- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Nekem se viszi rendesen very high-on(no MSAA) a Q6600@3800 + 5870@alap+GT220@alap. Az tény, hogy a GT220-hoz pár fps-t a konyhára, bekapcsolt "advanced physx" mellett.
ITT van egy teszt a játékról, és a leírtak alapján jól teljesít az 5870. 40+ fps a legalsó tesztnél. Kipróbáltam ugyan azon a pályán, ugyanazokkal a beállításokkal, és 20-28fps..........
Valami gond ezek szerint nálam van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Meddig tudnám emelni a gigabyte 5850 kártyámat gyári hűtés mellett?
Most jelenleg 775@1125-ön döcög, de ezt csak a CCC-vel állítottam be, viszont azt sem szeretném, ha tornádóként üzemelne a venti.Előre is kösz, jah azért neked írtam, mert látom, hogy nálad 900-on röfög, ém meg zöldfülü vok ehhez. :/
-
fsb1000
nagyúr
Köszi!
Ügy tünik minden rendben. 950/1350-ig lehet húzni minden erőlkődés nélkül. Feszhez nem kellet nyúlni.
A játékok (demók és COD5) jól futnak, majdnem a 2xGtx275 szintjén.
Ami meglepő: a GTA4 is magas fps-vel megy, de sajna nem hallgattam a fórumtársakra és 10.2-t raktam fel elsőnek.. olyan mikroszaggatós lett.... mint amikor az sli nagyon meg van hajtva. Aztán 9.11-vel javult a dolog. Összességében rosszabbra számítottam GTA4 fronton.
A kártya nagyon csendes. Szinte nem is ment 40% ventifordulat főlé.
És csináltam egy sokpontos Vantaget is. Elég durva eredmény 1GPU-s kártyától, mégha bő 10%-os tuninggal is,2 negatívumot tudnék megemlíteni.
- Terhelésnél elöl/felül egy kis meleglevegőt fúj a házba. Nem vészes és nem szívja vissza.
- Nem megy vele a RivaTuner!!!! Illetve a Riva nem támogatja a 58xxx-et
Azzal szerettem monitorozni, mert az egyből statot csinált fps-től a cpu terhelésig.
Van helyette más?
Az aftrburner szépen müxik, de azon nem lehet időintervallamut statisztikázni.Egy szűz WIN7-vel is kipróbálom, mert a mostaniban volt vagy 5 VGA.
Lehet hogy 5850-en is menne igy, de a kiváncsiság megmaradt volna a leggyorsabb 1 GPU-s kártyával szemben..Kipróbáltam x8-as PCIe-ben is. Csak 4%-volt lassab mint x16-ban.
(persze ezért 2x kellett drivert telepítene... ehh)Szép a tesszellációs haven, de azért nem túlságosan hat meg DX10-hez képest.
Egy hentelős COD-ben nem azt nézi az ember..... hanem hogy hol az ellen. -
fsb1000
nagyúr
Én nem foglaltam állást, hogy ár/érték alapon -a szociális sallangot elhagyva - melyik modellt érdemes megvásárolni az 58xx sorozatból.
Hoztam egy döntést, amely a saját preferenciáim alapján logikusnak tartok.
MIndenkinek más szempontjai vannak.
Nagyon ingadoztam az utolsó pillanatig, és végül az 5850 hűtésének megtekintése után döntöttem az 5870 mellet.
A hűtéshez legalább valamennyit értek vagy legalább van minimális tapasztalatom.
Elhiszem hogy minden 5850 megy az 5870 órajelén hibátlanul, de számomra valószinűnek tünik, hogyha más nem változik azonos órajelen legalább 30%-val több levegőt kell átnyomnia az 5850-nek a hűtőrendszerén. Az meg +zaj. Vagy azonos levegő/zaj, de akkor meg melegebb lesz és oda a tuningpotenciál.Az SLI-ről és CF-ről nem véletlenül mondtam le (bár a 2xGTS250 nagyon jó volt és valószinüleg a 2x5770 se lett volna sokkal rosszabb). De jó móka volt, és kellemes érzés volt akkora GPU erővel rendelkezni. De az ördög a részletekben van.
Jó okom volt visszaváltani 1 GPU-ra.///
Most fogom beszerelni az MSI 5870-et.
Meglássuk... -
jeni
félisten
igen valóban igaz amit írtál az 5850-re
de ha nem tévedek van olyan 5850-s karik amik eleve a gyártó soron 5870-s karinak készült volna de mivel a chip korlátozott,így le van butítva és így már csak 5850-re csak belőni,vagyis ha húzza azokat valaki sosem lesz belőle 5870-s kari mert ha sikerül utána gondok lehetnek vele
melegedés,fagyás,stb....
mert ha 5870-t húzom akkor majd nem a 5970-t érem el teljesítményben -
fsb1000
nagyúr
Igazad van, viszont ezen a fórumon nem elsősorban szociális, hanem műszaki alapon érdemes megítélni a termékek árát.
Mindazonáltal megértem a tanulók és kezdő keresettel rendelkezők problémáját.
Meg azt is aki az első komolyabb videókártyájára gyűjt.
Én vagy 15-20 VGA-n keresztül jutottam el idáig kis lépésekben 8-10 év alatt. Szerintem sok ember és sok PH! is többet költött cigire piára és bulizásra, mint én a hobbymra.
A hardver csúcskategóriában 25K-s különbözet már nem túl jelentős összeg.És valószineleg aki 5870-et vesz annak is vannak olyan vágyai / igényei ami a lehetőségeit meghaladják. Ha a létszükségletek felett mozgunk, akkor lehet ugyannakkora kín.
-
Zoli-206
senior tag
A kárörvendést idézőjelben értsd. Nem ez életem legnagyobb örömforrása ha erre gondoltál
Talán igazad van, elég lett volna annyi is és még igaz is, hogy "megmosolyogtam' a cikket. Azt pedig csak szabad
Az árak alakulásában teljesen igazad van. Meg is értelek, de hidd el, engem megütne a guta, hogy 1 hónapja vettem 5870-et 104k-ért (ami most 107 ugyanott, jó tudom Józsika hoz 45-ért is 20 év garival
) és mondjuk 2 hét múlva a fermi miatt ez lemenne 60-ra. Ez kicsit végletesnek hangzik, de csak példa volt.
Egyébként igazad van, nem akartam senkinek a lelkébe gázolni
-
->Raizen<-
veterán
Hajjaj már az 5770re is sz@r ventiket pakolnak gigabyte-nál?
ceaser: Szerintem kétféle mód lesz a játékokba pl az avp3ba ami hamarosan megjelenik az alacsony részletességű tesszaláció meg a detail tessalation ha így oldják meg nem kell majd egyhamar kidobni pl 5850est sem.
-
katt777
félisten
[OFF]Hát arra gondoltam, hogy max. a 9.10 installjánál mehetett el, de majd visszateszem a régi partíciómentést, úgysincs sok haszna a 9.10-nek.[/OFF]
Robi BALBOA: Nekem ez az első (pont ez
), amelyik pikkel a W7-re.
bigdigit: Én pont azt mondtam, hogy ne általánosítsunk. Azon én is tűnődtem, hogy ha lenne pénzem, megérné-e egy nV karit betenni a gépbe, hogy PhysX-es játékot azon toljak...
Keldor papa: Akkor majd nézd meg a Heaven benchmark-ot OGL-ben.
Amúgy a hibák legtöbbször magas minőségben jönnek elő, szóval ha nem úgy játszol, kisebb az esély rá.
WesTM: Hogy én hány ilyen magabiztos embert láttam aztán megborult rendszerrel...
Mindenesetre éppen eleget tesztelek ahhoz, hogy észrevegyem a driver-hibákat, pl. hogy az egymásra installált ATI driverekkel látszólag minden rendben is lehet, csak aztán egyszer próbálsz egy friss installt az újjal, és hirtelen sokkal gyorsabb lesz a rendszered. Természetesen az is igaz, hogy nem minden játéknál vannak hibák, és ha szerencsésen választod ki őket, akkor nem fogsz hibát találni. Sokaknál előfordul az is, hogy pl. ASUS, MSI kártyára ref. drivert tesznek, csak mert a kari ref-nek néz ki, de attól ezek, és néhány más gyártó is ügyeskedik bios-ban/driverben, így a ref. driver hibás lehet.
Mindenesetre ha sok-sok ember, köztük számtechhel hivatalosan is foglalkozók találnak hibát a driverekben, és 1-2-en nem, akkor kicsi arra az esély, hogy az az 1-2 ember tudja csak használni a drivertelepítőket.Abu85: Elég egy gyári hibás CCC a rendszerboruláshoz, akad is minden évben 1-2. Egy csomó ember, aki sok-sok hibával szembesült, lecserélte a CCC-t ATT-ra, és egy csapásra megszabadult szinte minden hibától.
-
katt777
félisten
Pár évesekről. De semmi bajom, ha visszaadják a játékok árát, csak ilyenkor pesze a környéken nincs semmiféle BSA, vagy hasonló.
eszakas: Akkor miért van az, hogy nekem, ami nem megy, az sem XP-n, sem Vistán, sem W7-en nem megy, ami meg igen, az mindegyiken?
Persze az 5xxx karikon nyilván más hibák jelennek meg, és ahogy ezeket orvosolják, úgy csesződik el a 4xxx-támogatás.
Sz.Miki: Tekintettel arra, hogy a játékok túlnyomó többsége még 2 magot sem használ ki rendesen, eléggé esélytelen, hogy sokat nyernél egy 4 magos procival.
-
FragMaster
addikt
Catalyst havonta jön. Ha nagy probléma van valamivel és fontos a javítás, akkor szoktak maximum hotfixet kiadni a következő meghajtóig. A kártyák jelenleg működőképesek a bétával, nem indokolja semmi a soron kívüli drivert, külön meg nem fognak drivert csinálni hozzá. Szerk.: vagyishogy csináltak, ami a lemezen van. Hóközepe körül ahogy szokott jön a 9.10 és ennyi. Átlagjózsi bajával törődjön ő maga, a barátaid meg nem tudják mit hagynak ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest