a 9.12-ben dolgoznak rá. Sajna ha pár dolgot újraírsz, akkor nem biztos, hogy a kívánt hatás lesz az eredmény. Kb. két hónap alatt kellett a Win7 beta rutinokból whql-t csinálni, ez embertelen munka, és emellett még ott az OpenGL 3.2 és az OpenCL 1.0, amiből novemberre szintén véglegest kell gyártani. Ilyen tempó mellett alap, hogy a működésen van most a hangsúly és nem a sebességen, túl sűrű lett az év vége az új technológiák szempontjából. A Stream SDK 2.0 beépítését már meg sem említem.
-
katt777
félisten
válasz
bigdigit #3395 üzenetére
Ott akkor tényleg nem feltétlenül a driver a ludas.
RI/OS: Ja, akkor nem is olvastad a cikket, úgy könnyen nyilatkozol marhaságot.
A 23 tesztből 5-ben v. 6-ban a HD4870-nel nagy feketeség jelenik meg, mintha a köd helye kitakarná a képet, csak néhány közeli objektum bukkan elő a semmiből. 9.9. és 9.10 között annyi a különbség, hogy utóbbival néhány C64-sprite szintű, fényes kör megjelenik a sötétségben (cikkben írva szintén). Kizárólag OpenGL használata esetén. Köszi, ha megnézed.
Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy ATI-nál megint avultatják a régi hardvert... Azért rákérdezek 4xxx topicban, másnak is az a 3-4FPS jön-e ki, mint nálam, de a visszaesés ugyanekkora volt tropics és heaven esetén is, míg sanctuary-ban megvolt 21 FPS (ergo megint csak az ATI driver tűnik ludasnak).
Ha megnéznéd a Sanctuary-t is (lehetőleg 1680x1050-ben), azt megköszönném, mert akkor kiderülne, hogy csak a 2 újabb programban ócska a driver, vagy ált. rossz direktbe a HD4xxx karikon. Elméletileg, ha 27FPS-t kaptál ott, ahol én 3-at (ráadásul 1920-ban), 189 FPS fölött kéne kapnod. -
katt777
félisten
válasz
bigdigit #3391 üzenetére
Elméletileg kikapcsolt AI kell a CF-nek, de van, hogy nem. Próbálkozni lehet. Az ATI driverek meg tényleg szarok kezdetben (ezért szoktam fél év ráhagyást javasolni), főleg, ha magas minőségben akarsz játszani (a kifutás idejére pl. már a 3870-ek is verték a 8800GT-ket magas minőségben), csak azt ugye nem véletlenül nem tesztelik a "nagy" tesztoldalak. Különben még kiderülne, hogy egy 5870 is csak 5-6FPS-szel visz egy játékot DX11-ben is akár. Nézd meg a honlapomon, milyen eredmények jöttek ki DX10-ben és fölötte Unigine benchmarkokkal; szánalmas. Persze nem kell elhinni, hogy pont most fogunk majd egy 100.000Ft-os VGA-val maximális minőséget kapni játszható szinten. A user majd szépen alacsonyabbra rakja az összetettséget (mint a tesztekben), aztán elhiszi, hogy a driver-rel minden OK.
Más: Sorban jelennek meg az új ATT verziók, érdemes nézni a letöltőoldalt.
Abu85: Minden játék szépen fut nálam Win7-en, viszont HD4870-em van, némileg kiforrottabb driverrel (9.9, mert a 9.10 a HD5xxx támogatás miatt néhol már szarakodik), ergo nem feltétlenül a Win7 a hibás. Azok a patch-ek inkább HD5xxx-W7 javítások lesznek sztem. Csodálkoznék, ha tavasz előtt minden rendben lenne az 5xxx meghajtókkal.
Hogy van ez a CF-rel? Amikor nekem volt, az ATI-nál azt írták, hogy ki kell kapcsolni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bigdigit #3391 üzenetére
Bekapcsolt AI-vel játszom másképp nem működne a CF.
Minden videó normális. Szvsz a Win 7 lesz itt a ludas.
Bármennyire is jó az új oprendszer ... közel sem hibátlan még a csomag, majd gyünnek rá a javítások. Már egy csomó kiadó jelentett be Win7 patchet egyes játékokra.
-
keIdor
titán
válasz
bigdigit #3387 üzenetére
Én még Xbox360-on játszottam ki a Resident Evil 5-öt, tavasszal, de PC-n is megnéztem, hogy milyen lett. Nálam semmi probléma nem volt.
Én sem vagyok piros szemű, volt GTX-280, és azzal is elégedett voltam.
Engem inkább az ATi nem létező hibáinak "terjesztése" zavar.Ha ennyire elégedetlen vagy, miért nem veszel GeForce-t? Ennyi lenne az egész... nem tetszik, oké. Ott a másik oldal, ki tudja meddig... használd ki...
-
RI/OS
addikt
válasz
bigdigit #3387 üzenetére
megrögzött atisok sose fogják elismerni a hibákat.viszont én nem vagyok piros szemű.
Ja, tudom nálunk is szar, csak hazudjuk, hogy jó.
Majd ha elindítok egy játékot, és lefagy/anomáliázik, stb. akkor majd azt mondom ati a k*rva anyád. De ilyen még nem történt. Hozzáteszem még Nvidiával se.3389: ja mindenki össze vissza telepíti a catalysteket, meg a codeceket, azt lesnek, hogy háááá szétbasztam a rendszert...köcsög ati
-
-
janos666
nagyúr
válasz
bigdigit #3249 üzenetére
Bocs, de hány éves vagy, vagy kolostorban éltél az utóbbi 40 évben?
Miért tennének rá olyan matricát, ami megolvad üzemhőmérsékleten? Miért nem olvadna meg akkor az alatta lévő fedlap is...? Vannak olyan hőálló műanyagok is, amik a sokszorosát is kibírnák annak a hőfoknak, ami előállhat a PC-dben. Sőt, ez a teteje, amit inkább csak az alatta áramló levegő fűt, nem is közvetlenül a GPU.
Szóval nem, nem kell lehúzni. Véletlenül sem, csak ha zavar a rajta lévő ábra, és nem zavar a garanciavesztés esélye sem. -
eszakas
őstag
válasz
bigdigit #3217 üzenetére
Szia.
Vagy ugyan az a kártya nem gondolod? Csak most nálad van. A P/N-jét esetleg felírhatnátok és ide ki kellene tenni, hogy tudjuk. 1.vagy egy egész rossz széria van. 2. Vagy az eladó csak ugyan azt a 1-2 kártyát adogatja másnak, valaki hátha megtartja. És lecseréli a hűtést róla. -
Nagynozi
aktív tag
válasz
bigdigit #3220 üzenetére
Elméletileg tudnia kéne, mert rákerestem a topicban és azt írták fentebb, hogy bizony kell lennie, és van is, mivel a system32 mappában találok is egy d3dx_11_42 filet, de akkor sem értem, miért nem települ tulajdonképpen...
Amúgy ahogy nézem 4870X2 van írva az adatlatlapodban, gondolom, mivel nem directx 11-es a kártya, ezért nem indul el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest