- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #31834 üzenetére
Hát persze mert emlékből írtam, aztán utána rátaláltam a forrásra.
Réginek számít, de 4,8 Ghz-re fel van húzva
harapós az
és még az is átlag 25%-kal jobb úgy hogy 20%-kal magasabb frekin jár (4,8 ghz vs 4 ghz), de nem 32?
Akárhogyis valamit gyorsít a processor, de a videókártya számít igazán
-
TeeBee73
veterán
-
Baryka007
addikt
válasz
Dealer95 #31429 üzenetére
Igazából ha 6 ezer forintot hozzácsapok akkor én is tudtam volna venni 7850 et.... És tökre tudom hogy jobban jártam volna vele ... mert 6 ezer forint az nem pénz manapság ... De valahogy mégis ez lett.... de mindezek ellenére úgy érzem így is jól jártam x)
HD 4850 tulaj voltam.... 2008 óta ... idén váltottam le 5870 re... Nekem ez is ugrás volt
-
danati
senior tag
válasz
Dealer95 #31253 üzenetére
Természetesen játékokban nyújtott teljesítmény a lényeg, pont ezért írtam oda, hogy a Metro-ban már 2x, és BF3-ban is jóval gyorsabb volt. Csak példaként hoztam fel a benchmarkot, mert erre pontosan emlékszem, hogy kb 20% volt a különbség.
Én meg azt nem értem miért kell mindenbe belekötni... -
Baryka007
addikt
válasz
Dealer95 #31226 üzenetére
Kérdés az az hogy ez a Sapphire 7850 nem e BS hibás... A Sapphirenak GYÁRILAG volt a 7850 OC és 7870 OC kariján egy Black Screen bugja... amit csak új biossal lehet kijavítani ( ugrik a gari ... ) És az egyik pont ilyen OC-s változat... a Másik eladónak pedig nincs egyetlen Up ja se viszont garis a kártya... minden esetre rá írok hogy küldjön képet a gari levélről... akkor üzletelek vele...
Köszi!
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Dealer95 #31186 üzenetére
Másik VGA-val jó , pont ez a problémám, szeretném megoldani hogy ezzel is jó legyen, mert a VGA-nak semmi baja, ezért is írtam ide!
De kicsit feljebb írtam pontosan mi a gond!
-
Dtomka
veterán
válasz
Dealer95 #31143 üzenetére
Én is ebben reménykedem, már megérdemelnének egy kis sikert+profitot
! 2 év sok idő addig úgyis meggondolod magad
!
(#31144) djculture
Még lehet, hogy nvidian jobban megy de ha rendesen +heggesztik az amd drivert+a bf4 is akkor ez meg fog változni. Mire én meg fogom venni a BF4 et 1-2 hónap addigra remélem a bugok többsége már nem lesz jelen.
-
-
Sicér
tag
válasz
Dealer95 #30765 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Igen, FullHD-ben használom a gépemet, és ilyen felbontásban is játszom, amikor időm engedi.
Egy FX 6300 procim van, gondolom ez elegendő.
Megfontolom a tanácsodat, de a dolog végére a pontot úgyis a pénz teszi fel, ahogyan ez általában lenni is szokott. -
bence188
tag
válasz
Dealer95 #30523 üzenetére
Még nem adtam el, csak akkor fogom ha megjön az új kártya, csak egy körülbelüli értéket mondtam, mert annyiért viszik el sztem, gari nincs rá. 22ér meghírdetem azt lesz ami lesz
De ha kb 40-50%os gyorsulás akkor ár érték arányban pont annyi az 5870 mint az 5830am, ami erősebb kártyákra általában nem mondható el, úgyh sztem megéri.
-
marczin.r
csendes tag
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #30270 üzenetére
Nézz körül a PH! tesztben: [link]
De máshol frisebb driverekkel is volt, ahol csak ilyen 10-20% difiket mértek, ami elég jelentéktelen különbség.
Persze, vannak olyan játékok/beállítások, ahol szignifikánsan gyorsabb a 7850, akár 70-100%-al is. Ezért mondtam, nehéz megítélni. -
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30108 üzenetére
mindegy megnézem hogy megy a 7850-essel, ha elbírja az ultra grafikát jól, akkor hol a gond?
ha nekem elfogadható a javulás szintje
mediumon megvan nekem is a kb 38 fps, ha tolom rá a grafikát folyamatosan csökken, ultrán már 20 körüli, ami még nekem is játszhatatlan, biztos vagy te benne hogy a CPU számolja a grafikát?
és ha igen? tényleg nem javul? akkor meg van az első lépcső, van egy jobb grafikus kártyám...
pénzt nem veszítek, mert ha csökkenne idővel a 7850 ára, az 5850-esé is ugyanúgy csökken, tehát 15-20 ezer Ft különbség ugyanúgy ki kell fizetni
onnantól már csak gépet kell cserélni,, ha tényleg nem javul
de azért bízok benne, megúszom egy videókaresz cserével, nekem fusson elfogadhatóan
különben is, gyanús nekem ez a bizonyítgatás, a legtöbb játéknak valóban nem kell a quad core CPU hogy folyékonyan fusson, oké van némi előnye esetleg, de alapvetően nem sok
ha ti úgyis tudjátok mit bizonygatjátok, ha majd az új videókareszomal is 20-22 fps lesz ultrán(kábé ennyinek éreztem), akkor majd magamtól megtanulom nemde?
Trebron09: [link] Crysis 3 system requirements for PC hardware will be similar if not the same as Crysis 2, because both games are powered by the CryEngine 3 game engine.
nálam szépen elfutott a crysis2 is...
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30108 üzenetére
szóval szerinted, ha nálam csak Very High-on fut folyékonyan(olyan 30-35fps), most, a jelenlegi gépemmel, vagy inkább high-on, de akkor már azért full folyékony(40fps+)
és szeretném maximálisan élvezni ultra High grafikán(nem fut folyékonyan jelenleg)
nos akkor CPU-t kell venni vagy GPU-t?
szerinted a játék grafikáját és az AA-t vajon a CPU számolja?
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30106 üzenetére
ahány ház, annyi szokás[link]
annyira idegesítőek vagytok ezzel
megveszem a VGA-t, látom esetleg hogy nem fut annyival jobban, mint vártam, akkor esetleg veszek CPU-t
mit kell bizonygatni? eddig szinte minden maxon futott nálam ezért vagyok optimista
nem hinném ha Very High-ról Ultrára tolnám a grafikát az a CPU-n múlna, jelenleg Very High-on fut jól, Ultrán már nem
-
do3om
addikt
válasz
Dealer95 #30096 üzenetére
Talán a FC3-ban azért lesz változás neki, én azt mondom rendkívül gpu limites játék (jobban mint amennyire a minősége igényelhetné
), a procija meg van ugy is húzva bár biztos nem ártana jobb alá. Talán többet javulna a sebesség ha vga csere lenne előbb mintha cpu. Persze a 7850-nek minél előbb kel majd a cpu upgrade is.
De most csak a FC3-ra gondolok!
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #30066 üzenetére
az belefér...
ebbe a játékba a GPU a szűk keresztmetszet, nekem erre kéne
főleg W.O.T.--val játszok(az csak 1 magot használ nevetséges)
a crysis3 gépigénye hasonló lesz a Crysis2-höz mert ugyanaz a motor, szóval arra sem kell
az új Starcraft ami érdekel még, az is olyasmi lesz mint az előző(vagyis jól fut maxon)
a következő féléveben ezekkel tervezek játszani, ebből úgy tűnik a FC3 igényel egy erősebb videókártyát(és ráoptimalizált drivereket), a többui rendben lesz
nagyon tetszik, így megérdemli, Very High-on elmegy elmenősen, de ultra high-on lenne az igazi!
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29956 üzenetére
Én itt az anandtechnél bizony 80W difit látok metro2033 alatt. Az 5850-hez képest meg 130W-ot. A GTX580-hoz képest meg +3W-ot.
Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy mutatod a Ghz edition sebességét, és jössz a sima 7970 fogyasztásával.
Én nem a tuningból indulok ki, az ugyanis lutri. Egy VGA működjön normálisan gyárilag is. A gyári értékek vannak garantálva, onnan vagy jó, vagy nem jó. Persze, nem baj, ha lehet tuningolni, de nem egy jó ötlet őket úgy összehasonlítani.
Halkan megjegyzem, volt nekem anno GTX260-am, meg 4890-em, és nekem már kicsit az a 200W is sok volt, na nem a tápom nem bírta, vagy a villanyszámla miatt, csak szépen befűtött a kuckóba, meg mögé is, pedig hátra kifújós konstrukciók voltak, és rendesen szellőző, igaz, halkan hűtött házam van. Sokkal kellemesebb egy 150W körüli VGA.
És ez még csak az egyik szempont volt, a hangosság és a magas ár problémája még mindig adott. Nálam ha venni akarnék, tuti a felsorolt 3 közül lenne az egyik, de én már valszeg megvárom a 8-as szériát, azért okosabb lesz az ember, ha látja majd az új trendeket, addig meg jól eldöcög még az 5850-em.
Az ára már amúgyis padló, sokat már nem bukhatok rajta.
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29954 üzenetére
Csak 3 komolyabb "baj" van a 7970 Ghz edition-el:
-Irreálisan drága
-Brutálisan sokat fogyaszt, pláne a GHZ edition, lepipálja a szintén nem túl "környezetbarát" GTX580-at is.
-Az előző miatt a legtöbb ilyen kártya igen hangos is, a házba is befűt, a refi kifújós mellett meg nem maradsz meg a szobábanEgy 7850/7870/7950 sokkal racionálisabb választás minden téren, ellenben ott már közelsem ilyenek vonzóak a sebességarányok...
-
Remus389
veterán
válasz
Dealer95 #29894 üzenetére
amelyik játékhoz nem elég egy húzott q6600, ahhoz egy meregdraga q9550 sem eleg, nagyjából egy szinten mozognak, az a 15% plusz nem éri meg a 40k-t, azt hiszem q6600-ast láttam már 16-ért is, most asszem 18-ért van, abból talán még alkudni is lehet
elhiszem hogy ő tapasztalt azonos órajelen +25%-ot, de valószínű hogy elnezte, mert ha az egyik 71 másodperc alatt photoshoppol, és a másik éppen 71 másodperc alatt csinálja meg, akkor nem tudom hogy jön ki a +50%, úgy hogy tunningban sincs oltári eltérés, q6600-zat is felhuztak leggel, jó lappal 4 ghz-re, én megelegszem a 3.6-tal, vagy 3.5-el is
alapvetően azt az esetenkénti. +5%-ot a magasabb gyári FSB -nek, illetve a 8 helyett 12mb cache -nek köszönheti, de alapvetően ugyanaz a felépítése, az architektúra
a fogyasztást pedig a 45nm-nek
-
echterion
nagyúr
válasz
Dealer95 #29853 üzenetére
"Ki mondta, hogy a driver 30%-ot dob?"
Brikly. Leginkább neki szólt a hsz-em, meg azoknak, akik mindenáron azt próbálják bizonyítani, hogy az a plusz 10-20ezer mennyire arányban van a kapott többletteljesítményel, holott az mindig is jellenző volt a vga piacra, hogy minél magasabb ársávban jár az ember, annál kevesebb plusz teljesítményt kap a pénzéért.
Mellesleg az x1950gt óta nekem sem volt bajom az amd drivereivel, de valahogy sosem tapasztaltam ezt a 30%-os gyorsulást. Lehet, hogy azért, mert nem szoktam a mainstream fps-ekkel játszani, amiken a legtöbb tesztoldal is nyomatja a tesztjeit.
(#29858) Papa18: Maximálisan egyetértek, de sokan vásárlás előtt teszteket, fórumot olvasnak, ezért aző érdekükben is tisztázni kell a dolgokat.
(#29856) BRIKLY: Attól, hogy enyit használ, nem feltétlenül kel neki ennyi, a win7 is elvan jóval kevesebb memóriával is, mint 8 GB, mégis, ha van annyi, akkor nagy részét telepakolja. Viszont 4 GB mellett sem lassul be, pedig ha 8 GB van, akkor több, mint 4 GB-ot használ.
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29846 üzenetére
"És nem tűnik fel, hogy aki váltott, az nem bánta meg?"
Szerintem itt arról van szó, hogy aki váltott, az azért váltott, mert szüksége volt gyorsabb kártyára. Azzal meg hogy ajánlgatja, csak a saját lelkét nyugtatja, hogy igen, jó befektetés volt.
Ellenben, aki olyan játékokkal játszik, amiknek nem kell 1800MB VRAM, és jól futnak neki, az ugyan minek váltson?
Ha ahogy állítod 30%-al gyorsabb, akkor azért nem az év üzlete, hogy ráfizetsz +60%-ot 30% javulásra...
Az 1GB-ost felejtsük el, kár vele foglalkozni szvsz.Én nem váltottam, és én se bántam meg.
Majd váltok, ha vagy nagyobb teljesítményt kapok a ráfizetésért, vagy már ha nagyon kevésnek érzem az 5850-et, de szerencsére még egyik se áll fenn.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dealer95 #29837 üzenetére
Ha el tudod adni annyiért az 5870-et. De jelenleg 30k-nál többért reálisan nem tudod az aprón eladni, csak hirdetni. A legolcsóbb, 1 GB-os kártya meg 46k körül kezdődik, és még nem beszéltünk arról, hogy a 2 GB-osnál látszik csak a jelentős gyorsulás.
Brikly-nek meg csak annyit mondanék, hogy a tuningot én nem venném figyelembe, mert mindkét kártya szépen tuningolható, ráadásul nincs rá garancia, kifoghatsz egy gyengén tuningolható darabot is.
-
d3kk
senior tag
válasz
Dealer95 #29682 üzenetére
jólvanna.. csak hülyéskedtem.. szóval 12.3 az neked jól működöttt.. akkor én is rápróbálok ha beértem.. 12.10-et használok.. végül is nem vettem eddig észre semmi különöset.. ( persze lehet figyelmetlen voltam ) viszont mostanában nem találkoztam a prototype 2 memory leak problémájával!
-
d3kk
senior tag
válasz
Dealer95 #29320 üzenetére
teszt alatt nézzem a gpu használatot?
előtte csinálok egy bios flash-t mert legutobb szorakoztam OSX-el és a lapom alapbol nem ad lehetőséget a megfelelő raid beállitásokra ezért fellöktem egy moddolt biost ami engedélyezi azt a lehetőséget.. na de mindegy megcsinálom először a flasht azután jön egy teszt GPU-Z vel
-
BRIKLY
veterán
válasz
Dealer95 #29251 üzenetére
Igen,az előbb nyomtam egy alapértelmezést a CCC-be,akkor visszavette,utána terhelésre elfelejtett feszt emelni,lefagyott,restart után meg a feszt nem veszi vissza.
friss win7, először a 12.11-et raktam fel,azt letöröltem,és most a 12.8 van fent,de ezek szerint valamit megkavart. jöhet megint egy win reinstall?
-
-
Speed®
titán
válasz
Dealer95 #29209 üzenetére
40ért..? Ha ezt is hozzáírod az előbb, azonnali igen lett volna a válasz.
Nekem 15k volt a váltás atomtuning 5850ről és az is simán megérte ;p
Az már a techgeekségem, hogy alig 2 hónap után 7870re váltottam :S#29211
Nem annyival, amennyit az árdifi alapján gondolna az ember..kb. 20%.
Legalábbis alapon ez a viszony, aztán tuninggal némileg javít az 50es.
Nekem 40% OCt bírt a kis méregzsák, a bratyó alig 30%ot..de 70es..
Ha ár/értékben a legjobbat akarod, maradj az 50esnél, 10% nem sok. -
Speed®
titán
válasz
Dealer95 #29207 üzenetére
A friss 12.11 béta driveres 7xx0 tapasztalatok okán azt mondanám igen..nagyon mennek a 7850ek, főleg, ha tuningosabbat fogsz ki..alapon ~egykutya nagyjából, de 30+% tuninggal már szépen ellép..és jóval kevesebbet kajál, hűs és halk.
OEM+garimentes? 35 az átlag ár aprón, 2-3kval alá kellene belőni szvsz. -
drlovi
aktív tag
válasz
Dealer95 #29096 üzenetére
ez csak is attól függ hogy mennyiért vette a kolléga akkoriban az 5850 et. Ha nem tudja cserélni, és ugye ez esetben ez szinte 100% akkor a vételárat kell vissza adni. Az már más hogy a bolt ajánl helyette vmilyen kártyát.
Mondjuk még egy 1 gigás 7850 is jó biznisz.(#29097) TaaT Az lenne a logikus ha teljesítményt nézzük. De nem nagyon van már a boltokban. Más alternatíva meg nincs. Mondjuk elképzelhetőnek tartom hogy 7770-et is bedobnák.
-
válasz
Dealer95 #28422 üzenetére
hát én a képeden csak 27.et látok és az is ablakos módba volt nem Full ba
és ahogy írtad nem minden beállítás volt utrán nálad, Talán úgy kéne tesztelni(ahogy a beállítás képemen látszik) és pont ugyan azon a pálya részen és azon a felbontáson(1920*1200.on) amin én teszteltem, mert van ám elég nagy eltérés 1920x1080 és 1920x1200.között is!
De csak hogy meg legyél nyugodva megnéztem mit mutat ugyan ez a teszt a HD6870.esemmel ami 1000/1200.on járt teszt alatt
Nem is olyan rossz csak 1.nagy gond van csak akkor van ennyi(31,5.) FPS -em ha egy helyben állok, ha elkezdek menni vagy csak meg fordulok abban a pillanatban le esik 19-22.re! no ennyit a 1.G VRam ról! Mert 7850.en nem esik le 40.alá akár mit csinálok
De én lezártam (részemről) ezt a témát mindenki olyan kártyát(főleg annyi VRam al) vesz-használ ami neki ki elégíti az igényeit! nekem kevés volt sok játéknál már 1680.ba is az 1.g ezért cseréltem le a 5850CF -et magával a teljesítményével mint mondtam nincs semmi gond!
-
válasz
Dealer95 #28413 üzenetére
igen nekem meg a Római pápa a nagyapám!
csak nem ezeken a beállításokon és most csak 1920x1080.as képet mutatok a fenti képen 1920x1200. ban futott a teszt ugyan ezeken az ULTRA beállításokon!
Érdemes vetni egy pillantást a jobb felső sarokba az OSD résznél a memória órajel utáni értékre mennyi volt a VRam használat? 1833.Mega ettől űlt picsára az 5850 nem a teljesítménytől! Egyébként meg próbáltam egy szál 5850 el 1050/1250.en ott még annyit se ment 12.FPS körül kockázott
Szóval ha te az 1.gigás 5870.eddel tudsz ~1900.Mega VRamot használni esetleg mehet rajta szénné tuningolva ezeken a beállításokon 20.FPS -el
Vagy lehet te csak DX9 be próbáltad(nem DX11.be mint én) és nem ULTRA beállításon DX9 be megy a 5850 is mint a golyó high beállítás mellett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest