- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Mindenesetre furcsa nálad hogy 70 fokon 30%-on megy a venti.
Nálam: [link]
Az új BIOS-al is ugyanez a helyzet?
Lehet banálisan hangzik de nézd meg a venti csatlakozóját is a VGA-n.(#12716) Sárpac: Aztán csak óvatosan a "Barkács Józsi" megoldásokkal főleg a VRM környékén. Én egyszer csúnyán belebuktam.
-
megint én
őstag
Hali, ha eddig ment, és most a Tesód tápját is kipróbálod, és mégsem jutál semmire...
Próbálj meg egy olyan megoldást, hogy letöltöd az MSI afterburnert és a propi szabályozót tedd be manuálisan!!! Mert az alap szoftver úgy tűnik nem pörgeti. Ezt a képet csak kigoogliztam, mert melóban vagyok. De valahogy így kéne:
A legegyszerűbb, és talán a legjobb az lenne, hogy ha 40°Cnál lenne 40%on a grafilonon. És a másik pöttyöt berakod hogy 75°C nál legyen 100% és akkor folyamatosan ad neki kakaót, ahogy melegszik!Szerk.: Amúgy ha nem tudnád valami okból beállítani, akkor rakjad élből 50%-ra "oszt jóuidő"!
DE! Ha ez segít a problémán, akkor is nagyon ajánlatos Tápot venned! Főleg, hogy nagyon bitang a procid is!
-
Sárpac
nagyúr
Pedig szinte biztos, hogy táp gond, minél melegebb a vga annál többet zabál pl. most, hogy jobb az idő nekem is +10-12W-al többet mutat a fogyimérőm mint egy hete.
Valszin határon van és a 10.5 is jobban megdolgoztatja mint az előzőek ezért fordul elő ritkán a fagyás elhalás. -
-
Giot
addikt
A furmark alatt ez normális. [link]
Viszont az furcsa hogy autón nem kezdte emelni a venti fordulatszámát!!! Gondolom nem manuális venti beállítást használtál 30%-on? Ezt érdemes lenne megnézni hogy autón van vagy manuális a ventilátor beállítás nálad?. Az hogy fekete képernyővel elhal és felpörög a venti egyértelmű melegedésre utal. A VRM-ek túlmelegednek és restartol a kártya valszeg.
JA még annyit hogy biztosan a hozzá való bios-t tetted fel a kártyára? -
Воланд
titán
De igen. Elméletileg. Gyakorlatilag meg nem, ha azonos gyártótól származó BIOS-t teszel fel és nem attól döglik meg az adott alkatrész. De ha pl. egy asus kártyára mondjuk sapphire BIOS-t raksz akkor pápá gari.
Szerk.: Amúgy meg minden alaplap, videokártya garipapírjában benne van (ha jól tudom, még mindig), hogy bios frissítés garanciavesztéssel jár.
-
bigdigit
addikt
nekem ugyan ilyen problémám lett a 10.5-ös drivertől 4870x2-vel!
ez a szemét ati társulat valamit nagyon elkúrt megint az biztos.3 napig küzdöttem a problémával!azt hittem már bexart a kártyám.driver csere nem oldotta meg a problémát.áttettem a kártyát másik gépbe ott is újraindult.
végső elkeseredésemben másik biost tettem fel a kártyára.azóta megjavult.sőt most ismét a 10.5-ös driver van fent és megy rendesen.
ami feltűnt a 10.5-nél,hogy restart után annál a megjelenő regelős szövegnél nem stimmeltek a karakterek a magyarral.szó szerint mintha írt volna bele a vga biosába a 10.5-ös...
-
q2w3
senior tag
Most toltam egy GPU Caps Viewer-t és 71 foknál 30 %-on járt a venti ATI CCC szerint.
Utána kipipáltam a manual fan controll-t és beállíottam 40%-ot apply-ztam és nem állt át arra a fordulatra. Ez MSI Afterburn miatt lehett? Ez idő alatt pedig nem futott. Lehet, hogy valamiért nem nem veszi fel rendesen a ventillátor fordulatát. -
Giot
addikt
Megvolt a teszt a te felbontásodon a te beállításaiddal:
Gpu:765Mhz Mem:1125Mhz
Gpu:940Mhz Mem:1175Mhz Mindig ezzekkel az emelt órajelekkel tesztelek ha tuningról van szó, amikor azzal szöszöltem mennyi a vége feszemelés nélkül ez stabil volt még de a 950 már fagyott. Aztán ezzel az órajellel közel egy óráig ment ment a Benchmark hibátlanul. Ráment az egész délutánom. Nem szemetelt nem fagyott. Pedig a GPU használata 98% a bench alatt. De most egyszer megfagyott, csodálkoztam is.
Aztán másodjára lement problem nélkül.
Ja a Heaven Bench-ből a 2.0-át használod? -
Giot
addikt
Nincs mit!
Jók az eredmények. Csak nem írtad oda mien felbontáson ment
Nálam 1920X1080-ban egyéb beállítások is ott vannak, 1280X1024-ben előbb 765/1125-ben majd 940/1175-ben egyéb beáll is ott van.
(#10145) Sárpac: Akkor inkább kivárnám a 68XX szériát. Persze ön dönt.
(#10148) kris75: Új CCC-ment fel előtte? Lehet összeakad valami a régi driverekkel. Más tippem nincs.
(#10147) BeLucZ: Ízlés dolga! Ameik tetszik Sárpac fórumtársnak voltak problémái az 5870 Vapor-X-el de szerintem ez nem általános. Nekem 5850 Toxic van hibátlan korrekt tuning tartalékkal, egyedi NYÁK-kal, és ugye ezen is Vapor-X hűtés teszi a dolgát. De ha jól tudom az 5850 Vapor-X is ugyanerre a NYÁK-ra épül és ugye hűtés is ugyanaz. Amit érdemes tudni a Sapphire 58XX kártyáival kapcsolatban az az hogy a CCC-ben az overdrive 775/1125 ig van engedve de erre is van gyógyszer.
Az MSI-vel kapcsolatban nincs infóm, tapasztalatom. De nem hiszem hogy rossz. -
Giot
addikt
Ott az a plafon! Nem azzal kell tuningolni. Infó mivel érdemes. Nálam 10.3b van fent, de nem ettől függ. Ahogy írtam is Ez amiatt van mert a Sapphire betartja az ATi ajánlását órajelek terén.
(#10113) Gerisz: A Sapphire-nál 775Mhz a max GPU freki overdrive-ban a memó pedig 1125Mhz. Ilyen bios-t kapott a fentebb leírtak miatt.
Eleinte engem is bosszantott de tettem egy próbát az AMD gpu clock tools-al és jó eredményeket hozott az 5850 Toxic. (feszemelés nélkül 940/1175 volt a vége) És mivel nem látom még szükségét hogy emelt órajeleken használjam egyenlőre jól van így. Remélem jön majd ki ATi tray tools az 58XX sorozathoz is akkor majd azt használom hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Opel topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest