- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
NEISSE #29878 üzenetére
miről is beszélünk? [link]
41 ezer, boltban 45 ezer!
El tudod adni mázlival az 5850-est 30-ért...
csupán 33%-kal drágább, de kb 70%-kal erősebb(ha van alatta proci, és a kártya tunningképességei is jobbak mint az 5850, vmi 860 mhz alapból és 1200-1300mhz-ig húzható), driverek még egy évig rá lesznek optimalizálva, míg a 5850-esekre már most tojnak
szóval ez a 7850 nagyon megéri
ha a crysis 3 sem fut jobban, még egy ok...
-
Remus389
veterán
válasz
NEISSE #29874 üzenetére
erőől van szó:
újabb játékokban már nem gyorsítják az 5800-as szériát [link]
a teljesítményéről pedig: [link]
én sem hittem hogy ennyivel gyorsabb, és %-ban még tunningosabb is jóval(állítólag 40%-ot ki lehet belőle szedni még)
Ez kártya egyébként édes kevés lenne ha nem lenne megemelve az órajele a csúcsra
1. kit érdekel, ha úgy érik el a teljesítményt, lényeg hogy elérje
2. driverektessék:
Ultra-Details, 1080p Avg-Fps mit Catalyst 12.11 b8 Avg-Fps mit Catalyst 12.11 b11 Differenz
Radeon HD 5850/1G 27,3 27,6 +1 %
Radeon HD 7870/2G 42,5 44,6 +5 %5850-essel már-már játszhatatlan 27 fps, az a +1% lehet csak mérési hiba akár
oké tunning +20%, az már 33 fps, leveszel ezt-azt talán 35-40 fps
7870-el alapból faxa 44,6 fps, ami lesz 45-48 is a driverek miatt(a 7850 lazán felhúzható 7870 szintre)
nekem arra kéne a 7850 hogy elfogashatóbban fusson a FC3 és a Crysis3, mivel ezek a GPU-t terhelik, meglesz
-
Speed®
titán
válasz
NEISSE #29751 üzenetére
Nem nézegetni kellene, hanem olvasni/értelmezni. Semmi köze a felépítésnek, maguk az SM egységek is más szervezésűek, az egész kari más.
Továbbá valóban, szerinted ha a személyes tapasztalat mondja, amit, akkor mégis hogy szeretnéd az ellenkezőjét kihozni? Tények vannak, ennyi.Papa18
Tény, driverügyileg vannak gondok launch közelében, de mostanra már kiforrott, főleg az új 12.11 béták óta..a WHQLel nemsokára beáll a dolog és onnantól lehet gondolkodni..nagyon jól sikerültek, nem is tudom mit akarnak majd a 8as szériába beletenni, hogy ezt érdemben űberelje. Nálad egyébként a 480al is limit van procioldalon, szóval tényleg idő még, mire azt is kihasználod, nem érdemes váltani..csak ha érdekelne a fogyasztás pl. 7850el megvan a 480 szintje, ezt alátámasztom tapasztalatból, innentől fogva ha pl 7870re váltanál, 20-25% gyorsulást kapnál, mellé meg -150Wot kb..szvsz az Accelerod miatt ezt simán kihozhatnád 1:1ben, én rámennék, amíg eladható -
Ribi
nagyúr
válasz
NEISSE #29755 üzenetére
BF3 mondjuk pont jobban szereti az NV karikat és legtöbb embernél egy 660Ti viszi maxon 1080p-t. De szerintem 7870-el is simán megy.
Amit Grave444 írt is teljesen igaz. 2 Magossal soha sem fog jól futni a BF3. Nekem Q9550-el sem megy maxon a kari. Havernak i5 2500-al jobban fut ugyanolyan 5850-el. Szóval nem csak VGA a lényeg. -
Grave_444
nagyúr
válasz
NEISSE #29755 üzenetére
Látom mész a saját fejed után, hogy csak a számoló egység a lényeg.
Szerintem lezárhatjuk ezt a témát, mert képtelen lennél beismerni, ha másnak van igaza.
Ha jól sejtem nem volt még 7850-ed, másnak 5850/7850 is, nem kéne cáfolgatnod amiket mond.
Neked még az 5850-et se hajtja ki a processzorod, az a kártya is többet tudna egy 4 magos mellett. -
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29751 üzenetére
Nem voltál valami alapos, a 7970-ben 2048 számolóegység van, ami több 2000-nél.
De halkan megjegyzem, nem minden a számolóegység, 1000 más dolog van a GPU-ban, aminek helyén kell lennie, hogy szaladjanak a képkockák a monitoron.
Nem elég a számolóegységek számát növelni, növelni kell a memória sebességét, a gyorsítótárak méretét, az előkészítő motort, textúráókat, stb... Ja, hogy a 7970 meg drága lett?Nagy komplex csip, az olyan sose lesz olcsó.
Nekem tökéletesen megfelelne egy 7850 a maga ~1000 számolójával, nem is drága.De minek váltsak, amíg bőven kiszolgál a mostani is?
A 7850 1000db újgenerációs GCN számolja valós számítási kapacitása amúgy is jól picsánrúgja az 5850 1440 régi számolóját. -
djculture
félisten
válasz
NEISSE #29751 üzenetére
Jó de a 8xxx széria dupla áron lesz mivel a diszkrét vga-k piaca jóformán megsemmisült. Legtöbb ember már nem vesz diszkrét vga-t sőt asztali pc-t se nagyon. Tudom mert helyi szinten elég megnézni mit keres mindenki, laptop, tablet ennyi... 2 év múlva ha ez lesz a tendencia már csak a fanatikusoknak fognak diszkrét vga-t kihozni egy kocsi áráért. Legyártanak mutatóba 100000db-ot és ennyi.
-
Papa18
tag
válasz
NEISSE #29739 üzenetére
[Itt] látszik, hogy nincs érdemi előrelépés.
Batmannél meg valami beakadhatott 5850-nél.
Crysis 2-nál van különbség, de az a 35 fps is kevés, mivel az átlag. Ha ezek minimumok lennének, azt mondanám, jó, de így hogy be-bezuhan mindegyik tesztelt kártyán, sajnos már zavaró. -
Grave_444
nagyúr
válasz
NEISSE #29713 üzenetére
Nagyon rosszul látod a dolgokat.
Teljesen más GPU-ra épül a 2 kártya, nem a shader egységek számát kell nézni, nem is értem miért hasonlítod össze.
Nyilvánvaló, hogy a 7850 jóval erősebb nála, főleg a 12.11b driverrel.
Csak egy példa.Prociban se a cache memória a mérvadó.
-
Dealer95
őstag
válasz
NEISSE #29713 üzenetére
Azért a shader egység jelen esetben nem számít szerintem, mivel én pl. 5870-ről váltottam 7850-re és kb 20-40%-al jobb.
DX11-ben lealázza az 5xxx szériát.
Sokkal kevesebbet fogyaszt, nem melegszik (max 55-58fok tuningolva)
Gondolom arra lenne garancia, ami azért megdobja az árat
A 2GB VRAM is jól jön mostanság+ minden 7850 bírja a Catalyst max-ot alapfeszen (GPU 860-> 1050Mhz)
-
Trebron09
őstag
válasz
NEISSE #29670 üzenetére
Neked hogy-hogy más mutat a gpu-z 6.6 sensors füle? Ja, mert biztod XP-d van azért..
Az Aida64 2.00-ás verzióban a GPU áramerősségnek lehet hinni, mert nekem terhelésen (furmark) 65A-t ír, az meg egy kicsit sok lenne 12V-ra nem?
A VRM hőjét a GPU Temp 3 jelzi a kártyán amúgy?
szerk.: Tuningal hogy próbálkozzak? Próbáltam 1.25V-on a 850/1000-ret de kifagyott, alapból nálam 1.087V-ot kap a kártya terhelve, legalábbis az aida meg a trixx ennyit ír rá, idle-ben pedig 0.95V.Csak 1-2 teszt erejéig menne úgyis tuningolva a kártya, alapon elég nekem így is.
-
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29643 üzenetére
Nem azt írtam. Azt írtam, hogy csak akkor bír kisebb feszt, ha az órajelet is csökkented. Pl. 600/900-on mehetne 1V körül 1,08V helyett, akkor spórolsz szűk 30% fogyit a gyári 150W-hoz képest.
Ha meg húzod, az alapfeszes tuning felett nagyon megnő az étvágy, az se nagyon éri meg.
Azért írtam, hogy azért olyan nagyon sokat ne vesztettél, pláne, hogy alulfeszelni akartad, ha jól értettem, amit írtál korábban.
-
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29639 üzenetére
A költséghatékony nemegyenlő a sz@rral....
Persze, a feszállítás az első, ami spóroláskor megy a levesbe....
Annyiból nem kell aggódnod, hogy az 5850 gyári feszültségeken is igen energiatakarékos kártya.A feszültségállítással tudnál nyerni a 150W TDP-ből max 40W-ot, mondjuk 15% sebességcsökkenés árán, de szerintem nem éri meg vacakolni vele.
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29597 üzenetére
GTA4-ben egy E8400-al ne is várj sebességnövekedést, valszeg masszív CPU-limited van.
Crysis is kedveli a CPU-t, igaz, annak két mag kell, magasabb órajelen.
3Dmark alatt a GPU pontszámnak kellene csak növekednie (vagy részletezve az FPS-eknek a grafikus tesztekben), ott is vélhetőleg CPU-limited van összpontszámban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- TCL LCD és LED TV-k
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest